Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çamaşır kurutma makinası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gençler,

emektar hoover makinem artık iflas etti. yeni bir kurutma makinesi alacağım. B sınıfı 7kg'lık dandik başlangıç serilerinden seçmeyi planlıyorum. özellikleri kağıt üzerinde aynı olan iki makineden bosch mu almalı, arçelik mi. bosch ~350 TL daha pahalı. özellikle arçelik kullanan varsa yorumlarını alayım.

bir de istanbul bilişimde, dükkanlara oranla 100-150 lira daha uygun fiyatlar. buradan alsam garanti/kurulum vs. sıkıntısı oluyor mu?
Mesaj tarihi:
Ucuz olsun diye b. A sınıfı olanlarda feature ve fiyat artıyor. Featurea ihtiyacım yok, fiyat ise roughly 5 yılda kapanıyor. 5 yıla kim öle kim kala.

Hoover için son 1 yılda 3 kez servis geldi. Paso arızalanıyor, bıktım
Mesaj tarihi:
MrLevie said:

abi bence şahane bir alet ama, annem inatla kıyafetlerin havını aldığını ve kıyafetleri acayip deforme ettiğinden bahsediyor.

Benzer makine kullanıyoruz galiba. Kurutmadan çıkardığın çamaşır ekstra 2-3 kat daha fazla ütü gerektiriyor. Hatta 3-4 elbise de farklı zamanlarda köşelerde avuçiçi kadar parçalama yaptığından bu yana soğudum makineden.

İlk sayfadan bu yana okuyorum ve ben en dandik kurutucuyu aşmış olduğumu düşündüm. Hem elibise parçaladı hem de 4 saat civarı yıkayıp kurutuyor. Makineme bakarak eğer yer varsa çamaşır ve kurutma ayrı ayrı alınmalı. Bu iki özellik birleşecek diye saçmalıyor makineler. 2013 aralıkta almıştım makineyi 2000 tl ye. Keşke 1000-1800 çamaşır , 700-1000 kurutma alsaydım o zamanlar.
Mesaj tarihi:
Benimki de arçelik. Sıcak olayı bende de var sanki fırından çıkıyor. Kurutma çok güzel bir şey ama çamaşır parçalanacak, 4-5 saat arası sürecek diye pek kullanası gelmiyor insanın. Kışın can kurtarır ama. Özellikle ipe çamaşır asınca çamaşırları buram buram pis hava kokan bi yerde yaşayan için.
Mesaj tarihi:
Evde yer varsa çamaşır makinesiyle ayrı almakta fayda var. Ben zamanında Siemens bütünleşik aldım, ama kurutmalı program direkt +2.5 saat falan. Tekli kurutma makinelerinde normal bir programın bu kadar sürdüğünü zannetmiyorum.
Mesaj tarihi:
yıllarca beko kullandık bozulana kadar.( bozulmadı aslında, makine çok eski olduğu için kopan bir kayışın bizimkine uyan benzeri bulunamadı.) kullanımı çok pratikti. süreyi kendin istediğin gibi ayarlayabiliyordun. buruşturma ya da deforme etme problemi hatırlamıyorum. yeni bekolar hala aynı kalitede midir, hatta beko kur.mak. ver mıdır bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
quixef said:

+2.5 saat falan. Tekli kurutma makinelerinde normal bir programın bu kadar sürdüğünü zannetmiyorum.

makineden çıkarayım dolaba atayım kadar bir kuruluk istiyorsan sürüyor gene 1 saat. yıkamayla 2,5 saat sürmesi normal gibi.
Mesaj tarihi:
Bizde var ama sadece havlu çorap ve dandik t-shirtleri kurutuyorum, düzgün kıyafetleri koymamak lazım.

Havluya çok iyi oluyor ama, çok uzun sürüyor yoksa havlunun kuruması.
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Dün şundan aldık;

http://www.bosch-home.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/kurutma-makineleri/is%C4%B1-pompal%C4%B1-kurutma-makineleri/WTW83460TR.html

Ağzımıza yüzümüze doluyordu tozlar ev içinde çamaşır kurutmaktan alerjimiz coştu iyice. Dün çalıştırdık ben böyle bir toz görmedim, 10 tane boxer çorap 1-2 kazak bişi attık, yumak yumak tüy topladık filtreden. Accık gürültülü çalışıyor makine ama fiyatına göre katlanılabilir.
Mesaj tarihi:
O çıkan tozdan ziyade çamaşırları kuruturken yıpranan kumaşların parçaları.

Bizde de yaklaşık 7 kg çamaşıra 1 avuç çıkıyor ondan. Görünüş direkt toz gibi ama.
Mesaj tarihi:
evde 2 kisiyiz ona ragmen neredeyse her gun camasir yikaniyo istisnasiz.

2 haftada bir supuruyorum, hazneden cikan hav ile sac sakal karisik yine de aman aman bisi degil. hali yok, komple parke.
Mesaj tarihi:
Holy said:

Bizde de yaklaşık 7 kg çamaşıra 1 avuç çıkıyor ondan. Görünüş direkt toz gibi ama.

aynen bunu ben de düşünüyordum. makine var bir tane 50 dakka sürüyor kurutması, resmen ütülü gibi tertemiz kupkuru ama sanki kıyafetleri eskitiyor. bu olay doğru mu atıyor muyum?
Mesaj tarihi:
Holy said:

abi yalnız çorapların donların üzerinde bir gram tüy gözükmüyor, sanki yıkanırken falan yıpranıp üstünde kalan tüyleri de toplamış gibi. onları dökmese çamaşırların üstünde bi ton tüy kalıyordu. en güzel bunu t-shirtlerimle test edeceğim gibi. normalde her yıkamadan sonra şu tüy toplama bantlarından kullanmak zorunda kalıyordum ki eşim hep çamaşır deterjanı kullanıyor, düşük devirde ve sıcaklıkta yıkıyor ama hep leş gibi tüy içinde çıkıyordu.
Mesaj tarihi:
nemli ve soğuk bir yerde yaşıyorsan nimet. ama o tüyler çamaşıra zarar veriyorsa iş kötü.

bi ısıtıcılı üfleyen askılı kurutma makinesi vardı. onu çok seviyordum. 30 dk'da giysilerini kurutuyor ve giyilebilir hale getiriyordu.

o bosch'un eski bir modelini kullandım. çamaşırları ütülenmiş gibi çıkartması çok güzel. giysileri titizlikle ütülemeye takıntılı birisi değilim. o yüzden o kadarı bana yetiyor da artıyor.
  • Yeni Oluştur...