Sorieno Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Soruya dönelim. Ne alayım, raid0 mı yapayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Team Extreme S3 'um vardı 120G lik. Bir kaç dakika önce kendisi artık çalışmama kararı aldı. Sayesinde Windows 8 'in yeni BSOD unu gorduk en azından :) BIOS falan hiç disk görmüyor süper. Bu komple gitmiş mi demek acep şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 sharky bende asagı yukarı benzerını yasadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Once BIOS diski görmeye başladı, sonra Controller çalışmamaya başladı, bir power cycle dan sonra o da çalışmaya başladı. Değiştirmek için mail attım adamlara hemen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Gecmis olsun. Bugunlerde cogaldi ssd sikintilari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Of tırstım şimdi, eve gidince her şeyi yedekliyim brai Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 RAID0 yapayim mi diyen arkadaslar bence yapmasin. RAID1 yapsinlar. Hem okuma olarak RAID0 ile neredeyse ayni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Aynı kapasite gerekiyor onu biliyorum da, birebir aynı model mi lazım onun için? Corsair Force 120 ile Corsair Force GT 120 Raid1 yapılabilir mi mesela optimum kullanım için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
desper79 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2013 Sorieno for GT kullanıyorum hiç fena değil.Sendeki SSD de okuma yazma hızlarıda aynı ise problem olmaz.Tabiki raid configürasyonunda her zaman en düşük kapasite baz olarak alınır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 Değil işte, Force GT değil düz Force var şu an. O zaman mantıksız Raid0 kullanmak benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZiFir Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 bende lenovo z570 var ssd taktırmayı düşünüyorum da tanıdığınız var mı yapabilecek?vatanda baktık şimdi tek slot varmıs içinde dvd writerı iptal etmem gerektigini söylediler hdd ile beraber kullanmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Microp Mesaj tarihi: Haziran 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2013 bende z570 kullanıyorum. sana söylenildiği gibi dvd sürücüyü iptal ederek kullanıyorum. hdd dock alırken dvd sürücüyü usb'den kullanabilmek için kablolu olanı seç. 15-20 tl fazla ücreti var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 eski hdd patladı galiba. ssd bakınıyorum anakartımda destekliyormuş. yani SATA 3GB/S dediği desteklediği anlamına geliyodur heralde. şu modeli alsam beni uzunca süreler sıkıntı yaşatmadan idare eder mi? sadece işletim sistemi ve steam kurucam http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f128gbgs-bk-128gb-force-gs-serisi-sata-30-ssd-(560mb-okuma--535mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=63456 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 3gb/s sata-2 anlamına geliyor. SSD den alacagın performans max. 300mb/s olur SATA 2 anakart ile.Teoride tabi.Muhtemelen 270-280mb/s civarı bir değer görürsün. Yeni nesil coğu SSD 500mb/s ye ulaşıyor.Sata 2 ile kullanırsan gerçek hızının baya aşağısında çalışmış olur alacagın SSD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 O sadece teoride kaliyor ama, hiz farki pratikde hissedemeyecegin birsey. Ucar yine yani. Eski makinemde bende oyle kullaniyordum, yenisine gecinde pek bir fark hissetmedim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Evet,zaten 400mb/s üstü değerlere SSD den SSD ye veya aynı SSD üstünde, boyutu büyük ve tek parça olan dosyalar kopyalanırken ulaşılıyor genelde.Onun dışında günlük kullanımda SATA 2 ile SATA 3 arasındaki hız farkının bir önemi kalmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 şimdi bu kart sata 3 desteklemiyor mu ? http://www.asus.com.tr/Motherboards/Intel_Socket_775/P5Q_Deluxe/#specifications Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2013 Nope Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 http://i.imgur.com/oX8FWi0.png Crucial M4'leri Samsung 840 Pro alıp yükselttim bench sonuçları ve performans muhteşem. Yeni firmware ile gelen performans artışıyla da windows 8 açılış süresi 5.2 saniye olmuş durumda. Ssd konusunda OCZ ve Corsair'den uzak durmayı tercih eden biri (Sandforce controllerın gazabına uğrayan güruhtanım evet) olarak Samsung 840 Pro serisini tavsiye ediyorum. Fiyat olarak OCZ Vertex 4 ile aynı seviyede olsa da şuanda %16lık indirim mevcut. Ssd almayı düşünenlerin bilgisine (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 burada sorayım yeni konu açmaktansa. Bende şuan bir 120gb bir de 300gb ssd var. bunlardan başka 300gb da eski hdd var. yapmak istediğim şey raid değil ama iki ssdyi birleştirmek, tek partition olarak göstermek. (farklı markalar ve modeller olduklarndan raid olmaz sanırım. zaten amacım performanstan çok toplam alanı arttırmak.). oyunları, programları filan ssdlere yüklerim zaten. diğer 300gb hd yi de değiştirip 1 TB filan almayı düşünüyorum. film, müzik, dosya vs gibi. bu durumda aşağıdaki 2 sorum var. 1- ssdler birleştirirsem performans düşüklüğü yaşar mı? yoksa gene ayrı ayrı performanslarını gösterir mi. 2- hdd için cavier black tarzı birşeye gerek yok gibi. sonuçta oyun vs gibi şeyler ssdlerde olacak. ne alayım? cavier blue?green? ya da seagate var. o da idle iken ses ve güç kullanımını aza çekiyormuş. fiyatı da green kadar. Siz nasıl bir setup yaptınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 aynı soruyu bende soruyordum bir aralar. ama bendeki ssd'ler farklı tier oldukları için (biri corsair force gt ötekisi samsung 840 pro) 256 ve 120 gb ayrı partition kullanıyorum şuan. depolama için green disk kullanıyorum yanında. zaten herhangi bir depolama, download'u ssd'e yapmazsan 256 gb bile pek dolmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 ya bendeki de farklı marka ve model. ama ayrı partition olarak tutmak saçma geldi. uğraşmak istemedim install olayına dikkat etmek ile. direk program files a yüklesin istiyorum işte. ondan birleştiricem. performans kaybı ne olur bu durumda o önemli ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2013 http://howto.cnet.com/8301-11310_39-57378002-285/how-to-turn-old-hard-drives-into-one-large-drive-in-windows/ hdd'lerde böyle yapılıyor ssd'de bir farkı yoktur heralde. ama üstünde sistem kurulu diskte olur mu bilemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Aiko said: eski hdd patladı galiba. ssd bakınıyorum anakartımda destekliyormuş. yani SATA 3GB/S dediği desteklediği anlamına geliyodur heralde. şu modeli alsam beni uzunca süreler sıkıntı yaşatmadan idare eder mi? sadece işletim sistemi ve steam kurucam http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f128gbgs-bk-128gb-force-gs-serisi-sata-30-ssd-(560mb-okuma--535mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=63456 bunu eksenbilgisayardan aldım. geçen gün geldi fakat kurmaya üşeniyorum anakartım desteklemiyormuş bide. sizce değer mi kurmaya ? bi yerden başlamış olduk pc upgrade e bu sayede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 anakart SATA3 desteklemese bile kesinlikle alın bir SSD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar