Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PlayStation 4 vs Xbox One


Tarumar

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Sony'nin asıl kazanma nedeni daha farklı bence. Always-on filan günümüzde çok zarar vermeyecek şeyler, sırf benim evimde üç farklı internet hattı var: Avea ile akıllı telefon, Turkcell ile iPad, Uydunet bir de. Toplam 70 TL filan veriyorum hepsine ayda. Neyse işte, always-on prensipte yanlış ama evine HDTV ve yeni nesil konsol alıp içine orijinal oyun dolduran adama pratikte bir maddi zorluk filan vermez.

Asıl olay şu: Hala NES çıkartıp oynuyoruz bazen, Commodore 64 var arkadaşta hala oynuyoruz, bazen Atari 2600 çeviriyoruz. Gameboy zaten belli. On sene sonra DS onlarını da oynayacağım, 20 sene sonra da. Büyük ihtimalle PS4 alanlar 30 sene sonra retronight yapıp PS4 oynayacak. Wii alanalr Donkey Kong, Mario Kart atacak. Xbox One ile bunu yapamayacağız işte ve bu bence konsol geleneğine, mantığına, anlayışına tamamen ters.

Multi için para istemiş olabilir Sony ama hala gerçek bir konsol veriyorlar. Xbox One bence bir konsol değil, oyun erişim aracı filan denmeli ona. Eminim ki 20 sene sonra filan sunucuları kapanır, yeni nesli alın, oyunlarınız hala uyumlu derler, eskilerde çöpe gider. Konsol değil bu, Netflix gibi bir şey ama ayda az bir para verip oyun oynamak yerine her oyuna 100TL bayılmaya devam edecek kullananlar. 10 sene sonra zaten o multi ücreti olsa da, olmasa da oyunların multi oynanması bitecek. PC'de hala Age of Empires grupları olduğu doğru ama konsolda hala PS2 oyunlarını multi oynayan bir grup duymadım ben, belki vardır ama metanın farklı olduğuna hiç biriniz karşı çıkmazsınız. Bir süre sonra konsolda multi evde beraber takılmaya dönüyor efsane oyunlarla. NES Party yapan var mı bilmiyorum ama çok zevkli bir şey, internet üzerinden multi aynı tadı vermez, kimse de kolay kolay yapmaz. Meta farklı işte. Multi oynama olayı bittikten sonra da bu konsol yaşamaya devam edecek ama. Gerçek bir konsol çünkü.

Bu multi paralı olayını MMORPG'lerle desteklerlerse kimsenin şikayeti olacağını sanmıyorum. Ücretsiz oyunlar gibi epey iyi bir artıpayı da var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PS4 dediğin gibi tam oyun konsolu. Bugün gamepad'iyle ilgili bir video izledim. adamlar öyle ufak detayları düşünmüşlerki gerçektende uğraştıları belli oluyor. ayrıca fiyat olarak sağlamlık olarak MS hiçbir zaman Sony etmez.

Oyun sayısı ve kullanış amacıyla PS4 tam istediğim şey. Xbox One almam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an konsol oyunlarını arkadaşların konsolunda oynarım gibi duruyor.

PCnin başkanı olarak yana bir konsol alırsam seçim tamamen exclusive oyunlara bakar. Fifa PC'de patato olacak. Onun dışında The Division çok iyi duruyor. Bunların yanına aynı tier birkaç oyun daha gelsin ki almaya değer olsun. Yakın tarihte PS3'e gelecek The Last of Us, Beyond: Two Souls bunları da oynamak isterim.

Çok sıkı takip ettiğimi söyleyemem ama PS önde gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Battlefield bile vardı PS2'de. Microsoft'un sürekli online olması gereken bir konsolun sunucularını 30 yıl açık tutacağını sanmıyorum. Sony de 30 sene sonra online desteği vermeyebilir ama single oynamaya devam edersin, Xbox'da single bile oynayamıyorsun destek bittiğinde. Destek bittiğinde Xbox ölüyor, PlayStation klasik konsollar gibi yaşamaya devam ediyor.

30 sene dayanmaz saçma bir argüman, Atari 2600 oynuyoruz bir hala.

Taraflı değilim bu arada, hayatımda ne Sony ne de Microsoft konsolum oldu, bunları da almayacağım. Nintendo'cuyum ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Playstation 4 almaya karar verdim ben. X Box One belki bir kaç sene sonra öyle indirimden fln alırım heh.

PS 3 ve XB360'ım var. PS3 ü blu ray seyretmek ve exclusive oyunları oynamak dışında pek açmıyorum. X Box'ın gamepad çok daha hoşuma gitti hep, birde x box'ımda firmware olduğu için öyle torrent yardırıyordum bütün oyunları asdf.

PS4'ün multi için para istemesi bana koymuyor zaten Live'a veriyordum o parayı. X Box One'ın o kötü presentationlar, ve DRM di always online dı, Kinnect always on du muhabbetleri soğuttu aletten. Bu sefer gamepad'i de 360'ın ki kadar rahat gözükmüyor.

Hani PS4'e çıkan çoğu oyun zaten X Box'a çıkıyor deniyordu da. SOnuçta o oyunlar PS4'Te oynamayı tercih ederim. Birde Playstation exclusive oyunlar X Box'ınkilerden hep çok daha iyi oldular.

Hem ikinci el destekliyor demek ilerde korsan oyunda bi yolu bulunur demek oda bi artı asdf

Sonuta next generation PC ve PS4 ile geçiririm artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdiki nesilde multi platform oyunlarında xbox'ın genelde hep üstünlüğü oldu onun haricinde exclusive oyunlarda bana göre ps3 hep ezdi. xbox'ın paralı olmasına da rağmen düzgün live desteği ve multiplatform oyunlarındaki üstünlüğü benim için xbox almanın tek sebebiydi. yeni nesilde çok araştırmadım şimdiki nesil kadar bilgim yok fakat herkesin dediği üzere ps4 çok daha iyi gözüküyor. dolayısıyla 4 senedir ps3 sahibi biri olarak ve çeşitli platformlarda ev konsollarında sony fanboyluğu yapmış biri olarak bu durum beni sevindirmedi değil. ps3de oynamak istediğim birkaç oyun var işte ghibli'nin oyunu ff 13-2 birkaç birşey daha onları bi halledelim o ara ps4 çıkar direkt akarım.

ha el konsolounda nintedo tek çekerim o ayrı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...