Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çamaşır kurutma makinası

forgiver

Öne çıkan mesajlar

gençler,

emektar hoover makinem artık iflas etti. yeni bir kurutma makinesi alacağım. B sınıfı 7kg'lık dandik başlangıç serilerinden seçmeyi planlıyorum. özellikleri kağıt üzerinde aynı olan iki makineden bosch mu almalı, arçelik mi. bosch ~350 TL daha pahalı. özellikle arçelik kullanan varsa yorumlarını alayım.

bir de istanbul bilişimde, dükkanlara oranla 100-150 lira daha uygun fiyatlar. buradan alsam garanti/kurulum vs. sıkıntısı oluyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

abi bence şahane bir alet ama, annem inatla kıyafetlerin havını aldığını ve kıyafetleri acayip deforme ettiğinden bahsediyor.

Benzer makine kullanıyoruz galiba. Kurutmadan çıkardığın çamaşır ekstra 2-3 kat daha fazla ütü gerektiriyor. Hatta 3-4 elbise de farklı zamanlarda köşelerde avuçiçi kadar parçalama yaptığından bu yana soğudum makineden.

İlk sayfadan bu yana okuyorum ve ben en dandik kurutucuyu aşmış olduğumu düşündüm. Hem elibise parçaladı hem de 4 saat civarı yıkayıp kurutuyor. Makineme bakarak eğer yer varsa çamaşır ve kurutma ayrı ayrı alınmalı. Bu iki özellik birleşecek diye saçmalıyor makineler. 2013 aralıkta almıştım makineyi 2000 tl ye. Keşke 1000-1800 çamaşır , 700-1000 kurutma alsaydım o zamanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Benimki de arçelik. Sıcak olayı bende de var sanki fırından çıkıyor. Kurutma çok güzel bir şey ama çamaşır parçalanacak, 4-5 saat arası sürecek diye pek kullanası gelmiyor insanın. Kışın can kurtarır ama. Özellikle ipe çamaşır asınca çamaşırları buram buram pis hava kokan bi yerde yaşayan için.
Sosyal ağlarda paylaş

yıllarca beko kullandık bozulana kadar.( bozulmadı aslında, makine çok eski olduğu için kopan bir kayışın bizimkine uyan benzeri bulunamadı.) kullanımı çok pratikti. süreyi kendin istediğin gibi ayarlayabiliyordun. buruşturma ya da deforme etme problemi hatırlamıyorum. yeni bekolar hala aynı kalitede midir, hatta beko kur.mak. ver mıdır bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Dün şundan aldık;

http://www.bosch-home.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/kurutma-makineleri/is%C4%B1-pompal%C4%B1-kurutma-makineleri/WTW83460TR.html

Ağzımıza yüzümüze doluyordu tozlar ev içinde çamaşır kurutmaktan alerjimiz coştu iyice. Dün çalıştırdık ben böyle bir toz görmedim, 10 tane boxer çorap 1-2 kazak bişi attık, yumak yumak tüy topladık filtreden. Accık gürültülü çalışıyor makine ama fiyatına göre katlanılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

O çıkan tozdan ziyade çamaşırları kuruturken yıpranan kumaşların parçaları.

Bizde de yaklaşık 7 kg çamaşıra 1 avuç çıkıyor ondan. Görünüş direkt toz gibi ama.

aynen bunu ben de düşünüyordum. makine var bir tane 50 dakka sürüyor kurutması, resmen ütülü gibi tertemiz kupkuru ama sanki kıyafetleri eskitiyor. bu olay doğru mu atıyor muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

O çıkan tozdan ziyade çamaşırları kuruturken yıpranan kumaşların parçaları.

Bizde de yaklaşık 7 kg çamaşıra 1 avuç çıkıyor ondan. Görünüş direkt toz gibi ama.

abi yalnız çorapların donların üzerinde bir gram tüy gözükmüyor, sanki yıkanırken falan yıpranıp üstünde kalan tüyleri de toplamış gibi. onları dökmese çamaşırların üstünde bi ton tüy kalıyordu. en güzel bunu t-shirtlerimle test edeceğim gibi. normalde her yıkamadan sonra şu tüy toplama bantlarından kullanmak zorunda kalıyordum ki eşim hep çamaşır deterjanı kullanıyor, düşük devirde ve sıcaklıkta yıkıyor ama hep leş gibi tüy içinde çıkıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

nemli ve soğuk bir yerde yaşıyorsan nimet. ama o tüyler çamaşıra zarar veriyorsa iş kötü.

bi ısıtıcılı üfleyen askılı kurutma makinesi vardı. onu çok seviyordum. 30 dk'da giysilerini kurutuyor ve giyilebilir hale getiriyordu.

o bosch'un eski bir modelini kullandım. çamaşırları ütülenmiş gibi çıkartması çok güzel. giysileri titizlikle ütülemeye takıntılı birisi değilim. o yüzden o kadarı bana yetiyor da artıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...