Sam Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2012 kotaku haberi said: But that disc detail could be far less impactful to the next generation of game consoles than the assertion I've heard from one reliable industry source that Microsoft intends to incorporate some sort of anti-used game system as part of their so-called Xbox 720. It's not clear if that means that the system wouldn't play used games or how such a set-up would work. Obvious approaches—I'm theorizing here—like linking a copy of a game to a specific Xbox Live account could seemingly be foiled by used-game owners who would keep their system offline. My source wasn't sure how Microsoft intended to implement any anti-used game system in the new machine. A push in any way by Microsoft against used games would likely be cheered from publishers sick of seeing retailers like GameStop crow about their revenues from the sale of used games. But it could potentially anger consumers who rely on buying cheaply-sold used games or even pass games to relatives or friends. http://cdn1.spong.com/news/a/c/activision337766l/_-Activisions-Kotick-Called-Hitler-_.jpg pic not unrelated Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 böyle dingilce iş mi olur. hadi getirdiniz multiplayer oyunlar için online pass anladık. bu ne lan?!?! oyuncuların nefretini kazanmak için survey falan mı yapıyo bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 abi gamestopsa en buyuk derdin oyunu 60dan 30a indir herkes release haftası alsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 o zaman pazarin kaymagini nasil alicaklar? ehueheu internet bu kadar gelismese bole simarmalari imkansizdi adamlarin, sektor zaten niche yapida oldugu icin en guclu olan daima tedarikciler olmustu, zaten sektorun yerine oturmais hep bagimsiz studyolarin bu asiri guclu dagitimcilar tarafindan satin alinmasi ile olusturulmus bir yapi karsimiza cikiyor dijital dagitim ile beraber tedarik zincirinde gereksiz gordukleri bir halka olan perakendeciyi devreden cikartmaya calisiyorlar su anda, bayada mesafe katettiler bu konuda fiziksel urun ortadan kalkinca ikinci elin ve perakendecilerin varolmadigi, tek derdin konsol oldugu puruzsuz bir yapi elde etmis olucaklar, bandwith masrafi haric zerre uretim masrafi odemiyicekler sony beceriksizce PSP GO ile perakendeciyi devre disi birakmayi denedi, perakendeciler urunu kabul etmedi ve tuketiciyi zerre dusunmeden yapilan bu hariket PSP Go yu batirdi direk eger insanlarin ikinci el almalarinin onune gecmek istiyorlarsa yapabilicekleri tek sey birinci elden alanlar icin "ek fayda" yaratabilmek, buda pazarlamaya bakiyor direk "ek fayda" diyorum burda, oyunun icinden cikarilip birinci el kullaniciya "al bak bu senin hediyen" diye verilen day1 DLC ler ek fayda degildir kesinlikle http://i.imgur.com/NPOaX.jpg sektorun geldigi ucube durumu oyunlardan anlamaya nbri kitleye anlatmak icin su resmi kullanmistim gecen ay, bayada ise yaradi ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Abi, boşuna bir yıl yaşadığım bir oyun furyası ve Steam'e harcadığım aşırı para sonucu kökenlerime dönüp odam, Linux'um ve Nintendo'm demeye başlamadım tekrar. Nintendo hala adam gibi oyunlar yapıyor bu şaçmalığa girmeden. Dumbed-down diye troll dance atmadan. 3DS Lite gibi bir şey bekliyorum ama hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2012 Viktor said: http://i.imgur.com/NPOaX.jpg Lulz resim güzelmiş. Tepki vermek istiyorsanız satın almayın agalitler. Başkalarının da satın almaması için fikirlerinizi yayın. Çünkü sektör platform ayırmadan tam gaz foseptiğe devam ediyor, edecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 xbox720 almayız olur. zaten kaç kişi aldı ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 BU İŞİN UCU ELBET SANA DA DEĞECEK DOSTUM ANLAMIYOR MUSUN?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 axedice said: Tepki vermek istiyorsanız satın almayın agalitler. Başkalarının da satın almaması için fikirlerinizi yayın. Çünkü sektör platform ayırmadan tam gaz foseptiğe devam ediyor, edecek. sorun şurda abi, kimse planescape torment, beyond good&evil ya da chrono trigger oynayan kişileri umursamıyor. 1-2 milyon oyuncuyu kim ne yapsın ki?bu kitleyi hedeflersen oyunun anca 500.000 satar. diğer taraftan firmalar oyun oynamayan ama facebook kullanan, lost izleyen, marie claire okuyan ya da twilight seven bir kitleyi hedef alıyor. potansiyel 10-20 milyon müşterin tak diye hazır. düşün, westwood olduğu zamanlar her firma kendi ücretsiz oyun servisini sunardı, o zamanlardan bi tek battle.net kaldı geriye. xbox ile müşteriyi kazıklama adeti getirdiler, parayla oyun servisi alıyorsun. normalde her sattığın oyun üzerinden o servisi devam ettirebilirsin. ama yoo, her kuruşu değerlendirme üstüne kurulu oluyor düşünce yapıları. düzgün oyun yapmaktansa para kazanmayı amaç ediniyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 BonePART said: abi gamestopsa en buyuk derdin oyunu 60dan 30a indir herkes release haftası alsın Gamestop canimiz ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Bone said: axedice said: Tepki vermek istiyorsanız satın almayın agalitler. Başkalarının da satın almaması için fikirlerinizi yayın. Çünkü sektör platform ayırmadan tam gaz foseptiğe devam ediyor, edecek. sorun şurda abi, kimse planescape torment, beyond good&evil ya da chrono trigger oynayan kişileri umursamıyor. 1-2 milyon oyuncuyu kim ne yapsın ki?bu kitleyi hedeflersen oyunun anca 500.000 satar. diğer taraftan firmalar oyun oynamayan ama facebook kullanan, lost izleyen, marie claire okuyan ya da twilight seven bir kitleyi hedef alıyor. potansiyel 10-20 milyon müşterin tak diye hazır. faşizm. halkları kucaklayacak bir vizyonla konuya eğilseniz belki bir gün sonuca ulaşabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Güzel haber Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 SenariouS said: xbox720 almayız olur. zaten kaç kişi aldı ki ps4 de aynısını yapar, sony'nin başı kel mi heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 fakirler düşünsün ya jelatini ben açıcam ne öyle 2. el oyun mu olur aldıgım tek 2. el oyun demons soulsdu.o da eu satışı yoktu diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Oski said: faşizm. halkları kucaklayacak bir vizyonla konuya eğilseniz belki bir gün sonuca ulaşabilirsiniz. futbol oyunları tetris oyuncularına da hitap etsin, maç esnasında 2 dakika tetris oyunu çıksın. dövüş oyunları fps oyuncularına da hitap etsin, alekspu atamayan kişiler fps ekranına dönüp roket atabilsinler. puzzle oyunları adventure oyuncularına da hitap etsin, bulmacayı çözemeyenler için pixel hunt bulmacası konulsun. sonra oyun türleri yokolur, oyunlar her türe hitap etmeye çalışırken hiçbişi olamazlar. bence güzel fikir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Oski said: Bone said: sorun şurda abi, kimse planescape torment, beyond good&evil ya da chrono trigger oynayan kişileri umursamıyor. 1-2 milyon oyuncuyu kim ne yapsın ki?bu kitleyi hedeflersen oyunun anca 500.000 satar. diğer taraftan firmalar oyun oynamayan ama facebook kullanan, lost izleyen, marie claire okuyan ya da twilight seven bir kitleyi hedef alıyor. potansiyel 10-20 milyon müşterin tak diye hazır. faşizm. halkları kucaklayacak bir vizyonla konuya eğilseniz belki bir gün sonuca ulaşabilirsiniz. İnsan hakları beyannamesine göre atarlar artık oyun mesajlarını. Anlamını bilmediğiniz kelimeleri şapır şapır dökmek moda oldu herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 http://www.destructoid.com/volition-dev-would-love-a-console-that-kills-used-games-221154.phtml#ext http://altdevblogaday.com/2012/02/02/i-feel-used/ şu lafı gördüm çok şaşırdım. gerizekalı mıdır nedir... "People often don't understand the cost that goes into creating these huge experiences that we put on the shelves for only $60. They also don't seem to realize how much they are hurting us when they buy a used game and how pirating a copy is just plain stealing." siteden yorum: "That's another part of the problem. Major publishers expect to earn so much money that they only invest in enormous, multi-million "triple-A" (lol) titles that would generate millions of $ in revenues. The game doesn't do as well as the (often unrealistic) expectations? Time for some major layoff / shut down the studio. What's wrong with games with a moderate budget enjoying a moderate success?" "Here's an idea that seems to be lax in the games industry right now: how about you fuckers learn some god damn efficiency. Learn to make a game with a reasonable cost to profit ratio. Stop blowing money on parties for industry people as you hype the games, stop with all your wasteful bullshit. Make yourself leaner, meaner, and ultimately, better and for fuck sakes evolve! Learn that the way to attract customers is to provide a better more enjoyable product then the other guy. Whichever one of these dumb shit devs / publishers figures out how to give us what we want without a bunch of bullshit will get to rule the market from atop a golden, jewel encrusted throne perched on a mountain of money. And that bullshit line: ONLY 60 dollars. FUCK YOU ASSHOLE. Games stopped being only $60 when you fuckers started selling them to us peacemeal. Sure $60 bucks gets you most of the game, but if you want the entire fucking game you better drop $80-100 and preorder the fucking thing. Narrow minded, self entitled, arrogant dev slapnuts!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Red said: fakirler düşünsün ya jelatini ben açıcam ne öyle 2. el oyun mu olur aldıgım tek 2. el oyun demons soulsdu.o da eu satışı yoktu diye ben de ikinci el almıyorum da sorun şu: nasılsa ikinci eli yok diye fiyatları fazla düşürmeyecek şirketler. biz de gg olacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Bone said: "People often don't understand the cost that goes into creating these huge experiences that we put on the shelves for only $60. They also don't seem to realize how much they are hurting us when they buy a used game and how pirating a copy is just plain stealing." bsg ve chuck kadrosuna npc seslendirmesinler, tv reklamı vermesinler vs, o bütçelerin onda birine aynı gameplay'de oyun yapılır. bütçeleri arttı da oyunları kompleksleşti sanki. 20 yıl öncekinden basit gameplay. 1978 model philips videopac oyununu angry birds diye satıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2012 şöyle bişi var. oyun için hazır motor kullanıyorlar. ayrıca teknoloji üretmekle uğraşmıyorlar. ses efektlerini, kaplamaları felan stock olarak kullanıyorlar. cutsceneler desen özel olarak FMV, CGI çekmene gerek yok, direk ingame hazırla. birçok şey hazır geliyor. öte yandan marketing'e, PR'a felan gereğinden fazla para batırıyorlar. "AAA" desinler diye bu kadar para harcamak durumundalar. ünlü isimler çağırıyorlar, her birine milyon dolarlar veriyorlar. gereksiz büyüklükte bir ekiple çalışıyorlar, efektif olamıyorlar. bunun gibi şeylerin sonucunda abartı üretim maliyetleri görüyoruz. tabii bu maliyetler oyunu üretmekten ziyade oyunu satabilmek üzerine oluyor. mesela warhammer 40k space marines bitirince credits ekranına bakayım dedim, izle izle bitmiyor ki. oyunun kendisinden uzun bir credits ekranı koymuşlar. hani tamam wh40k güzel oyundu zevkliydi felan ama o kadar uzun bir credits ekranını hakedecek kadar abartı bir oyun olduğunu düşünmüyorum. mesela gunmen chronicles vardı bi ara. küçük bir ekip tarafından yapılmıştı. ama günümüz AAA FPS'lerinde görebildiğimiz her şeye sahipti. adamlar efektif çalışıp yapabiliyor işte. öte yandan daha çok para kazanmak umuduyla hareket eden firmalar sadece boşa para saçıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Bone said: Oski said: faşizm. halkları kucaklayacak bir vizyonla konuya eğilseniz belki bir gün sonuca ulaşabilirsiniz. futbol oyunları tetris oyuncularına da hitap etsin, maç esnasında 2 dakika tetris oyunu çıksın. dövüş oyunları fps oyuncularına da hitap etsin, alekspu atamayan kişiler fps ekranına dönüp roket atabilsinler. puzzle oyunları adventure oyuncularına da hitap etsin, bulmacayı çözemeyenler için pixel hunt bulmacası konulsun. sonra oyun türleri yokolur, oyunlar her türe hitap etmeye çalışırken hiçbişi olamazlar. bence güzel fikir. her türe hitap etmeye çalışan oyunla yetoların da biraz eğlenebilmeleri için yapılmış oyun arasında çok fark var bence. senelerdir oyun oynarım. tetris oyuncularına hitap etmeye çalışan futbol oyunu görmedim. biraz menajerliğe hitap etmeye çalıştılar hep ama hiç tuttuğunu görmedim. oyun türleri yok olmaz. ayrıca elbette ki talebi olmayan bir şey de arz edilemez. ama dumbed-down oyunlarla kendini geliştirmeye başlayan yeto kesim belki bir gün bize şimdi normal gelen oyunlara talep etmeye başlar. o zaman oyun firmaları da eski günlerine döner. firmaların açgözlülüğü en baş sebep oyunların kolaylaşmasına tabii ki ama yani adamlar da para kazanmak için bu işi yapıyor. bu işi hakkaten iyi oyun yapmak için yapanlar eminim ki hala var. ne biliyim, Red Dead Redemption 2010 yılında yapıldı misal. dark souls aynı şekilde. little big planet ha keza. stronghold 3, anno bilmem kaç bu sene çıktıç Half Life 3'ün hiç dumbed down olacağını sanmıyorum. oyunculuk bitti diye QQ yapmak, milleti yetolukla suçlamak yerine tek tük de olsa gelen süper oyunlarla keyiflenmek çok daha mantıklı bence. bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Redeagle said: İnsan hakları beyannamesine göre atarlar artık oyun mesajlarını. Anlamını bilmediğiniz kelimeleri şapır şapır dökmek moda oldu herhalde. bir yönetmelik yayınlarsan yarınki resmi gazetede, ben de ona göre yazarım artık. özür dilerim. herkes istediği gibi yazarken, benim "anlamını bilmediğim kelimeleri" şapır şapır ortaya dökmem sıkıntı çıkarıyore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 bir standart belirlesinler,her oyun 60 dolar olmasın.batman ile captain america aynı fiyata satılmasın.atıyorum A+ kaliteli yapımları satsınlar 60'a diğerleri yarı fiyatına olsun.asıl acı nokta bu benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 oyun firmaları kendi türü dışındaki türden oyunları oynayan oyuncuları tatmin etmeye çalışıyor. bunu özellikle bioware oyunlarında görebiliriz. mass effect 3'te "oyun ayarı"nı oyunculara seçtirtiyor. 1- aksiyon oyunu oynayabileceksin. yani halo gibi oyunları oynayanlar hikayeyle felan hiç uğraşmadan kafa göz gidebilecek. 2- adventure oyunu oynayabileceksin. bu modda sadece dialoglarla uğraşıp bulmaca çözeceksin. 3- rpg modu da koymuşlar, bu da action/adventure şeklinde hazırlanmış olacak, ikisi bi arada modu. "ben dialoglarla uğraşmayı sevmiyorum, sadece aksiyon seviyorum, bana da hitap et" diyen kişilere de bu oyunu satma uğruna bu yola gitmişler. niya illa herkese hitap etmesi gerekiyor ki bi oyunun, onu anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2012 standard var zaten, iyi olan oyunlara parasi neyse veriyoruz, su an 60, iyi olmayan oyunlara para vermiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar