Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 10

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Herkezi tek Windovz'a geçirip uyumluluk hikayelerinden kurtarmak benim anladığım ki şu an 7 en çok kullanılan vindovz.

İlk sene içinde bedava olarak upgrade edebiliyorsunuz. İlk seneden sonra gene paralı satmaya başlayacaklar. Windows 10'un versiyonu yok, her platformda tek versiyon.

Benim merak ettiğim upgrade'i yaptıktan sonra Windows ISO'suyla format atabiliyor muyuz. O upgrade prosesine güvenmiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Soyle birsey koymuşlar
http://www.windowscentral.com/windows-10-looks-its-getting-super-easy-uninstall-option

İşlenişi nasıldır belli değil ama update sonrası geriye dönüş var iyi kotu.

Bunu bedava verdiler kesin parasını başka yerlerden çıkacaklar şeklinde olmaz bence. Çünkü şu an inanılmaz fragmantasyon var. Web sitesi yapıyoruz ie7 ye bile destek vermek zorundayız çünkü çoğu kişi update yapmıyor. Bir şekilde update e zorlamaları gerekli. Hele ie nin kaldırılması ile iyice karışacak. Tek işletim sistemi mantığının işlemesi için oncekilerin azalması gerekli. Artı butun servisler onedrive hatta cortana bile ios ile android e geliyor Windows kullanmaya forcelama gorunmuyor şu an. Mac için de office yeni çıktı mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

yapabiliyoruz tahminimce. upgrade dediği birtek 8 den 8.1 e oldu.

ssd kullanıcısına en güzel 8.1 gidiyor. boot time daha verimli. ana karttın da boot time booster özelliği varsa şukela.

7 den ilk 8 e geçtiğimde felaketler yaşamıştım.
onun korkusudnan bilgisayarda 7 ve 8.1 yüklü.
her an ihtiyacım olabiliyor 7 ye. şimdi 10 içinde öyle yapacagım.
muhtemelen 7 yi kaldıracagım.
Sosyal ağlarda paylaş

BalisticGel said:

Güncelleme olayı nasıl olacak şimdi? Windows Update üzerinden güncelle deyince eski sistemin kurulu olduğu kısmı formatlayıp kuracak mı yoksa mobil işletim sistemlerindeki gibi sistemi güncelleyip kurulu yazılımları optimize mi edecek? Çok uzak kalmışım işletim sistemlerinin işleyişine :D
Arkada kalmasın. Biri açıklayabilir mi şunu bana?
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Herkezi tek Windovz'a geçirip uyumluluk hikayelerinden kurtarmak benim anladığım ki şu an 7 en çok kullanılan vindovz.

İlk sene içinde bedava olarak upgrade edebiliyorsunuz. İlk seneden sonra gene paralı satmaya başlayacaklar. Windows 10'un versiyonu yok, her platformda tek versiyon.

Benim merak ettiğim upgrade'i yaptıktan sonra Windows ISO'suyla format atabiliyor muyuz. O upgrade prosesine güvenmiyorum ben.

Windows 10 tek versiyon mu? Enterprise, ultimate falan olmayacak mı?

http://rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA4LzA1L2FjL2xvdmVhY3R1YWxsLjUzNDI2LmdpZgpwCXRodW1iCTg1MHg4NTA-CmUJanBn/ffa7c03e/b76/love-actually.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

BalisticGel said:

BalisticGel said:

Güncelleme olayı nasıl olacak şimdi? Windows Update üzerinden güncelle deyince eski sistemin kurulu olduğu kısmı formatlayıp kuracak mı yoksa mobil işletim sistemlerindeki gibi sistemi güncelleyip kurulu yazılımları optimize mi edecek? Çok uzak kalmışım işletim sistemlerinin işleyişine :D
Arkada kalmasın. Biri açıklayabilir mi şunu bana?

Tüm eski windows'unu windows.old diye bir klasöre atıyor bi şeyler yapıyor. En temizi clean install.
Sosyal ağlarda paylaş

vaay,

Microsoft'un yeni işletim sisteminin Windows 7 ve 8 için ücretsiz bir güncelleme olacağı bilinmekteydi. Firmanın böyle bir yol izlemesinin arkasında, mümkün olduğunca çok kullanıcıyı en son işletim sistemine yükseltmek var. Ancak Microsoft'un işletim sistemleri grubu başkanı Terry Myerson'un ta kendisinden gelen bir bilgiye göre Windows'un lisanssız sürümlerini kullananlar da ücretsiz yükseltmeden faydalanabilecek.

Yanlış duymadınız, Windows'u korsan kullananlar bile Windows 10'a bedava geçiş yapabilecekler. Myerson, Microsoft'un Çin ve başka yerlerdeki yüz milyonlarca korsan kullanıcıyı Windows ile "tekrar bağlantılı hale getirmek" istediklerini söylüyor.

Bununla birlikte bazı soruların cevabı henüz belirsiz. Örneğin Windows 10'a korsan Windows'tan yükselten kullanıcılara yeni lisansların verilip verilmeyeceği bilinmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

telefon pazarını apple'a kaptırmışken, üstüne IOS'un en büyük rakibi android'in sahibi google pc'ler için de işletim sistemi yapma derdindeyken, IOS'un ayrıca ücretsiz mac sürümü varken Windows'un halen bırakın paralı olmasını pahalı olmasını izah edebilecek birşey yoktu.

olması gereken oluyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

paralı şeyler olsun zaten. adamlar para kazanacak sonuçta. temel işletim sistemi üzerinden olmasın sadece. oyun performansı için özel sürüm çıkartsınlar atıyorum, onu paralı yapsınlar. yeni featler eklesinler veya community'e açsınlar feat ekleme olayını extension seviyesinde, oradan komisyon kazansınlar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...