Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recep İvedik 4 (2014) - Paralel Türkiye

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Abi abartmayın ya, tamam belki baydı belki hep aynı ama "çok kötü" değil. Türklere göre; Hollywood, kanada, fransa komedi filmlerinden daha başarılı.
Ayrıca insanları güldürme zor, geçen hafta sinemaya gidim dedim kafamı kaldırmamla çıkmam bir oldu. Allah allah 5 tane aynı tip aşk meşk Türk filmleri. Afiş; Bir erkek bir kadın suratı ya sarılıyor ya öpüşüyor bilmem ne.
Düşünüyorum yakın zamanda beni az da olsa güldüren kaç yabancı film var diye; hall pass ve The Internship
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası çok kötü veya çok iyi olmadı hiç bir zaman recep ivedik filmleri ama her film de kafa yoracak senaryo içermek zorunda değil. tam olarak vasat diyebilirim. hepsine olmasa da arada güldüğüm espriler oluyor.

recep ivedik 3 te mesela yoga sahnesinde gülmekten karnım ağrımıştı, sushi yedikleri sahne de komikti, kütüphanede ki tavırları da komikti.

sonuç olarak birşeylerle kıyaslamam gerekirse mr. bean ile kıyaslayabilirim. güldüğüm sahneler şapşallık üstüne kurulu.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr.Bean ile şunu aynı kefeye koyma abi allasen.

Ama evet nekadar filmin %99 u osurup küfredip,harekete çekmekle gitsede 1-2 sahne çıkıyo hertürlü güldürücek genede.

Hangisiydi hatırlamıyorum hala daha aklıma gelince gülüyorum mesela şu saçları boyatıp '' Schweinsteiger gibi oldum '' dediği sahneye.
Sosyal ağlarda paylaş

gülünen durum şapşallık. nasıl bruce almighty, dumb and dumber, hababam sınıfındaki şaban, hangover'daki alan'ın hareketleri şapşallık içeriyorsa bu da aynen o şekilde.

ayrıca recep ivedik'e baktığınız bakış açısından bakarsanız mr. bean dahil bir sürü absürd komediye gülmemeniz lazım çünkü ortada türlü salaklıklar ve sakarlıklar yapan birisi var.

komedi konusu pek tartışılacak bir şey değil. kimisine komik gelen bir sahne, başka bir insan da o etkiyi yaratmayabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

riza_calimbay said:

yav beni asıl üzen bu adam yapımcı, kardeşi de yönetmen olduğu için kimse "abi yeter saçmaladın artık" diyemiyor.

abi adam satan şeyi satıyor çekiyor. derdi "iyi bir yapımcı" "iyi bir komedyen" olarak anılmak değil ki. parayı tokatlamak o kadar

aynen, kolayi yapiyo, cunku para kazandiriyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Certhas said:

gülünen durum şapşallık. nasıl bruce almighty, dumb and dumber, hababam sınıfındaki şaban, hangover'daki alan'ın hareketleri şapşallık içeriyorsa bu da aynen o şekilde.

ayrıca recep ivedik'e baktığınız bakış açısından bakarsanız mr. bean dahil bir sürü absürd komediye gülmemeniz lazım çünkü ortada türlü salaklıklar ve sakarlıklar yapan birisi var.

komedi konusu pek tartışılacak bir şey değil. kimisine komik gelen bir sahne, başka bir insan da o etkiyi yaratmayabiliyor.

gulmuyorum hic birine. Buna gulup ona gulmeyen varsa ama ne is derim. Ingilizce konusunca kaliteli olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Certhas said:

http://i.imgur.com/TidwEgb.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Certhas said:

şu forumda ciddi takılmak risk ama neyse.
yukarıdaki filmler ile recep ivedik'i kıyaslamak?

öncelikle bruce almighty şapşallık üzerine gitmiyordu. salaklık vs. üzerine giden tek film tamamiyle mr bean. mr bean ise awkward durumlarda olan bi herif olduğu için komikti. kendi tiplemesi özeldi, herhangi bir kesime yönelik değildi.

bruce almighty ise orjinal bir senaryoya sahipti. adamın tanrının yerine geçince yaptıkları, göndermeler gayet iyiydi. efsaneydi hatta.

dumb and dumber, 2 salak insanı anlatıyordu evet. ama onların yine yaşadıkları awkward durumlar, (son sahende içi hatun dolu arabayı yollamaları mesela) gayet yerinde espirilerdi.

Recep İvedik ney? ilk çıktığı fragmanı ile ümit vadeden bi filmdi. (hiç bir zaman şahan izlemedim tvde, komik bulmuyordum ama ilk recep ivedik trailerina gülmüştüm, belki yaşla da alakası var). ilk filmdeki tüm espiriler trailerdaydı zaten gerisi yalandı. 2. si ve ya 3.sü çekilecek bi film değil. olayı türk sosyal kültüründeki kro herifi canlandırması. ne orjinalliği var ne birşeyi, kendi babannesine hareket çektirerek, aslında ergen espiris dediğimiz şeyleri o tipleme ile yaparak güldürmeye çalışarak, osurarak sıçarak güldürmek.

Cem Yılmaz ne kadar overrated olsa da onun filmlerine bak mesela. Güldürü orjinal olduğu zaman güzel oluyor ve ince olur ise. Adam hakkını veriyor, emek sarfediyor. Şahan Gökbakarın ne faydası var? Ha adam işinde başarılı mı, başarılı. Neden topluma oynuyor. Toplumu geliştirmek yerine para kazanmaya kasıyor. Türkiye pop müzik kültürü gibi.

Neyse uzun lafın kısası o filmler he aynı he recep ivedikle he aslında güzel he.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...