kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Çadırların az geldiği , bazı köylere yetmediği konuşuluyor twitter da. Durum öyleyse çok rezil. Van gibi ufak bir şehrin major panik durumunda devlet yetemiyorsa , yıllardır kazancımızın neredeyse hepsini vergi diye ne için verdik acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 ya kaç yıldır deprem verdigisi topluyolar.verdiğimiz verginin 4 te 1 i deprem vergisi onları kullansınlar yeterde artar ama nerdeeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Ya küfür etmeyin üşengeç herif git satın al kargoya ver diye ama birşey sorucam. İnternetten battaniye, çadır falan kredi kartıyla alıp doğrudan Van afet merkezine yollama imkanımız var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrion Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 şöyle bişey varmış, sabah haberlerinde bi kaç kişiyi dinledim afet bölgesinden, çadırları bu gibi afet durumlarında ihtiyaç sahiplerini simit dağıtır gibi dağıtılmıyormuş, Belirli bi bölge seçilip çadırların tamamı oraya kuruluyormuş. bir nevi kamp gibi tabi diğer su,yemek ve insani ihtiyaçlar için yine aynı bölgede sahra tesisleri oluşturuluyormuş, hastane,banyo,wc. vs.vs. şimdi buraya kadar normal durum, Fakat anormal olan depremzedeler buralara gelip yerleşmek yerine "benim evim burdaydı yıkıldı, altında yakınım var, ya da malım burda yağma edilir bırakmam" diyip çadırları ve diğer tüm ihtiyaçlarını istedikleri yere gelmesini istiyorlarmış, Afet yönetiminin hataları var mutlaka ama abi şimdi kusura bakmasınlar kaç bin kişi var orda herkesin bilmem neresinin keyfine göre düzenlersen BM ülkeleri birleşse mutlaka aksaklık çıkar. Çadır ayağıma gelsin, yemek buraya gelsin, ihtiyaçlarım buraya gelsin, herkese banyo wc. götür yok artık. Dün Van jandarma komutanlığına, köylere dağıtılması için tahsis edilen çadırlarla dolu olan tır gelmiş, arbede çıkmış bize verin diye havaya ateş açmak zorunda kalmış jandarma. Yarım kuruluşunun teki bebek maması dağıtırken fotoğraf karesi var 50 tane kelli felli adam kamyondaki adama yamyam gibi saldırıyor falan, ya da bedava dağıtılan ekmeklerin 2.5tl ye satılması gibi, hepsini geçelim her tv. kanalında canlı yayında illa halktan birileri çıkıp "devlet gelmedi, kurtarma yok" tarzı feryat figan durumları hep pkk provokatörleri tarafından,sadece van olarak söylemiyorum ama mlsf. insan olarak ülke geneli olarak böyle afet durumlarında "hep banacıyız". İstanbul'da bile depremden sonra farklı yerlere yerleştirilen yüzlerce afet konteynırı vardı içinde envai çeşit kurtarma aleti jeneratör vs.vs olan. onları bile hırsızlar patlata patlara en sonunda onlarıda kaldırdılar. marmara depreminde doğu illerinden gelen yağmacıları söylememe gerek yok zaten.he bunları bir sisteme oturtamaması devletin bariz ayıbı o ayrı konu ama, yardım etmek isteyen insanların insani duyguları ne kadar kabarsada, malesef muhtaç olanların bencilliğide bi o kadar kabarmakta, bizde işte anca ağzı açık ayran budalası gibi "ya caponlara bak adamlarda sistem var" diye salya akıtırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Afet bolgesinda olagan sey insanlarin hepbanaci olmasi ve arbede zaten. Butun dunyada bunun tek istisnasi Japonyadir. Insanlar tabi ki saldiracaklar. 3000 nufuslu koye 17 tane cadir gitmis, simdi burda kavga cikmamasi gibi bir ihtimal var mi? Kim bilir kac koy bu durumda. Afet yonetimi cok zor bir is. Butun bunlarin butun turkiye icin halihazirda dusunulmus olmasi afet olursa planin uygulanmasi lazim. Devlette-askeriyede turkiyenin her ilinde her ilcesinde nerde ne kadar is maknisi oldugu vs. hepsi var. 99dan beri toplanan bir deprem vergisi var. Devlet hala olaya tam yeterlilikle mudahale edemiyorsa bir sorun var demektir. Kaldi ki bu deprem 99un 3de 1i buyuklugundeydi ve vanda oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 wot yazma abi okuyamiyorum. o söylediklerin egitimsizlikten ileri geliyor. yoksa herseyden yeteri kadar var tabiki ihtiyaclar vardir giderilmesi gereken. bugün kar yagisida basladi, simdi bu insalara banyo tuvalet vs kapilarinin önüne gelemez, getiremezsin. mecburen bu tür kamp yerleri kuracaksin sicak su elektrik yemekhane vs kurman lazim. bu insanlara duruma göre aylarca bakman lazim. bu tür olaylarda kordine davaranis vs okul yillarindan itibaren ögretmek lazim. bizde yapilan yilda bir kere yangin tatbikati ordada disari cikip sigara iciyorsun. Türkiye gibi bir deprem ülkesindeki büyük bir eksiklik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 3000 kişilik köy mü olur ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 adamlarin 40ar tane cocuklari var abi olur asddfsad. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 ya daha önce viktor yazmıştı buraya, bu bireycilik ve toplumculukla alakalı bir durum. Hoş biz ikisinin arası bişeyiz, ama böle anlarda bireycilik ortaya çıkabiliyor. İşin kötüsü, jandarma orda hırsız yakalasa "bizi eziorlarr" diye propaganda yapacaklar heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Bir arkadaş vasıtasıyla ulaşan bir uyarı, önemli, yardım yapmayı düşünüyorsanız bir bakın: said: "Marmara depreminde birebir yaşamış biri olarak, sizlere bazı tavsiyelerim var...Yıllar önce Marmara depremi sonrasında yine bir yardım furyası başlattınız. Şimdi de görüyorum herkes Twitter dan Facebook'dan yazıyor...Yıllar önce yapılan yardımların arasında ağırlıklı olarak evden atmak istedikleriniz vardı. Açılan kolilerden Ağustos sıcağında kazaklar, p...altolar, imitasyon kürkler cıktı. Bunları ...yollamıştınız, fıkra gibi ama mayolar ve bikiniler cıktı yolladığınız kolilerden...Yer bulamadıklarınızı yolladınız... Büyük bir firma 3 tır sucuk yolladı Adapazarı'na. mangal! Yapılmasını beklediler sanırım. Tırlar boşaltıldı, içlerine cesetler kondu, Ağustos sıcağında tonlarca sucuk şehir meydanında çürüdü. Yolladığınız ekmekler gece ısınmak için yakıldı. Oysa gıda deyince deprem bölgesinde pişirilmesi gerekmeyen, bayatlamayacak şeyler olmalı. Paketli ve bozulmayacak gıda, gazsız tek kullanımlık içecekler, bebek maması ve süt. En çok ihtiyaç duyulan ise kullanılmamıs iç çamaşırı, çorap, battaniye ve en önemlisi hijyenik ped ve bebek bezi. Lütfen atacaklarınızı değil, gerçekten işe yarayacakları yardım olarak iletin. Sadece hatırlatmak istedim." Levent Egemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 bakin ben size almanlarin nasil yapacagini söyliyim. öyle tirdan kamyondan cadir firlatilmaz. Simdi bir tr-kimlik nrsi denen birsey var ( nasil tam olarak bilmiyorum) adamlar orda yasanlar icin bir liste cikarir kimliknr ye göre dagitir alanlardan karsiliginda imza ister. öyle her önüne gelen alamaz alanda bellidir. hatta alman, is bitince onlari gider geri toplar vermiyene para cezasi keser. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Wispy said: 3000 kişilik köy mü olur ya. simdi kontrol ettim 2 000 mis 3 bin degil sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 PKK da konvoyları basıp gönderilen yardım malzemelerini çalarak, ve arama-kurtarma görevinde enkaz arayan askerlere bomba atarak yine kendi itliğini göstermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 o kadar yol korumasını da asker yapsın artık yalnız kızılay para en mantıklısı ya belediye de biriken yardımlar yağmalanır gibi alıncak, depolama gibi bir olaya girişmeleri muhtemel kendi seçtikleri belediyeye biz güvenemiyoruz ya(ayrımcılık yaptım ehehe) valilik de iyi adam atandıysa artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Rewendor said: Bir arkadaş vasıtasıyla ulaşan bir uyarı, önemli, yardım yapmayı düşünüyorsanız bir bakın: said: "Marmara depreminde birebir yaşamış biri olarak, sizlere bazı tavsiyelerim var...Yıllar önce Marmara depremi sonrasında yine bir yardım furyası başlattınız. Şimdi de görüyorum herkes Twitter dan Facebook'dan yazıyor...Yıllar önce yapılan yardımların arasında ağırlıklı olarak evden atmak istedikleriniz vardı. Açılan kolilerden Ağustos sıcağında kazaklar, p...altolar, imitasyon kürkler cıktı. Bunları ...yollamıştınız, fıkra gibi ama mayolar ve bikiniler cıktı yolladığınız kolilerden...Yer bulamadıklarınızı yolladınız... Büyük bir firma 3 tır sucuk yolladı Adapazarı'na. mangal! Yapılmasını beklediler sanırım. Tırlar boşaltıldı, içlerine cesetler kondu, Ağustos sıcağında tonlarca sucuk şehir meydanında çürüdü. Yolladığınız ekmekler gece ısınmak için yakıldı. Oysa gıda deyince deprem bölgesinde pişirilmesi gerekmeyen, bayatlamayacak şeyler olmalı. Paketli ve bozulmayacak gıda, gazsız tek kullanımlık içecekler, bebek maması ve süt. En çok ihtiyaç duyulan ise kullanılmamıs iç çamaşırı, çorap, battaniye ve en önemlisi hijyenik ped ve bebek bezi. Lütfen atacaklarınızı değil, gerçekten işe yarayacakları yardım olarak iletin. Sadece hatırlatmak istedim." Levent Egemen Kızılay başkanıda aynen TV de söyledi bunları. Kullanılmış eşya gönmdermeyin diye, zaten bölge insanı psikolojik olarak çökmüş halde birde kullanılmış eşya verirsek ters tepiyor bu dedi. ve yine en çok ihtiyaç duyulan şey bebek maması, bezi ve kadınların hityaçları demişdi Şimdi yukardaki wot da kadın pedi demek istediğini anladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Rewendor said: PKK da konvoyları basıp gönderilen yardım malzemelerini çalarak, ve arama-kurtarma görevinde enkaz arayan askerlere bomba atarak yine kendi itliğini göstermiş. Bu kadarda öküzlük olmaz hahah, nasıl bir hayvanlıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Senelerdir bölgenin gelişmesini önleyen, öğretmeni vurup, doktoru kaçıran, kendi halinde işine bakanların tepesine bomba atıp mağaraya kaçan tiplere insan denilecek hali yok zaten. Hayvan her zaman hayvandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Seele said: bakin ben size almanlarin nasil yapacagini söyliyim. öyle tirdan kamyondan cadir firlatilmaz. Simdi bir tr-kimlik nrsi denen birsey var ( nasil tam olarak bilmiyorum) adamlar orda yasanlar icin bir liste cikarir kimliknr ye göre dagitir alanlardan karsiliginda imza ister. öyle her önüne gelen alamaz alanda bellidir. hatta alman, is bitince onlari gider geri toplar vermiyene para cezasi keser. Bunu biraz zor yaparsın vanda. O zaman yardımları tanklarla dağıtman lazım. Köylere gidecek yardımların önü kesilip yağmalanıyormuş. Korkunç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 beşiktaş ortaköy bölgesinden yardım yapacak olanlar galatasaray üniversitesine de bırakabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 kullanılmış eşya yollamayın nedir ? Uzmanlar da kendini şaşırdı,tekstil firmaları paramı yediriyor bunlara nedir ? depremzede üstündeki kıyafetin kullanılmış olduğuna bakmaz ki zaten oradaki insanların durumu kötü,bizde zamanında deprem yaşadık,şuan için en önemli şey barınma ihtiyacı ikinci şey ise ısınmak ve yemek.Yani o kıyafet düzgün olduktan sonra sıcak tuttuktan sonra adam kullanılmış olduğuna bakmayacaktır. Ben kadife pantolonlarımı ve artık bana küçük gelen (cüsse büyüdüğü için) kazakları,polarları yolluyorum.Uzmanların böyle saçma yorumları alışverişi artırmaz saçmalamasınlar,insanların iyi niyetlerini saptırmasınlar.İnsanların durumu iyi olsa zaten o eskiler hala dolaplarda olmazdı,biraz mantık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 şimdi, dün belki izlediniz belki izlemediniz samanyolunda 60 milyon tl toplandı. bir aile bir ayda 5 milyar yani 5 bin tl harcasa!? kalabalık olduğundan diyorum yoksa metropoldeki aileler bile 5 bin harcayamıyorlar. bir aile on ayda 50 bin tl harcar, 12 ayda 60 bin tl harcar. 1 aile 60 bin harcarsa, 1000 aile 60 milyon tl harcar yılda. 1000 ailede en az 3 kişiden 3000 kişi olur. çekirdek aile yapısının vanda olduğunu pek sanmıyorum o yüzden en 5000 kişinin 1 yıllık ihtiyacı karşılandı dün. sadece bir gecede. ki 5 kişilik bir aileye ayda 5 milyar(5 bin tl) verdik. şurda genel depremzede sayısı ile bilgiler var. başka bir ntvmsnbc haberinde de çoğu binada fazla hasar yok ama insanlar çadır istiyorlar diye bir haber var. genel yardım için istatistik haberi: http://www.ntvmsnbc.com/id/25292271/ hasarlı ev haberi: said: ''Artçı sarsıntılar, önümüzdeki hafta daha da düşecektir. Ondan sonra belki günde bir iki tanesi hissedilecektir. Ama azalım periyotuna girmiş durumdadır. Şu anda endişe edilecek fazla bir durum da yok. Çok yaygın hasar da yok. Hasarsız bina çok fazla. Ama insanlarda bir korku, tedirginlik var artçı sarsıntılarla ilgili olarak. Yoksa binaların bir çoğunda bir şey yok. http://www.ntvmsnbc.com/id/25292323/ vanın nüfusu zaten 1 milyon, 600 bin afetzede nasıl oluyor onu anlamadım ben. gerçekten 600 "bin" afetzede varsa nasıl 461 ölü oluyor? bir yığın yardım malzemesi gitti tırlarla(hala gidiyor), kızılay zaten bedava yemek dağıtıyor. bağışlar toplanıyor. bugün kanald&atv(atvydi galiba) bir yardım programı daha yapıcaklar. biraz fazla mı abarttık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 evet bence onlara bunu ödetmeliyiz dostum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Ren said: şimdi, dün belki izlediniz belki izlemediniz samanyolunda 60 milyon tl toplandı. bir aile bir ayda 5 milyar yani 5 bin tl harcasa!? kalabalık olduğundan diyorum yoksa metropoldeki aileler bile 5 bin harcayamıyorlar. bir aile on ayda 50 bin tl harcar, 12 ayda 60 bin tl harcar. 1 aile 60 bin harcarsa, 1000 aile 60 milyon tl harcar yılda. 1000 ailede en az 3 kişiden 3000 kişi olur. çekirdek aile yapısının vanda olduğunu pek sanmıyorum o yüzden en 5000 kişinin 1 yıllık ihtiyacı karşılandı dün. sadece bir gecede. ki 5 kişilik bir aileye ayda 5 milyar(5 bin tl) verdik. şurda genel depremzede sayısı ile bilgiler var. başka bir ntvmsnbc haberinde de çoğu binada fazla hasar yok ama insanlar çadır istiyorlar diye bir haber var. genel yardım için istatistik haberi: http://www.ntvmsnbc.com/id/25292271/ hasarlı ev haberi: said: ''Artçı sarsıntılar, önümüzdeki hafta daha da düşecektir. Ondan sonra belki günde bir iki tanesi hissedilecektir. Ama azalım periyotuna girmiş durumdadır. Şu anda endişe edilecek fazla bir durum da yok. Çok yaygın hasar da yok. Hasarsız bina çok fazla. Ama insanlarda bir korku, tedirginlik var artçı sarsıntılarla ilgili olarak. Yoksa binaların bir çoğunda bir şey yok. http://www.ntvmsnbc.com/id/25292323/ vanın nüfusu zaten 1 milyon, 600 bin afetzede nasıl oluyor onu anlamadım ben. gerçekten 600 "bin" afetzede varsa nasıl 461 ölü oluyor? bir yığın yardım malzemesi gitti tırlarla(hala gidiyor), kızılay zaten bedava yemek dağıtıyor. bağışlar toplanıyor. bugün kanald&atv(atvydi galiba) bir yardım programı daha yapıcaklar. biraz fazla mı abarttık? hesaplayan adamlar. oraya bir sürü yeni konut yapılacak, prefabrik konut yapılacak, oraya yol yapılacak, alt yapısı, yeme içme gideri. o para yetse keşke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L'amante Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Yurt içi kargo yardımları bugün 17.00 ye kadar ücretsiz taşıyormuş. Benim öğrenciler yarın bir şeyler getirecekti, topluca gönderecektik. Aras kargonun sayfasında da sadece çadır v.b. ihtiyaçları aldıkları yazıyor. Başka türlü nasıl gönderebiliriz yardımları, bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2011 Kalabalık oluyor ama ptt de götürüyor. Ben yurtiçi kargoyla yolladım daha iptal ediceklerini sanmıyorum yardım taşımalarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar