Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rekabet Kurumundan Aral'a Soruşturma

Desqpio

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

hangi restaurant ile görüşsem yemek sepetinden ağlıyor zaten, demek ki biri şikayet etmiş sonunda das.

bu doğru gerçekten

%10 alıyorlar, ve joker indirimi vs diye promosyon zorluyorlardı restoranlara. Satıştan %10 demek, benim kârımın yarısına ortak oluyor demek, joker indirimi de bedava yemek dağıtıyorum vs şeklindeydi. Yemeksepeti tekelleştiği için girmesen de olmuyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Promosyon ve baskılarla restoranların rakipleriyle çalışmasını engellemişmiş.

bunu zamaninda gercekten yaptilar bu arada. yillar once ayni isi yapan bir site daha acilmisti. direk yemek sepeti modelinin aynisi olarak. Nevzat Aydin zarar ettirene kadar cok ugrasti. Hatta rakip firmanin sahibi bir gida ureticisi sanayicinin ogluydu demekle yetineyim.

kendisi su anda tekeldir. baskasini bu sektore sokmaz.

memlekette bu sektorun ilk uygulayicisi ve yaraticisi oldugu bir gercektir. ancak tekel olmayi varolmayan bir sektoru yoktan var ettigi icin ciddi bir hak olarak gormekte oldugunu da tahmin etmekteyim.

gerci bir rakibi olsa bu restoranlar arasinda komisyon oranlarinda bir iyilesme yapar, biz son kullaniciya menu fiyatinda yansimazdi muhtemelen.

ne bileyim. gene de genel kuraldir, rekabet uzun vadede herkese kazandirir. varsa kusurlari cekinmesinler, oysunlar kendilerini.
Sosyal ağlarda paylaş

hayir formati sunu bunu nevzat bulmus degil ki..yurt disinda sittin senedir olan seyleri getirip burada uyguladi o kadar..super de tekel degil ..en azindan buyuk sehirler disinda genelde tirt..ve kullanicilarin herhangi bir yaptirimi yok..yani bir yerden birsey soyledin gelmedi eksik geldi bilmem ne hicbir hakkin yok resmen..e o zaman ben neden senin ustunden soyleyeyim..zaten soz konusu yemek mekanlarinin hepsinin kendi servisleri vs var..
Sosyal ağlarda paylaş

ne yapacak abi ofiste mi oturacaklar?

zaten türkiye'de aral'dan başka disti yok oyunlar için, tabii ki büyük firmaları bağlayacaklar. soruşturma var diye ticaret yapmayacaklar mı adamlar. ayrıca soruşturma toptancı fiyatları için bizi hiç bağlamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

bingildak said:

hangi restaurant ile görüşsem yemek sepetinden ağlıyor zaten, demek ki biri şikayet etmiş sonunda das.

bu doğru gerçekten

%10 alıyorlar, ve joker indirimi vs diye promosyon zorluyorlardı restoranlara. Satıştan %10 demek, benim kârımın yarısına ortak oluyor demek, joker indirimi de bedava yemek dağıtıyorum vs şeklindeydi. Yemeksepeti tekelleştiği için girmesen de olmuyor yani.

joker indirime her restoran katılmak zorunda değil,kendi istekleriyle dahil oluyorlar o promosyona

özellikle little ceasars gibi fabrikasyon pizza satan firmalar,zarar bile etmiyor jokerli ürün sattıklarında,onu belirtim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...