Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3 gündür alkol alınmamasına rağmen 0,77 promil çıkması!

Afterdeep

Öne çıkan mesajlar

Herkese Merhaba,

Dün akşam İstinye Park'ta Avengers'ı izledikten sonra dönüş yolunda Ataşehir'de alkol kontrolüne girdik. Arkadaşım arabayı kullanıyordu ve zerre alkol yok (Cuma'dan beri içmemişti). Bu nedenden dolayı güle oynaya girdik çevirmeye.

Polis; "alkol aldık mı?" diye sordu, sonra üfletti. Ben de "neden hem sorup hem üfletiyorsun" dedim. Kendisi sorduğunda alkol alıp alınmadığını anladığını söyledi, ben de demek anlamıyorsun çünkü yine de üfletiyorsun dedim. Tam bu sırada alkolmetreyi bize çevirdi ve ekranda 0.77 promil yazıyordu!!!!! Zaten polisi çok sevmeyen ben adamları 20 dakika yerin dibine soktum, hiç sesleri çıkmadı. Ne yapacağız bunu önlemek için dedik, direkt Haydarpaşa Numune dediler. Alkol tutanağını yazdılar. Buraya dikkat, tutanağı 00:27'de tuttular ve tarihe 03.05.2015 yazdılar, bakmadan alıp gitsek hiçbirşey kanıtlayamadan ehliyet gitmiş olacaktı. Saat 00:00'ı geçtiğinde tarih 04.05.2015 olmuştu halbuki. "Aaaa bugün 4'ümü oldu" gibi gerzek bir hareketle üzerini kapamaya çalıştılar. Ben yine saydırmaya başladım bunun üzerine.

Neyse cezayı vs. kestiler, ehliyeti aldılar, arabayı ben aldım doğru hastaneye gittik, içeriye girdik kimliksiz işlem yapmıyoruz dediler! Koştur koştur arkadaşımın evine gidip kimlik aldım (2 saat içerisinde kan tahlilini yaptırmanız gerekiyor dedi polisler). Tahlil yapıldı,sonuç: alkol 10%'dan az (direkt 0% diye vermiyor).

Hastanedekilere "bu şikayetle gelen çok oluyor mu?" diye sordum. "Tahmin edemeyeceğiniz kadar" dediler.

Bugün arkadaşım Göztepe'deki emniyet müdürlüğüne gitti. Biz ilgili kan testi ile gidince ehliyeti geri alacak diye biliyorduk, zira polisler dün gece böyle söyledi. Vermemişler, dava açmanız gerek demişler. Şimdi dünya kadar uğraşacak. Ardından kamu davası açacak ben de seve seve şahit olacağım, tabi sonu ne olur bilemiyorum.

Nette yakın tarihli çok az bilgiye ulaştım, çevrenizde benzer bir olay başına gelen kimse var mı? Var ise ne yaptılar? Ben makinelerin bozuk olduğuna çok inanmıyorum bence kasıtlı olarak yapılan bir hareket var.

Ne lanet bir ülke olduk ya, bir an önce gitmek istiyorum artık, itle köpekle uğraşmaktan çok sıkıldım...
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi karşıdan belirdiklerinde müziği kısıp iç lambayı açıyorsun, kalabalıksa yüksek ihtimal geç geç diyorlar. Ha çekerlerse kenara üflemeden önce kibarca konuşup alkol almadığını belirtiyorsun (hele ki alkol aldıysan). Üflemeden önce askeri kimlik vs. ne varsa gösteriyorsun üflemekten kurtarabilecek, buna rüşvet vb. herşey dahil çünkü üfledikten sonra hiçbir anlamı yok :)
Gene üflemeden önce temiz pipet taktırıyorsun. Sonrası makinanın ne kadar düzgün çalıştığına kalıyor ancak makina yamuksa direk sizin başınızdan geçenler oluyor, farklı yapacağınız birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

O cihazların kalibrasyonu, kontrolü, bakımı doğru düzgün yapılmıyor (hatta hiç yapılmıyor da olabilir). Adama en son kalibrasyonu ne zaman yapıldı, kalibrasyon belgesi var mı diye soramazsın muhtemelen ama bunlar olmadan o cihazla kesilen cezalara itiraz edebilirsin rahatlıkla.

Fazla çıkartabildiği gibi az da çıkartabiliyor. Bir sürü 0 okuyan cihaz var mesela, belli bir değerin altındaki her üflemeyi 0 gösteriyorlar.

Arabaya bi tane alkolmetre alıp polise denk gelirsem önce ona üfleyip sonucu gösterip sonra mı polise üflesem diye düşünüyorum bazen

Bu arada hastanedeki değerin üstüne geçen belli zamana göre eklemeler yapılıyor. (Sanırım her 2 saat için 0.4 promil gibi bişeydi)
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten birisi şöyle birşey dedi bugün şirkette, o şerefsiz senden önceki arabalardan birini enselemiştir, o araba onlara güzel bahşiş atmıştır, onlarda onu silemediklerinden sizi öpmüşlerdir. Gerçekten alete hiç bakmadık, alkol zaten yok onun rahatlığı var aklımıza bile gelemez böyle bir şey. Bugün okudum 155'i arayın, polisler eşliğinde kan testine gidin falan yazmışlar bazı yerlerde. Kan testini tam 1 saat sonra vermiştik o nedenle o her 2 saatte 0,4 olayı da işlemeyecek ama uğraş dur yok yere. Kamu davası da açacağız polisler için. Uğraşsın şerefsizler.
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:

Zaten birisi şöyle birşey dedi bugün şirkette, o şerefsiz senden önceki arabalardan birini enselemiştir, o araba onlara güzel bahşiş atmıştır, onlarda onu silemediklerinden sizi öpmüşlerdir. Gerçekten alete hiç bakmadık, alkol zaten yok onun rahatlığı var aklımıza bile gelemez böyle bir şey. Bugün okudum 155'i arayın, polisler eşliğinde kan testine gidin falan yazmışlar bazı yerlerde. Kan testini tam 1 saat sonra vermiştik o nedenle o her 2 saatte 0,4 olayı da işlemeyecek ama uğraş dur yok yere. Kamu davası da açacağız polisler için. Uğraşsın şerefsizler.

Üflettikten sonra rüşvet almıyorlar öyle başkasına kitlemeye uğraşmamak için işte :)

Su içme olayı çıkan promili düşürüyor da bir miktar düşürüyor, öyle tertemiz çıkma gibi bir durum söz konusu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

iyi de o prosedür öyle miydi ya?
beni hastaneye polis götürmüştü gayet cihazın verdiği sonucu kabul etmeyince
kanı alırlarken de sonucu geldiğinde de yanımdalardı falan hatta ben hiçbir şey yapmadım sdf

Ya işte şerefsizler siz şimdi imzayı atın gidin kan testinizi yaptırın dediler, biz de süre işliyor diye (2 saati geçmesin) koşuşturduk. Halbuki 155'i arayarak asayiş çağırıp tutanak vs. ile hastaneye gitmek gerekiyormuş dediğin gibi. Üflemeyenlere ceza çıktı biliyorsunuz 2.000 TL, iyi bir ceza avukatları var; avukat üflemeseydin hiçbir güç o 2.000 TL'yi alamaz senden demiş ama ne bileceksin işte 0,77 çıkacağını. Kanunda bir açığı var detayları henüz öğrenmedim, öğrenince bilgi veririm. Bu adamların ellerindeki gibi promil ölçen bir alet getirtmek lazım aslında yurtdışından.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Şimdi karşıdan belirdiklerinde müziği kısıp iç lambayı açıyorsun, kalabalıksa yüksek ihtimal geç geç diyorlar. Ha çekerlerse kenara üflemeden önce kibarca konuşup alkol almadığını belirtiyorsun (hele ki alkol aldıysan). Üflemeden önce askeri kimlik vs. ne varsa gösteriyorsun üflemekten kurtarabilecek, buna rüşvet vb. herşey dahil çünkü üfledikten sonra hiçbir anlamı yok :)
Gene üflemeden önce temiz pipet taktırıyorsun. Sonrası makinanın ne kadar düzgün çalıştığına kalıyor ancak makina yamuksa direk sizin başınızdan geçenler oluyor, farklı yapacağınız birşey yok.

ne güzel yazmış.
ayrıca kendin yazmışsın. ters türs konuşmuşsun adamla.
adam da "alın lan size" diye neticeyi göstermiş.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Bright said:

ne güzel yazmış.

Ne alakası var, o konuşacak ben susacak mıyım? Saygılı olacak yoksa hakettiğini alır, hem sorup hem neden üfletiyorsun dedim bunda birşey yok? Mantığın tam Türkiye'ye yakışır bir mantık, aynen devam et sen bu kafayla...
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Afterdeep said:

Üflettikten sonra rüşvet almıyorlar öyle başkasına kitlemeye uğraşmamak için işte :)

Su içme olayı çıkan promili düşürüyor da bir miktar düşürüyor, öyle tertemiz çıkma gibi bir durum söz konusu değil.

üflettikten sonra alıyorlar.
tecrübeyle sabittir sdfsd

edik: adam hatta ben bunu başkasına kitleyecem vebali senin dedi ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

torpido gözünde eşarp var, çevirmeyi görünce hatun hızlıca kafasına geçiriyor eheh
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

ne güzel yazmış.

Güzel yazmış olabilir de alkollüyken çevrilen adam için yazmış, 3 gündür alkol almamış adam alkol çevirmesine girince neden böyle maymunluklarla uğraşsın?

Ters konuşmakla da alakası yok, ters konuşmak üfledikten sonra oluyor. O alette 77 yazdıktan sonra da birinden ehliyet almak zorunda o polis, kayıtlı çünkü. Ondan demiş Bright "bir şey çevirecekseniz üflememek üzerine çevirmeniz lazım" diye.

Aleti üflerken hiç ekranına falan baktın mı, sıfır mıydı, yeni çubuk taktı mı, sen yeterince üfleyince öttü mü? Bir önceki alkollü adamdan sağlam rüşvet alıp masum adamdan ehliyet toplamış olmasınlar? (Denmiş zaten bu eheh)

Üflememek 1-2 sene öncesine kadar anayasal bir haktı, "polis kim bu alet ne lan beni adli tıbba götürün saate göre eklenmesine razıyım" diyebiliyordun. Sonra işlerine gelmeyip hemen bir kanun hükmünde kararname icat ettiler, üflemeyi reddedene "demek ki alkollü" diye yafta yapıştırıp, tertemiz siciliniz bile olsa sanki ikinci defa kaptırmışsınız gibi alıyorlar ehliyeti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...