mascio Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 DarKRideR said: Ya aslında çıkış için bir Uncharted harika olurdu. Naughty'nin arka planda çalıştığı söyleniyor ki zaten firmadan bir kaç kişi şuan üstünde çalıştıkları tek oyunun Last of Us olmadığını söylemişti. Ne olduğunu söylemediler ama direk Next-Gen Uncharted... Konsol oturduktan sonra derin darbeyi Uncharted 4 ile vurabilirler gibime geliyor. abi muhtemelen yeni bir seriye girişirler. her konsol için böyle oldu, bozmasınlar istiyorum. uncharted 4 güzel olabilir tabii ama ne bileyim yani Naughty Dog'un bir olayı gibi oldu her konsolda farklı seri.
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 mascio said: 8GB RAM yetersiz diyenler aleti PC ile karıştırıyorlar herhalde. 3D modelleme yapılıyor osurarak diye demo izletti adamlar PlayStation 4'ten. siz neden bahsediyosunuz ki burada? demoları henüz göremedim, yorum yok ama 8gb evet yetersiz. dokular zaten önemli kısmını yiyecek, sonra kalan yere oyunu sıkıştırmaya çalışacaklar. haliyle twitch ekşın oyunu hariç her oyunda hissedilecek 2015'ten sonra kısıtlamalar. bugün kaç tane pc oyunu için optimizasyon araştırması yapsam ram fakiri konsoldan aktarıldığı için komik kısıtlamalar yapıldığını görüyorum. said: konsol iyi, yapabilecekleri ve yapmayı düşündükleri iyi. ha bir de şu var PS3 backwards comp yok demiş Sam ama öyle bir durum şimdilik geçerli. Yavaş yavaş PSOne'dan PS Vita'ya kadar tüm oyunları çalıştırabilmesi için uğraşıyoruz ve başaracağız dedi adam açık açık daha neyin peşindesiniz. Sanki konsol yarın piyasaya sürülecek. cloud gaming compatibility = no compatibility said: gösterilen videoların çoğu eskiydi. luminous zaten square enix'in e3'te gösterdiği videoydu. ayrıca bu grafiklerin konsolun emekleme döneminden geldiğini düşünüp hesaba katmanız gerekiyor. 2-3 yıl içerisinde yapabileceklerini ben şimdiden merak etmeye başladım. killzone shadowfall'da bunun potansiyelini göstermek için gayet yeterliydi. ilk çıktığı andaki donanım önemli, donanımı ne kadar iyi kullanmışlar esas değil. said: Cloud gaming türkiye'de çalışmaz ama sony'nin bunu pek fifisine taktığını sanmıyorum zaten. dedikleri sistemi 3-4 yılda oturturlarsa zaten xbox ağzıyla kuş değil dragon tutsa ihya olmaz. anca amerikan bebeler alır xbox'ı. oh wait, zaten sadece onlar alıyordu. e ben de ps4'ü takmıyorum o halde heh. abd'de kullanmayacam aleti sonuçta. xbox'tan bahseden kim? Viktor said: psone dan vıtaya dedıklerı olay cloud zaten, cloud olmadan aletin arka uyumlulğu yok, mimarisi radikal bi biçimde farklı ps3 den ve ps2 den evet işte bu anlatılanların çoğunun 100mbit sınırlamasız bağlantı mantığı üzerine kurulu olması bayağı hayalkırıklığı oldu. video upstream'miş cloud gaming'miş filan new york'ta oturan adam düşünsün onları. arizona'daki adama bile yaramaz o. Bone said: gösterilenleri "6 yıl sonra böyle oyunlar yapılcak" diye değil de, "şimdi böyle oyunlar yapılıyor" diye yorumlamak daha iyi olur. daha developerlara adam gibi tanıtılmadı ps4. ne yapıp ne yapamayacağını bilmiyorsun. pat diye 5 sene sonraki grafikleri sunmalarını bekleme. ff ve ue4 gayet yeterli şimdilik. en az 1 yıl beklemen lazım, insanların gözünde konsol otursun, neler yapabileceklerini görsünler. pc'lerin ultra grafik ayarlarıyla kapışabilecekler şeyler sunabileceklerini tahmin ediyorum. 2-3 sene sonra da, son 5 senedir emekleyen oyunlarda grafik teknolojilerinin bir anda atılım yapacağını düşünüyorum. en azından e3'ü beklemen lazım ne tip oyunlar çıkabileceği konusunda. ya hatırlıyorum ps3 demolarını, ps2 demolarını da gene öyle. ps4 demolarını da çıkmadan önce seyretmiştim birkaç tane. aşağı yukarı ilerleyebileceği mesafe belli, direkt hardware desteği gereken olaylar bir kere asla gelemiyor. ps3 ne kadar yırtınsa da işte kareli köşeli herşey tessellation olmadığı için. multi-platform oyun yaparken de hala dx9'da takılınıp kalınmasının nedeni konsolların köhneliği. o bakımdan ilk donanım her zaman kritik öneme sahip. ultra grafik ayarıyla kapışırsa ilk çıktığı yıl kapışıyor, sonra devamlı geri kalıyor. 540p 720p fsaa bile olmayan oyun oynatıp grafiği geliştirdik diyorlar lol. bu nesilden beklentim en azından 2013 pc'sine denk bir donanımdı, o sayede biraz daha uzardı efektif ömrü grafiklerin. ama olmadı maalesef. LathspeLL said: Bir de konsollar ve PC birbirini ateşliyor hep. Şu grafikler muhtemelen önümüzde ki 4 senenin bir "resmi" PC'de de fazla zorlamayacaklardır firmalar. Ne zaman konsollar eskimeye başladı, oyunlar büyümeye başladı, o zaman PC'ler de grafikleri ittirdiler, developer'lar daha yeni sistem istediklerini 2-3 senedir dile getiriyorlar zaten, o yüzden PC'de ittirdiler çoğu şeyi. Şimdi bu onları tatmin edecek, yeterli bulacaklar, daha fazla ittirmezler 1-2 firma haricinde. Sonra yine PC'ler alır başını gider, kopar konsollardan. Ama o zamana kadar PS4/X-box 720 hakimiyeti sürecek. şunun nedeniyse pc exclusive grafik powerhouse shooter kalmaması. id'nin ölmesi, epic'in konsola taşınması ve valve'ın odağının oyunlardan kayması. en çok satan ve oynanan shooter'lar konsolda yapılmaya devam ettikçe, millet satın aldıkça yeni sistem istemeleri için neden yok yani. zaten neredeyse hepsi dar alanda geçiyor konsol shooter'larının.
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Simdi b bile az diyorsunda adamlar zararina satisla min 500$ diyorlar, ps3 un ilk releasede batma sebebi ciktigi donemden daha ileri donanim kullanmasi oldu, hem uretim maliyetleri katlandi hemde cakma pc kullanan maykrosofta kacirdilar tum devoloperlari Ayni hatayi sony 2 defa yapmaz, ps3 asiri debelendi cunki pazarda, son kullanici ustun donanim degil oyun oyniyacagi basit bir alet istiyor, bi konsol parasini gidip sadece ekran kartina vermek istemiyor Adamlarin asil musterisi zaten biz degiliz, desktop pc satislari her sene dusuyor, laptop satislari giderek geriliyor, kalitesiz cogunluk odasinda hantal bi desktop veya laptop bulundurmak istemiyor, gaben da bunu gordu ve steambox isine girdi cunki onumuzdeki 5 sene olmasada 20 senede desktop kullanicisi kalmiycak bu gidisle PC oyunculugunun altin cagi coktan geride kaldi, ha demek eegilki olecek ama eski gunlerine asla geri donemiycek Sanat filmi izleyicileri gibi kucuk bi enthusiast kitlesiyiz, pazarin niche kismi biziz, nasil sanat filmlerini devasa imax salonlarda gostermiyorlar, karga burgacik apartman odalarindan bozma salonlarda gosteriyorlarsa ve izlemek istedigin filmi gorebilmek icin cile cekip gun bekliyorsan bizide bekliyen gelecek o
mascio Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 sam merak etme, 256 mb ram ile Uncharted 3'ü Last of Us'ı yapabiliyorlarsa 8 gb ram ile seni de mutlu eder yapımcılar. o bahsettiğin saçma sapan optimizasyon sıkıntıları oyunların xbox için tasarlanıp ardından pc ve ps3 için port ediliyor oluşundan kaynaklanıyordu. ayrıca da oyun yapımcılarının tembelliğinden. bak rockstar'a. gta 4'ü aylar sonra pc için hazırlayıp piyasaya sürdüler bu sefer de pc'ler çalıştıramadı oyunu grafikler yüzünden. herkes dice gibi paragöz değil abi. adam konsola 32gb ram koysa fiyatını en az 100$ yukarı çekmek zorunda kalacak bu sefer de pahalı yeaaaa diye ağlayacaksınız. ne emmeye ne gömmeye kesimi olarak adlandırıyorum senin gibileri ben abi kusura bakma ama yani. bir de ya siz yanlış anladınız ya da ben ama "advenced technologies" üzerinde çalışıyoruz dedi adamlar geri uyumluluk için. cloud ilk adım olacak gibime geliyor yani.
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 mascio said: sam merak etme, 256 mb ram ile Uncharted 3'ü Last of Us'ı yapabiliyorlarsa 8 gb ram ile seni de mutlu eder yapımcılar. o bahsettiğin saçma sapan optimizasyon sıkıntıları oyunların xbox için tasarlanıp ardından pc ve ps3 için port ediliyor oluşundan kaynaklanıyordu. ayrıca da oyun yapımcılarının tembelliğinden. bak rockstar'a. gta 4'ü aylar sonra pc için hazırlayıp piyasaya sürdüler bu sefer de pc'ler çalıştıramadı oyunu grafikler yüzünden. herkes dice gibi paragöz değil abi. adam konsola 32gb ram koysa fiyatını en az 100$ yukarı çekmek zorunda kalacak bu sefer de pahalı yeaaaa diye ağlayacaksınız. ne emmeye ne gömmeye kesimi olarak adlandırıyorum senin gibileri ben abi kusura bakma ama yani. bir de ya siz yanlış anladınız ya da ben ama "advenced technologies" üzerinde çalışıyoruz dedi adamlar geri uyumluluk için. cloud ilk adım olacak gibime geliyor yani. abi bak şimdi anlamadığın şu, geri uyumlulugun built in olabilmesi için mimarinin aynı olması lazım, teknolojisi filan yok bunun ps3 de başlangıçta ps2 desteği nasıl veriliyordu? bildiğin ps2 çipleri vardı alette, o şekilde cayrı cayır çalışıyordu ki sonradan çıkardılar aynı mimariye sahip değilse ya streamliyceksin oyunu internetten, ya emulator yapıcaksın yada devolopera parayı verıp bızzat portlatıcaksın her 3 secenektede elındekı oyunlar çöp oluyor, built in destek olması lazım built in destekte her ps4 e bir adet cell işlemci demek oldugundan kullıyen yalan
Sam Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 viktor, pc ölmeden önce konsollar ölür bu "aynı aleti aynı çözünürlükle, aynı kabiliyetle 6-7 yıl aynı paraya satalım" mantığıyla çünkü tüketici smartphone'un yükselişinden sonra her yıl yeni nesil alet satın alacak parayı ortaya koyabildiğini gösterdi. oyunları 60-70$'a, dlc season pass'lerini 30$'a tak tak alırken 300$'lık alete 7 yıl tamah etmeyeceğini gösterdi. eğer eski mantıkla devam etmeyi hedefliyorlarsa hem xbox, hem sony için bu nesil son olur, apple önce girer pazara, arkasından valve ve google takip eder, sonra da o niche kesim haline gelen ps4/xbox720 kullanıcısı olur. cod'u da mumla ararız yerini angry birds alınca. nesilleri kısaltmaları gerek donanımı zayıf bırakırlarsa. vita'yı ayfon geçti bir yılda. mini tabletlerde 1080p ekranlar var. konsolların halen dayanıyor olmasının tek sebebi oyunların doğrudüzgün olması ama geliştiriciler şimdiden ios/android denemeleri yapmaya başladı. pc/steambox zaten sağlamda çünkü herşeyin portlanması mümkün pazar olduğu kanıtlandığı sürece. mascio said: sam merak etme, 256 mb ram ile Uncharted 3'ü Last of Us'ı yapabiliyorlarsa 8 gb ram ile seni de mutlu eder yapımcılar. o bahsettiğin saçma sapan optimizasyon sıkıntıları oyunların xbox için tasarlanıp ardından pc ve ps3 için port ediliyor oluşundan kaynaklanıyordu. ayrıca da oyun yapımcılarının tembelliğinden. bak rockstar'a. gta 4'ü aylar sonra pc için hazırlayıp piyasaya sürdüler bu sefer de pc'ler çalıştıramadı oyunu grafikler yüzünden. herkes dice gibi paragöz değil abi. adam konsola 32gb ram koysa fiyatını en az 100$ yukarı çekmek zorunda kalacak bu sefer de pahalı yeaaaa diye ağlayacaksınız. ne emmeye ne gömmeye kesimi olarak adlandırıyorum senin gibileri ben abi kusura bakma ama yani. bir de ya siz yanlış anladınız ya da ben ama "advenced technologies" üzerinde çalışıyoruz dedi adamlar geri uyumluluk için. cloud ilk adım olacak gibime geliyor yani. valla uncharted filan beni grafik olarak etkileyen oyunlardan biri değil, ama zaten demek istediğim grafik de değildi, oyunun ram kullanımıydı. tomb raider gameplay'inin ram isteyecek bir tarafı yok yani. xbox-ps4 olayından ziyade konsolun sabit donanım olmasından ve nesiller arasında çok uzun beklenmesinden ötürü sorun. gta4 pc portu tarihin en kötü portlarından biri olarak kabul ediliyor, yoksa grafikler muazzam olduğundan ötürü değildi sorunlar beim hatırladığım. 32 demedik de bir 16 koysalardı, bugün çıkmıyor zaten konsol. noel'e filan sarkar kesin. ben 2011'de 8gb ram + 1gb vram'li makine almışken 2014 arifesinde çıkacak konsol böyle olmasın yani. makine geriye uyumluluğu baştan desteklemiyorsa gg. sonradan sallamıyorlar zaten eski oyunları: bkz ps3 slim.
Bone Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Sam said: demoları henüz göremedim, yorum yok ama 8gb evet yetersiz. dokular zaten önemli kısmını yiyecek, sonra kalan yere oyunu sıkıştırmaya çalışacaklar. haliyle twitch ekşın oyunu hariç her oyunda hissedilecek 2015'ten sonra kısıtlamalar. bugün kaç tane pc oyunu için optimizasyon araştırması yapsam ram fakiri konsoldan aktarıldığı için komik kısıtlamalar yapıldığını görüyorum. her oyunda ölçmedim ama günümüzde pc'de oynanan oyunlar 1-2gb arası bir ram tüketimi yapıyor. ram konusunda pc ile kıyaslamak yanlış. pc'de windows ve kullandığımız programlar tek başına 2.5-4gb arası bir ram tüketime sahip. windows'ta oyunları rahat açıp rahat kapatabilmek için toplam olarak 6-8gb arası ram kapasitesi gerekli oluyor o yüzden. örnek olarak bf3 ultra ayarlarda ve batman ac ultra ayarlarda bile 8gb ile çok rahat ediyorum. konsolları direk pc ile kıyaslıyorsun sen, hatalı olur bu. konsollarda pc'deki gibi bir sürü açık program, işletim sistemi gibi ağır yükler yer almıyor. bu yüzden PS3'te 256MB ram olmasına rağmen yetiyordu. eğer ekran kartı da yeterince iyiyse, ps4 ile 2 sene ultra grafiklerde, +2 sene high grafiklerde +2 sene medium grafiklerde oynarız diye tahmin ediyorum. pc'lerde her 6-7 ayda bir yeni ekran kartı çıkartıldığını düşünürsek, konsolun 6-7 sene boyunca iyi grafiklerde oynatacak olması bence gayet yeterli. 2020'de de yeni konsol sunarlar. said: ya hatırlıyorum ps3 demolarını, ps2 demolarını da gene öyle. ps4 demolarını da çıkmadan önce seyretmiştim birkaç tane. aşağı yukarı ilerleyebileceği mesafe belli, direkt hardware desteği gereken olaylar bir kere asla gelemiyor. ps3 ne kadar yırtınsa da işte kareli köşeli herşey tessellation olmadığı için. multi-platform oyun yaparken de hala dx9'da takılınıp kalınmasının nedeni konsolların köhneliği. o bakımdan ilk donanım her zaman kritik öneme sahip. ultra grafik ayarıyla kapışırsa ilk çıktığı yıl kapışıyor, sonra devamlı geri kalıyor. 540p 720p fsaa bile olmayan oyun oynatıp grafiği geliştirdik diyorlar lol. bu nesilden beklentim en azından 2013 pc'sine denk bir donanımdı, o sayede biraz daha uzardı efektif ömrü grafiklerin. ama olmadı maalesef. ps2 döneminde grafikler devamlı gelişiyordu, son zamanlarında bile konsolun grafik kapasitesini çok zorlayan oyunlar çıkıyordu. birçok oyunda frame problemleri yaşansa da, oyun geliştiricileri grafiklere yükleniyorlardı. ancak ps3/xbox360 çıktığında oyun grafikleri gelişimi emekleme dönemine girmiş gibi oldu. oblivion ilk çıktığında xbox360 da yeni çıkmıştı, ama oyun xbox'ta (pc'ye denk düşünüldüğünde) medium ayarlarda çalışıyordu. hem 4xAA hem native 1080p destekleyen AAA oyun çıkartmakta zorlandılar. çoğu oyun native olarak 720p ve no AA'yı geçemedi. son 4 senedir konsola çıkan oyunlar anca low ayarlarda kalabildi yeni çıkan ps4'ün, ps3'ün gerçekleştiremediği atılımı yapacağını düşünüyorum bu sebepler yüzünden. kaliteli texture/ışıklandırma ile birlikte 4xAA ve native 1080p desteklediği durumda ps3'e büyük bir fark atacaktır bence.
knox Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 fiyat $599 olacak deniyor ama biraz fazla geldi,tr fiyatini dusunmek bile istemiyorum sayet buysa fiyati...
Anelor Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 türkiyede 1500-1700 arası bişey olsa fiyatı alınmaz direk. daha iyi donanımlı pc alınır lan o paraya sdf
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 http://img.gawkerassets.com/img/18fabce6jcqgpjpg/original.jpg http://img.gawkerassets.com/img/18fabce6n9w44jpg/original.jpg http://img.gawkerassets.com/img/18fabck3m3t9ujpg/original.jpg http://img.gawkerassets.com/img/18fabck3mjnttjpg/original.jpg http://img.gawkerassets.com/img/18fabcrzudjbqjpg/original.jpg http://img.gawkerassets.com/img/18fabcrzsyezgjpg/original.jpg http://img.gawkerassets.com/img/18fabcrztulhmjpg/original.jpg http://img.gawkerassets.com/img/18fabcvxrhdycjpg/original.jpg
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=VXAa5TCrUfM
razzRaziel Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 ps4: gaikai edition gibi bişeydi konsol, sony bu firmayı neden satın aldığını bastıra bastıra gösterdi. eşşek gibi de share butonu koymuşlar gamepad'e. gerçi stream dışında direkt kendi oyununu başkasına oynattırma gibi şeyler olacak sanırım, oradan baya şey çıkar. grafikler konusu şu anın pc'si zaten, o development'a akıttığın parayla şu an aynısını pc'de yaptırırsın. ama asıl dumur olay konsolun bu yıl sonunda çıkıyor olması, beklenilenden çok erken oldu. belki önümüzdeki yıllarda next gen aralığı düşer (apple falan da girerse bi de). çünkü zaten spec'ler beklentilerin çok düşüğünde ki bu konsol normal şartlarda min 6 sene götürecek. o yüzden böle next genlik bişey yapmamış olabilirler, hani daha kısa sürede yenisi gelecekse falan. bir de aaa oyunlar bile ps3 ve ps4 olmak üzere 2 farklı sürümle gelecek bir süre ki çok enteresan bi durum (ps2'den ps3'e geçerkenki çıkan fifa benzeri oyunlar ayrı, o kısa bir süreydi).
nordlydian Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 sony vurma daha ms öldü öldü.. bu sunumun tam şekliyle paylaşan olursa alnından öperim.
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 ms nasıl öldü ya? aynı donanımla aynı özelliklerle gelicek işe xboxta. çok bi fark olmıck ki
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Sam said: viktor, pc ölmeden önce konsollar ölür bu "aynı aleti aynı çözünürlükle, aynı kabiliyetle 6-7 yıl aynı paraya satalım" mantığıyla çünkü tüketici smartphone'un yükselişinden sonra her yıl yeni nesil alet satın alacak parayı ortaya koyabildiğini gösterdi. oyunları 60-70$'a, dlc season pass'lerini 30$'a tak tak alırken 300$'lık alete 7 yıl tamah etmeyeceğini gösterdi. eğer eski mantıkla devam etmeyi hedefliyorlarsa hem xbox, hem sony için bu nesil son olur, apple önce girer pazara, arkasından valve ve google takip eder, sonra da o niche kesim haline gelen ps4/xbox720 kullanıcısı olur. cod'u da mumla ararız yerini angry birds alınca. nesilleri kısaltmaları gerek donanımı zayıf bırakırlarsa. vita'yı ayfon geçti bir yılda. mini tabletlerde 1080p ekranlar var. konsolların halen dayanıyor olmasının tek sebebi oyunların doğrudüzgün olması ama geliştiriciler şimdiden ios/android denemeleri yapmaya başladı. pc/steambox zaten sağlamda çünkü herşeyin portlanması mümkün pazar olduğu kanıtlandığı sürece. Elma ile armutu kiyasliyorsun, dunyadaki yasiyan 7-74 arasi her insan smartphone musterisi, 5 milyardan buyuk bi pazar ile tas catlasa 100 milyonluk bir pazari mukayyese ettin Ikinci yaptigin hata smarthphone devir hizini hesaba katmak oldu, bunuda kendi perspektifinden yaptin oysa dunyada isler turkiyedeki gibi yurumuyor, cok cuzu fiyatlara kontrat ile beraber upgrade secenegin var, bugun kontratla iphone 4 bedavaya aliyorsun amerikada, 35-40 dolar arasi upgrade ucretini verip bi onceki kontratinla aldigin 4 u 5 e cevirme hakkin var vs vs capitalism ho! Ucuncu hata smartphone ve tabletlerin artik tuketici elektroniginin disina cikip prestij objesi olmasi, gerizekali insanlar sirf geri kalmamak, herkes 5 kullaniyorken 4 cikarmaya utandigi icin gidip yeni telefon aliyor, veya tum cevresi iphone kullaniyorsa sirf farkli olmak icin samsung aliyor vs, cinli cocuk ipad icin bobregini satmisti vs,insanlar icin kendini ifade araci oldu smartphonelar ve cogu siradan kullanici icin ev disinda yegane internet cihazi durumuna geldiler Pazarin belirli bir yapisi var, steve jobs hayatta olsa belki ama diktatorun olumunden sonra apple dan bi cacik olmiycagi kesin olarak belli, bugunki sunum bize pazarla ilgili realiteyi gosterdi gene, devoloperlari yanina alamiyan kaybedicekbknz. Sekil 1-a nintendo wii-u, memleketinde bile satamayan konsol Isin daha komigi su anda oyunlari geri tutan ps3 degil next genim diyipte hala dvd kullanan xboxtur, hi res texturelar bosuna ayri dagitilmaya baslanmadi pc icin, xbox donanim olarak ps3 un parsel parsel gerisinde ama maykrosoft bir kanser gibi yayilip herseyi mahvetti bu jenerasyon, yarim yamalak bir cihaz ile ps2 ile kendini allah zanneden sonynin kiskisladigi devoloperlara kepce ile para yedirip, mass marketingin bokunu cikararak sonynin en cok kazandigi amerikan pazarini ele gecirdiler ve isin kotusu hazir degil iken apar topar sonyi pazara soktular Maykrosoftun bu gunki sunuma cevap olarak masaya getirebilicegi kinect ve windows 8 iksbaks haric bisi yok, microsoft 7 sene oncesinin magrur maykrosoftuda degil pc ve ozellikle notebook satislarindaki dusus giderek artiyor Windows 8 vistadan daha beter failladi Windows phone un icler acisi durumu ortada is ortaklari windows 8 e gecmek yerine yeni cozumler ariyor Bing hala istenen seviyeye gelemedi Messenger skype gecisi ile hotmail outlook gecisi cok insani kizdirdi Butun windows platformu risk atilarak yatirim yapilan windows rt tabletler pazarda kendine yer bulamadi Microsoft icin kabus gibi bir sene olucak bu, ustune sony ilk hamleyi yapti ve kaptirdigi devoloperlari geri kazanmayi gectim bungie ve blizzardi getirdi masaya, microsoft ise molyneux gibi sadik bir minionu bile elinde tutmayi beceremedi Microsoft 360 in arkasina koydugu mali destegi yeni konsola koyucak konumda degil kesinlikle, butun enerjisi elind epatliyan windows 8 in damage controlunde su anda
nordlydian Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Flassh said: ms nasıl öldü ya? aynı donanımla aynı özelliklerle gelicek işe xboxta. çok bi fark olmıck ki
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 izleyemiyorum live show felan laptopsuzluktan key pointleri biri geçebilir mi neler vardı
toggie Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 bu yaz mı cıkacak simdi? ps3 oyunları ucuzlamısken butun exclusive'leri toplayıp bitireyim sonra garantisi de devam ederken satayım aleti bari. gelsin 4 :)
reampage Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Bu ps 4 şimdi ikinci el korumalı mı olucak tek konsol tek oyun sistemi mi gelicek ? kesin mi bu
-Deno- Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 knox said: özetlemiş dünkü konferansı
-Deno- Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Sony, 7 yıllık bir aradan sonra popüler oyun konsolu PlayStation'ın yeni modelini New York'taki özel bir etkinlikte resmen duyurdu. Ürünün çıkış tarihi ise 2013 yılının sonu olarak belirlendi. Dikkat çekici bir şekilde ürünün fotoğraflarını ya da görüntülerini göstermeden duyuruyu yapan firma yetkilileri, fiyat konusunda da herhangi bir bilgi vermedi. PlayStation 4 ile gelen en belirgin özellik Dual Shock 4 adlı oyun kumandasındaki yenilikler. Kumanda, dokunmatik ekran, 'paylaş' tuşu ve hareket sensörü gibi özelliklerle donatılmış. Bir de ışığa sahip olan kumandaya bu özelliğin PS4'te bulunacak kameradan daha kolay takip edilebilmesi için konulduğu ifade ediliyor. Kullanıcılara daha sosyal bir oyun tecrübesi sunmayı hedefleyen Sony, PS4'ü 'Gaikai' adını taşıyan 'bulut oyun servisi' ile entegre etmeye karar verdi. Gaikai, herhangi bir oyunu satın almadan önce denemenize, farklı oyunlar oynarken dahi arkadaşlarınızla görüşmenize, hatta takıldığınız anda arkadaşınızın oyunun kontrolü eline alarak bölümü sizin yerinize geçmesine olanak sağlayan özellikleri bulunuyor. Gaikai ile sahip olmadığınız bir oyunu arkadaşınızın paylaşması halinde birlikte oynayabiliyorsunuz. Ayrıca kumandanın üzerinde bulunan PS tuşuyla direkt olarak Gaikai sistemine bağlanılabiliyor. Paylaş tuşu ise arkadaşlarınızla dilediğiniz oyun veya videoyu paylaşmanıza yarıyor. TEKNİK ÖZELLİKLER Yeni nesil PS4, sahip olduğu teknik özellikleri ile bir öncekinden çok daha gelişmiş bir oyun tecrübesi sağlayacak. Konsol, X86 hızında AMD işlemci (CPU) ve geliştirilmiş bilgisayar grafik işlemcisi (GPU) kullanıyor. Ürünün tanıtımında birbirinden farklı bir milyon farklı objenin yer aldığı bir de demo sunuldu. Ürünün görsel konuda ne kadar iddialı olduğu gözler önüne serildi. Konsolun bellek kapasitesi ise 8gb olarak belirlendi. Tanıtım etkinliğine katılan oyun yapımcıları da yeni oyun ve oyun motoru çalışmalarından demolar sundu. PS4 için kesinleşen bazı oyunlar ise şöyle: Killzone: Shadowfall, inFAMAOUS: Second Son, The Witness, Drive Club, Watch Dogs, Destiny, Diablo III. lol diablo 3
Öne çıkan mesajlar