Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XCOM: Enemy Unknown

Sam

Öne çıkan mesajlar

Kullandığı silahla supress için faydalı geldi. O şekilde kullandım. İlerde gerekli araştırmaları yaparsan sanırım uçan versiyonu da geliyordu. O bayağı faydalı.

Canı yüksek bi de düşmanın yanına fit diye gidiyor falan. Mechler gelene kadar elimizdeki en iyisi bu :F

edit2: Haa bu arada Shiv'e cover alabiliyorsun. O da faydalı.
Sosyal ağlarda paylaş

tam çöp ya shiv olayı. eskiden 16 adam yerine 12+1 almanın anlamı vardı da burada 5+1, hele hele esas ihtiyaç olan en başta 3+1 yapmanın esprisi yok, shiv denilen olay da eski oyundakiler kadar güçlü veya dayanıklı değil. tamir de edilmiyor görev esnasında endgame'e kadar, endgame'de zaten albay yerine göreve göndermenin de esprisi yok. oyunun başlarında da ona ayıracak kaynak yok, foundry inşaatı yok bilmemne kasmak anlamsız. tam bir tasarım fail'i resmen. adamlar "koymadık demesinler" diye koymuşlar öyle ama gameplay içine entegrasyonu çok zayıf. bir anlamı yok burada oyunda.

focus grubunun ağlamaları üzerinden oyun tasarımı yapmaya çalışınca işte bu kadar oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

3 hafta önceki oyunda rezalet bi bug'la karşılaştım ki sinirden gülüyordum. alien base'e assault yaptım, bir adım attım ve 2 turn'de alien base'deki tüm uzaylılar spawn attı aynı anda.

iron mode'da oynadığım için load falan da yapamıyorum kaldım öyle. yanlış hatırlamıyorsam 2 turn'de spawn olanlar şöyleydi

2 sectoid
3 heavy floater
1 Cyberdisc
2 Drone
2 berserker
2 muton elite
9 muton

resimler

http://i.imgur.com/9jdT5ni.jpg
http://i.imgur.com/cqmObDM.jpg
http://i.imgur.com/hl74x5d.jpg
http://i.imgur.com/DIkr8hS.jpg
http://i.imgur.com/ClpEXxL.jpg

range içinde olanlar hedefe girmediği için onları aşağıda listelememiş ilk resimde. spawn olmayan bi commander sectoid vardı o da bölüm sonunda çıktı.

bir de bende para bol da malzeme az. ingiltereye ufo inmişti de kazara devam ettirdim oyunu kaybettim orada.

http://i.imgur.com/NSgj65B.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Ha şöyle şeyler de var tabi.

Takımdaki diğer kişilere kıyasla çok daha fazla mesafe kapatıyor.

Mind control yemiyor.

Buna takım üyelerine kıyasla çok daha uzun süre supress yapabilme yeteneğini, uçmasını ve yüksek hpsi arkasına cover alınabilmesini ekleyince gayet kullanılabiliyor yani.

Bunlardan fazla bonus bir şeyler eklense bu sefer mutlaka kullanma zorunluluğu olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

mind control çıktığı zaman perkli askerler 5 kere tur bindirmiş oluyor shiv'e, kim niye kullansın move attack dışında (pardon suppression gibi gereksiz bir action daha var) olayı olmayan bir takım üyesini. support ve hatta neredeyse heavy bile yer bulamıyorken ekipte.

gene o uçabildiği zaman herkes uçabiliyor zaten de onun da esprisi yok ki oyunda. high cover > uçmak her zaman squadsight sniper hariç.

hw platform early game'de zırhsız askerler tarumar olmasın diye önden giderdi bugünkü combat drone'lar gibi ama burada onu yapmak imkansız. onu inşa edene kadar early game bitiyor zaten mantıklı oynanıyorsa strategic level. cannon fodder yapmak mı yoksa ekibin geri kalan 75'ini adam etmek mi? no brainer.

shiv kullanılması için yapacakları olay "bakın gemide shiv için bir yer var, yaparsanız ne ala, yapmazsanız onsuz gidersiniz" olacaktı veya evet çok daha güçlü birşey yapacaklardı. 3 kere bitirdim oyunu, bir kere shiv yapayım da kullanayım demedim çünkü kendimi ayağımdan vurmaya eşdeğer.

ayrıca şu oyunu ironman oynamak cidden sağlığa zararlı. bug mı ararsın, deli gibi rng'ye bağlı gameplay mi ararsın.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de oyunu mmo gibi her şeyi kasarak oynamak zorunda değilsin. Ben oyunu ilk defa bitirdiğimde takım üyeleri için uçan zırhı bile açmamıştım. Ayrıca top tier mind control helmeti açmadan veya daha önceden hesap yapıp oyunun en başından iron will almadan mind controlü tamamen elimine etmek diye bir şey mümkün değil. Keza takımdakiler yaralandıklarında will'e debuffta alıyorlar.

SHIV ilk çıktığında ve hatta neredeyse oyunun sonuna kadar hpsi en yüksek olan birim. Uçma araştırması yapana kadar en hızlı ilerleyen birim. Supression'da farklı taktik kullanmak isteyen insanların gayet işine yarayabilen legit bir skill. Para sıkıntısını hallettikten sonra repairi, takımdakilerin iyileşmesinden çok daha kısa sürüyor.

Ve evet oyundaki araştırmalar gereğinden kolay yapılabildiği için ve illa dmg vursun beklentisi olduğundan end game'de geride kalıyor. Fakat bunu yapımcılar da farkında olacaklar ki yeni ek paket için verdikleri bütün röportajlarda araştırmaların şu an olduğu kadar kolay olmaması için düzenlemeler yaptıklarından bahsediyorlar. Research costlar artacak.

Tabi mind kullanan askerlerin yanına gdo'lu askerler ve mechler gelince shiv'in ne kadar geri plana düşeceği belirsiz. Shiv için bir veya iki manalı upgrade gelmezse o vakit ciddi sıkıntı çıkacaktır diye tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

endgame shiv 18hp, midgame asker 28hp. mind control dediğin hayatta kalabilen birisi için önemli shiv, hayatta kalamıyor çünkü high cover'a giremiyor, repair olamıyor. repair olayının oyunun en başlarında açılması lazım evvela. ayrıca mind controller her zaman losundaki en düşük will kimdeyse ona dalıyor, shiv'i duel atmaya yollarsanız da shiv teketekten sağlam çıkacak bir araç değil hiçbir seviyede desteksiz.

görevi patlamadan bitiremedikten sonra tamirde ne kadar kalmış çok esprisi yok. :p bir tanesini yapmak recruit almaktan çok daha pahalı, masraflı ve zaman alıyor ki bunların hepsi ihtiyacınız olan başka birşeyden çıkıyor. cannon fodder değil lamburcini kaynakları ayırıyorsunuz ama aldığınız performans o stratejik kaynak aktarımını haklı çıkartamıyor.

research costlar artsa da birşey farketmez, bundan shiv daha olumsuz etkilenir ancak çünkü diğer BÜTÜN xcomvari oyunlardaki gibi birinci gün elinizdeki başlangıç parasıyla basıp alamıyorsunuz. research lazım, zaman lazım, para lazım, kaynak lazım, bina lazım. bunları TEK BİR ADET ekip üyesi için harcayacaksınız ve dmg output'u support class seviyesinde, görev esnasında hp'si doldurulamayan bir ön cephe combat ünitesi.

shiv'i olduğunun iki katına filan bufflasalar gene yer bulamaz enemy within ekibimde. ya blaster launcher takılabilecek ya da double attack yapacak, üstüne çok daha dayanıklı veya görünmez olacak. ben assault ile sectopod'a teketek attırabiliyorken shiv'in endgame'i geçtim, early game'de ancak yeri olabilir ama şu anda o da yok. firaxis otursun 8 yıllık ufo aftershock oynayıp oradan feyz alsın nasıl düzgün yapılır drone olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...