Feamer Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 niye sezar kaç yaşında öldü ki? ayrıca doğu roma aynı yapıda gitmiyor aslında yıkılma değilde gerilemenin başlamasından bahsetmeliyiz zaten iş yıkılma safhasına geldiğinde, sam ın oyunda anlatığı gibi anca zorluk ayarları ile oynayıpi save-load ile başarılı olabilirsin anca... hem zaten feth edilecek her yeri feth ettiler, sınırların dışına ise mevcut yapılarında da yetemediler, germen ormanları ve iran coğrafyası, buralar romanın kabiliyeti dışında kaldı, ilerleyen yıllarda önceki zaferlerine nazaran daha zor şekilde ilerlediler... ben misal romanın bu ivmesinin kırılmasını, coğrafi veya lojistik gibi etkenlerden ziyade, rekabetçi ve özünde kendi ama kendisinin faydasını devlet faydası ile paralel götüren cumhuriyet ve senatörlerin yerine tek adamlığa geçilmesine bağlıyorum, zira romalılar o zamanlar için imkansız olan neler başardılar, coğrafi ve lojistik ve teknolojik olarak devrimler yaptılar... ama rekabet olmayınca ilerleme de duruyor, fetihler ve savunma yapmak için ordu dizayan eden ordu kuran, teknoloji bulduran, sosyal devrimler yapan soylular, imparatorluk ile işe yaramaz bir yığına dönüştü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 sezar lulz http://2.bp.blogspot.com/-dgs79EhNAUQ/UU6bjrMhLoI/AAAAAAAAAOY/1GZyP-4zsf0/s1600/blog+1+caeser+raped.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 bizansta o konuda pek farklı değil yalnız.suikaste kurban gitmeyen imparator 10 tanede 1 falan sanırım,onda da şüpheli ölüm oluyor vs.ama az buz değil 700 sene gidiyor bu imparatorluk diğeri 100 senede çökerken.100-200 sene fark olsa sistemde hata olduğunu kabul edebilirsinde 700 sene.hani tek adamlılık sorun değil onun için. imparator ünvanında hak sahibi olmak için kan bağı gerekmiyor romada.gücün varsa imparator olmak hakkın.Kendini savunacak gücün olmayıncada kafasına esen imparator ilan ediyo kendini.tabi bu çoğu imparatoru paranoyak yapıp kafayı yedirtiyor falan vs. Ayrıca senato gayet duruyor yerinde,imparator olsada.öyle göstermelikte değil.senato onaylıyor imparatorun varisinin kim olacağını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 bu arada fransa yüz ölçüm olarak küçük olduğu için öyle dedim yoksa mevcut yapıda oranın işgali çok muazzam ve imkansıza yakın bir iş sezarın yaptığı... ayrı demek istediğim, romanın yukarı doğru ivmesi durdu ve pik yapıp düşüşe geçti, ondan sonra kaç sene kaldığı mesele değil, batı çok fazla işgal geçirdiği için ayakta kalamadı, doğu ise yine aynı zamanda batı sınırlarında toprak kaybetmişti ama doğuda, batıya nazaran büyük tehtidler yoktu, zaten ilk çıkan ciddi tehdit ile onlarda topu attı, arap ve türk... ayrıca doğru roma için iustinianos zamanı ve yaptıklarını da unutmamak lazım bir çok önemli değişiklik yapılıyor yani anlatmak istediğim, bildiğimiz roma olsaydı, celtleri italyaya sokmadığı gibi korsanları def ettiği gibi, kartacayı yıktığı gibi, celtlerin ülkesini, adayı feth etiği gibi elini kolunu sallayarak anadolu ve mısırı feth ettiği gibi, bunlar zamanında çözülmesi zor veya imkansız işlerdi ama hepsi başarı ile becerdiler ama sonra devamı kesildi ayrıca imparator olmak için birbirini yiyen soylular yerine, kedisi ve ailesi için nüfus sağlamaya çalışan bunun içinde askeri ve politik başarılar kovalayan ve dolaylı olarak roma için çalışan soylular daha muteber değil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Roma irana girdi baya baya yanliz. Sonra imparatorun biri sinirlari stabilize etmek icin geri cekildi vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 girmek derken, galya ya girdikleri gibi mi girdiler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebelpfade Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 varmı bildiğiniz,tavsiye ettiğiniz bir yer (yada site) ??? Kenjuro said: ucuza nerden temin ediyoz oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 güzel oyun 3-5 e bakmayın, alın torunlarınıza kalsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Feamer said: girmek derken, galya ya girdikleri gibi mi girdiler? günümüzde almanların parisi yakıp yıkıp geri çekilmesi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 stabil devlet yönetiminin ve ali cengiz oyunlarında başarılı olan değil de icraatta yetenekli idarecilerin başa gelebildiği sistemler kurmak lazım öncelikle, bunlar olmadan gelip geçici. ck2'de görüyoruz zaten oğullara toprak paylaştıranlar ne oluyor ehu. da alakasız osmanlılara timur'a vs'ye filan gitmeyelim, oyunla ilgili ve oyunun işlediği tarihle sınırlı tutalım. tarih bölümündeki ilgili başlıktan devam edebilirsiniz diğer herşey için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 chronicles sitesi çok iyi olmuş, adamın biri wre ile haritayı fethetmiş neredeyse lol demin izledim. deneyin sonra. steam hesabıyla bağlanmayı gerektiriyor yalnız. https://chronicles.totalwar.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
atesbenicagiriyo Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Nebelpfade said: varmı bildiğiniz,tavsiye ettiğiniz bir yer (yada site) ??? Kenjuro said: ucuza nerden temin ediyoz oyunu g2a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 bu arada okçular savunmadan ok takviyesi yapıyorlar demiştim ama öyle değilmiş, okçu gemiler ok takviyesi yapıyor, karaya çıkınca da o özellik devam ediyor... ansiklopedi anca bu kadar rezil yapılabilirdi, bravo başarmışlar, bazı birimlerde düzgün açıklama bile yazmıyor, bırak resimden anlaşılmayı, yazılan yazıdan bile anlaşılmıyor şimdilik parasına, şekline ve bir kaç özeliğine göre ordu kuruyorum :) very hard, Jutes ile oynuyorum, avrupadan bir şehir alıp sakson ve geatler ile anlaşma yaptım bir ordu ve bir donanma ile ingiltereye çıktım, 16 turn falan oldu galiba irlanda dahil hadrian duvarina dayandım, oyun sanki biraz basit olmuş gibi diyeceğim ama iskoçyada ki adamlar bile 26+ adamla geziyor, ve ben o kadar şehir ile anca 16 gemi, 30 civarı adam bakabiliyorum ayrıca romadan aldığım şehrin ana binasını çevirmek eyalet merkezi için 10000 altın diyor, bütün ingiltere için 50k+ para gerekecek gibi... ayrıca kar ve soğuk havalarda ilerleyince asker kaybetmek ve iklimsel etkiler güzel olmul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 ayrıca deniz savaşlarına bakan var mı bilmiyorum ama raming yapan gemileri ne alaka ise customda sadece barbalar yapabiliyor ve gemiler şimdilik muazzam iş yapıyor gibi, rum ateşi gemileri de baya iyi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2015 bir daha amd gpu almam herhalde, nasıl facia performans belli değil. herşeyi low'un en dibine getirince 37fps benchmark topkek ve oyun rome1'den kötü gözüküyor. rome2'yi 40fps ile oynadığım ayarlarda 18fps. amd kartınız varsa driver gelene kadar almayın oyunu derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2015 tiberiiniin akışına alplerinin karlarııına romada kolezyonunaa ölürüüüm batı romam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Sam said: bir daha amd gpu almam herhalde, nasıl facia performans belli değil. herşeyi low'un en dibine getirince 37fps benchmark topkek ve oyun rome1'den kötü gözüküyor. rome2'yi 40fps ile oynadığım ayarlarda 18fps. amd kartınız varsa driver gelene kadar almayın oyunu derim. http://i.imgur.com/eSNQNQA.jpg bu adamlar rome 2 yi calistiran bir pc attila yi daha iyi calistiracak dememismiydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 nvidia kartı olanlar öyle olmuş diyor ama ben radeon kartımla sürünüyorum. yani oynanmayacak halde değil kesinlikle ama 20fps oynuyorum öyle diyim. amd yetkilisi driver gelecek diye açıklama yapmış güya ama bakalım bu hafta çıkarmazlarsa büyük skandal. zaten topu topu bir tane pc exclusive var grafik gücü isteyen o da bu seri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 sassani ile oynadım atilla doğduğunda istanbulu yeni almış, iskenderiye kuşatma altındaydı, resmen elimi kolumu sallayarak gittim, hayır adamın dengi ordusu yok ama baya adamı var, saldırmasan bile şehri savunur insan, ai gereksiz işler yapıyor yine... ayrı oyun r2 ilk çıktığı gibi kimisi çok hızlı yürüyor kimisi yavaş ama savaş çok hızlı oluyor, ayrıca yine ilk zamanlardaki gibi atlı okçular bir işe yaramıyor gibi, okçularda biraz öyle anca şehir savunmasında randımanlı işler yaptı, onlarda pers okçuları... gerçi bu oyunda da ciritçiler çok güçlü ama iş yapanları pahalı baya ayrıca temizlik gerçekten imandan gelirmiş :) adamlar temiz yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Sassani cok op olmus ya hic bisi yapmasan her turn 10k geliri var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Bu dunyada 3 büyük göç vardir 1)Kavimler göçü 2)Sivaslilarin Istanbul a göçü 3)Suriyelilerin Türkiyeye göçü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 yalnız resmen hrıstiyanlığa tükürmüşler, papaya konut yapma techi ilerledikçe lağım, su kanalları techleri kapanıyor. papa resmen taharetsiz bırakmış insanları ahaha bütün kiliseleri yıktım gene kurtulamadım, latin christianity'nin devlet özelliği her region komşusuna misyonerlik yapıyor, bütün eyaletler birbirlerine reklam yaptığı için bitiremedim. %35 olmayınca dini değiştiremiyorum, değiştiremeyince pagan tapınağı yapamıyorum. neyse ki arenalar filan puan sağlıyor yoksa umutsuz. ama onları da kuramadım hala her yere para azıcık geliyor upkeep ve corruption yüzünden. macarlar dayandı en son kapıya. fall of samurai hariç bütün tw'leri oynadım, oynadığım en zor campaign çok net wre bu oyunda. yapay zekanın yıkılmasına hiç şaşmıyorum. paradox oyunlarında osmanlı da her yerden ittifaklar daldığı için duman olur ya o hesap. ancak insan başedebilir ya da hile lazım ai için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 sassanilerin paradan çok normal olarak ilk başlarda kataprakt yaprak ile başlamaları güçlerini artırıyor, tabi bunlara bakacak parada önemli... dahası oyun başlarken verdiği katapraktlar, bütün hepsini 14 tene ve 6 tane atlı okçu ile bir ordu yaptım, bir oneger ve okçularıda 20 birime piyadeler ile tamamladım oldu sana iki ordu başka savunacak yer kalmadığı için hepsini batıya koydum ve romaya saldım... er sahada savaşacak dengi adam yapamıyor ama savunma özelikle diyarbakır, antakya gibi yerlerde rahat savunma yapacak kadar adamı ve keliteli birimleri var ama onuda yapmıyor, 20+ adam ile benim vasalları kovalıyordu en son o adamları kızıl denizin orada beklerken buldum... ayrıca düzelmesi gereken bazı şeyler var onlar düzelmeden, wr ve hunlarla oynamam her halde bunun dışında e.r. daha şanslı batısı hariç ittifaklı veya vasalı var ve güzel süvarileri var ve süvariler çok güçlü... batı her taraftan saldırıyorlar ama asıl sıkıntılı olan sen koca roma ile 2 veya 3 20 kişilik ordu toplaya bilirken anca tek şehirli barbarlar bile 25+ kişi ile geziyorlar... kafkasyadan gelen bir göçebeler vardı, adamlarla anlaşma imzaladım, geldi benim bölgede yağmaya başlayınca saldım orduyu kaçtı, gitmiş toparlanmış bu sefer hazar denizinden geldi, yakında ordu yoktu, vasallara saldırın dedim halletiler sağolsunlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 bütün olay şurada bitiyor: wre region sayısı 22 wre corruption %80 ere region sayısı 11 ere corruption %46 bu ikisinin gelirleri aynı oyunun başında lol. wre DEVASA bir alanı korumaya çalışıyor ve HER TARAFTAN HERKES saldırıyor. sahra çölündeki adamlar bile 1 yıl içinde saldırdı. gittim hepsini yokettim, şimdi o lejyonları kuzeye çekebilirsem sanırım nihayet kapayabileyeceğim geçiş noktalarının çoğunu. ama ere balkanların yarısını kaybetti, yakıp yıktılar. orayı kollayamazsa bana yeni cephe açılmak üzere. wre olarak tax gelirim 5000 altında, 6000 filan immigrant geliri ve bir o kadar da trade, bir de 3000 fix geliyor işte. düşünün yani para getiren bina bile doldursam etrafı o geliri toplayamayacağım heh. 1000 veren bina 200 verecek. şu anda gelir için odaklandığım şey kıymetli trade good üreten binaları geliştirmek. en büyük gelir ere ile ticaretten geliyor ama adamlar dağılırsa benim şu anki bütün kârım ortadan kalkacak, tekrar açıkta kalacağım öyle. umarım kendilerine yetebilirler, ben jüpiter gibi bütün meteorları üstüme çekiyorum zaten lol. jüpiter'e tapan halkımın hakkı istiklal! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2015 romalıların güzel piyadeleri var, 6-7 adamlar ve 3 kadar okçu ile eyalet merkezlerini 20+ birime kadar savunabilirsin, sassasininin ilk seviye mızraklıları ile kalabalık arapları normal şehirden kovalamıştım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar