Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opera - Son Versiyon =(

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/2013/04/04/12-15-final-released

Bundan sonra yeni versiyon cikmayacak diyorlar Presto ile. Bildigimiz Opera sonunda bitti. Bugfix filan cikartabilirlermis ama, yani ne yapacakalri belli olmaz ama son bu buyuk ihtimal =(

Dev oldu =( Yavas, gozumuzun onunde gitti Presto.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Orasi oyle ama 12.16 olmayacak dedigim. Yoksa Opera hep final diyor, yillardir takip ediyorum bu blog'u, Arch'in Opera paketciligini yaptim bir sure unstable-beta-alphe-weekly seyler icin.
Mesaj tarihi:
son dönemde çok sorun çıkartmaya başlamıştı. bir de tabi google ve apple'ın ele geçirdiği bir w3c düşünülünce webkit falan belki daha iyiye gitmesini sağlar şu aşamadan sonra. her açtığım sayfada 'umarım çakılmaz' diye diye internetten tat alamaz olmuştum artık. 2000lerin başından beri olan uzun yolculuğumda beni hiç şu 12 versiyonları kadar üzeni olmamıştı. ne biçim de içimi döktüm buraya, oh olsun.
Mesaj tarihi:
Bu üzülecek bir şey değil yahu.

Google ile beraber blink i kullanacaklar. Diğer bir yandan opera kendi tarayıcısında olduğu gibi kullanmayacaktır. Bir takım özlleştirmeler ile gelecektir. Layout engine in ortak olması avantajdır.

Developer siteyi tasarlarken bilir bunlarda ufak farklar dışında aynı görünecek.

Opera bence mantıklı bir karar verdi.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Karar mantikli ama insan uzuluyor. Opera tarayicilarin en onemli innovatorlarindan. Yazik yani, uzuluyor insan yilllarca kullandiktan sonra. 2006'dan 12. versiyona kadar hep bunu kullandim ben de.
Mesaj tarihi:
miyaw33 said:

Operadaki gibi tablet, masaüstü, cep telefonu arasında şifre, Bookmark vs senkronize eden, operadaki bilgileri çekebilecek bir tarayıcı varmı.

firefox alıyordu sanırım
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Borkmarktı şifreler filan henüz yok yani Opera link i aktif etmemişler next e Ama şuan için güzel gözüküyor ama çok eksik var zaten Developerlar için o yani çıktı diyemeyiz tam olarak
Mesaj tarihi:
http://my.opera.com/desktopteam/blog/opera-next-15-0-released#comment108193652

chrome'a döndürmüşler ya sdfsd.

indirdim ama kurmadım. operanın beta sürümlerini kura kura yıllardır bir hal olduk zaten.
Mesaj tarihi:
ben de indirdim. ve evet birebir chrome UI si yapmışlar. hiç bir customization yok.
Appearance nerde diye 2 saat aradım meğersem yokmuş.

Daha beta olduğu için eklememişlerdir diye düşündüm ama...
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Orasi oyle ama 12.16 olmayacak dedigim. Yoksa Opera hep final diyor, yillardir takip ediyorum bu blog'u, Arch'in Opera paketciligini yaptim bir sure unstable-beta-alphe-weekly seyler icin.

çıkmış 12.16
  • 6 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...