Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

17 saat önce, eldar dedi ki:

http://extension765.com/soderblogh/34-seen-read-2019

Ayrı başlık açmaya değmez diye buraya koyuyorum, Soderbergh'in 2019'da izledikleri(ve okudukları). Yönetmenler ne kadar film izliyor diye merak ederdim. Genelleme olmaz ama yemeyip içmeyip film ve dizi izlemiş adam.

arada kendi filmlerini de izlemiş sdf.

Sosyal ağlarda paylaş

düşük bütçeli hidden gem film. öyle 8-10 vermezsiniz ama çok tatlı olmuş etine buduna göre. klişesi bol ama çok sırıtmıyor bence. hikayeden ziyade madencilerin adeta kader gibi bu işi yapması güzel. eski pikap ve dikiz aynasında bayrakları dışında mal varlıkları olmayan, trump reyize oy veren o güzel fly-over country insanları...

helalinden 7

https://www.imdb.com/title/tt3517870/
https://www.rottentomatoes.com/m/mine_9

Sosyal ağlarda paylaş

MV5BMGUwZjliMTAtNzAxZi00MWNiLWE2NzgtZGUx

Knives Out (2019)

Taş gibi film.

7,5/10

https://www.rottentomatoes.com/m/knives_out

Acclaimed writer and director Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) pays tribute to mystery mastermind Agatha Christie in KNIVES OUT, a fun, modern-day murder mystery where everyone is a suspect. When renowned crime novelist Harlan Thrombey (Christopher Plummer) is found dead at his estate just after his 85th birthday, the inquisitive and debonair Detective Benoit Blanc (Daniel Craig) is mysteriously enlisted to investigate. From Harlan's dysfunctional family to his devoted staff, Blanc sifts through a web of red herrings and self-serving lies to uncover the truth behind Harlan's untimely death. With an all-star ensemble cast including Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, LaKeith Stanfield, Katherine Langford and Jaeden Martell, KNIVES OUT is a witty and stylish whodunit guaranteed to keep audiences guessing until the very end.

Sosyal ağlarda paylaş

Knives Out'a gittim bugün, filmi izlerken sonunu tahmin etmeye falan hiç çalışmam, çalışanı da hiç anlamam. Ama nasıl olduysa müteveffa yazar söylediği anda olay kabak gibi aydınlandı benim için.

Maalesef bu yüzden merakla beklediğim filmin büyüsü yok oldu. Stilize bir film, oyunculuklar ve yönetmenlik iyi ancak filmin asıl dayandığı yer senaryosunun çözülümü. İkinci kez izlemeyeceğiniz bir film.

Bu sene kıt geçiyor zevkime göre, birkaç iyi film olsa da tam anlamıyla beğendiğim bir film çıkmadı daha.

Sosyal ağlarda paylaş

On 30.12.2019 at 18:35, Goering dedi ki:

@goldbären

korku cok dallanip budaklanan bir genre: psikolojik / black comedy / comedy horror / paranormal / religous / slasher / drama vs. baya degisik sub-genre var yani. 

pek korkulacak film yok ama ara ara tirstiran olmadi degil.

yetiskinken sevdiklerimden benim ilk aklima gelenler, karisik: Ravenous (1999) / Shaun of the Dead / 28 Days Later / [Rec] (2007) / Death Proof (2007) / Pandorum (2009) /  The Descent (2005)

bu the lighthouse'dan iyi 10 tane psych/horror sayabilirim.

The Skin I Live In (2011) bile daha guclu horror filmi.

Korku denmis damladim ^^ klise gibi ama paranormal activity de iyiydi 

Sosyal ağlarda paylaş

On 12.01.2020 at 00:15, copry dedi ki:

Korku denmis damladim ^^ klise gibi ama paranormal activity de iyiydi 

İlki hele low budget film için çok güzeldi. Devamları idare eder gibiydi. Son filmde mi ne bi saçmalık açıkladılar (neden bu ailelere musallat oluyo özellikle diye), orada tadı kaçtı. 

Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

8/10 

waad al-kateab adında bir kadının el kamerası ile çektiği görüntülerle yapılmış. Bilinmedik şeyler değil aslında ama bu kadar yakından tanık olmak farklı oldu. Vahşet inanılmaz boyutta. Sansür yok. Bombalardan parçalanmış insanlar, çocuklar... yeni doğan bebeğin sahnesini bilmiyordum meğerse en çok izlenen videolardan biriymiş. 

Bir de bu savaş ortamında çocuk yapmaları çok acayip.

Sosyal ağlarda paylaş

Son günlerde izlediklerimi topluca yazayım

good-time-poster.jpg

Good Time - 7/10

Buradan görüp izlemiştim, hüsrana uğratmadı. Farklı bir tarzı var, gayet sürükleyici. Böyle tam tanımlayamasam da minik birkaç şey eksik gibi hissettim. 

ezgif.com-webp-to-png-28.png

The Lighthouse - 7,5/10

Bu baya merakla beklediğim bi filmdi. Tatmin ediciydi ama lezzetli çipetpet de değildi, böyle tam HAH OLMUŞ BU diyemedim. Oyunculuklar harikaydı, Willem reyizden zaten bekliyordum efsane bi performans, Pattinson'dan şüpheliydim ama o da şahaneydi, o kadarını beklemiyordum gerçekten. Film de hissettirmesi gerekeni hissettiriyor bence ama işte minik bi şeyler eksikti hissi oluştu yine. Boş kafayla izlediğim için pişman oldum siz yapmayın.

ktPbjD6nYg5NxmeTt72Iqaw5GD0.jpg

You Were Never Really Here - 7,25/10

Filmlere çok konu olan bir olayı farklı bir açıdan -daha reel diyebiliriz sanırım- aktarmaya çalışmışlar, bence başarılı da olmuş. Konuyla ilgili izlediğimiz diğer filmlerdeki bazı alışageldik şeyleri bekliyor insan ister istemez ama böyle olması daha etkili yapmış filmi bence. Mesela Taken ya da benzeri filmlerde başrol karakterinin psikolojik olarak çöktüğünü, hayata karşı teklediğini falan göremeyiz, güzel işlemişler o tarafları. Joaquin amcam da döktürmüş yine. 

7b4a9wh7qt431.jpg

Spider-Man: Far from Home - 11,5/10

Uslanmaz bir Marvel ve Spidey fanı olarak aşırı beğendim filmi sdhsf. Saçma sapan dialoglar, sahneler yine vardı her Marvel filminde olduğu gibi, bayacak kadar değildi ama bunlar. Filmin ikinci yarısının görsel şöleni fena çekti içine, IMAX'i kaçırmıştım iş güç yüzünden pişman oldum valla. Aşırı beğenmemin sebebi kafamın da çokzel olması olabilir o yüzden puanlamayı dikkate almayın sdf

DRaGoN_SLaYeR tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...