Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cyberpunk 2077

Desqpio

Öne çıkan mesajlar

Shadow, 16.11.2024 23:31 tarihinde dedi ki:

DLC kaç saat ekliyor oyuna? ben ana oyunu aldıydım Epicten ama hala oynamadım kaç sene oldu alalı asdf

eğer 20-30 saat falann sürüyorsa indirim kollayayım noelde veya 29.11de

DLC yi al.

Oyuna başlayınca asla dlc bölgesine gitme. Önce ana oyunun tadını çıkar.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

şu asıl ekip gitti iş bitti denen durumlar da bir garip. 

mesela blizzard'dan ayrılan ve warcraftları, wow'u diablo 2 gibi kültleri çıkaranlar da hepsi bıraktı ama hiçbirinden o kalibrenin yanına yaklaşan oyunlar da gelmedi. galiba önemli olan bu ekipleri yenileri ile doğru transition yapmaktan geçiyor. sonuçta oyun dediğimiz şey teknik kısımlarından bağımsız tuturak bir eser ve belli dönemlerde belli kişiler o yaratıcılığının nirvanasını veriyor sonra bir daha oralara çıkamıyor belli sebeplerden.

hatırladım da blizzard north ekibi dağıtılınca hellgate london u çıkarmışlardı ne hype vardı o oyuna dfgdf. 

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlari Star Wars / LOTR gibi topiklerde konusmustuk. Dedigin cok dogru, bu is zaman ve ortamin sartlariyla cok alakali. Yillar sonra Paul McCartney'e soruyorlar nasil yazdiniz bu sarkilari diye ben bile bilmiyorum diyor. Ilham dedigimiz sey sartlar zaman ve kisilerin icinde bulunduklari ortamlarla cok alakali. Herhangi bir artistic durum icin gecerli bu elbette ki genelde bunlar zihnin otesinden gelen durumlardir.

Onlari ozel kilan o zaman o emekle baska bir bakis acisiyla belki daha az kaygiyla tum enerjinin aktarilarak yapilmasi. O yuzden kult dedigimiz seyler tekrarlanamiyor. Ayni ekibi getir tekrar bir araya dedigin gibi istesen de oyle bir cikartamazsin. Insan uzerinden ornek vermek gerekirse butun organlarini tekrar birlestir tekrardan bir sen yaratabilir misin - zor ruhun olmadan.

Adamlar 5. kere filan resetledi WoW Classic'i. Hala acip acip bakiyorum full oynamasam da. Oyle efsane bir is cikarilmis ki, kendileri de farkinda degillerdi muhtemelen.

Sotto tarafından düzenlendi
  • Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

ya 1985 olsa 1-2 kişi yapıyordu oyunu, şimdi 100-500 kişinin arasına kimi koysan seyreliyor sonuçta. 3-5 kişiden ziyade ekibin bütünü nasıl çalışıyor gelinen noktada. lead director, lead designer gibi roller hala önemli ama direktifi uygulayabilecek mi diğer pozisyonlar. kim bilir ne kadar "bunun altından kalkamayız" deyip kenara konan şeyler oluyordur.

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

her şey zamanla alakalı olmak zorunda değil. her dönem güzel oyun çıkıyor. ekip işlerinde leadler en önemli pozisyonlar ve cdprda neredeyse bütün leadler ayrıldı firmadan

tabi ki w4ün de orionun da güzel oyunlar olmalarını istiyorum ama açıkçası çok da umudum yok

Sosyal ağlarda paylaş

Sotto, 30.11.2024 19:55 tarihinde dedi ki:

Adamlar 5. kere filan resetledi WoW Classic'i. Hala acip acip bakiyorum full oynamasam da. Oyle efsane bir is cikarilmis ki, kendileri de farkinda degillerdi muhtemelen.

İnanılmaz bu gerçekten. Geçen hafta yeni Fresh açtılar.. Bu sefer de Dorf Warrior açıp girdim öyle chill chill takılıyorum, ecnebilirin tabiri ile oyun tam bir "journey"

Zaten yalayıp yutmuş olduğum Naxx'ı Cthun'u defalarca farmladığım oyunda bir ton t3 karakter vs dizmişim, Deadmines'da Smith abi 2hand rare'i atınca yine çocuk gibi seviniyorum sdf.

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

pattisliborek, 30.11.2024 19:39 tarihinde dedi ki:

şu asıl ekip gitti iş bitti denen durumlar da bir garip. 

mesela blizzard'dan ayrılan ve warcraftları, wow'u diablo 2 gibi kültleri çıkaranlar da hepsi bıraktı ama hiçbirinden o kalibrenin yanına yaklaşan oyunlar da gelmedi. galiba önemli olan bu ekipleri yenileri ile doğru transition yapmaktan geçiyor. sonuçta oyun dediğimiz şey teknik kısımlarından bağımsız tuturak bir eser ve belli dönemlerde belli kişiler o yaratıcılığının nirvanasını veriyor sonra bir daha oralara çıkamıyor belli sebeplerden.

hatırladım da blizzard north ekibi dağıtılınca hellgate london u çıkarmışlardı ne hype vardı o oyuna dfgdf. 

bazen ekip kadar ekibin nasıl çalıştığı da önemli.

mesela Left 4 Dead 2'yi efsane oyunlardan biri yapan ekip gitti Evolve ve Back 4 Blood gibi iki uyduruk oyun yaptı. bir video vardı, L4D2'yi nasıl Valve'ın adam ettiğiyle alakalı. ama yine de diyorsun ki "o deneyimden hiçbir şey mi öğrenememişler", ama öğrenememişler işte...

bir de Diablo 1 gibi efsane bir oyunu yapan ekip sonra gidip Hellgate London'u yapıp cörtlüyor. ama sonra o ekipten sadece David Brevik çıkıp gidip Marvel Heroes yapıyor, çok keyifli bir deneyim sunuyor.

demek ki bazı oyunlarda birisi oyunun esas beyni olabiliyor.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...