Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avengers: Age of Ultron (2015)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Filmi beğendim, hatta bence ilkinden daha iyiydi. Karakterlerin daha oturmuş olmalarının etkisi var bence.

Ama onun haricinde benim sylemek istediğim şu. Josh Weddon'u sevmiyorum, iyi bir yönetmen değil. Filmin aksiyon sahneleri falan oldukça kötü çekilmiş. Adam iyi yazıyor ama yönetemiyor. Heroic moment yaratamıyor, kareografileri temiz gösteremiyor, açıları yorucu, planlar kötü. Kötü derken "felaket" değiller, sadece eksik. Ama filmin hikayesi, oyuncuları, karakterleri iyi olduğu için farkedilmiyor bu eksiklikler.

Winter Soldier'ı izlerken ilk 30 dakka da "kim bunun yönetmeni" demiştim, filmin çıkışında da "bu Russo'lar yürür" demiştim. Zaten birkaç ay içinde de seriyi onlara teslim ettiklerini açıkladılar. Çoook doğru karar.

Yani Winter Soldier'da ki Captain sahneleri ile Ultron'da ki sahneleri karşılaştırın, anlayacaksınız. Aksyionu temiz, düzgün, tempolu ve anlaşılır çekiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Yani Winter Soldier'da ki Captain sahneleri ile Ultron'da ki sahneleri karşılaştırın, anlayacaksınız. Aksyionu temiz, düzgün, tempolu ve anlaşılır çekiyorlar.

Dün gittim, şurası kesinlikle doğru. Eksiklikler arada kaynasın ve CGI daha ucuza yapılabilsin diye fıldır fıldır sallanan aksiyon sahneleri var hep. Sanki kameraman hepsinden fazla dövüşüyor da bir yandan da çekmeye uğraşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

lath'a bir bakımdan katılıyorum, arkadaşlarım dahil çoğu kişi ilk seanstan 'yoruldum yahu' dedi salonda. ben kareografi ve aksiyon sahneleri düşkünü olduğum için bana çok da yorucu gelmedi. bir önceki mesajda belirttiğim gibi, team combo olaylarını çok hoş yapmışlar bence. temiz dövüşlük karakterler pek yok zaten avengers ekibinde. captain america ve black widow dışında herkes çata çuta.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni nesil aksiyon planları bunlar. Bourne serisi ile hayatımıza girdi ama oldukça zordur kareografiyi çok yakın planlara rağmen seyirciye yansıtabilmek.

Bourne "el-kol" dövüşüne yer veren bir aksiyona sahip. Bu yüzden de aksiyonun içine girebilmek daha kolay. Kol hareketlerine odaklanıyorsun çünkü. Bu yüzden de hızlı cut'lar, ultra-yakın planlar özel "foley hit sound" ile ses yardımıyla seyirciye aktarılıyor rahatlıkla. Avengers gibi aksiyonun daha büyük ölçekli olduğu, efektlerin yoğun olduğu bir aksiyonda Hulk'un koluna yakın çekim yapamazsın yani. Yapmamalısın. Üstelik efektlerin hepsi blur içinde. Açın bakın Bourne'a aksiyonda motion blur var mı yok mu.
Sosyal ağlarda paylaş

abi filmde ultron ironman'den dayak yedi.. bence daha cok tartısmıyalım zaten. joss'da kötü bi yönetmen. firefly dısındaki işleri vasat, fireflyda vasatın biraz üstü işte.

film güzeldi ama eldeki malzemeyle zaten istesende kötü yapamazsın.

becerememiş işte epic bir durum yaratmayı, o kadar muzik o kadar karaktere rağmen bir YURUYUN LAN ASLANLARIM BENIM dedirtememiş bize. buda adamın tırtlığıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Beğenmedim. Arkadaş zoruyla gittim sosyalleşeyim diye. 20 lira bayıldık 3 boyutlu bişeyler oldu biri diğerini dövdü o ordan uçtu şöyle vurdu böyle kırdı falan.

Gerçek hayatta yansıması yok bunların, o avengerların hepsi sokak kavgasında dayağını yer oturur söylim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...