Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

komsunun kopegi

Namessar

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Komsunun pincher cinsi kopeği duvar üzerini asarak surekli ofisimin bahcesine giriyor. evin bos oldugu 2 sene boyunca hayvancağız tuvalet ihtiyacını hep bizim bahcede gidermiş. su anda bunu yapmaya devam ediyor. bahcemde bana hırlıyor, havliyor ve saldırmaya calısıyor. ayrıca her yere tuvaletini gidermesi dolayısı ile bahce mobilyamı dışarı çıkaramıyorum.

Komsuma henuz konuyu acamadım ancak konusarak bir ilerleme kaydedilebileceğini zannetmiyorum.

İki bahce arasındaki alçak duvar üzerinde komsunun cicekleri ve saksıları var. dolayısı ile komşumun katılımı olmadan da bir çit çekmeye çalışırsam duvarın ortasına değil, kendi tarafıma çit yapmam gerekir ve bu da tapulu toprağımdan 2-3 m2 lik bile olsa kayıp demek.

kendim yıllarca kedi beslemis birisi olarak kendimi hayvansever bir insan olarak gorurum. Ancak genel olarak hayvanseverlerin besledikleri kedi ve kopekleri bir aile bireyi olarak görmelerinin dogal bir sonucu olarak kopeklerine karsı aşırı korumacı ve komşularına karşı da aşırı anlayışsız olduklarını da bilen birisiyim. daha once baska bir konuda cit kurulumu onermiştim, hiç sıcak bakmamıştı. (ofis personelimin kendisini rahatsız etme ihtimalini bana actığında araya kapatan cit kuralım dedigimde yapmak istememişti.)

ne onerirsiniz? kopek savar kullanmayı dusundum, ancak uzaktan kumandalı, ornegin bahceden aktive edip pincher gidince kapatabileceğim bir model yok. hareket sensorü ile aktive olanlar da her bahceden transit gecen kedide butun mahallenin kopeklerini cıldırtacaktır (yan yana mustakil evler olduğundan baya bir kopek besleyen var), diğer hayvancıkların bana bir zararı yok, komsunun şımarık pincher ı yüzünden onların da etkilenmesini istemiyorum.

portatif taşınabilir tel örgü satan bir yer bilen var mı? boylece istediğim zaman katlayıp kaldırabilirim.

mulk sahibiyim, taşınma olasılığım yok. acilen bir cozum gerekiyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

duvarı yükseltsen? şu an mevcut olan duvarın hemen dibinden daha yüksek bi duvar çekemez misin? kendi bahçen tarafında kalan kısmı da çiçek, yeşillik vs ile süslersin duvar görünmesin istiyorsan. maliyet vs nasıl olur bilmiyorum ama tabiki. köpeğe zarar vermezsin zaten ona eminim, söylemeye bile gerek yok onu.
Sosyal ağlarda paylaş

üslubunuz rahatsız edici olmadığı sürece anlayışla karşılayacaktır komşunuz. köpek, sahibi kızmadığı yada tuvaletini başka yere yapması için köpeği gezdirmediği sürece alışkanlık sizin bahçeye yapacaktır. gidin bi konuşun sonuçta köpeğin bir suçu yok. köpeğe bi kaç defa mama falan verirseniz sizinle arası düzelecektir. bahçeyi kendi alanı bellemiş koruduğu için size saldırıyordur. iyi davranın bi kaç yemek verin geçer. komşuyada açıklayın tavrınız konuşma şekliniz yargılayıcı olmadığı süre bir şey olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

gayet kibarca konuştum, anlayışla falan karşılamadılar. olayları inkar ettiler. biz izliyoruz hiç bahçenize girmiyor dediler. çit yaptırmama da hala karşı çıkıyorlar. her gun duvar uzerinden atlayarak giriyor ve bahçede o sırada ben dahil insan varsa teror estiriyor. hatta bunu farkettikleri icin son zamanlarda aksam 6 ve hafta sonu gun boyu bizim orada olmadığımızı düşündükleri saatlerde saldıklarını farkettim. (bilmedikleri sey evim ofisin dibinde oldugundan ben aksamları ve hafta sonları da burada baya vakit geciriyorum)

sahiplerinin konuyu bildiğine inanıyorum zira bu köpeğin parka ya da gezdirilmeye çıkarıldığını hiç görmedim. bu hayvanın dışkısı ve sidiği buharlaşarak kaybolmadığına göre binanın boş olduğu dönemde edindikleri ve onlara kolay gelen bir düzeni bozmanın işlerine gelmemesi dolayısı ile inkar ettiklerine inanıyorum.

hayvancağıza zarar vermek istemiyorum.

bir şekilde çözeceğim artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...