Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recep İvedik 4 (2014) - Paralel Türkiye

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Mr. Bean ile şahan kıyaslandı , yine cem yılmaz kötü denmesi olağan o yüzden. Mr.Bean beğenmeyen gruptan , cem yılmaz beğenmeyen çıkması çok doğal.

Şahanı kötülüyor herkes ama kötülerken diğerlerini de yerin dibine sokmasaydınız iyiydi , tamam anladık şahan kötü bence de kötü hadi cem yılmaz bir nebze anladım yerli diye çok beğenmediniz falan ama Mr.Bean kötü demek harbiden sırf ukalalık.
Sosyal ağlarda paylaş

Certhas said:

ayrıca recep ivedik'e baktığınız bakış açısından bakarsanız mr. bean dahil bir sürü absürd komediye gülmemeniz lazım çünkü ortada türlü salaklıklar ve sakarlıklar yapan birisi .
metallica sevmiyorsanız metal müzik dinlemeyin gibi bir yorum olmuş
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü derseniz ukalalık olur dedim , sevmezseniz demedim. Avatar 2b+ gişe yaptı , ben sevmiyorum , ama saygı duymak başka bir olay.

Mr.Bean bambaşka bir baş yapıt , bende ahım şahım çok sevmem açıkcası ama sonuçta kalitesine laf etmemi gerektirmiyor.

Ben cem yılmazın filmlerini çok severim mesela , son zamanlarda eskisi kadar beğenmiyorum ama ilk gora çıktığı zaman mesela deli gibi hemen hemen hergün gora izlerdim , şimdi bir oturuşta tamamını izleyemem sıkılırım , insanda değişiyor sonuçta.

Bunların hepsini göze aldığımızda , şahan kötü tamamda , Mr.Bean ile kıyaslamak harbiden sırf ukalalık.
Sosyal ağlarda paylaş

Bruce Almighty, Hababam Sınıfı, Turist Ömer gibi filmleri tutup Recep İvedik serisiyle kıyaslamak, "bunları komik buluyorsanız Recep İvedik'i de komik bulmalısınız" şeklinde argümanlar yaratmak saçma. O filmlerin mizahi yapısı Recep İvedik'te yok. Epic Movie kıvamında bir film bu yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Iyilik kotuluk tartismak sacma ama basari objektif bir sekilde tartisilabilir. Bean koymus gecirmis:

http://cl.ly/image/2a2y1A3c0L0i/Screen%20Shot%202014-01-19%20at%2016.26.27.png

Aptallar gulsun diye yapilmis demek dogru degil ama. Eger bir adam aptal karakter ve filmin her meselesini rahatca kavrayip gulmek icin 75 IQ yeter filmleri yapip da amacina erisiyorsa basarilidir. Para kazanmak icin yapilmis Bean ve Recep Ivedik, para da kazandilar. Sanat eseri yapmiyorlar zaten bunlar, oyle iddialari da yok. Posterity tartismasina girmek anlamsiz.

Hedef kitlesi arasinda degilim ben ikisinin de, sevmem tabii. Recep Ivedik'e en iyi film diyenin de Breakfast at Tiffany's en iyi 4-5 filmden biridir tezime o ne ola ki diyecektir buyuk ihtimalle ama.

Ben Turk filmi izliyorum diyip Recep Ivedik ya da Gora cok guzel diyenin Sevmek Zamanı hakkinda ne dusundugunu de merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şahan veya "Recep İvedik" karakteri kötü değil, sadece film kötü, karakter kötü işleniyor, yanlış işleniyor.

TV8 zamanında Recep İvedik tiplemesi gayet komikti, gayet iyiydi çünkü o zamanlar baskın bir karakter değildir Recep. Dünyayı sallamayan, dışarıyla işi olmayan bir tiplemeydi, sakindi. Filmlerde ise sürekli adrenalin pompalayan baskın bir karakter halini aldı. Yaptığı aksiyonlar anlamsız hale geldi.

Çizgiyi bozmasaydı ama aynı hikaye, aynı akışla işlenseydi yine komik olacaktı karakter. İşin içine abartı girdi.

Rowan Atkinson çok sevilen, büyük oyunculardan biridir ingiltere'de Şahan'la aynı kategoride değil adam. Çoğu posh ingiliz zaten Mr.Bean'i sevmez. Blackadder'a ise bayılırlar. Ama Mr. Bean iyi bir karakter, iyi oyunculuk görüyorsun ve yine de bolca seveni var.

Cem Yılmaz konusuna girmeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

mr. bean'in olayı dizileridir filmleri değil. ilk internetle tanıştığım zaman cd'si elime geçmişti çok da güzeldi dizileri adam konuşmuyor zaten, komik durumlar oluşuyor belli bi tarzı var. filmleri falan kel alaka bana göre dizilerine nazaran. nasıl mr bean'e geldi olay bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Ben Turk filmi izliyorum diyip Recep Ivedik ya da Gora cok guzel diyenin Sevmek Zamanı hakkinda ne dusundugunu de merak ediyorum.

kusura bakma ama sende hep bir unique olma ihtiyacı var. sevmek zamanı'nı sevmeyip, recep ivedik'e gülen bir ordinaryus olabilir belki hayatta.

rpg değil bu sonuçta sınıflandıramazsın. adamın beynindeki kimyasallar ona gülmesini söylüyordur ve o da gülüyordur. gülmek sınıflandırılabilecek bir şey değil.

90 larda mesela okumuş kişiler genelde kemal sunal filmlerine gülmezlerdi çünkü alt tabaka bir komedi yaptığına inanırlardı. şimdi bu algı kırıldı çünkü içselleştirdiler.

yani demem o ki mario oynayıp, sevmek zamanı izlemek seni diğerlerinden üstün kılan özellikler değil sadece senin kişisel zevklerindir. bu sebepten dolayı bakın ben sevmek zamanı izleyen birisi olarak, recep ivedik seyredenlerden kültürel olarak üstünüm algın çok çok çok yanlış.

hatta bu hayat tarzı bana göre varoş bile sayılabilir.

bundan önceki mesajlarımdan birisinin içerisinde 'komedi tartışılabilir değildir' demiştim. çünkü en basit bir şekilde birisine komik gelen bir sahne, bir diğerine öyle gelmiyordur. bu sebepten dolayı her sene bu tartışma süregeliyor. bende recep ivedik fanı değilim sonuçta, hatta serinin dördüncüsünün yapıldığını da bu hafta içerisinde öğrendim ama izlerken sadece gülüp geçiyorum, üstünde çok düşünmüyorum.

olaya ahlaki açıdan yaklaşanlar da olmuş. yaptığı magandalığın rahatsız edici olduğundan bahsedilmiş. evet, gerçek hayatta magandalık hoş bir şey değildir ancak bu izlediğimiz sadece bir senaryo. ona bakarsanız yıllar boyunca rambo'da vietnam'da adamların vatanına girip abd propagandası yaptı ama hiç abd'nin ne işi var adamların toprağında demedik. dövüşlerini izledik, efektli sahneleri izleyip eğlenip geçtik.
Sosyal ağlarda paylaş

Certhas said:

GERGE said:

kusura bakma ama sende hep bir unique olma ihtiyacı var. sevmek zamanı'nı sevmeyip, recep ivedik'e gülen bir ordinaryus olabilir belki hayatta.

rpg değil bu sonuçta sınıflandıramazsın. adamın beynindeki kimyasallar ona gülmesini söylüyordur ve o da gülüyordur. gülmek sınıflandırılabilecek bir şey değil.

90 larda mesela okumuş kişiler genelde kemal sunal filmlerine gülmezlerdi çünkü alt tabaka bir komedi yaptığına inanırlardı. şimdi bu algı kırıldı çünkü içselleştirdiler.

yani demem o ki mario oynayıp, sevmek zamanı izlemek seni diğerlerinden üstün kılan özellikler değil sadece senin kişisel zevklerindir. bu sebepten dolayı bakın ben sevmek zamanı izleyen birisi olarak, recep ivedik seyredenlerden kültürel olarak üstünüm algın çok çok çok yanlış.

hatta bu hayat tarzı bana göre varoş bile sayılabilir.

bundan önceki mesajlarımdan birisinin içerisinde 'komedi tartışılabilir değildir' demiştim. çünkü en basit bir şekilde birisine komik gelen bir sahne, bir diğerine öyle gelmiyordur. bu sebepten dolayı her sene bu tartışma süregeliyor. bende recep ivedik fanı değilim sonuçta, hatta serinin dördüncüsünün yapıldığını da bu hafta içerisinde öğrendim ama izlerken sadece gülüp geçiyorum, üstünde çok düşünmüyorum.

olaya ahlaki açıdan yaklaşanlar da olmuş. yaptığı magandalığın rahatsız edici olduğundan bahsedilmiş. evet, gerçek hayatta magandalık hoş bir şey değildir ancak bu izlediğimiz sadece bir senaryo. ona bakarsanız yıllar boyunca rambo'da vietnam'da adamların vatanına girip abd propagandası yaptı ama hiç abd'nin ne işi var adamların toprağında demedik. dövüşlerini izledik, efektli sahneleri izleyip eğlenip geçtik.

beyler adam şahan galiba kaçın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...