ben soruom direk yavşak yavşak abey doğru yapiom mu abeğ diye.
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
vücut geliştirme #5
Abi spotter şart böyle işlerde senin yaptığın doğru olan hatta o armut trainerların sürekli gözü millette olması lazım güzelleri keseceklerine ya da facebook instagramda takılmak yerine.
Şu adamı ben uyarsam ne uyarmasam ne banane amk ama oradaki trainer bunun için para alıyor diyeceğim bir tanesini smith machineda kadının birine squat yaparken izledik kadın aslında bundan daha doğru yapıyordu.Abi squatı gösterdi dizlerinin üzerine çöküyordu falan fıstık.
Neyse form önemli arkadaşlar perfect form diye bişi yok ama genel doğrular var onlara uyup ağırlık altına girmek lazım en azından yoksa sakat.
Şu adamı ben uyarsam ne uyarmasam ne banane amk ama oradaki trainer bunun için para alıyor diyeceğim bir tanesini smith machineda kadının birine squat yaparken izledik kadın aslında bundan daha doğru yapıyordu.Abi squatı gösterdi dizlerinin üzerine çöküyordu falan fıstık.
Neyse form önemli arkadaşlar perfect form diye bişi yok ama genel doğrular var onlara uyup ağırlık altına girmek lazım en azından yoksa sakat.
Squat ve deadlift yaparken telefonla falan kendinizi çekin.
Bir çok konuda karşılaştırma yapmanıza form-check etmenize imkan tanıyor.
Tüm buttwink, depth gibi sorunları bu vesileyle çözdüm ben.
tieldiyar:
mesela squat: ister makine olsun ister serbest olsun: çok basit 2 kural var: poponla arkadaki kapıyı itiyomuş gibi yapacaksın, dışarı çıkarman lazım popoyu eğilirken, yoksa o hareket doğru olmuyor.
ve asla ve asla dizler parmak ucu hizasını geçmeyecek. yoksa dize yük bindirirsin.
sırt dik popo dışarı, minimum popo baldır yere paralel olana kadar eğil. olay bu
burdan eğlenceli bi şekilde öğrenebilirsiniz:
https://www.instagram.com/squatvideos/
mesela squat: ister makine olsun ister serbest olsun: çok basit 2 kural var: poponla arkadaki kapıyı itiyomuş gibi yapacaksın, dışarı çıkarman lazım popoyu eğilirken, yoksa o hareket doğru olmuyor.
ve asla ve asla dizler parmak ucu hizasını geçmeyecek. yoksa dize yük bindirirsin.
sırt dik popo dışarı, minimum popo baldır yere paralel olana kadar eğil. olay bu
burdan eğlenceli bi şekilde öğrenebilirsiniz:
https://www.instagram.com/squatvideos/
Abi internet işte şu bold kısıma old myth diyor candito ve birçok powerlifter ne etcez? Yani klokovu falan izliyorsun geçiyor baya baya adama kardeş sen yanlış yapıyorsun yhaaa diyemeyiz herhal?
Temsili
En güzeli temel doğruları yapıp vücudumuzu dinlemek işte.Dizlerinde ayarsız bir ağrı varsa sıkıntılı bişiler yapıyorum diyip tekrar egoyu bırakıp form çalışmak gibi gibi.
abi deadliftçilere bak o zaman.
dünya rekoru falan kıranlar direk, bel sakatlamaya yönelik gözüküyor. Hatalı gözüküyor.
Bi yerden sora herkesin doğruları değişiyor. Benim yazdıklarım, doğrusu, en azından doğru başlangıç
dünya rekoru falan kıranlar direk, bel sakatlamaya yönelik gözüküyor. Hatalı gözüküyor.
Bi yerden sora herkesin doğruları değişiyor. Benim yazdıklarım, doğrusu, en azından doğru başlangıç
Öne çıkan mesajlar