Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Bitirin bu arada gerçekten, kendi konusu bile oldu. Bu sayfada ve önceki sayfada ilgisiz mesajları siliyorum. Müdahale ediyorum artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Sansürse sansür deyin yani. Son iki sayfadan gizledim sadece, eğer yarım kalmış, cevabım silinmiş diyorsanız demeyin. Bakmadım bile 82. sayfaya, baktırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 fps VR icin son derece uygun bence, hatta direk ust uste ortusuyor. ozellikle bu oyun icin fantastik olurdu. vr da 3rd person oynamak baya lame olurdu bu oyunda, araba yarislarinda bile direksiyon fln olsa bile, ciddi anlamda full setupini yapmadikdan sonra, iste curved monitorler, gaz pedali, en pahalisindan steering fln, 3rd person cam e gecerim ben direkt, bu sey de degil arabanin ustundeki yapraklarin yansimasini goreyim fln. daha cok hardware ile ilgili. controller ile bile araba ici camera bayiyor. ama araba yarisini VR ve bahsettigim setup ile suresiz in car view ile oynarsin. VR ucuzlasin, donanimlar gelissin hepimiz rahat edelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 oyunu verin =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Apple, diyorsun ki biri rp diğeri rpg. Aralarında tek var "G" ki o da zaten oyun yani. Ha şuna katılırım; birinde derinlemesine rol yapma unsurları vardır, sıfırdan bu karakterim benim dersin, diğerine bence geralt böyle olmaı dersin. Buna katılırım. Ben Geralt olsam böyle derdim veya bu kadar yaşanmışlık var(oyunda olmasa bile kitapta var), şimdi ters gitmeyim[yanlış hareket olduğunu bildiğim halde Triss'in bazı kararlarını savunmuşluğum vardı mesela] dersin. Diğerinde, benim karakterim tam bir g*t paladin. Adı da "Embesil Ebendir", dersin. Bence ikiside RPG. Biri sıfırdan, diğeri var olandan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 On 02.12.2020 at 23:55, Norak dedi ki: oha acg'ye review kodu gondermemisler, kotu mu yoksa oyun https://www.youtube.com/post/UgzVMOb5Me7MsOj1Q754AaABCQ sana da verek demişler "recently" ama istememiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 (düzenlendi) 7 saat önce, eregorn dedi ki: Rol yapabildiğin her oyun rpg'dir. Kontroller - kamera vs bunlar oyunun tarzıdır. Üniversitede ilk sene oda arkadaşım çok tuhaf, asosyal, odasından hiç çıkmayan, kimseyle muhabbet etmeyen, ağzından zorla laf alabildiğin bir adamdı. Kimseye zararı da olmazdı ama pek mıymıntıydı. Derslere sınavlara gitmez, tüm yemekleri yurdun kantininde yer, en fazla oda ile duşlar veya kantin arasında koridorda yol gezer, koridorda birine rastlayınca hele karşısındaki bi merhaba derse direkt kendini yan duvara yapıştırır duvara sürtünerek koşa koşa odasına gelirdi. Bütün gün bilgisayar oynardı. Bir ara bilgisayarı bozuldu, 3 hafta falan tamire gitti. O üç haftanın tamamını odanın bomboş hiçbir hareket olmayan ormana bakan penceresinden bakıp çekirdek çitleyerek geçirmişti. Kendisinin esrarengiz mektuplar bırakıp ortadan kaybolması, ailesinin aşiret halinde odamı basması falan olaylarını zaten yıllar önce burada anlatmıştım. Her neyse. Bu bahsettiğim adam Championship Manager'da (Daha Football Manager'a evrilmeden önce CM4 ve CM03-04 zamanları) ekran başında maç öncesi kendi kendine demeçler veren (basın toplantısı özelliği gelmeden çok önce dahi), oyuncularla duygusal bağ kurup onlara küfreden, sorun yaşadığı oyuncuyu paf takıma gönderen (ceza seçeneği yoktu, bayağı teamsten seçiyordu) bir adamdı mesela. Adam RP'yi geçtim Fatih Terim'i, Yılmaz Vural'ı yaşıyordu. Selam verince ayaklarını vura vura yurda koşan, tüm okulda 2 kelime laf edebildiği tek kişi yurdun temizlik görevlisi olan adam şampiyonluk golünde tüm yurdu gol sevinciyle inletmişti, güvenlik geldi olay mı var birini mi boğazladılar diye. Sezon başı transfer bütçesini az verdiklerinde bilgisayar başında başkanla sözlü münakaşa ederdi. Başkanın ne dediğini ben hiç duyamadım, ama o duyuyordu heralde ki her seferinde cevaplıyor, yeri gelince trip atıp hayali kapıyı çarpıp çıkıyordu. Gerçek hayatta Aziz Yıldırım kendisine şans verse Fener'i ayağa kaldırıp hem ligi domine edeceğinden hem Avrupa'da estireceğinden neredeyse emindi. Bu koşullar altında Championship Manager / Football Manager da RPG'nin hası oluyor. Aralık 8, 2020 Rewendor tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Bence muazzam bir rpg olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Bir gün kaldı 7 yıl önce heyecanın başladığı an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 1 saat önce, Rewendor dedi ki: Kendisinin esrarengiz mektuplar bırakıp ortadan kaybolması, ailesinin aşiret halinde odamı basması falan olaylarını zaten yıllar önce burada anlatmıştım. ahahah wut? link var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 (düzenlendi) 20 dakika önce, kizillelma dedi ki: Bir gün kaldı 7 yıl önce heyecanın başladığı an top comment: Alıntı Yasir Irshad5 months ago CD Projekt: Announces 18+ game. CD Projekt: waits till everyone is 18+ ahjsdhjasgfd Aralık 8, 2020 Cokomantis tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2020 launch trailerda gizli msg var: Spoiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 ya sizin steamde de cyberpunk'da scheduled update var diyip duruyor mu? ama indirmiyor hiç bir şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Evet .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 o preloadlanmış her oyunda kalır öyle çıkana kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 3 ay yada 3 büyük patch çıkıncaya kadar bu oyunu oynamayı düşünmüyorum. Ne kadar iyi bir firmada olsa release kadar iyi bir beta test yapılamaz. Herkes oynasın eksiğini gediğini bugını yazsın düzelttirsin sonra mis gibi sorunsuz oynarım. Şubata kadar spoiler yememek için elveda cyberpunk başlığı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 10 saat önce, eregorn dedi ki: Apple, diyorsun ki biri rp diğeri rpg. Aralarında tek var "G" ki o da zaten oyun yani. Ha şuna katılırım; birinde derinlemesine rol yapma unsurları vardır, sıfırdan bu karakterim benim dersin, diğerine bence geralt böyle olmaı dersin. Buna katılırım. Ben Geralt olsam böyle derdim veya bu kadar yaşanmışlık var(oyunda olmasa bile kitapta var), şimdi ters gitmeyim[yanlış hareket olduğunu bildiğim halde Triss'in bazı kararlarını savunmuşluğum vardı mesela] dersin. Diğerinde, benim karakterim tam bir g*t paladin. Adı da "Embesil Ebendir", dersin. Bence ikiside RPG. Biri sıfırdan, diğeri var olandan. biri RP unsurları içeren action-adventure diyorum. ötekisi ise RPG olma iddiasıyla geliyor bakalım çıktıktan sonra öyle mi değil mi göreceğiz diyorum çünkü mesela Gerge de bir şeyler söylemiş ama oyun türünü senin ondan ne aldığın belirlememeli bence, objektif çizgileri olmalı. Ha bunu neden söylüyorum, RPG bir oyun ile action-adventure bir oyunun sana sunacakları şeyler farklıdır. Beklentilerini ona göre belirleyip girersin oyuna, oyun mekanikleri, dövüş, dialog, yetenek gelişimi vb vb bir ton unsuru da ona göre değerlendirirsin. Şimdi "bu oyun bir GTA değil, RPG oyunu" gibi incelemeler veya kıyaslamalar olup, karşısına da W3 gibi RPG işte dersen oyuna girecek adam affalayacak ee bu W3 gibi değil diye. çünkü W3 RPG değil Horizon zero down, spider-man, god of war hepsi RPG oluyor o hesapla. Yukarılarda yazdım, türler iç içe girdi, oyunlar tutan güzel mekanikleri birbirlerinden alıp adapte ediyor falan, o yüzden tek bir genre isimlendirmesi yetmeyebiliyor oyunu ifade etmeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 PS'e update gelmiş indirmiş benim PS'te alan arkadaş. Ben Steam'deyim, bugün yapabilecem preloadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 @applev0dka peki o zaman rpg öğleri içeren aksiyon oyunumu demek doğru yoksa aksiyon öğeleri içeren rpg oyunumu demek daha doğru olur? Yada direk genre'ları karıştırıp Open World - RPG - Action - Puzzle diye dolu dolu bişi mi söylemek lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 subgenre diye bir şey var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Evet var biliyorum ama artık o kadar karıştı ki genre'lar, sub genre demeden önce bir adet genre'sı var demek çok yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 türler birbirine girdi, doom 2016 değilsen 1+ türden gameplay öğelerini çorlamış oluyorsun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Ben de onu diyorum role play yaptığın oyun, gerard, V, futbolcu farketmez, illa statlara puan verip feat seçmemiz gerekmiyor rpg olması için, az salın kendinizi. Elma hadi genel konuşuyor da, uzun adam saçmala eşiğinde her zman olduğu gib. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 (düzenlendi) 16 dakika önce, eregorn dedi ki: @applev0dka peki o zaman rpg öğleri içeren aksiyon oyunumu demek doğru yoksa aksiyon öğeleri içeren rpg oyunumu demek daha doğru olur? Yada direk genre'ları karıştırıp Open World - RPG - Action - Puzzle diye dolu dolu bişi mi söylemek lazım? aynen son mesajımda yazdığım şey oydu, tek bir genre ile isimlendirmek yetmiyor artık. Burada oyunu türlere ayırmanın tek sebebi yıl sonunda en iyi rpg oyunu, en iyi aksiyon oyunu kategorisinde kimin ödül alacağına karar vermek değil. Bir türden zevk alan bir oyuncunun o türde neler var diye arayıp sonraki oyununa karar verme sürecinde de etkili. (Benzer şeyler filmler için de geçerli) O yüzden sen W3 ile CP77 "RPG" der geçersen, ikisinden de aynı şeyi beklerim ben. Ancak ikisi de bambaşka şeyler sunuyor temelde. Mesajındajki ikinci kısım zaten yapılıyor, "Open world Action-RPG" gibi isimlendirmeler çok kullanılır oldu. Sen de az cok ne bekleyeceğini biliyorsun böyle bir isimlendirmeden mesela. Diyorsun ki combat mekanikleri başarılı, skill/stat base karakter gelişimi olan, azıcık da hikaye serpiştirilmiş oyun mesela sdsf Genshin impact için de RPG deniyor mesela, Monster Hunter World falan RPG kategorisinde aday olmustu. Bunlar ile CP77'yi aynı şekilde değerlendirmek sanki yanlış gibi. Benim fikrim tabi Aralık 9, 2020 applev0dka tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2020 steamde sürekli bir download var diye görünüyor. ama bişi indirmiyor. arafta kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar