Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

jacksmith tarzı oyun? (blacksmithing, crafting vs)


Saeros

Öne çıkan mesajlar

oyunumuz şu http://www.kongregate.com/games/FliplineStudios/jacksmith?acomplete=jac

oyunun konusu: blacksmith olup kılıç kalkan falan craftlıyosun, gelen askerler hangisini istiyorsa veriyosun, sonra askerlere savaşa gidiyor sen de düşen lootları alıyorsun, bu lootlarla daha kaliteli silahlar yapıyorsun vs.

benim merak ettiğim bu kafada, belki biraz daha detaylı bir bilgisayar oyunu var mı? skyrim dünyasında çatçat demir dövsek companionlarımıza versek silahları queste gitseler gelseler sonra zırhlarını falan tamir etsek ne kadar güzel olmaz mı lan? işte öyle bişeyler varsa deyiverin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böyle bir craft sisteminin bir mmo'da olmasını yıllardır hayal ediyorum abartısız. hemen hemen her oyunda olduğu gibi "level" almak veya karakter gelişimi için gidip yaratıp, börtü böcek öldürmek yerine tamamen craft ile gelişen karakterlerin olması ve bu tarzın restrict etmesi. (craft adventure açamayacak, adventure craft.). yani oyuncu ne tarz oyun tarzı istiyorsa onunla gelişebilmesi.

pvp, pve yaparak gelişmek isteyenler salvagable itemları craftçılara deed karşılığı satabilmesi, para karşılığı trade edebilmesi veya direk karavanların oluşutulup pve, pvp bölgelerinde iki türün bir arada maceraya atılması gibi(rare veinler vb.) biri bir taraftan maden kazarken diğerinin savunması ve ödül olarak kazının sonunda bir bölümünü armor/silah olarak ekibe vermesi gibi.

itemlar sadece "heavy", "plate" gibi olması yerine skille gelen ileri customizationların eklenmesi. statlarını değiştirmek zorunda değil, şekil olsun, oynanış tarzı farklı olsun şeyler eklemek ve craft eden oyuncunun kendinden bir şeyler katarak bunu talep edenlere istediği fiyattan display yaparak satması falan. eminim çoğu oyuncu farklı ve kickass dizayn edilmiş bir katanaya defaultu 50g sa 100g vermeyi göze alır. herkes bayılıyor çünkü gösterişe, oyunda temel buna dayalı. hatırlayın cicilerini giymiş britte dolaşıp da aynı anda 3 fs kurbanı olan cengaverleri.

bunu her konuda craft için düşünmüştüm; horsebreeding bile olabilir. farklı at türlerinin yetiştirilip, karma ırkların yaratılarak farklı özelliklere sahip atların yetiştirilmesi ve satılması. end/speed/mav./str akla ne geliyorsa. kişilerin farklı şeyler deneyerek farklı sonuçlar elde edip bunları ticarete dönüştürebilmesi, customize ederek alıcıya aynı şeyi daha pahalıya satabilmesi vs.

APB bunu çok güzel bir şekilde yapmış. oyunda en etkilendiğim nokta oydu. araba customization edip satmak, elbise dizayn edip satmak, logo ve sembol dizayn etmek. gerçekten inanılmaz bir şekilde düşünülmüş ve çok güzel entegre edilmiş ve oyunun bir parçası haline gelmiş. oyunda sadece oturup artistik yeteneklerini kullanarak para kazanabiliyorsun. yaratıcılık sadece 2 bronze ingot, 1 sapphire, forge ve anvil'den öteye gitmeli 2012'de.

UO'dan bugüne kadar mmo oyunların geldiği hale bakarsak bütün bu hayallerden anbean uzaklaşıyoruz gibi.

yine de olsun,

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...