forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 kaliteli yaşam istiyorsanız sporcu olmak lazımdı 9-6 çalıştıktan sonra yemek yemek dışında fazla aktivite olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 istanbulda ev + yol + 2k ile nasıl geçinilir: yemek: akşam yemeği yeme! zayıfla biraz! mutfak masrafı aylık 400 yetiyor. elektrik: 30 su: 30 doğalgaz :80(ortalama) aidat:50 telefon:50 spor:100 internet:50 = 400 mutfak+giderler= 800 2k-0.8k= 1.2k/4 =0.3 haftasonu 300 lira yetiyor. hele bi haftasonu 200'e kapatsan diğer haftasonu 400e kralsın. kadıköyde ve caddede, yazın sokakta içmek de masrafı azaltıyor baya.. -ama haklısınız,ekstra bişi çıkınca sıçtın direk, tel bozulsa mesela safsadf o yüzden min 2.5diyelim en iyisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 elektrik 30 lira kime geliyor lan. bana 73 tl geldi evde değiliz doğru düzgün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 ben aylık 100 den aşağı elektrik vermiyorum, 30 ne len Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 df said: lüks semtte oturcam diyorsan 2k veriyorsun tabiki ama biz 600-700 tl ye temiz evde oturuyoruz beykozda. 1k ya çıkarsan kral evler oluyor. boğaz yürüyerek 2 dk. 2.köprü arabayla 2 dk. otobüsle 15-20 dk da levent oradan metro ile istediğin yer. ben böyle bir yer bulamadım ya ona yanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 yazın 50 kışın 90 lira ödüyordum ben elektrik için edit; kombi, ısıtıcı cihaz fln o kadar mı etkilio yoksa bu firma kafasına göre yazın daha az mı fatura kesio anlamadım. edit2; hatta bir ara baktıydım kışın 90 öderken yazın 35 fln gelmiş fatura sdkljas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 bişi diyeyim mi istanbulda 4500 bile para değil. açlık sınırının bi tık üstü. 'standart bi hayat yaşarsın işte'nin türkçesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 aynen öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 abi adam 400 lira mutfak yazmış. her gun tavuk döner yesen 2 öğün yine o paranın üzerine çıkıyo ya. okul okuyup işe giriyosunuz, yaptığınız hesaba bak abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ulgio Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Abi aynen öyle. Sorun şu ki, diğer şehirlerde iş bile yok. Varsa söyleyin (2k ya olan işleri demiyorum, min 3k). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 sonra "neden bize 2k maaş veriyolar" cok bile amk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 YERLEŞİM YERLERİ İÇİN ASGARİ AYLIK GELİR LİSTESİ İstanbul - 4.500 Ankara - 3.700 İzmir - 3.200 Antalya - 3.000 Eskişehir - 2.750 Bilecik - 600 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Öğle yemeğini mecburen iş yerinde yiyorsun zaten, haftaiçi dışarıda yemek yemeyip evde yersen gayet makul o mutfak masrafı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 ben abarttığınızı düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 kahvaltı? akşam yemeği? biskuvisi boku püsürü KURU EKMEK Mİ YİYOSUNUZ LAN? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 deadwoll said: İstanbul'da sektör silkmek üzerine. İstanbul'da çalışan tüm arkadaşlarım benden fazla maaş alıyor ama benden daha fakirler. Köpek bağlasan durmayacak evlere merkezde diye 1300-1400 lira kira veriyorlar; her şeyi 2 kat pahalıya satın alıyorlar; çalıştıkları şirket otoparkını parayla kullandırtıyor (günde 15 lira otopark parası lol); öğle yemekleri 20 lira civarı; kaza bela servis yoksa toplu taşıma paralı. Haftasonu zaten mecburi hizmet gibi bir şey sanırım boğazda kahvaltı yapıp, lüks mekanlarda çay kahveye 10 20 lira vermek ve akşam beş para etmez mekanlarda "eğlenmek". Tabii malum hobi kursuna yazılmayanı da dövüyorlar. İstanbul'da 3-4 bin lira maaş alıp da tek başına yaşamak mümkün değil resmen; millet sırf para derdine evleniyor ya da ev arkadaşı bulmak zorunda kalıyor. Ailesiyle yaşayanlar da en fazla araba borcuna girip birikim yapmaya kasıyorlar. İstanbul'da yaşayan beyaz yakalıların %99'unun durumunu sanırım ayranı yok içmeye tahtırevanla gidiyor sıçmaya şeklinde özetleyebiliriz. millet öyle yaşıyor diye sende öyle yaşamak zorunda değilsin millet kariyer azmiyle istanbula gelirken geleceğe oynayarak geliyor zaten, kimse başlangıçta iyi bir hayat sürmüyor. 3 yıldan önce götü doğrultan yok fakat uzun vadeye baktığında 10-15 yıllık periyodda istanbulda başarılı adam alır yürür diğer yanda "ucuz" şehrinde sen 5 yılda bir pozisyon atlarsan atlarsın. suyun başında olmak kariyer noktasında her zaman avantajlı bunu tartışmak saçma zaten. benden iyi para kazanıyorlar ama daha kötü yaşıyorlar olayı belli bir noktaya kadar öyle gidiyor. o noktadan sonra gap açılıp gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 EZİNE PEYNİRİN KİLOSU 35 LİRA peynir ekmek yesen yine daha pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 sodexo filan var abi işte. kahvaltı etmiyorlardır. sandviç filan. öğlen sodexo aban. akşam yemeğine sadece 400lira koymuş. bir de sodexonun yetmediği noktalara. ama haftasonu parasını çıkartmıştır sanırım 400den. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 koyden yolluyorlar bana erzak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 ayrıca iş yeri yemek vermiyorsa, yemek kartı verir lan. ne garip yerlerde çalışıyorsunuz. maaştan yemek parası vermek neyin nesiymiş. bana her gün 15 tl mi ne veriyorlar sadece yemek için, sodexo olarak geliyor maaştan ayrı olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Esh said: abi adam 400 lira mutfak yazmış. her gun tavuk döner yesen 2 öğün yine o paranın üzerine çıkıyo ya. okul okuyup işe giriyosunuz, yaptığınız hesaba bak abi. mutfak olum o, kendin yapacan. sene 2012, kış ayları, kıbrısa kumara gidecez, cepte para yok, 1 aylık sıkı mali politika uyguladım, 2012 yılında 1 adet kaşarlı+sucuklu* tostu raw material olarak 1,65 liraya mal ediyordum. akşam 3 tost yiyordum (normal boyutlu uno ekmeğinden 3 tane) öğlen ise osmanbeyde martı dönerci bulmuştum, ayran + döner 2 liraydı. günlük 6,95. 22 iş günü bunu uyguladım, 152,9 TL. haftasonu da sabah tost akşam tost. hadi demlediğim çayı da say toplam 200 lirayla 1 ay karnımı doyurdum hehe. ama 2012. şimdi 250'yi bulur. *ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 bana da 15-20 arası birşey veriliyor ama iş yeri istinyede amk. yetmiyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SIKYAHONAW Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 2,5k maaşla Istanbul da anca zaman öldürürsün, sınırda yaşarsın. Geleceğe dönük hiçbirşey yapamazsın, birikim, ev,araba, düzgün tatil vs... Istanbul da geleceğe dönük bir yaşam kuracaksan en az 4-5k gelirin olucak solo takılıcaksan. Gerisi yerinde saymak olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Esh said: kahvaltı? akşam yemeği? biskuvisi boku püsürü KURU EKMEK Mİ YİYOSUNUZ LAN?Sabah 7:30-8'de iş başı yapan insan için kahvaltı hayal, onu bir geçeceksin. İş yerinde yaparsın en iyi ihtimal, onda da gidip plazanın altındaki değirmen'den kahvaltı tabağı yemeyecekler mesela. Akşam yemeği için günlük 15 lira yetmiyorsa evde yemek pişiren insan için, o işte bir sıkıntı vardır. Kalan 100 lira da bisküvi bok püsür olsun, o da yenmez ya neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2014 barbu said: bana da 15-20 arası birşey veriliyor ama iş yeri istinyede amk. yetmiyor :( nerdesin bebişim sen bende istinye tarafındayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar