Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #3

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi bir gerçek var. WoW nasıl server birleştirse hiçbir şey yapmadan oyunu canlandırmak varken itibar yüzünden yapmıyorsa Bethesda da bu oyunu hiçbir zaman F2P yapmayacaktır.

Bana sanki oyun patlarsa direkt serverları kapatırlar ama F2P yapmazlar gibime geliyor. İtibar olayı tamamen, Bethesda buna hep çok önem veriyor.

Steam indirimlerinde bile var. Fallout'lardan çok kolay vazgeçti zaten ama onlar zaten ortalama üstü oyunlardı yenileri
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hicbir zaman f2p olmasindan yana degilim. Parali kalsin ucuz oyuncu tabakasi dogal olarak elensin. Kalanlar yeterli olur eminim. Oyun insanlari oyalayacak birsey verdikce tatmin edecektir. Ben DAOC'tan beri ilk defa bir PvP'de bu kadar egleniyorum. PvP bu sekilde devam ettigi surece ben oynamaya devam ediyor olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

wow dan sonra cikan en iyi fantasy mmo olabilir. baya cikan oldu acikcasi. en azindan digerlerinden iyi.uzun soluklulugunu bilemem kendi adima.

zorlugu cok iyi. bir seyler becermis gibi oluyorum :D yanimda adam gormek ilk kez bu kadar mutluluk ve rahatlama hissi veriyor, birde onde gidenin donup arkaya bakip lan tek gitmiyim seklinde pesindekilere bakmasi super. ya da birilerini gorunce dost gormus gibi aralarina katilmak vs.

troll'e de dalmam.
Sosyal ağlarda paylaş

Afterdeep said:

Ben hicbir zaman f2p olmasindan yana degilim. Parali kalsin ucuz oyuncu tabakasi dogal olarak elensin. Kalanlar yeterli olur eminim.

Şu 10 yıl öncesinin kafası. f2p(ya da b2p aylık ödemeden bahsediyorum) her türlü multi oyunun geleceği. Düzgün yapıldığında hem para kazanıyorlar hemde sürekli oyuncu sayısını yüksek tutarak canlı tutuyorlar.

Gw2 mesela aylık ödeme olsa 2. ayın sonunda ghost towna dönerdi. Swtorda öyle oldu millet bıraktıkça kartopu etkisi yaptı heryer boşaldı sonra saçma sapan f2p modeliyle toparlayamadılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrintili inceleme iceren bir link varsa verin lutfen .
Takip ediyorum , baslamak istiyorum fakat uzaktan bakinca etkilemedi . Bir kac konu var beni dusunduren fikir verebilirsiniz bekli .
* pve de yaratiklarin yapay zekasi konusunda bilgi.
* pvp zone cok acik alan geldi bana . bir agac arkasina saklanalim ambush yapalim pek goremedim . boyle midir hakikaten ? grup halinde raid yapar gibi mi dolasiyorlar pvpde ?
* skill sayisi az gorunuyor . bir de skill cap sinirı buyukse herkes her skilli uplar farki kalmaz gibi herolarin . cap cok sinirliysa 8-10 tip hero olur . 5 skilli dota gibi pvp yapilir hissi veriyor . ne dersiniz ?
*cok sevdiginiz , nefret ettiginiz oyun mekanikleri nelerdir ?
tesekkur ederim...
Sosyal ağlarda paylaş

* pve de yaratiklarin yapay zekasi konusunda bilgi.

gorduklerim icinde en basarili pve mob yapay zekasi diyebilirim. pve zor ve questi bitirince eger tek basina isen oh be diyorsun bir sey basarmis hissediyorsun, grup veya bir iki kisiyi ayni questi yaparken gorunce mutlu oluyorsun falan. ama tabii gene klasik olarak ayni seyleri tekrar tekrar yapiyorsun. onu kes bunu bul vs. allahtan mob yapay zekalari falan iyi.

* pvp zone cok acik alan geldi bana . bir agac arkasina saklanalim ambush yapalim pek goremedim . boyle midir hakikaten ? grup halinde raid yapar gibi mi dolasiyorlar pvpde ?

tek basina teke tek yakalarsan yapabilirsin ama grupca daha bir keyifli hersey bu oyunda. buna daha pvp ye odakli bir arkadas cevap verebilir. pvp alani coooooook buyuk, bu alanlarda bircok kasaba kale magaravs var, ornegin ev iclerine gizlenip pusuya yatabilirsin, ayni zoneda pve yapanlarda var yani hem pvp hem pve ayni zoneda. public dungeonlarda gorevler var bunlara herkes giriyor birde 3 faction olunca tam curcuna. agac arkasi yerine hidden olabilirsin herkesi rogue gibi dusun bunda bu konuda, birlikten kuvvet dogar ama bire birde pusu icin oldukca fazla secenegin var

* skill sayisi az gorunuyor . bir de skill cap sinirı buyukse herkes her skilli uplar farki kalmaz gibi herolarin . cap cok sinirliysa 8-10 tip hero olur . 5 skilli dota gibi pvp yapilir hissi veriyor . ne dersiniz ?

skill sayisi cok fazla ama skill bara koyabilecegin skill sayisi az. weapon switchle bunu ikiye katliyorsun ve bunu oldukca cok yapmak durumundasin ilerledikce. herolar arasi fark herolarin oyun stilleri ile alakali. ama tabiiki bir tank versiyonu, bir 2h dps bir staff dps bir healer vs gibi herkesin uzerinde anlasmaya varacagi genel olarak daha bir ragbet goren buildler olacaktir. bunu engellemek mumkun degil bana gore hic bir oyunda. en azindan burada secenegin cok. tank healer, tank dps, tank range dps, tank tank vs vs gibi olabilirsin kendi icinde.

*cok sevdiginiz , nefret ettiginiz oyun mekanikleri nelerdir ?
tesekkur ederim...

zorlugu cok iyi oyunun. grup ve cevrendeki insanlar ile oynamaya yoneltmesi cok iyi, pvp si (ki sevmem ben), item drop (diablo 3 ile ayni nerdeyse bu konuda), class gelisimi. vs vs.

alisilmasi gereken konsolvari yapisi, ui, animasyonlari hafiften, combattaki bazi sikintilar ama giderilir herhalde bunlar, harita (bi bok anlamiyorum bazen, 4 donuyorum bulana kadar istedigim noktayi), loading ekranlari.

cok keskin bir sekilde sevebilir veya nefret edebilirsin. arasi yok sanki bu oyun icin. beta testde ornegin ben sevmemistim fazlaca, 6 falan vermistim oyuna simdi 8 veririm cok rahat. bunada level 30-40 lari gectikten sonra karar verdim. oynadikca sevdim. veteran levellemeyi gorup birakan cok fazla kisi var birde forumlarda okudugum.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru değildir 250k total satış globalde

SWTOR gibi satmasını neden bekliyordunuz ki zaten? SWTOR enkazı insanları hazırlıksız yakaladı. artık insanlar aşağı yukarı neyin ne olduğunu anlayabiliyorlar. daha bilinçli bir kullanıcı söz konusu. ESO'nun ne olduğu aylar önceden belliydi, o SWTOR'daki fırsat değerlendirme durumu söz konusu değildi.

eğer globalde 250k sattıysa zaten, 3 aya f2p demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence o rakamlarda baya bi gariplik var,pre-order dijital imperial edition ve normal pre-order alanlar o rakamların içinde yokmuş gibime geliyor. Pre-order doneminde adamların dijital pre-orderları tukendi diye açıklamaları vardı ve amazonda dahil ellerinde kalmamıştı. Ama daoc gibi olsun az ve öz. Yahut sadece box satışıdır.
Şu dupe bugı dışında, oyundan çok memnunuz:P PvE si olsun, özellikle PvPsi felaket keyifli.GW2 nin WvW si bunun yanında tırt kalır,sürekli ambush yeme ihtimali+synergy skilleri daha da keyifli hale getirmiş pvp yi.
Oyunda 2 x 10 luk quickbar olsa bütün karakterler PvE'de, PvP'de ölümsüz olur, ama bir yerden feragat etmek zorunda kalıyorsun ve buda oyuncuyu gruba yöneltiyor.
Oyunda ki player kitlesinin de yaş ortalamasınında yüksek olması en azından benim çevrem daha da kafa adamlarla,keyifli hale getiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...