4Ever Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 Filmi bir tek ben mi sevmedim? Yani sevmedim değilde bu kadar yaygara fala geldi ve neden bu kadar abartıldı anlamadım. Rosetta ile aynı zamana denk geldiğinden olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 diğer şehirlerdeki de öyle olabilir, wiki'den referans falan alınmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 GERGE said: Yanlis bilgi bu, Istanbul'da 70mm yok. Ankara'daki 70mm. Bak: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_IMAX_venues asdfgh bu gerçek mi ya? yani şimdi istanbulda izleyenler ankara bebeleri gibi gerçek imax deneyimi yaşayamıyorlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 4Ever said: Filmi bir tek ben mi sevmedim? Yani sevmedim değilde bu kadar yaygara fala geldi ve neden bu kadar abartıldı anlamadım. Rosetta ile aynı zamana denk geldiğinden olabilir. Anlamsız efektler yoktu. Gerçekçiliği fazlaydı. Senaryo iyiydi. OST iyiydi. İlk defa 2 kere gittim bi filme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 aynen 2 kere gittim, aynı salona hatta 3 sıra yukarıya sdafsaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 GERGE said: Yanlis bilgi bu, Istanbul'da 70mm yok. Ankara'daki 70mm. Bak: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_IMAX_venues Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Karışık falan demişler filmede karışık değil abi, sadece bi yerden sonra fantaziye bağlıyor iyice. yeni izledim İnsanlık 4. boyuta evrimleşmiş uçmuş kaçmış ve bu yüzden 3 boyutlularla iletişime geçemiyorlar. Geçebilmek için cooperı kullanıyorlar. Lineer düşünmemek lazım senaryoyu. Gelecekteki insanlık, geçmişte ölmekte olan insanlık için wormhole u yaratıyorlar, Sonra cooper salağının karadelıge gırecegını bıldıklerınden oraya gırdıgı andan ıtıbaren kendı yapıları ıcıne cekıyorlar onu. Ordada cooper kızıyla ıletısıme gecebılıyor. O sayede murph teoriyi geliştirip koca istasyonu uzaya çıkarabiliyor ( bütün insanlarla birlikte, baya büyük istasyon bu ). Çıkarabilmesinin nedeni yer çekimini manipule etmeyi cooper sayesinde öğreniyor. Sonra They dedikleri 4. boyuttaki insanlık cooperın kurtarılmasını sağlıyor. Sonra zaten saturn yörüngesinde hepsi, brand le beraber yeni gezene yerleşiyorlar. Zamanla insanlar evrimleşip geçmişe saturnun oraya wormhole açıyorlar ve cooperın yollanmasını coopera sağlatıyorlar. Kısaca zamanın bile yer çekimi ile manipule edilebileceğini geçmişin değiştirilebileceğini anlatıyor. ShadowFax said: Ninlempis said: film iyi. adam adam ölmek üzereyken. karadelik içinde bişileri abuse edip kurtarıldığı bir evren yarattı sonrasında. ya da gerçekten öldü. Benim anladığımı yazayım. Hatalıysam düzeltilsin. Cooper Karadelik içinde event horizon mıdır nedir, oraya bi gidip TARS'ın Kuantum datasını almasını umdu. Sonuçta öyle de oldu. They dedikleri güç bunu 5. boyuta soktu. TARS Kuantum datayı analiz edip sakladı. MORS'a çevirip, Cooper'a verdi. O da kızına iletmek için gravity'i kullanarak yelkovana yükledi datayı. Kızı da bunu fark edip datayı kullandı. O data baya baya insanlık için önemliydi. Teknoloji falan çığır açtı işte. Kızı da sonra babasının nerede olduğunu keşfedip karadelik içinden kurtardı. Olay senkron gitmiyor. Cooper geçmişe yolluyor datayı. Belki daha çocukken bile o data saatin içindeydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Peki suark Eğer geçmiş değiştirilebiliyorsa, cooper ve murph ün yardımı olmadan gelecekteki 5. boyut insanları nasıl o evreye gelebildiler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Çünkü zaman lineer biz çizgi şeklinde değil. Evren ilk olustugunda tüm anlar aynı anda var oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Teşekkürler yüzbaşı aşikar. Da keşke suarka izin vereydin cevapları kendisi bulaydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 ben bilmediginden soruyorsun sandım. o mesajdan nerden anlayayim adami test ettigini lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 lineer düşünmemek lazım yazmıştım zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 cumartesi gunu ızleyebildim 9/10, 3D olmamasına o kadar sevindim ki anlatamam. kaç haftadır vizyonda bilmiyorum ama hala salonların full olması filmin kalitesini gösteriyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 E "geçmişi değiştiriyorlarsa" nasıl circular oluyor bu? Geçmişi değiştirmek baya baya lineer bi yaklaşım, işin doğrusu applevodkanın dediği. Daha doğrusu filmin kullandığı zaman kurgusunda işin doğrusu. Tam olarak doğrusunu bilmiyoruz haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 he daha açıklayıcı olsun diye geçmişi dedim, yoksa evet lineer olmayınca geçmiş gelecek olmuyor haliyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Zaman boyutunda bir değişim söz konusu değil. sadece madde üzerinde gravitonlar ile oynayarak olaylar da değişiklik yapıyorlar. Geçmişteki olaylar değişse bile zaman boyutu olarak değişmiyor sadece olaylar değişiyor zaman yavaşlayıp hızlanmıyor. Bunu geleceği geçmişi değiştirmek olarak yorumlaman için zaten zamanı değiştirmen lazım. Zaman aynı sadece o zaman diliminde yaşanan olayları değiştiriyorlar. Tabi bu seferde geçmiş zaman diliminde gravitonları kullanıp büyük babanı öldürseler sen hayat olmayabilirsin dersin, o zamanda paralel evrende var oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2014 yok abi işte lineer değil, geçmiş yok. Büyükbabanı öldürsende var oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 bence öldüremezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 film cok iyi ya zaman kavramini beridir dusundugum sekilde ele almis gordugum gibi hastir lan oldum baya iyiydi gittigim sinema da cok guzeldi bildigin spaceshipin icinde gibi hissettiriyo 70mm imax her yer perde anasini satiyim ama asil olay klasik tek duze zaman anlayisi yerine su olayin anlatilmasi direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2014 Film iyi, gidilmeli. Öyle aman sinemada izlenmeli avatar stayla höee durumu değil de bir an önce izlenmesi açısından. Gerçi ben düz sinemada izledim, bi de imax'te izleyesim var ama kesin dev üşenirim, hayatta yapmam öyle bişey. filmin sonu, dev spoiler. Bu arada terminatör, 12 monkeys ve looper'ı izleyen biri olarak o kütüphaneyi kurcalayan adamın cooper olduğunu tahmin etmiştim zenci dayı "siz gidin ben kara delik çalışacam yıllarca" dediği zaman. Gerçi ben o zencinin kara deliği ve dolayısıyla geçmişe yer çekimi etkisi göndermenin yolunu çözeceğini düşünmüştüm ama close enough. Bir de şöyle harika bir eleştiri yazısı var filmle ilgili. "Of süper diye olan yorumları direktoman geçiyoruz, tamam bizce de süper ama yeterince övüldü. Alın size bilimsel eleştiri!" tribinde. Belki paylaşılmıştır ama sayfalarca taramadım başlığı: http://www.evrimagaci.org/fotograf/71/6710 bi de inception stayla infografik var sayfada, o da iyi (tu) Bu arada filmde gezegen atmosferindeki uçuş sahneleri çok dandik lan. uzay gemisi sesi geliyor, kamera deniz üstünde fşyiuuuu diye pan yapıyor, kadraj komple su lan bu ne ahah ama kamerayı uzay gemisinin üstüne sabitlemeli çekimler harikaydı, belgesel efektli (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 TARS da cgi değilmiş. ranger'ların falan maket olduğunu okumuştum da bu ilginç geldi. http://screencrush.com/interstellar-david-gyasi/ http://www.wired.com/wp-content/uploads/2014/10/robots4_g.jpg http://www.wired.com/wp-content/uploads/2014/10/robots7_g.jpg http://www.wired.com/wp-content/uploads/2014/10/robots5_g.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 bugun izledim baya guzeldi film. Salondakiler salya sumuk gidiyordu bir ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 ne kadar sıkıcı saçma bi film bu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wisp Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 he ben de bu danteller yüzünden sinemaya gidip izledim ilk yarı bayıldım 2. yarıda biraz iyiydi yine sıkıcıydı ama. sevginin gücü ve quantum harmanlıyıp sunmuşlar yine farklı bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2014 imamhatip mezunlari gitmesin filme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar