Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa - İmkb - Sermaye Piyasası başlığı...

Öne çıkan mesajlar

• 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Altın fiyatlarının çok çıldırdığı dönemlere bakıyorum

76-81 petrol krizi İran hostage crisis vs

2008-2013 arası mortgage krizi 

kovidden sonra ciddi bi yükseliş var ama asıl patlama 2023 Şubat sonrası, 1900lerden 3500 dolara fırladı 

bu dönemler bundan önce yaklaşık 5 yıl sürmüş, kötü ekonomi enflasyon vs, sonrasında da hep öncesini arar durumda olmuşuz (sanki)

2023 başlangıç desek ve yine 5 yıl sürer desek , eğer kovid yetmediyse yeni ekonomik krizimiz yine hayırlı olsun, sağol trump başkan

Teknik analiz yeteneğime güvenim yok ama kör ve gerzek olmadığıma inanıyorum, ama yinede inşallah haksız çıkarım.

Yatırım olarak çuvalla pirinç makarna diş macunu vs stok etme kararı aldım, biraz tuvalet kağıdı tabiki

yıllık kıyafet alışverişimi fln öne çektim, bot fln alınacaksa şimdiden almak istiyorum

Büyük dondurucu alıp içini erzakla doldurmak, et balık vs

çocuğa bez, ıslak mendil vs 

benzer şeylere yüklü para harcamayı planladım

dis macunu , deterjan sabun, paletle kola (cok iciyoruz) , boyle bi alisveris yapmanin bana maliyetini hesapliyorum ve bir yillik surecte %100 kar amacliyorum.

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
DoGMeaT, 28.04.2025 20:31 tarihinde dedi ki:

Altın fiyatlarının çok çıldırdığı dönemlere bakıyorum

76-81 petrol krizi İran hostage crisis vs

2008-2013 arası mortgage krizi 

kovidden sonra ciddi bi yükseliş var ama asıl patlama 2023 Şubat sonrası, 1900lerden 3500 dolara fırladı 

bu dönemler bundan önce yaklaşık 5 yıl sürmüş, kötü ekonomi enflasyon vs, sonrasında da hep öncesini arar durumda olmuşuz (sanki)

2023 başlangıç desek ve yine 5 yıl sürer desek , eğer kovid yetmediyse yeni ekonomik krizimiz yine hayırlı olsun, sağol trump başkan

Teknik analiz yeteneğime güvenim yok ama kör ve gerzek olmadığıma inanıyorum, ama yinede inşallah haksız çıkarım.

Yatırım olarak çuvalla pirinç makarna diş macunu vs stok etme kararı aldım, biraz tuvalet kağıdı tabiki

yıllık kıyafet alışverişimi fln öne çektim, bot fln alınacaksa şimdiden almak istiyorum

Büyük dondurucu alıp içini erzakla doldurmak, et balık vs

çocuğa bez, ıslak mendil vs 

benzer şeylere yüklü para harcamayı planladım

dis macunu , deterjan sabun, paletle kola (cok iciyoruz) , boyle bi alisveris yapmanin bana maliyetini hesapliyorum ve bir yillik surecte %100 kar amacliyorum.

Hanımın şirket her sene başında yüklü hediye çekleri veriyor, biz de enflasyonda erimesin diye tamamını böyle bozulmayacak şeylere yatırıyoruz deodorant, temizlik malzemeleri, tuvalet kağıdı zart zurt en az 1 sene yetecek kadar alıyoruz ne bulursak. Bazı ürünleri hepsiburadadan aldığımız için fiyat kontrolü yaptık mesela bu sene çoğu ürün fiyatı çok az artmış, hatta bazıları ucuzlamış falan şok olduk görünce. Tabi 2023-2024 başında fiyatlar anormal artmıştı onun da etkisi vardır. Bunlara dikkat ederek almak da lazım bir döviz atağı vs. Olmazsa tutmayabilir o hesap.

Mesaj tarihi:

akakçe'de benim alışveriş listem var. fiyatı eklediğimden beri düşen tek şey cosori airfryer. ilk çıktığında nasıl fahiş bir karla ittirdiyseler millete döviz o zamandan beri kaça katladı fiyatı yüzde 70 düştü aletin. 

abv o cosori'nin aralık 2022'de 3100'den mi ne almıştım gaza gelip kaldı ki yine çok uygundu dönemine göre şu an 1500'lerde geziyor 😄 Aynı tarihte hep aldığım köpek maması 500 liraymış, 1600 lira olmuş, cosori 1500'e düşmüş ehehe  çok acayip bir alet ya ama müthiş işime yaradı. kanser mi yapıyor acaba niye bu kadar ucuz kaldı bu 

bLackcha0s tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Rekabet arttı o yüzden o airfryer fiyatlarındaki düşüş. Tabak çanak üreten şirketler bile airfryer piyasasına atladılar pastayı görünce. Sonrası malum.

Mesaj tarihi:
Liebe, 29.04.2025 01:12 tarihinde dedi ki:

Hanımın şirket her sene başında yüklü hediye çekleri veriyor, biz de enflasyonda erimesin diye tamamını böyle bozulmayacak şeylere yatırıyoruz deodorant, temizlik malzemeleri, tuvalet kağıdı zart zurt en az 1 sene yetecek kadar alıyoruz ne bulursak. Bazı ürünleri hepsiburadadan aldığımız için fiyat kontrolü yaptık mesela bu sene çoğu ürün fiyatı çok az artmış, hatta bazıları ucuzlamış falan şok olduk görünce. Tabi 2023-2024 başında fiyatlar anormal artmıştı onun da etkisi vardır. Bunlara dikkat ederek almak da lazım bir döviz atağı vs. Olmazsa tutmayabilir o hesap.

kovid sonrasi lojistik zinciri krizi, suez kanali fln derken bi ara cildirmisti fiyatlar

sonra bir daha asla goremeyecegimiz capta bir parasal gevşeme gorduk, herkes para basti, cilginlar gibi piyasalar pompalandi, zenginler ultra zengin oldu

simdi yenen hurmalar ve kotu politikalar bize erteledigimiz krizi daha buyuk yasatacak. listeni takip etmeye devam et bi 3ay-6ay-12ay sonra tekrar beraber konusalim uzerinde, merak ediyorum neler olacagini

eger teselli ariyorsak ,  dolar deger kaybediyor ve devam edicek erimesi, cin ve amerika arasindaki ticaret savasi cozulemezse , cin elindeki mallari dunyaya damp edebilir, petrol fiyatlari dusebilir, hani ekonomik kuculme eger elindeki varligi eritmezse kucuk firsatlar da yaratabilir. pozitife odaklanan 😛

herkes kriz  girdi diye konusmaya basladiginda biraz gec olacak simdiden plan yapmak lazim 

hiç teselli bulamıyorum. ülkedeki dolara bakınca aslında petrol ucuz şu an ama pompa fiyatı anamızı ağlatıyo. dolar globalde düşse burda artıyo. dünyadan koptuk resmen burda böyle her global etkinin farklı sonuçlar doğurduğu it kopuk gibi ülke olduk.

Black-ice tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...