Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

American Gods (2017) - HBO

hamsilipilav

Öne çıkan mesajlar

Vingthor said:

gadot mu lan o

DarKRideR said:

kadından anlıyor ve iyi kadını her yerde tanıyorsun. seni sanal dürümle ödüllendiriyorum vingthor

Yazıklar olsun. Kadın mı lan su, düzün önde gideni. Düzden kastım sadece S T I C C değildi ama isabet oldu.

Kadın dediginde biraz volume olur abi, suratında bi karakter olur falan.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bölümdü bence.

çünkü;

laura ve çarşamba
laura'nın ölümüne bağlı olarak çarşamba'nın kimliği hakkında ipuçları vardı bu bölümde.

benim merak ettiğim, çarşamba laura'nın geri dönebileceğini tahmin ederek mi coin'i shadow'a verdi? onu da takıma katmayı daha önceden planlamışmıydı acaba?

Sosyal ağlarda paylaş

Abi olay SANATSALLIK değil bakın.
Bu dizi farklı bir dizi. Beklentilerinizi ona göre ayarlamanız gerek.
Yani bu diziden beklentiniz konu aksın, her bölüm farklı bir şey anlatılsın, binbir twist olsun ise yanlış bir beklenti içindesiniz. Ufak tefek twistler olacak, konu biraz daha grand scheme noktasına ulaşacak ama zaten daha ilk bölümden koydu dizi rotayı, eskiler ve yeniler kapışacak. Olay bu yani hani çok farklı bir konu yok bunun haricinde.

Bu dizide eskileri anlatırken değindiği mitolojik ögeler, yenileri anlatırken konu ettiği sosyolojik ve politik temalar, çok kurulu olmayan neo-liberalizm eleştirileri, bilhassa diyaloglarla (3. bölümdeki İsa muhabbeti ilk aklıma gelen) inşa edilen sözlü anlatım ve üzerinde dikkatle durdukları görsel anlatım falan bu dizinin olayı.

Kitaba bu kadar sadık bir diziyle ilk defa karşılaşıyorum. Ya da şöyle söyleyeyim; kitap olmaya bu kadar yaklaşan bir diziyle ilk defa karşılaşıyorum. Bu kimliğinden ısrarla vazgeçmemiş dizi şu bölüme kadar, ısrarla yeni bir formül koyma çabasında ve arkasında duruyor. Tipik dizi oyunlarını falan tutturmadığı için "eah bu ne" diyorsunuz, diyenler olacaktır ama bu yönüyle bir ilk olma özelliği de var ve sağlam durursa yeni bir devrim yaratır kendi içinde. Seks sahnelerine de bu gözle bakın, bunlara anlatım penceresinden yaklaşın, ne bileyim GoT'daki Spartacus'teki "narrative marrative yok bambambam" sahneler değil. Kendi içinde aşırı güçlü anlatım ihtiva ediyorlar. O cin seksi (cinski cinski cinski, biliyongu onu?) sahnesi örneğin, aşırı güçlü bir anlatımı var.

Bu gözle bakmaya çalışın biraz. Doymak için değil tatmak için. Cips bira değil biraz bitter çikolata, malt viski bu dizi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...