aquila Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 cuzdani on cebe mi koyuyosun arka mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 ben cuzdanı arka cebime koyarsam, 2 50lik birlesip 100luk olarak cıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 ne kadar kalitesiz ve itici bir sohbet dönyor, çingen çingen ıyy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 şöyle bişey var qq yapan bazı modderlar zaten paralı iş yapamazlar çünkü tamamen original content değil. şimdi mod yapıp da para kazanacaksan artık o stock footage'lere para vereceksin demek oluyor. herşeylerini %100 kendileri yapmıyor hepsi. bi de mod üzerinden mod yapanlar var onlar ayrı bi karmaşa olmuştur şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 lan son saniyede vercez maci, bi susun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 early access'e ağlayan buna da ağladı zaten. steam'i açınca paraya verdiği önem ve renkli görsellere ilgisi 4 yaşında çocuk ayarına inenleri görüyoruz sonra lanet okuyorlar early access'e. burada da kazık yiyecek onlar kaçarı yok tabii ki. modu yarım bırakan, yama gelince kırılınca desteği sürdürmeyen, kısacası kötü hizmet veren binyıllardır devam eden iktisat kuralları gereği bir dahaki sefere birşey satmaya çalışınca patlar. burada tek önemli nokta nick değiştirip yeni hesapla birşey satmaya çalışan tiplerin iyi regüle edilmesi. para verilen şey gelişmiyor olsa steam denen şey olmazdı bugün, bütün ekonomi nasıl dönüyor, dünyada iş kolları nasıl ortaya birşeyler koyuyor oturun ve beş saniye düşünün. vardığınız sonuç "para girince kalite düşüyor" ise konuşacak tartışacak birşey yok cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 neyse, adamlar zaten yapmis, bize sormadilar, olacaklari hep beraber gorecegiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 yine yanlıs karsılastırma. steam ozelliklerini kullanabilmemiz icin her ay 5 dolar isteseydi suan bulundugu yerde olabilir miydi? steam firmaları kendisi uzerinden satıs yapıp ondan pay vermeye ikna ettigi icin para kazandı. kazandıgı parayla kendisini geliştirdi. daha cok kullanıcı cekti daha cok satıs yaptı daha cok urun yelpazesine sahip oldu. daha cok urunu daha da cok sattı vs vs. diye gider. bu yuzden steam gelişti suanki halini aldı. direk olarak "buna x lira verilirse daha iyi olacak" denilen ve daha iyi olan bir hizmet yok. kickstarter ortada, early access ortada. ikisi de cile oldu bi cok kullanıcıya. biraz yararları oldu mu? belki. ama yarardan cok daha fazla zararları oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 steam zaten para alıyor bizden her oyun sattığında, bedavaya çalışmıyor. steam sistemi de ilk 5 yıl falan gayet kötüyken zamanla gelişti. daha çok sattı, daha çok gelişti. 5 para koy, 5 gelişme çıkar gibi bir formül yok ama "bakın paralı olunca bozulacak" son derece saçma, early access de bunun kanıtı değil. early access'teki sıkıntılar sadece tüketim toplumunun bilinçsizliğinin işareti. kickstarter gene öyle. 2000 mesajlık poe başlığında ağzınızın suyu akıyor ama. orada ne oldu peki? paraları alıp kötü hizmet mi verdiler? söyleyelim de bir dahaya bedavaya yapsınlar oyunu, daha kaliteli olur kesin. para bozuyormuş çünkü kaliteyi bu akşam öğrendiğimize göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 yok ya steam pay vermiyor ki her satıştan %30 pay alıyor :D steam'i steam yapan şey valve oyunlarıydı öncelikle, pc communitysini çektiler yavaştan sonra publishlar geldi tabi vitrine. şimdi de oyun yapmayı bırakıp, bu şekilde para yapıyorlar işte masraflardan kısabildikleri kadar kısıp. (rezil customer serviceleri gibi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 steam in aylık 5 dolar olması ile pay alması arasında onemli bir fark var. eger steam ortaya ben premium sistemim bana ayda 5 dolar ver deseydi yine para kazanıcaktı ama suan bu bulundugu yerde olmayacaktı cunku insanlar "ne premium u ya hade len ordan" diyecekti. onun yerine diger firmaları premium olduguna ikna etti ve onların oyunlarını sattıgı uzerinden pay almaya ikna etti. burda oyuncuya giren cıkan birsey olmadı. zaten oyunu kutusuyla/developerın kendisinden 50 dolara alıyorduysa steamden de 50 dolara aldı. Oyuncuya bana para ver ben daha iyi olucam demedi. kendi kar ettigi sistemlerden kendini gelistirdi kendisini. Kickstarter ve early accessin mantıgı "beyler para olsa valla daha iyisini yapıcaz da para yok. Siz oyunu zaten alacaksınız ben size nası bi oyun yapacagımı anlatıyım/gosteriyim siz de bana para verin." degil mi? Bunun sonucunda kac oyun cıktı? kac oyun zamanında/beklenen/anlatılan gibi cıktı? kac oyun basarılı oldu? Kacı tam tersi oldu? "insallah bi ara cıkar da belki oynarız" "ya okadar da kotu degil ama hadi neyse" cumlelerinin havada ucustugu bir sektor olmadı mı. 2 sene early accesste kalan early access te indirim yiyen oyunlar falan komedi zaten. Bu sistemden 3-4 tane basarılı oyun cıktı diye sistemin dogrulugu savunulabilir mi? geriye kalan cop 100ler nolacak? O 100 leri belki bişey olur lan inancıyla destekleyen insanlar nolucak? Su an savundugunuz sey de bu. "Beyler mod yapanlar para kazanmıyor. Onlara biraz para atılırsa daha iyisini yapacaklar. Valla bak!". Ben bu söz e inanmıyorum. Cunku isin icine bu sekilde bir "kazanc" girince sacmalanıyor. Daha iyi olacagına inanan cogunlukla dolandırıldıgıyla kalıyor. Youtube gibi başarı driven bir sistemi secseler her sey daha guzel olurdu. modlanabilir oyun - subslanan mod uzerinden modcuya pay - para odenen modcular - daha kaliteli modlar - daha cok satıs - daha cok satısı gorunce daha cok modlanabilir oyun. ama bu daha acı verici ve ugraslı bir surec olacaktı tabiki. ve ayrıca kendi kazancından pay vermeyi gerektirecekti. Ve modların oyun uzerindeki etkisini adam gibi takip etmeyi gerektirecekti bazı durumlarda zararlı bile cıkabilirlerdi. onun yerine düz para alıp ustunden %75 kesmek kolaylarına geldi. Bi de retroaktif olmus oldu. İşte 4 senedir duran modun sahibi girip yanına 1 yazsa yeticek işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Kalite kontrölu veya herhangi bir standardı olmayan, uzun vadede ömrü sadece yapanın keyfine kalan bu tarz modlara para istenmesi saçmalığın daniskası. Gaben'ın son seviye cüzdan öğütme taktikleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 işte aslında bize giren çıkan var da onu farketmiyoruz publisher full price tag'e o harcamayı ekliyor. artık 50 değil, 60 dolaresten başlıyor hatta bf3 70 sanırım. yine de bu sürümden kazanma kültürü pc gaming communitysine yaradığı için kardayız. gerçi son yıllarda o kadar olmasa da. düşürülmüş tr fiyatları hariç, sale'ler baya yalandı hep, amazon, gmg'den falan alıyorduk oyunları bu sistemde modlar daha iyi olacağına, vur kaç yapayımcılar yüzünden workshopu daha da beter bir hale getirecekler, çünkü sam'in dediği gibi filtrelemeyi becermeleri çok zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Steamdeki oyunlara dışarıdan mod ekleyememe geldiğinde görün siz olayı asıl. Yoksa zaten öyle mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 kafam karısık bu mevzuyla alakalı,ilk hearts of iron'ı yuklediğimden beri modlarla içli dışlıyım,skyrim oynarken heralde 1000 tane mod yüklemiştim,bu sistemi savunan arkadasların dediği gibi developerı salladıgı için çöp olan nice modum oldu,para vermek istediğim hatta donate ettiğim modlar oldu(ck2 got),ama yinede sam gibi içten bir şekilde savunamıyorum,aklımda yüzlerce soru işareti var modu aldık mesela,pareayı verdik beğenmedik yahut düzgün calısmadı,refund istediğimde banka hesabıma geri yatacak mı para? hiç sanmıyorum,steam cüzdanına döner para,steam yine potansiyel olarak parasını kazanmıs olur workshop googlestore gibi olacak bence,binlerce mod,cogu kalitesiz,eskiden olsa bilgi paylasımı oldugundan ileri giden, daha iyi hale gelen modlar birden çük gibi olacak potansiyeline ulasamayıp uzun vadede mod kalitesine iyi etkisi olacagını sanmıyorum sahsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Certhas Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Ateşli kılıca 7.5tl vermek kadar anlamsız birşey yok. İyice tadı kaçmaya başladı bu işlerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 aquila said: Steamdeki oyunlara dışarıdan mod ekleyememe geldiğinde görün siz olayı asıl. Yoksa zaten öyle mi? değil. DoGMeaT said: hesabıma geri yatacak mı para? hayır. wallet'da kalıyor dediğin gibi http://steamcommunity.com/workshop/refundpolicy modlar daha kötü olacak kadar kolpa bir argüman yok. hanginiz mesleğinizi bedavaya daha iyi icra ediyorsunuz? paranıza değecek olanı seçecek idrak mekanizmanız yok mu? varsın olsun zilyor tane dandik mod. şimdiden bile var bence. zilyor tane dandik oyun bile var. neyinize mani oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Steamde refund diye bir sey yok, her seyi walleta ekliyorlar. Diyelimki kk bilginiz kayitli, hacker kafasina gore bi sey aldi support walleta refund yapiyor asd. Tabii bankadan chargeback yapabilirsiniz kendiniz bu sefer de hesap perma ban yer. Ggnormk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 ben bi kere chargeback yaptım steame yanlıslıkla hesap permaban yemedi,o dönem aldıgım oyunlar gitti ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 arcane said: modlar daha kötü olacak kadar kolpa bir argüman yok. hanginiz mesleğinizi bedavaya daha iyi icra ediyorsunuz? paranıza değecek olanı seçecek idrak mekanizmanız yok mu? varsın olsun zilyor tane dandik mod. şimdiden bile var bence. zilyor tane dandik oyun bile var. neyinize mani oluyor? örnek http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/9286/ http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/19733/ http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/10168/ böyle 20 kişinin emeği olan bir mod için kaç para alınacak, kar paylamışımı nasıl olacak? niye kötü olacağını daha önce yazdım, böyle ölçekli modlar çıkmayacak, bu olay paylaşımı bitireceği için. sizin yaklaşımınız para için ekip kurarlar yeaa. peki o modderların kullandıkları toollar bile gene communitynin geliştirdiği toollar. bethesda bir tek creation kit sağlıyor onun dışında yüzlerce modding tool var, neresinden tutsan elinde kalıyor, hak hukuk sorguluyorsanız şuan steamde satışta olan wet and cold modu skse yüklenmesini istiyor. ee adamın payı nerede? ne modding communitysi ile bir bilginiz var ne de birşey. gaming dünyasının güzel kalan nadir elementlerinden biriydi. onu iç etti şişman, üstüne alkışlıyorsunuz. birde hala işle falan kıyaslıyorsunuz ya :/ sadece para kazanmak isteyen adama ve valve'a yarayan, mod yüklemesini seven master race kullanıcıların suratına tokat atan, bu işi hobi niyetine yapan modderların da tadını kaçıran bir olay şu. ayrıca zaten modderlar engine'in sınırlarını zorluyorlardı, para verdik daha daha iyisi çıkar diye de birşey yok yani. tabi bu eski oyunlar için geçerli, yenilerinde böyle olmayacak modder paralı iş, hobi işi olarak bölünecek. zaten tırt, içi bug dolu olan oyunlardan hiç zevk almayalım artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Göndermediniz baklavayı hep ondan başımıza geliyor bunlar. Adamın şekeri düştü, sağlıklı düşünemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 bu iş madem böyle oldu,nexus gibi mod communityleri fln yakında dmca yı yer ve kapanır sadece workshopta mod yayınlanmasına izin verir firmalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Bune arkadas kac sayfa wot dosemissiniz neymis markete donmus modding Isteyen satar istemeyen satmaz free verir bukadar basit niye agladinizki bukadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Almayın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2015 10 senedir steam kullanıyorum daha bir tane mod indirip de oynamadım. allah akıl fikir versin sabahlara kadar tartışmışlar bir de sadaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar