deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 İş dolayısıyla İstanbul'dan taşındım, ailemi ve arkadaşlarımı geride bıraktım; tek başıma kaldım. Evde bana arkadaşlık edecek, benimle yeri geldiğinde rakı içip dertleşecek; yeri geldiğinde üstümü örtecek bir kedi arıyorum. Cinsi falan önemli değil, önce kedi olsun. (tekir gibisinden oyuncu olsa negzel güreşiriz de.) Önümüzdeki hafta İstanbul'a geleceğim, İstanbul'da bildiğiniz bir yer varsa olur; onun dışında Eskişehir'de de olur. Hatta sahiplenilmesini istediğiniz bir yavrunuz ya da çok büyük olmayan bir kediniz varsa gelip almaya da çalışırım. Aslında tek kriterim sokak görmemiş ve ortamına, etrafındaki insanlara alışmamış olması. (hayvana yazık) İyi bakacağıma emin olabilirsiniz, göğnünüz rahat olsun tavsiye verirken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 sana arkadaşlık edecek ama sen sabah 9da çıkıp akşam en erken 5de gelcen evine, haftasonları arkadaşına giderken falan mamasını suyunu koyup 1-2 gün yalnız bırakcan hayvanı falan. ona kim arkadaşlık edecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Haftasonu evde oluyorum, 9-5 çalışmazsam da aç kalırız beraber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 o yüzden ona da arkadaşlık edecek bi kedi lazım. sonra o arkadaşlık edecek kediye arkadaşlık edecek bitane lazım derken; http://24.media.tumblr.com/tumblr_lsli4m1bJe1qizo4vo1_400.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 abi kedi aramana gerek yok sokağa çıktığında her tarafta sokak kedisi zaten.öyle alıcam direk evime getircem diyede ilk gördüğün kediyi omuzlayıp eve getirme bence.bigün illaki denk gelirsin dışarda yardıma muhtaç bi yavru kediye alırsın evine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Öldüğümde kaç kedim olur hiç bilmiyorum da şu an için bir tanesine adam gibi bakabilsem yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 moda sahiline git bir sürü cins kedi bulursun. insanlar bakarım diye alıp sonra bırakıyolar o taraflara. kucakla birini götür evine. hatta 2 tane götür arkadaşlık etsinler birbirlerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 kediye gerek yok ya ,ben sana arkadaşlık ederim gelirken rakı sonrası cila birasını da getiririm ,ayrıca yemekten anlarım mezeydi ,salataydı ,et türevleriydi tuvalet eğitimimde var onu da es geçmeyeyim daha nolsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 vaktin olsa köpek al dicemde o yanlız hiç yapamaz, iki kedi takılsınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 sokak kedisi al bir tane yeni doğmuş, sokağa alışmamış (hatta hiç sokakta kalmamış, bilmesin yani sokak kavramını)*. çok fazla var doğuran genelde veterinerler, pet forumlarında falan ücretsiz bulabiliyorsun. sokak kedisi hiçbir cins kediye benzemez. karakterli ve inanılmaz insancıl oluyorlar. zaten sen eve aldıktan sonra sana çekiyor hayvan resmen. bunu çok örnekte gördüm. soğuk insanın kedisi soğuk, sıcak insanın kedisi sıcak oluyor resmen asdasd. vibe'ı direk emiyorlar. bir de imkanın varsa 2 tane al. sen evde yokken inanılmaz iyi oluyor onlar için. bir kedi yalnıztan geberiyor, 2 kedi bütün gün sen yokken birlikte vakit geçiyor, oynuyor. onlara çok büyük bir iyilik yapmış olursun. tek kedi biraz bencilce oluyor ev boşsa haftanın 5 günü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Ahahah Seperate eyvallah @Reampage, abi ben bir daha köpek bakmam, vaktiyle ormanda golden yavrusu bulup, hayata döndürdük; bir sene kadar baktık, sonra şerefsizler zehirledi güzelim yavruyu. Hem zaten köpeğe bahçe şart, yazık hayvana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Olm çok rica edersen çişimi oturarak bile yaparım bak o kadar diyorum En son teklifim o da sana ,elma da getiririm biraynan cila için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 olm yazık lan biri sahiplensin şu seperate'i, benim ev hayvanat bahçesindnne hallice olmasa alıcam ben :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 hayvanlarla iyi geçinirim bro np :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 evde fazla takılmıyorsan 2 tane al psikolojisi bozulmasın hayvanın yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Kediler aşırı sosyal hayvanlar. Arkadaşlık ihtiyacını gidermekten ziyade ona o istediği zaman arkadaşlık etmen gerekebilir. İlgi, muhabbet, oyun, koşturmaca falan isterler. Eve uzun periyodlu zamanlarla gitmeyeceksen sorun olabilir. Çünkü genelde sen onla muhabbet etmek istediğin zaman o başka bişe yapmak ister. Oynadığı topunu dolabın altına kaçırır, senin görüp alman gerekir vs. vs. Zamanın kısıtlıysa sıkıntı çıkar. Hayvan da hep yalnız kalır. İhtiyacı olur, spor yapması gerekir, falan filan. Bunları hesaplayarak iş yap bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Evet kedi yalnız kalmaz kalırsa da çok sağlıklı psikolojisi olmaz o yüzden mümkün mertebe en başta iki kedi almakta fayda var. Mümkünse erkek al dişinin kızgınlık dönemi ve kısırlaştırması çok sıkıntılı oluyor :) Her türlü soruya açığım kedi konusunda. Edit: 1 kedi ile 2 kedi arasındaki çok fark yok sadece mama daha hızlı bitiyor en kazık mamalardan alsan bile yavru iken 4kg olanlar 40günü rahat çıkarıyor. Yavruluk dönemi bittikten sonra 10kglık 150-170TL arasında mama aldığın zaman 70gün rahat gidiyor. Sana 2.kedinin masrafı aşılarda fark ediyor o da olsun bea yalnız kalmasın yazzık deyip veriyorsun gözün kapalı. Dişi kediler hep az yer erkekler camış gibi çöküyor mamanın üstüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Kedinin evde yalnız kalacağı haftaiçi 8-5 arası; bulaşık, ütü derken akşam eder zaten. 2 kedi olayını ben düşündüm önceden de daha önce arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla hep kedilerden bir tanesi dayak yiyen taraf oluyordu. Hayvana yazık oluyor öyle olunca da. Bir de işte tecrübeli değilim çok 2 kediyle uğraşmak 1 kediyle uğraşmaktan çok daha zor olabilir gibi geliyor. Onun haricinde eskiden evde bilgisayar başında vakit harcıyordum çok ama artık ona da zoraki vakit ayırıyorum. Zaten o vaktimi doldursun ve biraz beni düzene soksun diye kedi istiyorum. Kedi olunca biliyorum kendimi daha düzenli olurum. Sonuçta bir canın sorumluluğu binecek sırtıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 İşte sen iki kediyi aynı anda almayınca dediğin doğru sonradan gelene alışamaz ise dayak yiyen birisi oluyor. Ama iki kardeş gibi önceden de oynayan kedileri alınca kulak içinden g.tüne kadar birbirlerini yalaya yalaya temizliyorlar o derece yakın oluyorlar :P Edit: Tek kedi olur ama ciddi sorunları olabilir hırçınlık gibi evden kaçma eğilimi, daha fazla tırnak kullanımı ve ısırma vb gibi. Kedi dediğin akşam senin geldiğin saatlere kadar genelde ayakta durur o saatlerde artık uyuyacak yer arar kendisine. Aktif olduğu saatlerde de yalnız olunca başka huylar edinmeye başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Awww buldum canavarları, kız arkadaşımın bir tanıdığının kedileri doğurmuş, yavruların anneden ayrılma vakti gelince getiricez, hem bana da iyice araştırma ve hazırlanma fırsatı doğmuş oluyor :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 geçen kedilerin kıçından geceleri hava almak için dışarı çıkan tenyalardan bahsedilmişti , istersen bi ara bul o konuyu okuyuver, hani belki vazgeçersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Aşılı kedilerde parazit fln. olmaz, hele sokağa çıkmayacaklarsa bu aşıların senede 1 bilemedin 2 kez yapılması yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 LethE said: geçen kedilerin kıçından geceleri hava almak için dışarı çıkan tenyalardan bahsedilmişti , istersen bi ara bul o konuyu okuyuver, hani belki vazgeçersin Abi senin götünden de çıkar eğer tenya yumurtası içeren bir şeyler yersen. Kediler aşılanıyor, üstüne yedikleri belli. Sokaktan alınan ya da sokakta yaşayan kedilerde mümkün de, evde doğup büyümüş, aşılı kedide tenya gelişme olasılığı senden benden daha az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Nisan 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2013 DareJedi said: İşte sen iki kediyi aynı anda almayınca dediğin doğru sonradan gelene alışamaz ise dayak yiyen birisi oluyor. Ama iki kardeş gibi önceden de oynayan kedileri alınca kulak içinden g.tüne kadar birbirlerini yalaya yalaya temizliyorlar o derece yakın oluyorlar :P Edit: Tek kedi olur ama ciddi sorunları olabilir hırçınlık gibi evden kaçma eğilimi, daha fazla tırnak kullanımı ve ısırma vb gibi. Kedi dediğin akşam senin geldiğin saatlere kadar genelde ayakta durur o saatlerde artık uyuyacak yer arar kendisine. Aktif olduğu saatlerde de yalnız olunca başka huylar edinmeye başlıyor. bu cok dogru olmuyo ya sdf kediler yavsak olunca dayak cok oluyo. bizde iki tane kardes var, ayni anneden. annede bizim kedimizdi, dogurdu cocuklarida bizde. su anda 12-13 yasinda falanlar ama surekli birbirlerine giriyolar, bir dominantlik kavgasi var yillardir suregelen. iki kedinin soyle bir dezavantaji var, birini severken oburu gorup aaa sevilme vakti diyip ustune atlayabiliyor. bir anda iki elinde iki kediyle kendini traktore binmis gibi hissediyorsun kollektif girlama sesinden. yatarkende yatagina alisirlarsa S seklinde yatmaya alisman gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2013 Sokaktaki kediyi almak mantıklı, sokağa alışmadan almak da mantıklı ama küçük yaşta annesinden ayırmak mantıklı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar