Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

atiye ilk 2 bolum izledim. fena degil simdilik. beren watch'i ozlemisiz. yalniz memi$ gunsur = fi, ci deki ogretim gorevlisi. lan insanin tipi, sakali, roldeki hareketleri hic mi degismez. hatta rolu bile uni hocasi yine, wtf.

Mesaj tarihi:

MV5BZDhkMjUyYjItYWVkYi00YTM5LWE4MGEtY2Fl

Good Time'dan sonra buna da sonunda daldım, hevesle. Filmden nefret ettim, karakterlerinden de, uyumsuz müziklerinden de. Ama iyi film yapmışlar yine. Zaten 10 senedir falan yapmak istedikleri filmmiş, para olmadığı için ertelemişler hep. Nefret etme sebebim, izlerken sürekli izleyiciyi farklı ruh hallerine sokuyor ama bunlardan en ağır geleni nefret oldu bende. Adam Sandler'ın karakteri çok iyi mesela, ama aynı oranda da nefret edilesi bir tip.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

7984734.jpg

The Lighthouse (2019)

konu ve setting muhtesem ama psikolojik gerilimi yonetmen de senaryo da verememis. (oyunculuk da kurtaramamis)

film; neresinden tutsaniz baya elinizde kalir.

bir film bu kadar vaatte bulunup ancak bu kadar az sey verebilir herhalde...

bu filmi begenen de film falan izlemesin bir daha.

5/10

Goering tarafından düzenlendi

film witch gibi aynı, çok kuvvetli görsellik var, o delirium havası falan, huzursuzluğu vermek için baya uğraşmışlar olmuş da bence. ama ben horrordan da çok sıkıldığım için beni açmadı. yine de x' filmi beğenen başka film izlemesin demek en kibar tabirle ahmaklıktır... bari marvel filmlerinden biri için kullansaydın bu kalıbı...

goldbären tarafından düzenlendi

atiye'yi bitirdim. olmamış çocuklar uzak durun. senaryoyu sanki daha uzun yazmışlar fakat sezonu senaryonun ortasında kesmişler gibi. ya bu bir sezon senaryosu değil ya da ağır saçmalamışlar aceleden bilemedim.

hakan muhafıza göre gelişme var ama yavaş yavaş diyelim.

hala puhunun dizileri bi tık ötede netflixe göre.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

çok da uzaklarda aramayın x filmin imdb puanı 8 ama fanboylar basmıştır biraz bekleyin 7ye düşer diye yorumlar var birkaç topik aşağıda sdfs. hdpaticikcehennemi yarışır korsub siteleriyle.

Mesaj tarihi:
5 saat önce, sanssizsansli dedi ki:

atiye'yi bitirdim. olmamış çocuklar uzak durun. senaryoyu sanki daha uzun yazmışlar fakat sezonu senaryonun ortasında kesmişler gibi. ya bu bir sezon senaryosu değil ya da ağır saçmalamışlar aceleden bilemedim.

hakan muhafıza göre gelişme var ama yavaş yavaş diyelim.

hala puhunun dizileri bi tık ötede netflixe göre.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/parayi-gorunce-dokuldu-ahlaksiz-dizilerin-oyuncusu-beren-saat-netflixin-sapkin-propagandalarini-boyle-savundu-983905.html

Mesaj tarihi:
17 saat önce, goldbären dedi ki:

yine de x' filmi beğenen başka film izlemesin demek en kibar tabirle ahmaklıktır... bari marvel filmlerinden biri için kullansaydın bu kalıbı...

oncelikle

Spoiler

marvel izlemiyorum, irishman de begenmedim. marvel filmi zaten yorumlamam. hdfilmc. izlemiyorum.

yani filmi sen de sevmemissin, delirium havasini hic verememis. "shutter island" beklemedim ama baya kisa film tadinda olmus bu.

Mesaj tarihi:

peki geçmişe dönüp bakınca şu korku filmi süperdi diyebileceğin bir film var mı? benim için o hissi yetişkinken veren film hiç yok çünkü türü sevemiyorum ben. sen bir örneği üzerinden türü eleştiriyorsun sanki.

Mesaj tarihi:
5 saat önce, goldbären dedi ki:

peki geçmişe dönüp bakınca şu korku filmi süperdi diyebileceğin bir film var mı? benim için o hissi yetişkinken veren film hiç yok çünkü türü sevemiyorum ben. sen bir örneği üzerinden türü eleştiriyorsun sanki.

hereditary

@goldbären

korku cok dallanip budaklanan bir genre: psikolojik / black comedy / comedy horror / paranormal / religous / slasher / drama vs. baya degisik sub-genre var yani. 

pek korkulacak film yok ama ara ara tirstiran olmadi degil.

yetiskinken sevdiklerimden benim ilk aklima gelenler, karisik: Ravenous (1999) / Shaun of the Dead / 28 Days Later / [Rec] (2007) / Death Proof (2007) / Pandorum (2009) /  The Descent (2005)

bu the lighthouse'dan iyi 10 tane psych/horror sayabilirim.

The Skin I Live In (2011) bile daha guclu horror filmi.

Goering tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

lighthouse biraz arthouse ve düşük bütçeli bi produksuyon, amacı da pek korkutmak olan bir film zaten degil

kara mizaha bile kayıyor zaman zaman, oyunculuga kotu demen de talihsiz olmuş sdf

begenmedim diyip gecsen ok da bunu begenen gitsin kumda oynasın falan diyince biraz senin bu konulardan anlamadıgın anlaşılıyor asıl ? 

Mesaj tarihi:
On 29.12.2019 at 02:03, sanssizsansli dedi ki:

atiye 5 bölüm izledim. artık daha net görülebiliyor dizi böyle izledikçe yazması da daha güzel oluyor hem.

eksiklikler bölümler ilerledikçe göze çarpıyor. bir kere çok jenerik iş yapmaya çalışmışlar fakat kısıtlı bütçeyle çekildiği kabak gibi ortada olunca istenen şeyi veremediklerini görüyorsun. oyuncular arasında çok fark var ya da yan rollerdekilerin sahnelerini çok umursamamış yönetmen. yoksa beren saat çok iyi oyuncu da diğerleri kötü gibi bir şey çıkıyor ortaya sdf. gerçi hak vermek lazım ben kendisini tv oyuncusu kıytırık biri gibi görüyodum fakat bu dizide fena oynamıyor gib. kırıldı sanki o önyargım. fakat mehmet günsür kadar english to turkish oynayan oyuncuyu başka yerde görmedim desem yeridir. dün ekşide bir başlık vardı mehmet günsürün her filmde meriç olması diye. herifler haklı ya ahah.

kötü adamların sahneleri de american cartoon hikayelerinden fırlamış gibi. gerçi pokemonda da benzer bi yapılanma vardı bilemedim xd

ha bi de 5. bölüm got'un karanlık bölümüne dis atmak için çekilmiş galiba. alta alıp sesi dinlesen aynı şey o derece karaydı. tamam ölüm günü doğum günü düğün günü göndermesi filan eyvallah ama biz de görek. yaa paranız yoksa kasmıcaksınız bu kadar demek ki ?

toparlayamaz gibi geliyor bana kısfmet...

Ben bitirdim Atiye'yi, açıkçası daha olumlu bakıyorum ben.

Öncelikle dizi bir şaheser değil, süper orjinal değil, veya türünün en iyi örneği değil. Ancak Türk dizileri streaming servislerinin yaygınlaşmasıyla ve biraz da RTÜK tasmasından kurtulmanın etkisiyle son birkaç senede çok ciddi sınıf atladı. Hala böyle aksayan bir şeyler var (Haluk Bilginer'in dizilerinde de vardı, Fi'de de vardı) ama genel olarak çok çok iyi bir seviye farkı elde etmişler eskiye kıyasla. Böyle böyle daha yukarı tırmanacaklar işte.

Dizinin konusu maalesef biraz eksik kalmış. Hani, biraz daha üzerinde çalışılsa çok daha iyi bir şey çıkabilirmiş. Bu durum biraz da senaryoyu etkilemiş, "abi iyi de öyle bi durumda bu olmaz ki, ya da bunu yapmaz ki kimse" dediğin şeyler oluyor fazlaca. Bazı klişelere çok başvurulmuş.

Ama yine de gayet iyi yeterli bir şey ortaya çıkmış.

Oyuncular arasında çok fark var. Beren Saat ortalama, başroldeki eleman (Fi'de de oynayan) zaaten nereden torpilli olduğunu bilmediğim hep tek rolü oynayan ve onu da beceremeyen bir adam. Yan roller ilginç şekilde başarılıydı bence. Kız kardeş, baba ve sayko nişanlı gayet iyilerdi özellikle.

Bir de dizinin tamamını izlemekte fayda var, sonunda hakikaten çok çok güzel bir final yapmışlar, finali özellikle çok çok beğendim ben.

Eğer 2. sezonda biraz daha bu mistisizmin içine girip biraz daha sırları ortaya çıkartırlarsa dizi çok iyi yerlere evrilir. Ama ilk sezonda "böyle bi mistik olay var, o yüzden de acaip şeyler oluyor" deyip bırakıyor, o mistik olayın arkaplanını merak ettirip hiç vermeyince de çok havada kalıyor, bir yere bağlanmaması rahatsız ediyor.

Totalde ama Fi, Şahsiyet ve Masum ile beraber Türk dizi sektörü için çok olumlu gelişmelerin yeni bir halkası olmuş. Mistisizm konulu diziler bizde pek çekilmez, en fazla sinemada gudubetli hortlaklı filmler çıkar ara ara, o bakımdan da güzel yakalamışlar.

Mesaj tarihi:
On 29.12.2019 at 17:45, Goering dedi ki:

7984734.jpg

The Lighthouse (2019)

konu ve setting muhtesem ama psikolojik gerilimi yonetmen de senaryo da verememis. (oyunculuk da kurtaramamis)

film; neresinden tutsaniz baya elinizde kalir.

bir film bu kadar vaatte bulunup ancak bu kadar az sey verebilir herhalde...

bu filmi begenen de film falan izlemesin bir daha.

5/10

A24 filmlerini ben de sevemedim ama izletiyorlar bir şekilde kendilerini. Aslında öyle kötü de diyemeyeceğim ama yapmacık olduklarını düşünüyorum. Mesela bu filmdeki tüm o mitoloji sosu, erkeklerin iktidar mücadelesi bence aa aklıma bir fikir geldi tadında, fazla derine inmiyor. Ama filmin kendisi kötü diyemem. Bence Pattinson kötü oynamış bu arada, hatta filmin derinlik kazanamamasında onun ciddi payı olduğunu düşünüyorum. Çok zor rol, hakkını verememiş.

Bu yönetmenin the witch filmiyle karşılaştırınca nasıl buldunuz? Ben o filme bir niyet edip sonra bayarım diye izlememiştim. Acaba hangisi daha iyi diye merak ediyorum.

• Yeni Oluştur...