Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir rol sunucusu olsaydı ne gibi sistemler isterdiniz ?


Umuruk

Öne çıkan mesajlar

10 sene önce iyi veya kötü rol yapan adam vardı ama bugünün kitlesiyle nebulada bile rol yapılamaz hale geldi.Birde kuru kuruya düz sphere sunucu gitmiyor.Rolü bazı sistemlerle desteklemek cezbedici hale getirmek gerek.Bazılarını oynadığım kendime göre kaliteli yabancı rol sunuculardan aldım.Bazılarını okuduğum kitaplarda uo dinamiklerini bozmayacak şeylerden aldım.Bazılarını ise kendim uydurdum.

Sonuçta rol yapan tek başına olsa da sıkılmamalı.Gerçi bunu engelleyecek olan farklı sistemler değil fakat bu da bir çare :) Güzel şeyler düşündüm.Eski role playerları da bir çoğunu yaştan dolayı kaybettik.Kimi evlendi kimi yoğun çalışma saatlerinden girmiyor.Kimi ultimada neymiş azıcık vaktimi ona ayıramam diyor.Herkes kendince haklı kalanlara da hitap etmek gerek.En azından günde bir kaç saat heveslerini öldürsünler(Kendimde onların içerisindeyim)

Ben kendim bir rol sunucusu açıldığı zaman girip destek olmak amacıyla oynuyorum fakat bazen sunucuyu açanlar yanlış politikalar izleyip oyuncuları kaybedebiliyor.Mesela oyunculara özgürlük sunmamak gibi veya sunucuya giren oyuncular buraya hiç emek harcanmamış yakında kapanır diyip gidiyorlar.Tabi içerisinde oyuncu kalmayan sunucu da doğal olarak kapanıyor.Emek demişken bazı sunucular da epey profosyonel şekilde açılıyor fakat ona da oyuncular gereken önemi vermiyor.Bir kaç ay 0 oyuncuyla açık kalıp kapanıyorlar(Dünyası ve sistemlerine hayran olduğum bir sunucu vardı fakat ne zaman girsem 0 oyuncuydu.İsmini hatırlamıyorum)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar oyunuyla olmuyor o iş.
üniversite yıllardında deli gibi senelerce masaüstü oynamış adamım. conventionlara falan da giderdim. oyun da oynatırdım. uo dahil hiçbir oyunda *konuşulanlara kulak kabatır* veya *tek kaşını kaldırıp tehditkar bir bakış atar* deme gereği duymadım. yapana da lol dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana göre ultima masa üstünden sonra en çok haz veren platform.Bir rpg olarak oyun dinamikleri sayesinde en iyi şekilde hizmet ediyor.Tabi masa üstüyle karşılaştırmamak gerek ama çoğu insanın oturduğu ilden kaynaklı yada bağlantıları olmadığı için masa üstü oynama şansı olmuyor.İş güç olsa da biz gene uzun soluklarla oynayabiliyoruz ama çoğu insan yapamıyor bunu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uo da roleplay olur ama yeteri kadar olmaz.

roleplay içerisinde her şeyi yapabilecek bir teknik altyapı gerekiyor. emotelar ile hayalgücü bir yere kadar insan bir yerde görebilmek istiyor.

açıkçası roleplay denince sadece daha farklı şeyler istiyorum. daha brutal işler yapılabilmeli. sonuçta hangi settingde olduğunu söylemediğin için bilemiyorum ama ortaçağ döneminde insan hakları şu anda yaşamadığımız durumda olduğu için herkesin noble olması gibi bir durum olamaz. olsa olsa utopia olur. bunun içinde villager olacak, slave olacak, hayvan rp si yapabilenler bile çıkacak belki.

türkiye'de yıllar önce hobbit ve onun ardılı erathia serverlarında oynadım. birincisi pek fazla oynayan yoktu npc'lerle rp yapıp duruyorduk, ikincisi herkesin en güçlüyü oynaması çok sıkıcı oluyor. yaratıcılığı yüksek insanlarla oynadıkça keyifli olur yoksa kısır döngü içerisinde hep aynı olaylar hiç ilham vermiyor.

sana önerim böyle bir şeye hiç girişme bile çünkü kitlesi yok. mytharria vardı bir dönem eğer hala açıksa oraya git, ancak oranını bile vasat düzeyde bir kalitesi vardı.

çok sağlam hikayelere sahip karkaterlerle oynamak güzel olurdu. düşünürken bile hoşuma gidecek karakterler geliyor aklıma ancak bunu uygulayacak yer ve topluluk yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xantier diye bir eleman vardı. Çocuk çok uğraştıydı bu işler için. Onla irtibata geç, eğer bulabilirsen sana çok yardımı olabilir.

Mesela arada bir duvar varsa adamın nickini göremiyorduk. Yani gidip sorman gerekiyordu, o da bir komutla adını bildiriyordu ondan sonra görebiliyordun adını.

RP diyince lordum ladyim diyen tipler istemeyiz mesela bu da önemli. Çok uzun iş cidden, yaparsan oynarım ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xantier'i biliyorum yahu baya konuşmuştuk zamanında onla keşke azıcık kulak verseydi de mondain iyi yerlere gelseydi ama olmadı.İnanın oyuncu sayısıyla ilgim dahi yok.İşe başlamadan önce bir çok(düşündüm de o kadar fazla değil) kendim tasarladığım alt kültürleri devreye soktum.Amacım o alt kültürü benle birlikte değer veren adamlarla yapılandırabilmekti tabi o kültüre ait uyumlu oyuncu hatta rol yapabilecek oyuncu bulmak bile sıkıntıydı.En fazla 10 kişiye çıkabildik.Sunucu yetkilileri trolleyince kaçmak zorunda kaldık.Ego tatmini mi dersiniz ne dersiniz bilmem fakat o kültürün en üst pozisyonunda yer alıyordum.Kendimizce paralı asker birliğini canlandırıyorduk fakat bir şey fark ettim.O oluşum da yer alan alt rütbeli askerler bile günde bir kaç saat yan karakterleriyle(yetenekleri app ile jou arasında değişen karakterlerle) rol yapmaya giriyorlardı hatta öyle pis bir karakterim vardı ki sürekli aşağılayan ve karşısında ki adamı küçük düşüren sözler söylüyordu.Buna rağmen bu adamla rol yapmaya geliyorlardı.O oyuncu derdine düşmeyeceğim sunucu da herkesin büyük büyük usta olma hayalleri suya düşecek yani en azından ben böyle istiyorum.Sadece rol için açılan 3-5 oyuncunun bulunduğu sunucularda bile herkes grandmaster karakterlerle dolaşıyor.Bu bana ters geliyor.Bunların önlemleri iyi kötü alınır aklımda fikirler var valla bakın paticikte sunucu açtım diye konu da açmayı düşünmüyorum.Sadece fikir edinmek için açılan bir konu bu

http://www.khaeros.net/doku.php şu sunucu da zamanın da aldığım keyfi ülkemin sayılı rol yapmayı bilen oyuncularıyla günde bir kaç saat alabilmek istiyorum.Bunun için ayda vereceğim x miktar para para bile değil.Çoğumuz için de para olduğunu düşünmüyorum.Burada ki herkes patiuo veya avalonda ultima oynamış olsa hepimiz en kötü 22'nin üzerindeyiz

O değil de siz sormadan ben söylemek istiyorum.10 kişilik bir rol grubunda alt rütbeli askerin ne işi var diye sorarsınız muhtemelen.10 kişi dahi olsak alt tabaka adam olmayınca rolün keyfi çıkmıyor.O bende olabilirdim fakat birinin kendi yazdığı etkinlikleri oyuncu yetkileriyle başarılı bir şekilde oynatabilmesi ve olaya yön vermesi gerekiyor.Aslında ben ve bir arkadaşım dışında herkes alt tabaka da yer alıyordu.Başarılı olsaydı alınan temsili madalyalar ve başarılar ile orta tabakaya yükselebilirlerdi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Küfürsüz rol mü olurmuş (:P) Millet tarih öncesinde ki gibi hikaye yazarak kayıt olacak.Bunun üç olayı var.İkisi hakkında spoiler vermeden ilkinden gireyim zaten sizde biliyorsunuz.Rolden sıkılıp trollemek için ciddi manada küfür eden oyuncular dışında sadece trollemek için giren oyuncular böylece büyük ölçüde ayıklanmış olur ve millet rol içi rahatça küfürü sağlar.Ben zaten terbiyeli oyuncu canlandıramam.Rol karakterimin genelde pek arkadaşı olmaz ağzından dolayı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ölüm işini çok düşündüm fakat mantıklı bir çerçeveye oturtamadım.Şöyle düşünün.Bir şeyler elde etmek eski nebulada ki gibi olmasa da zorlayıcı seviyede(macroya bırakarak kasılamadığını da ekleyin) ve bu şeyleri elde edebilmek için haftada bir kaç günün bir kaç saatini ayırmak zorundasınız.Ölme olayını nasıl eklerdiniz ? Ben bunu oyuncuyu bunaltmayacak bir hava da düşünmeyi hiç beceremedim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...