Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üniversite maceram

moncici

Öne çıkan mesajlar

pontipati said:

sözelde derece yapmakla sayısalda derece yapmak arasında zorluk açısından uçurum var diye biliyorum. senin dediğin temel bilimler burs olayı sayısal için geçerli.

hatta sözelden ilk 100'e girip kyk bursu almaya kasan fen liseliler falan çok. sözelcilerin geneli mat-1, fen-1'den patladığı için alabilecekleri max puanla aralarına mesafe koyuyolar. fenciler tarih, coğrafya ezberleyip ilk 100'e girebiliyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

clownbaby said:

pontipati said:

sözelde derece yapmakla sayısalda derece yapmak arasında zorluk açısından uçurum var diye biliyorum. senin dediğin temel bilimler burs olayı sayısal için geçerli.

hatta sözelden ilk 100'e girip kyk bursu almaya kasan fen liseliler falan çok. sözelcilerin geneli mat-1, fen-1'den patladığı için alabilecekleri max puanla aralarına mesafe koyuyolar. fenciler tarih, coğrafya ezberleyip ilk 100'e girebiliyolar.

this
sayısalda rekabet cok daha fazla
en hayvani puanlı bvolumlerde o sebeble sayıusalda zaten
Sosyal ağlarda paylaş

aynen. sözelde 158. olmak sayısalda 4000e eşit bence emek açısından.
ilk sınavda matematik-fen yapabilen sözelciler çok net ilk 500'e girebilir. keza ben 1800. oldum ilk sınavda ygs-3'te. ikinci sınav beklediğimden kötü gelmesine rağmen 158.

ki şaibe olabilir sonuçlarda. mantık ve tarihten çok emin olduğum sorular yanlış gelmiş. sorular da açıklanmıyor. yediler lan ilk 100 bursumu resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye de müthiş bir yaş baskısı var, bu yaşta hala okul mu okunur, askere gitmedin mi, evlenmedin mi?
ben hukuk okudum ama tarihe hep merakım vardı, ilber ortaylı bir programda tarih okumak istiyorsanız, lisansta tarih okumayın önce, hukuk, mülkiye filan okuyun (hocada mülkiyeli bidiğim kadarıyla) sonra yüksek lisans doktora aşamasın da tarih okuyun demişti. ben de denesem mi, diye düşünüyorum bu aralar.

neyse, sana vereceğim nacizane tavsiye sonra pişman olmamak için hayallerinin peşinden git.
Sosyal ağlarda paylaş

université maceram:
hayatım boyunca 1 yaş büyüklerle okudum zira okula erken başlamıştım. üniversiteyi tekte kazandım, başladığımda 17 yaşındaydım. barlara bile giremiyodum. yine en küçük bendim. herkes bu çocuk hemen mezun olucak gençten ne güzel falan diyordu.

yaşım 25'e gelmek üzere. üniversite hala devam ediyor. gayet keyfim yerinde. umrumda da değil.
Sosyal ağlarda paylaş

yaşım 25. geçen sene ege fizik dropladım, öylesine konservatuvar denedim. bu sene yeteneğim de var(multiplayerpianocular bilir) ama ne yapsam nasıl yapsam derken BOK gibi geçti. bildiğin lysde falan salladım çıktım.

steve jobs gibi noktaları birleştireceği derken sanırım t*****ı avuçlayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle şeyleri avrupa birliği vatandaşı, norveç vatandaşı falan değilseniz denemeyin, çok fena geri tepebilir, türkiye cumhuriyeti gibi sosyal kabullerin çok sert çizgilerle çizildiği memleketlerde denemeyin, avrupa birliği ülkeleri ve norveç gibi ülkelerde kırk yaşından sonra 'ben aşçı olacam, ressam olacam, üç top cambazı olacam' diye ortaya çıksan kimsenin umurunda olmazsın, ilginç bulup veren karı kız bile olabilir, burada bunları 18 yaşında yapmaya kalksan destek olmadıkları gibi bir de köstek olmaya çalışırlar, neyse daha fazla yazmayayım şimdi, gene sinirlenecem o olacak
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Derece merece diyince össde kaçıncı olduğuma bi bakayım dedim girdim ösymnin sitesine.

Verdikleri en eski öss sonucu 2003ten, 2002yi databaseden bile çıkarmışlar

olm internetten başvuru falan yoktu
bi tane kağıt üzerine foto yapıştırırdın. taşmasın dışarı diye götün çıkardı.
sonra onu gidip okulamı öss merkezindeki kuyruğamı ne girip verirdin. sana bi kopyası gibi biş iverirlerdi onla girerdin sınava.
şimdi web camle foto çekip herşeyi internet üzerinden yapıyolar lan.
Sosyal ağlarda paylaş

ben asistan geyiği yaşamadım ama senden 6-7 yaş küçük nesille tekrar okula başlamak biraz sıkıntılı. özellikle ilk aylar napıyorum ben burda amk diyorsun. onun sebebi de senin daha önce yaşadığın fakat onların ilk defa yaşadığı alışma süreci. sonuçta liseyi bitirdikten 3 ay sonra üniversiteye başlayınca liselilik hemen gitmiyor sdfs.

burda foruma üye olunca bile yürü git liseli diyorsun. fakat orda koca herif olarak onlarla vakit geçirmek zorundasın. işin eğitim,askerlik evlilik bok püsür kısmından çok sosyal yönü sancılı bence bu yaşlarda yeniden başlamanın.

sonra aralarından verimli olanlarını seçip arkadaşlık yapıyorsun. hatta karakterlerinin huylarının vs senden baya etkilendiğini görmek güzel oluyor sfds. ama kendini soyutlarsan 4 sene bitmez yani. kaynamak lazım.

benim bölümümde benle birlikte başlayan bi 30 yaşında karı vardı bi de ben vardım. geir kalan full yeni nesildi sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

canım çok sıkkın ya.
liseden sondan üçüncü mezun olmuştum. sene 2009

dersaneye gitmeden öss'ye hazırlandım 2000. falan oldum.

ortaöğretim puanı beni 4000 lere attı. boğaziçi sosyolojiyi 0.2 puanla kaçırdım.

gittim boğaziçi turizme girdim. işletmeci oluruz para kazanırız kanki falan diyerek.

aşırı mutsuz oldum. okuyamadım bölümde. bir sürü şey geldi başıma.

nihayet kafayı topladım. okulu tam anlamıyla bıraktım. yeter lan sosyal bilimci olmalıyım ben diyerek lys'ye girmeye karar verdim 23 yaşında.

hedef ilk 100'e girip kyk'dan ve okuldan burs alıp boğaziçi tarih okumaktı.

demin sonuçlar açıklandı
158. oldum
bölümü kazandığıma bile sevinemiyorum. ne yapsam bilemiyorum. çalışıp okumak da zor tarihi.
böyle her şey ucundan kaçıyor gibi. napsam ya

bahcesehir aylik 1500, besiktas'ta ev gibi yurtta kalma imkani, ekstra birkac sey daha vermiyo muydu dereceyle girenlere? ha bi de hazirlik senesinde bedava washington ya da boston'a gonderiyorlardi. hala mevcutsa bence git derim. genelde memnundu boyle okuyanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...