Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3 metrelik Deniz Gezmiş heykeli dikildiği gece yok oldu

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

Komutan said:

Hayır, "Tek yol Devrim!" düşüncesindeki solcuların Deniz Gezmiş'i kahraman olarak görmeleri en azından kendi içinde tutarlı bir davranış, ama liberal takılanların aynı şeyi yapması nasıl bir bilinçsizliktir.

var mı öyle bir liberal burada ehu

gerçek anlamda liberal yok gibi birşey forumda zaten. millet neoconları liberal sanıyor.

http://www.resimler.tv/data/media/407/baga-mi-dedin.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Sparkcaster said:

Mustafa Kemal es kaza yakalanıp başarısız olsaydı şimdi terörist diye anılıyor olurdu. Tarihi kazananların yazması böyle birşey.

mustafa kemal banka soyup insanları dağa kaldırmadı

banka soymadı ama silah deposu soydu

gerçi kendisi gidip birebir yapmadı ama oluşturduğu hareket yaptı
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Komutan said:

Hayır, "Tek yol Devrim!" düşüncesindeki solcuların Deniz Gezmiş'i kahraman olarak görmeleri en azından kendi içinde tutarlı bir davranış, ama liberal takılanların aynı şeyi yapması nasıl bir bilinçsizliktir.

gerçek anlamda liberal yok gibi birşey forumda zaten. millet neoconları liberal sanıyor.

cidden yok
o liberal takılanlar aslında hükümet apolojistleri, yani yapılan aksiyon hükümetin destek aldığı bir taraf deilse kötü öyleyse iyi.
işte asker astı dg yi, ondan dg kahraman gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu arada cidden,
solcular melek değiller arkadaşlar,

sağcıklarla bunların arasında ki fark çok ufak, yöntemler aşağı yukarı aynı.
ikiside baskıcı kafalar.

ha devrimci arkadaşlar bunu bilirler ve bunu normal görürler, ama inanın o filmlerde görülenler şiirler romantik şeylerin yanında bide "karşı çıkanı fena cezandırma" "benim fikrime uymayan herkez kötü ve haksız" ve değişim olacaksa kanla olacak muabbeti var.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

banka soyduysa verirsin 7 şer yıl biter, tek bir kişiyi öldürmemiş birini sadece siyasi rant uğruna idam etmek insanlık mı, bu kafayla daha çok sırtına binerler bu milletin

banka soyguncusuysa 7 yıl ver, başbakansa götüne parmak at, as.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela solcuların ünlü fatsa efsanesi vardır. oradaki yönetimin ne kadar mükemmel olduğunu anlatıp dururlar. ünyeli olduğum ve ailem o dönemler orada yaşadığı için anlatıyorlar sırf sağ görüşten olduğu için öldürülen imamları öğretmenleri işçileri. kendi görüşlerinden olmayanlara yapılan zulümleri ilk ağızdan yaşayanlardan dinledim hep.

zaten o kadar mükemmel bir yönetim olmuş olsaydı o zaman fatsa'da şu an akp %70 almazdı, o dönemden terzi fikri'yi seçen insanlar hala aynı veya benzer görüşte olurlardı. mesela hala o dönemin izleri artvin'de ve ilçelerinde var. aşırı uç sol partiler belediye bile alabiliyor oralarda.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Sag-Sol kavgasindan on yillar boyunca ulkenin anasi bellendi, eksik olsun Gezmiste heykeli de tum radikallerde.

Onumuzdeki 30-40 yilda, dinci- terorist vs ulkucu-solcu kavgasindan , ulkenin geri kalaninin bir tarafi bellencek.

Boyle salak millete mustahak gerci.Turk ve turkiye diye birsey kalirsa ,100-150 yila ortalama zeka seviyesine erisir toplum.
Sosyal ağlarda paylaş

terörist kavramı; tesadüfen doğduğumuz bir ülkenin, hiç birimizin fikri sorulmadan hazırlanmış ve ona zorla tabi tutulduğumuz bir hukukun belirttiği kurallar çerçevesinde şekillendiği için bu tarz anlaşmazlıklar çok çıkıyor sanırım.

Eğer şiddet kullanmak terörizmse en büyük terörist devlettir bir kere. soyguncunun kim olduğunu söylemeye lüzum yok.
ha ama devletin hukuku var işte gücü var güvenliğimizi sağlıyor vs diyerek türlü türlü şovenizmle bunu meşrulaştırabiliriz pek tabi fakat gel gelelim ölen yine ölüyor kimin öldürdüğü pek mühim değil şiddet kim kullanırsa kullanılsın etik değildir(bence[şiddetin meşru olduğu duruma aşağıda eğileceğimdir allayın izniyle]).
Devletler her daim ideolojisi ile ayakta dururlar ve bunu çeşitli aygıtlarla halka empoze ederler(medya,eğitim,aile,din...) fakat biri çıkarda ben senin kurallarını kabul etmiyorum, zorunda mıyım lan dediği zaman işin rengi değişir ve devlet kendi tekelinde meşrulaştırdığı şiddet kullanma hakkını ideolojisine karşı olduğun için üzerinde kullanır genelde öldürür yada ölene kadar içeri atar. bir insana fikrinden dolayı şiddet uygulamak etik değildir şiddet kullanmadan ayakta kalamayacak kurum zaten etik değildir buradan hareketle etik olmayan bir kurumun söylemleri ne kadar doğrudur tartışılır.

şimdi bu hem anarşik detected oldu hemde biraz ütopik oldu panpa derseniz ise burada iş karışıyor kanımca çünkü benim şahsi düşüncem her insanın özgür iradesi ile istediği yaşam tarzını şeçme ve onu insanlara anlatma, ifade etme özgürlüğü olmalıdır.
ama devletler kendini sarsan düşünceleri pek sevmedikleri için tü kaka terörist diyip sana dalarlar e sende sinirlenir ona dalarsın pek tabi. işte al sana iki ucu boklu değnek. benim bu noktada düşüncem devletin durumu ve hareketin niteliği göz önünde alınarak konuşulması gerektiği yani isveç'te şeriatçı recm isteyen insanların devrim yapmaya çalışması ve bu yüzden belirli yerlere saldırıp şiddet kullanmaları terörizm olarak nitelendirilebilir. fikir özü itibari ile içerisinde tektipleştirme ve buna uymayanın yaşama hakkını elinden alma hakkı barındırır ki bunun pek insani olmadığını ben rahatça her yerde söyleyebilirim. gel gelelim tam tersi durumda baskıcı, diğer ülkelerle toplumun büyük kısmının alehine olacak ortaklıklara girişen, tektipleşme taraftarı, totariter pislik kaka bir devlete yapılacak bir devrim girişimi(misal sosyal demokrat olsun norveç gibi bir rejim isteyenlerin devrim hareketi olsun) şiddet içerse de insanlık namına meşrudur.

şimdi deniz gezmişin başını çektiği hareketin niteliğini konuşma zamanıdır bence ama gerçekten çok yorgunum ayranı biraz fazla kaçırdık herhalde.

ayrıca akıcılık, noktalama işaretleri için özür dilerim bir kerede yazınca biraz karışık olmuş olabilir fakat ciddi tartışma olursa dikkatli ve uzun uzun yazacağım bundan da çok mutlu olacağımdır.
saygılar efem.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Sam said:

Komutan said:

cidden yok
o liberal takılanlar aslında hükümet apolojistleri, yani yapılan aksiyon hükümetin destek aldığı bir taraf deilse kötü öyleyse iyi.
işte asker astı dg yi, ondan dg kahraman gibi.

Sizlerin dediğine katılıyorum, fakat devrim karşıtlığı söz konusu olduğunda sadece ekonomik açıdan liberal olan kesime bakmak yeterli ki, Türkiye'de radikal sol dışındaki herkes bu anlamda liberal.

Terörizmi tabii her devlet işine gelen şekilde tanımlıyor, ama bana göre doğru olan terörizm tanımı, şiddetin devlet haricinde bir örgüt tarafından, direk sivil halka zarar verme amacıyla yapılması.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...