Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

War Z

Ren

Öne çıkan mesajlar

Oyun satışa çıktıktan 2 gün içerisinde arkadaşla aldık, 24.99 muydu neydi hatırlamıyorum akabinde 15 dolara düştü.Arkadaşların madde madde yazdığı bir sürü talihsiz olaylar oldu marketing ve management açısından ve sitemlerinde haklılar, katılıyorum,katılıyoruz. Ama steam olayını bir türlü anlamadık biz, ciddi bir platforma nasıl girdi bu oyun ( oyunun forumlarında bas bas alpha diye, yeni özellikler implement edilecek zamanla diye bahsedilirken ) e hadi girdi oyunun özellikleri nasıl full release gibi lanse edildi, hadi sergey bombaladı diyelim, steam yönetimi hiç mi kontrol etmedi, oyunumuz şöle böle diye hiç bir sunum bilgi sağlanmadı mı? Yani oyunun steame girişi ve yıldırım hızında çıkışı evreleri bence iki firmanın sorumluluğunda, top sadece sergey ve ekibinde olamaz.

Oyuna karşı oluşan domino taşı nefret dalgalarıda şu steam olayından sonra patlak verdi, evet tepkiler vardı öncesindede; hack, server vs. nefret bu olaydan sonraya zirveye ulaştı.

hackerlar ciddi sorun, düzeltilmeside baya zaman alır, büyük firmaların fps oyunlarında bile hala hackerlar var örn: bf3 vs.. hatta bütün haritanın açılıcağı patchi beklerken internetten neon.de warz map ( şuan bulamadım ) patchin gelmesinden yarım saat önce full haritayı loot spawn larla birlikte vermişti! buda server hack ihtimalini gündeme getirdi.

patchler minor hotfix duzeyinde olması tamamen doğrudur, göstermelik midir? alphadan beklentinizle aynı paralellikte seyreder. Ama problem zaten oyunun full release gibi lanse edilmesinde yatıyor.

İlerde beklenilen yenilikler eklenir mi? kestirmek gerçekten zor. Gelişim süreci negatif gibi duruyor, tam akside olabilir adamların özveri, coding ve artı olarak stresle başa çıkma kapasiteleri belirleyici etmen olacak. server hop, hack engellense ve zombie hordelar eklense oyunun çehreside oynanış türüde tamamen değişir kanımca.

Bu arada hiç para verip GC aldınız mı bilmiyorum, ama ben ve arkadaşım almadık.Eğer sizde almadıysanız sürekli bahsi geçen kandırılma dolandırılma olaylarına girmemişsiniz tebrikler!!
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu oynadığım süre için de eğlenceliydi ama beni şu an ki halinden bıktıran 2-3 şey vardı ki bunların başında hack ve serverhop olayının olması. Bunları engelliyoruz/engelledik diyip aslında hiç birşey yapılmaması zaten bu oyunun ilerideki durumunu gözler önüne sermişti. Bu oyunu savunan arkadaşların hala nasıl bir akrabalıkları var anlamış değilim. ( Misal ) 100.000 satmış bir oyunun 90.000 in duruma itiraz etmesi, sesini çıkarması karşısında kalan 10.000 in hayır oyun super siz anlamıyorsunuz demesi nasıl komik bir durum yaratıyor anlatamam.

Bugüne kadar release olmayan oyuna para verip almadım. Bazı önemli firmalar dışında pre-order yapmadım. İlk defa bir oyunu ( patidekilerin gazıyla ) alpha sürecinde edindim. İlk ve son olduğu kesin.

Bu oyun bu saatten sonra yalan oldu. Zaten isim hakkıda elden gitti. Refund edenlere ödeme yapılır ama edilmeyenler yanlarına her halukarda kar kalacaktır. Yani adamlar bu işten karlı çıkacaklar.

Bundan sonra 2 resim/anim gösterip oyun yapacağız diye bir ton para kaldıran dolandırıcılarda artacaktır. Oyun dünyasının bu konuda ne kadar çaresiz ve saf olduğu da açık. ( Ruslar bu sektörün peşini bırakmaz artık )

Öte yandan piyasanın sandbox, loot vb. özelliklerine sahip oyunlara olan açlığı gözler önüne serilmiş oldu.

Herkese geçmiş olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

ben siteden aldım ve "ötüyorum".

anneniz mi yapıyor oyunu babanız mı anlamadım ki. Bi önceki postumda dediğim bişey var. Ben eğleniyorum kardeşim, gerisi umrumda değil dersin, saygı duyarım. NİYE EĞLENİYOSUN EĞLENMİCEKSİN LAN demem mal mıyım.

Ama adamların yaptıklarını görmezden gelmeyi geç, sanki yapmıyolarmış gibi bi de savunursan o zaman da sen malsın. ben de oyundan keyif alıyodum fakat bu gidişat, oyunda gelecek olmadığı izlenimini uyandırdı bende. Bu yüzden de buraya fikrimi yazıyorum, alacak olan varsa bunları göz önünde bulundurup alsın diye. Sen kim oluyorsun ki bana "oynamıyosan yazma kardeşim" diyebiliyosun? Senin oynadığına eğlendiğine laf eden mi var?

Fakkoo said:

bu arada xenocide bakış açından dolayı anlaşamicaz hiçbir zaman o yüzden tartışmayı uzatmaya gerek yok bence.Sen kendince haklı şeyleri söylicen ben kendimce haklı şeyleri Emek hırsızlığı dediğin şey bir şeyin karşılığını gerçekten alamıyorsandır.Ortada oyun da var hani zevklide bu inkar edilemez kesinlikle.Bir süre bile olsa zevk veriyor vermiştir.Ee emek hırsızlığı nerde burda? Senin mantığınla adamların yazdıkları kodlara para veriyorsun gibi.

E evet, ben verdiğim paranın karşılığını kesinlikle alamadım. Çünkü ben o parayı 4-5 günlük eğlenceye vermedim. Oradaki vaatlere, uzun süreli bi zombie apocalypse oyunu oynayacağımı düşünerek verdim. Düzgün bi developing süreci olacağını düşündüğüm bi firmaya verdim. 4-5 günlük eğlence harici hiçbir beklentimi karşılamadı. Vaat edilenin belli bi miktar altı olsaydı neyse derdim de baya baya bi altında ve eminim o vaat edilenler ya gerçekleştirilmeyecek, ya da çok zayıf bi şekilde gerçekleştirilecek. Neyse, zaman içinde görücez ne yapıcaklar. Dediğin gibi tartışmanın bi anlamı yok ama buraya gelip de adamların yaptığı yetolukları savunmayın. tartışma burdan patlak veriyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış.

başlık, eğlenenlerin "HEEY NE GÜZEL EĞLENİYORUZ DİMİ" diye birbirlerini sıvazlamaları için değil. Oyunu eğrisiyle doğrusuyla tartışabilmek için.

Eğlenen neden eğlendiğini yazar, eğlenmeyen neden eğlenmediğini yazar. hayır yazamasın git başka yere diyeninde beynini camdan aşağı silkmek lazım.

forumtrye çevirdiniz lan iyice.
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam oyun eğlenceli de.şu şekilde 1 ay daha gider.

biz dün harirle oynuyoduk işte ne güzel gerilim yaşıyorduk.2 tane hopper geldi arkamızda bitti çat çut indirdiler

böyle eğlence mi olur lan.2 saat dolaş et aptalın teki gelsin öldürsün.

refunda gerek yok ama.15 doları geri alsam nolur almasam nolur.belki oyun az çok oynanabilir seviyeye geldiğinde girip 2 takılmalık olarak bulunsun köşede
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar her gün yeni bi vukuata imza atıyorlar abi. bi gün bbcnews'ye konu oldu, bi gün valve'i kullanıcılarından özür dilemeye mecbur bıraktı her gün bi bomba patlatıyorlar, haliyle onlar da konuşuluyor. siz yine smallville'de 15 kişiye saldırdım hikayelerinizi anlatın, kimse anlatmayın demiyor. ama biz de bunları konuşucaz yani.

cantug mesela sadece ÜF NASI ÖLDÜRDÜM konuşulsun istiyor. Üzgünüm cantug, 15 dolarlık survivor pakedinin içinde bu dahil değil. Ha ama eğer sadece bunların konuşulmasını istiyorsan official forumlara gidebilirsin. orada olumsuz yorum yapanı uçurdukları için mutlu mesut birbirinizin hikayeleriyle tatmin olabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

amma rage olmuşsun ya :D ölüp ölüp buraya cevap mı yazıyosun anlamadım :P konuşun, ben de konuştum oyunun kötü yanlarını burda. refund nasıl alıncağını yazdım ama dikilmiş hötün de davası kabak tadı veriyor 100 kere konuşulunca. ben objektif bakıyorum, görüşlerimi yazıyorum iyi veya kötü, sen haterlık yapıyosun. hemen klasik türk defans moduna girmişsin yok o zaman orjinal foruma git falan. calm down bro, it's just a game.
Sosyal ağlarda paylaş

BioHazarD said:

amma rage olmuşsun ya :D ölüp ölüp buraya cevap mı yazıyosun anlamadım :P konuşun, ben de konuştum oyunun kötü yanlarını burda. refund nasıl alıncağını yazdım ama dikilmiş hötün de davası kabak tadı veriyor 100 kere konuşulunca. ben objektif bakıyorum, görüşlerimi yazıyorum iyi veya kötü, sen haterlık yapıyosun. hemen klasik türk defans moduna girmişsin yok o zaman orjinal foruma git falan. calm down bro, it's just a game.

klasik türk defans modu şudur "bro"

cantug said:

Sanane ozaman ? Sen oynamiosan gelip burda niye yorum yapiyorsun ? Oyun standarti ile ne alakasi var bunun? Ozaman gidin dayz oynayin ? Yoksa altarnatifi susun

Ayrica dediklerinin yarisida hikaye...

ben bunun zıttını söylüyorum. Burada isteyen istediğini konuşur, kimse kimseye şunu istiyosan şuraya git diyemez. Ben bunu diyen adama "sen öyle istiyosan, official foruma gidebilirsin" diyorum. Lafı anlamadan yorumlamayın bi zahmet.

Ölüp ölüp buraya gelip rage kusmuyorum, çünkü hesabımı çoktan sattım ben. 100 kere söyleyince kabak tadı veriyor diyorsun ya, son 5-10 sayfada zaten bu mesajlar arttı bunun sebebi de son 1-2 hafta içinde sergey midir nedir, elemanın vukuatları arka arkaya geldi. Hal böyle olunca tabii ki de bunlar konuşulacak. Ben hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum sizi. Ne yapalım, "sergey böle böle yapmış" diyip bırakalım mı orda? bi kişiyi seçelim mesela, oyunun olumsuz yanlarını sadece o kişi postlasın, o postladıktan sonra üstüne yorum da yapmayalım, topic kaldığı yerden devam etsin "UUU KONTEYNIRA SAKLANIYODUM ADAM VARDI ÇIKARDI KAFASINI VURDUM ÜF" "ABİ 5 KİŞİYLE ÇATIŞTIM 3'ÜNÜ ALDIM SONRA YEDİLER BENİ ÜFF :D"
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

Burada isteyen istediğini konuşur, kimse kimseye şunu istiyosan şuraya git diyemez. Ben bunu diyen adama "sen öyle istiyosan, official foruma gidebilirsin" diyorum. Lafı anlamadan yorumlamayın bi zahmet.

demişsin iyi güzel de

Xenocide said:

anneniz mi yapıyor oyunu babanız mı anlamadım ki

diye saldırmışsın.

Xenocide said:

Ne yapalım, "sergey böle böle yapmış" diyip bırakalım mı orda? bi kişiyi seçelim mesela, oyunun olumsuz yanlarını sadece o kişi postlasın, o postladıktan sonra üstüne yorum da yapmayalım, topic kaldığı yerden devam etsin "UUU KONTEYNIRA SAKLANIYODUM ADAM VARDI ÇIKARDI KAFASINI VURDUM ÜF" "ABİ 5 KİŞİYLE ÇATIŞTIM 3'ÜNÜ ALDIM SONRA YEDİLER BENİ ÜFF :D"

170 sayfanın son 20sinde falan sırf bunlar konuşuldu zaten. yapabileceğimiz bişey yok. parasını geri isteyen refund alıyor. başka yapabileceğimiz bişey var mı? gereksiz gerilimi anlamıyorum ben de.
bir iki kişi gelmiş oyunu savunmuş onlara mal vs demişsin. e iyide senin elinde hiç bir kanıt yok ki oyunu yapanların dolandırıcı olduğuna dair.
adamlar ilkokul terk kafayla iş yapmaya çalışıyolar o ayrı ama dolandırıcı olduklarına dair birşey yok ortada. geliştirme sürecinde hedef koyup koyup beceremediler.
o wipetan önceki harcanan tüm gcler + bonus gc verildi zaten wipetan sonra. revive olayı da oyun sürülmeden söylenen bişeydi 24 saat olcaktı onlara kalsa. ben de dahil millet forumlar çemkirince iptal ettiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben mesela gta sa multiplayer oynuyordum lisedeyken cok malca seyler bile yapip egleniyorduk. Kimsenin eglencesine bok attigimiz yok ama mesela o private serverlarda bile daha duzgun yonetim hatta kodlama vardi. Sorun su sergey bizi resmen kandirdi f2p olan vasat oyununu iki uc zombie texturelari ile bize satti. Adamin dogru duzgun emegi bile yok.oyunun para verilecek bir yani da yok. Su haliyle oynayan oynasin ama bi antihack falan beklemeyin. Devam eden minor fixlerle gecinip gider.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun en ucuz fiyatını 20 dolar göstertip, oyunu sattırıp sonra 15 dolara düşürmek. ben kendimi burada kandırılmış hissediyorum, haliyle dolandırılmış hissediyorum. burası mahkeme salonu değil, bişey kanıtlamak zorunda değilim o yüzden ama yapılanları toplayınca orataya böyle bi sonuç çıkıyor.

ki ben de en başından beri Xenus'un söylediğini söylüyorum. Oyundan eğlenirsin, zerre lafım yok ona. Hakikaten de eğlenceli evet. Ama bu eğlencenin sebebi, adamların yaptığı oyun değil, konseptin mükemmel olması. Bu adamlar şunu kanıtladı; bu konseptle bombok bi oyun bile yapsak eğlenceli olabiliyor.

Ha bi de o saldırmışsın dediğin kısmı cantuga söyledim. fütursuzca savunup bi de oyunun kötü taraflarını söyleyen birine "git o zaman oynama ALLE ALLEEE" dersen ben de saldırırım, pardon.
Sosyal ağlarda paylaş

neyse tamam sen de haklısın savunduğun noktalarda. ben de 25 dolara survivor aldım, 2 gün sonra 15 dolara düştü. bi tarrak tadı hissettim damağımda ama çok ta önemsemedim yani.
hemfikir olduğumuz konu konseptin güzel olduğu ve bu adamların bu konseptin herkes tarafından sevildiğini tüm oyun piyasasına göstermiş olması.
bu adamlar bu kadar aptalca şeyler yapıp "bad press" almasalar, belkide hep ufak indie bir oyun olarak kalıcaktı. şimdi valve dahil bütün büyük balıkların internallarında fikirler dönüyodur kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...