Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bright said:

Microsoft'un ne app'ini kullanıyorsun ki para verecen. DirectX bedava olacak zaten. Office kullanıyorsan zaten satın almışsındır. Ben weather hariç hiçbir app'ini kullanmıyorum mesela, ona da para vermem.

o store bedavaya mı çalışıyor sanıyorsunuz? satılan her app'tan komisyon kesiyor ms, apple ve google gibi.
said:
Apple has relied on a huge user base to justify its 30% commission on apps sold through its store, as well as taking a slice of in-app sales. Microsoft also plans to take an initial 30%, but will reduce its commission on strong selling apps.

normal satılan windows programından %0 alıyor, win10 neden bedava anlaşılıyor hemen.
Mesaj tarihi:
Metro arayüzünün appeal'ı yok bir kere. Adamlar "simplicity" olayını tamamen yanlış anladılar, iğrenç mono renkli app'leri windows 8 ile sundular. Kusasım geliyor metro app'lerini gördükçe.

Yani bir firma bu kadar mı yanlış okur piyasayı. cidden özürlü adamlar.

Herşeyi app store ile kontrol altına alıp satmak bir çok müşteri için anlamlı birşey. Başarısı Apple ve Google ile ortada. Microsoft'un yapması gereken şey Metro arayüzünü kaldırıp desktop için ayrı bir app store dizayn etmek.
Mesaj tarihi:
evet bilgisayar nedir hayatında kullanmamış insanlara daha iyisini bilmedikleri için çok güzel yedirdiler walled garden'ları, başka alternatif de olmayınca tutmaması için sebep yoktu. sonucu görüyoruz işte shovelware'a açık ve şirketlerin hegemonyasını tehdit eden herşeye kapalı, big brother modeli os'ler. her gece 2'de wireless'tan upload'umu kitliyorlar nsa'e o günkü yerimi bildirmek için ve tamamen kapatmak hariç çözüm yok.
Mesaj tarihi:
wireless'tan bandwidth'imi emiyor işte telefon ve tablet stand-by'dayken durduk yerde. airplane modu veya kapatmak hariç önüne geçilmiyor. windows olsa task manager'dan tespit edip yokedebiliyorsun gereksiz şeyleri.
Mesaj tarihi:
Windows 8 büyük hatalarla çıkartılmıştı. Niyeyse her site ve herkes Windows 8'in aldığı kararlara "This is the future" şeklinde yaklaşmıştı. Şimdiyse Windows 10 ile geri adım atıp Windows 7'e doğru dönmeye başladılar. Aynı kişiler bu geri adımları övmekte. Desktop/Laptop bilgisayara Tablet/Phone işletim sistemi koymak büyük aptallık isteyen bir iş. Eskiden kolayca yapabildiğin işleri 8'de on takla atarak gerçekleştiriyorsun. Kısa bir süre 8 kullandım ve pişman oldum. Bilgisayarı kullanılabilir hale getirmek için bir sürü ek uygulama koymak gerekti.
Mesaj tarihi:
geri adım filan yok ya, kemik atıyorlar eski kullanıcılara sadece. bitti masaüstü windows. ios wannabe app'li bir os'ten kaçış yok, start menü olsun olmasın. start menü değildi dert zaten, start screen onun işini görüyor.

this is the new shit. (tm)
Mesaj tarihi:
ben geçen hafta daha yeni geçtim 7'den, 8'i bilmiyorum ama 8.1'de pek saçma bir şey yok. sadece start tuşu ufak barı açmıyo da tüm ekran bi menü açıyo onun dışında bildiğin win7 işte
Mesaj tarihi:
w10 ile dx12 geliyor bu oyuncular için en büyük özellik. işlemci darboğazını azaltıp api olarak %1300 e kadar performans artışı sağlıyor.

amd dx12 ile şaha kalkabilir. yakın zamanda ekran kartı alacakların değerlendirmesi gereken bir konu bu. aynı mantle gibi çalışıyor ve r9 290x in titan x e yetiştiği söyleniyor.
Mesaj tarihi:
Şu Start menu olmadı Windows 8'de daha zor olayına son verelim mi artık?

Mouse'u alıp start tuşuna basıp oraya gideceğin programın adını yazıyorsun ya da drop down menülerden buluyorsun.
Onun yerine windows key, programın adını yaz.

E aynı şey?
  • Yeni Oluştur...