Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XCOM: Enemy Unknown


Sam

Öne çıkan mesajlar

Sparkcaster said:

bu mu yani mehler ötesi

abi yapmayın şunu ilk sayfada, skyrim için de yaptılar. sonu iyi olmuyor. seri var, seri var. bak dungeon siege 3 için yaptım, patlamadım. burun kıvrılacak seri var, tapılacak seri var.
Silphatos said:

Sam said:

olması gerektiği gibi, strateji xcom
ps3 ve 360 için çıkacak. :)


BSOD

turn based strateji gayet güzel oynanıyor gamepad'le, sorun olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kadar fanları kendi oyunlarını yapsa da,
bence seri ölmüştü bi bakıma.
bi de ortada bir sürü xcom remake'i var, hangisini oynayacağını bilemiyorsun.

umarım güzel bir şey çıkar da zevkle oynarız.
futuristik tactical combat arıyordum ben de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konsol çok sorun değil de firaxis'in civ5'i tam arcade yapmasından ötürü endişem var, yoksa pc'de psp srpg'leri kadar detaylı oyun iki yılda bir filan çıkıyor uzun süredir. eğilme/kalkma/çömelme vs hepsini gamepad tuşlarına atarsın rahatça.

orjinal ufo: enemy unknown playstation'da da çıkmış, dumbed down olur mu kısmı tamamen şirketin kimleri hedeflediğiyle alakalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

squad bazlı tbsimsi srpg konsolda çok net oynanıyor. hatta fortelerinden biridir
xcom AAA diye satılan biowhore veya badhesta IPlerinden fazlasıyla üstün
firaxis civ5 ten göründüğü üzere her oyunu bir öncekinden kat kat daha iyi yapıyor

problem nedir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Civ 5 bence iyi aslında, tek eksiği var hala 4 oynatan, o da diplomasi yok gibi. Ama harp teknikleri filan daha iyi eskisinden bence.

Mesele oyunun batı odaklı olacağı ve tüm o süper konsol SRPG oyunlarının Japon kaynaklı olması.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız bu yıl iki spiritual, bir direct sequel geliyor lol, şahane yıl olacak: ufo extraterrestrials 2, xenonauts ve xcom: enemy unknown.
Bone said:

tactical combat diyince amerika firmaları akla gelirdi

amerika bıraktı her oyunda milyar dolar kaldırılamayan türleri 10 yıl önce filan, tek bir amerikan şirketi gösteremezsin tactical combat yapan artık. ya doğu avrupa ya japonya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amerika derken avrupa ve amerika'yı toptan kastediyordum. yani daha açık ifade etmek için batı firmaları diyim toptan.

kore, çin, japon gibi firmalar rpg yapmakla meşgul. neresinde tactical combat yapacak bu adamlar?

mesela frozen synapse son zamanlarda çok popüler, ama adamlar ingiliz firması.

ha evet, büyük amerika firmaları AAA oyunları yapmaya kafayı takmış durumdalar. sürekli fps basıyorlar, adventure, strateji, gibi türler bu firmaların gözünde öldü.
ama son zamanlarda avrupa'da küçük-büyük oyun şirketleri açılıyor ve bir başarı sağlıyor. minecraft'ı yapan notch mesela.
öte yandan amerika'daki büyük firmalar bu avrupa şirketlerine ilgi duyuyor ve dice'ın ea tarafından alınması gibi olaylar görüyoruz.

yani demek istiyorum ki, nintendo ds'ye srpg yapan asya firmalarından önce, bu işi hakkıyla yapabilecek tonla oyun firması var batıda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

batı firmalarını bir çatı altında anmak son derece yanlış, düzinelerce ülke var ki tredn'leri tamamen alakasız. doğu blokunun yaptığı işler bambaşka amerika'dan. amerika tek başına anılacak kadar büyük bir üretici zaten. japonya ve kore bile birbirinden bayağı farklı, batı-doğu diye basitçe ayırmak doğru değil.

amerika ve ingltere'yi bile aynı potaya koymak doğru olmaz, julian gollop kendi söylüyor "avrupa oyunları abd'de iyi satmıyordu, biz de şaşırmıştık" diye. o yazıyı da okuyup görmek lazım koticik mantığı nedeniyle nasıl kılpayıyla çıktığını oyunu.

japon srpg'si pek oynamadığını çıkarıyorum söylediğinden, bildiğimiz anlamda x-com, syndicate, jagged alliance gibi karakter temelli strateji oyunlarına en yakın oyunlar japonya'dan çıkıyor.

amerika'nın tek ilgi duyduğu fast food usulü hızlı sömürülebilecek franchise'lar, 2000'lerde büyük kültürel bir yavaşlama var bütün eğlence sektörlerinde. oyunlardan filmlere, dizilere, animasyona, müziğe kadar uzanan.

hakkıyla yapacak tonla amerikan firması mı var? say biraz bu 'tonla'dan bir ton filan lütfen. firaxis dışında turn-based strateji yapan amerikan şirketi yok ki lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...