Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi baklava?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu bölgeye göre değişir abi. Akdenizdeyseniz cevizli, gda'daysanız fıstıklı. Kalanı zaten yalan. Ayrıca kaymaklı dediğin şey fıstıklı baklavanın tabanına kaymak sürüp sonra onu bi daha fıstığa banmak değil mi?
Mesaj tarihi:
Fıstıklıdan başka hakiki baklava olmaz, ticari uydurulmuş şeylerdir. Fıstığın verdiği hava başkadır.

Türkiye'de marka olarak da Koçak ve İmam Çağdaş iyidir. Koçak aslında azıcık daha kalitelidir ama İmam Çağdaş çok daha sağlam bir pazarlamayla almış yürümüştür.
Mesaj tarihi:
nuriye de guzel..gelistirmek lazim tarifi..sahane bir altyapi var icine ne koysan alir bir meta esasinda..mesela tarcinli yap olur beyaz cikolatali yap olur aklina ne gelirse..
Mesaj tarihi:
kaymaklı diye baklava olmaz yahu. lahmacunun içine döner koyup dürüm yapıp yiyen alamancılara dönmeyin. konsept olarak olmaz, olmamalı kaymaklı baklava.

doğrusu her daim fıstıklıdır.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
O dedigini yapan var mi gercekten? Inanamadim simdi ama fikir o kadar garip ki bir yerden kaynak bulmus olmali.

Yok lan, olmaz.
Mesaj tarihi:
baylar bayanlar

bir yiyecek ürünün "baklava" diye anılması için gerekenler bellidir ve ülke muz cumhriyeti olmasaydı, xxx baklava diye bir varyasyonlarda olmazdı, onlara başka bir isim takardık.

amma, ülkede standardizasyon adına bir şey olmadığı için, "baklava" üzerinde yapılan adam kazıklama varyasyonlarının da bir durağı olmuyor maalesef ve tamamen tüketicin bilincine ve imalatçının insafına kalmış oluyorsunuz.

bunun en güzel örneği sütlü nuriye dir. merak edenler google yazdıkları zaman neden bu ismi aldığını göre bilirler zira ben yanlış hatırlamıyorsam en az 2 kere paylaştım.

o yazıyı anlayarak okuyanlar yine göreceklerdir ki, güllüoğlu zamanında bu yaptığı tarife özellikle "baklava" dememiş, böyle bir ismi uygun görmüştür

niye? çünkü, bilinçli bir üretici olarak "baklava" adının bozulmasını istememiştir.

sonuç olarak, baklavanın baklava olması için gerekenler bellidir.

ince açılmış hamurların arasına baklava formasyonunda veya değil zira onada uyan yok, ceviz vb. şeylerin koyulması, pişirilmesi ve üzerine şerbet dökülmesi ile yapılan tatlı yiyecek ürününe ise ayrı bir isim vermek gerekir
Mesaj tarihi:
GERGE said:

O dedigini yapan var mi gercekten? Inanamadim simdi ama fikir o kadar garip ki bir yerden kaynak bulmus olmali.

Yok lan, olmaz.


bizim bir akraba adanayı lahmacunla sarıp yiyordu.
Mesaj tarihi:
mokoko said:

cevizli diyen ölsün

fıstıklı ve kaymaklı ftw


1950'lere kadar fıstıklı baklava diye bişey yok. Baklava cevizli ve nadiren susamlı ve bademli yapılmış yüzyıllarca. Şimdi gelip de baklava fıstıklı olur dersen ayıp olur.
Mesaj tarihi:
Geçen sene gıda fuarında osmaniye den bir fırma yer fıstıklı baklava yapmış dağıtıyordu gelen geçene,adamların çöp kovası tukurulmus baklava doluydu,aman denemeyın
×
×
  • Yeni Oluştur...