Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GSS Saçmalığı

smyrnas

Öne çıkan mesajlar

Zaten asker'de iken yada öğrenci iken çıkan borçlar o tarihlerde asker yada öğrenci olduğunuzu kanıtladığınız takdir'de siliniyor.Oturduğunuz yere bağlı kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırıyorsunuz g1 g2 g3 gelir seviyelerinden biri çıkıyor. Ardından kimlik ve yaptırdıkları test ile sgk'ya gidip yetkili'lere veriyorsunuz.Sistemden bakıp borçları silip onaylıyorlar.Ana sisteme geçmesi bi kaç saati buluyor.Silinen borçların ardından örnek veriyorum 3 ay açık kalıyor.Gelir seviyenize göre (3xgelir seviyesi) hesaplanıp size söyleniyor.Ödemeyi yapıp borçtan kurtuluyorsunuz.Olay bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Öğrenci belgesi + çalıştığın döneme ait sgk dökümü al, sonra kaymakamlığa git gelir testi için başvur. Şu ana kadar hiç öğrenci belgesi falan götürmediğin, gelir testi yaptırmadığın için 18 yaşını geçtiğin tüm dönem için borçlu görünüyorsundur.

Bu dediklerimi yaptırdığında borcun silinir muhtemelen.

Gelir testinde de salak salak sorular soruyorlar aylık giyim harcaman ne kadar, arabaya kaç liralık benzin koyuyorsun falan diye; tuzak onlar düşme.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Öğrenci belgesi + çalıştığın döneme ait sgk dökümü al, sonra kaymakamlığa git gelir testi için başvur. Şu ana kadar hiç öğrenci belgesi falan götürmediğin, gelir testi yaptırmadığın için 18 yaşını geçtiğin tüm dönem için borçlu görünüyorsundur.

Bu dediklerimi yaptırdığında borcun silinir muhtemelen.

Gelir testinde de salak salak sorular soruyorlar aylık giyim harcaman ne kadar, arabaya kaç liralık benzin koyuyorsun falan diye; tuzak onlar düşme.

tamamdır eyv, tarihini uzatırlar zaten sanırım :P
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Benim askerden dönüp iş aradığım 5-6 aylık döneme kilitlemişler GSS, hala ödemedim. Üstüme bir ev, bir araba, bir motor var. Gelir testi yaptırsam zararlı mı çıkarım, ödeyip kurtulsam mı diyorum, karar veremiyorum bir türlü.

3 tane level var zaten. 50 - 150 - 300 kusur lira aylik primler.

Gelir testini hic yaptirmazsan 300kusur lira olandan kitliyorlar. Bi de zaten oturdugun evde kisi basina dusen gelir 2500'un uzerindeyse yine 300kusur liraliktan kitliyorlar. O yuzden uzerine ev araba motor varsa, muhtemelen en yuksek olan primden yazicaklar sana.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada kaymakamliktan yada sgk'dan falan yapmiyorsunuz gelir testi basvurusunu. Milleti yanlis yonlendirmeyin. Ilcedeki sosyal yardimlasma kurumu muydu neydi, oyle bi yerden yaptiriyosunuz. Oralar da gayet ufacik bir bina ve calisan sayisi cok az.

Fakat son 3 gun kaldi basvurular icin. Ben gecen af cikmadan onceki son haftada gittigimde millet 3-4 saat sira bekledigini soyledi ve geri dondum. Bayram oncesi son cuma gidip hallettigimde de orada calisanlar yine bu hafta gunluk 2bin 3bin basvuru beklediklerini soyledi. Basvuracaksaniz bunu da goz onunde bulundurup erken saatte falan gidin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana da tebligat gelmişti borcunuz var diye. Öğrencilikten direkt çalışma hayatına geçtiğim için borcum olması imkansız ama sistemde öyle görünüyormuş. Bayaa iadeli taahhtülü ciddi bi belge. Şu kadar borcunuz var şu tarihe kadar ödeyin falan diyor.

Neyse ödemedim tabii. Bir şey de olmadı. En son SGK'dan provizyon alamam hastanelerde diye düşünüyordum ama orada da bi problem olmadı. Saçma sapan bir şey yani.
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

Evli çiftlerden birisinin sigortası tam ödeniyorsa diğerine borç çıkmıyor değil mi ?

Borç çıkıyor. yani önceden işlenen varsa o borç aynen duruyor sadece üstüne eklenmiyor işte aylık ödeme yapmıyorsun. Ancak kalan borcu ödemedigin için provizyon vermeme yani bakılamamak gibi bir durumun olabiliyor . 1 sayfa önce yazmıştım . hastahane de önümüzde bir çift vardı .adamın sigortası yattıgı halde , Gss borcu oldugu için provizyon alamadı ve gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

gss saçmalığı yüzünden ikametgah'ımı trye aldırmadım, her ay devlete para ödicem aktif ssklı değilsem, oldu anasını satim. ulan sigortamda 100 bin lira para var oradan alın. resmi kayıtlara göre çalışmayan, hastaneye bile uğramayan adamdan niye her ay para alıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tavan diye belirledikleri fiyat en baba özel sağlık sigortasının ortalama bir poliçesinin aylık taksidinin neredeyse iki katı. Yarısına kadar bir şey olsa mantığı olacak da iki katı nedir, ne hizmet veriyorsun sanki? Geçen ay yaralanmalı kaza yapıp devlet hastanesine düştüm de kendimi savaşta zannettim, özele gitmesem bacağımı keserlerdi herhalde enfeksiyondan.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi devleti elestirirken bazen hakliyken bile o kadar komik oluyosunuz ki. Yok hizmet aldigimiz kadar odeyelim, iste ben hic hastaneye gitmiyorum niye oduyorum vs vs. Bugune kadar odediginiz vergilerden haberiniz var mi acaba su laflari ederken. Turkiye lan burasi. 99'da deprem oldu, 15 senelik deprem vergisi cikarildi hala onu oduyoruz. Onu da soruyo musunuz acaba "lan ben depremi hissetmedim neden vergi veriyorum ki?" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

ikamet yurtdisinda olmasina ragmen, ve adim son derece unique olmasina ragmen nasil olduysa benden bi tane daha yaratmislar tr'de...

borc yazip, faiz bindirip kac sene boyunca sonrasinda da nasil oluyorsa bizimkilerin yeni tasindigi adrese borc yollamislar.

sacma bi sekilde isimi kesip, (beyfendiler haftasonu calismadigi ve memurlar dunyanin en tembel insanlari oldugu icin) 1hafta boyunca tr'de bu aptallarin lakirdilarini ve kagit kurek islerini takip etmek zorunda kalmistim. neyse ki sansliydim, gelmeden once elcilikten toplanmasi gerektigini dusungudum evraklari toplamistim. burada yaptigim is sadece kagitlari teslim edip, sonrasinda bu arkadaslarin islerini bitirmelerini takip etmek oldu..
Sosyal ağlarda paylaş

Bathory said:

Abi devleti elestirirken bazen hakliyken bile o kadar komik oluyosunuz ki. Yok hizmet aldigimiz kadar odeyelim, iste ben hic hastaneye gitmiyorum niye oduyorum vs vs. Bugune kadar odediginiz vergilerden haberiniz var mi acaba su laflari ederken. Turkiye lan burasi. 99'da deprem oldu, 15 senelik deprem vergisi cikarildi hala onu oduyoruz. Onu da soruyo musunuz acaba "lan ben depremi hissetmedim neden vergi veriyorum ki?" diye.

aynen kardeş haklısın gittim ödedim tüm gss borcunu bu lafından sonra. test mest de yaptırmadım direk ödedim en üst kalemden. haşa neyimize bizim eleştirmek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...