Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa - İmkb - Sermaye Piyasası başlığı...

Öne çıkan mesajlar

• 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Altın fiyatlarının çok çıldırdığı dönemlere bakıyorum

76-81 petrol krizi İran hostage crisis vs

2008-2013 arası mortgage krizi 

kovidden sonra ciddi bi yükseliş var ama asıl patlama 2023 Şubat sonrası, 1900lerden 3500 dolara fırladı 

bu dönemler bundan önce yaklaşık 5 yıl sürmüş, kötü ekonomi enflasyon vs, sonrasında da hep öncesini arar durumda olmuşuz (sanki)

2023 başlangıç desek ve yine 5 yıl sürer desek , eğer kovid yetmediyse yeni ekonomik krizimiz yine hayırlı olsun, sağol trump başkan

Teknik analiz yeteneğime güvenim yok ama kör ve gerzek olmadığıma inanıyorum, ama yinede inşallah haksız çıkarım.

Yatırım olarak çuvalla pirinç makarna diş macunu vs stok etme kararı aldım, biraz tuvalet kağıdı tabiki

yıllık kıyafet alışverişimi fln öne çektim, bot fln alınacaksa şimdiden almak istiyorum

Büyük dondurucu alıp içini erzakla doldurmak, et balık vs

çocuğa bez, ıslak mendil vs 

benzer şeylere yüklü para harcamayı planladım

dis macunu , deterjan sabun, paletle kola (cok iciyoruz) , boyle bi alisveris yapmanin bana maliyetini hesapliyorum ve bir yillik surecte %100 kar amacliyorum.

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
DoGMeaT, 28.04.2025 20:31 tarihinde dedi ki:

Altın fiyatlarının çok çıldırdığı dönemlere bakıyorum

76-81 petrol krizi İran hostage crisis vs

2008-2013 arası mortgage krizi 

kovidden sonra ciddi bi yükseliş var ama asıl patlama 2023 Şubat sonrası, 1900lerden 3500 dolara fırladı 

bu dönemler bundan önce yaklaşık 5 yıl sürmüş, kötü ekonomi enflasyon vs, sonrasında da hep öncesini arar durumda olmuşuz (sanki)

2023 başlangıç desek ve yine 5 yıl sürer desek , eğer kovid yetmediyse yeni ekonomik krizimiz yine hayırlı olsun, sağol trump başkan

Teknik analiz yeteneğime güvenim yok ama kör ve gerzek olmadığıma inanıyorum, ama yinede inşallah haksız çıkarım.

Yatırım olarak çuvalla pirinç makarna diş macunu vs stok etme kararı aldım, biraz tuvalet kağıdı tabiki

yıllık kıyafet alışverişimi fln öne çektim, bot fln alınacaksa şimdiden almak istiyorum

Büyük dondurucu alıp içini erzakla doldurmak, et balık vs

çocuğa bez, ıslak mendil vs 

benzer şeylere yüklü para harcamayı planladım

dis macunu , deterjan sabun, paletle kola (cok iciyoruz) , boyle bi alisveris yapmanin bana maliyetini hesapliyorum ve bir yillik surecte %100 kar amacliyorum.

Hanımın şirket her sene başında yüklü hediye çekleri veriyor, biz de enflasyonda erimesin diye tamamını böyle bozulmayacak şeylere yatırıyoruz deodorant, temizlik malzemeleri, tuvalet kağıdı zart zurt en az 1 sene yetecek kadar alıyoruz ne bulursak. Bazı ürünleri hepsiburadadan aldığımız için fiyat kontrolü yaptık mesela bu sene çoğu ürün fiyatı çok az artmış, hatta bazıları ucuzlamış falan şok olduk görünce. Tabi 2023-2024 başında fiyatlar anormal artmıştı onun da etkisi vardır. Bunlara dikkat ederek almak da lazım bir döviz atağı vs. Olmazsa tutmayabilir o hesap.

Mesaj tarihi:

akakçe'de benim alışveriş listem var. fiyatı eklediğimden beri düşen tek şey cosori airfryer. ilk çıktığında nasıl fahiş bir karla ittirdiyseler millete döviz o zamandan beri kaça katladı fiyatı yüzde 70 düştü aletin. 

abv o cosori'nin aralık 2022'de 3100'den mi ne almıştım gaza gelip kaldı ki yine çok uygundu dönemine göre şu an 1500'lerde geziyor 😄 Aynı tarihte hep aldığım köpek maması 500 liraymış, 1600 lira olmuş, cosori 1500'e düşmüş ehehe  çok acayip bir alet ya ama müthiş işime yaradı. kanser mi yapıyor acaba niye bu kadar ucuz kaldı bu 

bLackcha0s tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Rekabet arttı o yüzden o airfryer fiyatlarındaki düşüş. Tabak çanak üreten şirketler bile airfryer piyasasına atladılar pastayı görünce. Sonrası malum.

Mesaj tarihi:
Liebe, 29.04.2025 01:12 tarihinde dedi ki:

Hanımın şirket her sene başında yüklü hediye çekleri veriyor, biz de enflasyonda erimesin diye tamamını böyle bozulmayacak şeylere yatırıyoruz deodorant, temizlik malzemeleri, tuvalet kağıdı zart zurt en az 1 sene yetecek kadar alıyoruz ne bulursak. Bazı ürünleri hepsiburadadan aldığımız için fiyat kontrolü yaptık mesela bu sene çoğu ürün fiyatı çok az artmış, hatta bazıları ucuzlamış falan şok olduk görünce. Tabi 2023-2024 başında fiyatlar anormal artmıştı onun da etkisi vardır. Bunlara dikkat ederek almak da lazım bir döviz atağı vs. Olmazsa tutmayabilir o hesap.

kovid sonrasi lojistik zinciri krizi, suez kanali fln derken bi ara cildirmisti fiyatlar

sonra bir daha asla goremeyecegimiz capta bir parasal gevşeme gorduk, herkes para basti, cilginlar gibi piyasalar pompalandi, zenginler ultra zengin oldu

simdi yenen hurmalar ve kotu politikalar bize erteledigimiz krizi daha buyuk yasatacak. listeni takip etmeye devam et bi 3ay-6ay-12ay sonra tekrar beraber konusalim uzerinde, merak ediyorum neler olacagini

eger teselli ariyorsak ,  dolar deger kaybediyor ve devam edicek erimesi, cin ve amerika arasindaki ticaret savasi cozulemezse , cin elindeki mallari dunyaya damp edebilir, petrol fiyatlari dusebilir, hani ekonomik kuculme eger elindeki varligi eritmezse kucuk firsatlar da yaratabilir. pozitife odaklanan 😛

herkes kriz  girdi diye konusmaya basladiginda biraz gec olacak simdiden plan yapmak lazim 

hiç teselli bulamıyorum. ülkedeki dolara bakınca aslında petrol ucuz şu an ama pompa fiyatı anamızı ağlatıyo. dolar globalde düşse burda artıyo. dünyadan koptuk resmen burda böyle her global etkinin farklı sonuçlar doğurduğu it kopuk gibi ülke olduk.

Black-ice tarafından düzenlendi
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

amerikanin %2 enflasyondan vazgectigi bir dunyada geri kalan merkez bankalarinin uzerinde nasil baskilar olusacak, turk lirasi nasil etkilenir, turkiye disborcunu nasil finans eder, altin nereye gider, ne tur asset bubblelar yasanir fln ben dusunmeye calisiyorum yemin ederim aklim almiyor neresinden tutacagimi bilemiyorum

yasadigimiz hayat degiscek abartiyorum saniyorsaniz , keske hakli olsaniz

yeterince moraliniz bozulmadiysa, eger boyle bisi olursa turkiye doviz ihtiyaci icin full turist cenneti olur , legal esrar, kumarhaneler, boyle beklenmedik liberallesme adimlari fln bile gelebilir, basa cikamayacaklar cunku, enflasyon dimdik, tas gibi, kocaman bir bekci copu gibi gelicek uzerimizden gecicek, dis borcu finanse etmenin daha zor oldugu bir donemde, istanbulu fln oldugu gibi turklerden bosaltip dubai2 diye rename fln edebilirler

belki benim hayalgucum cok aktif belki fazla paranoyayim, umarim, cok samimice soyluyorum umarim haksiz cikarim dalga gecersiniz

Mesaj tarihi:

Dogmeat 20 gün sonra hangi gelişmeleri gördün de aklına bu olay geldi? Yani bana göre de olası bi senaryo bu ama ne tetikleyecek? Tr bilalin kontrolüne girmeden bi şekilde katar borçlanmalarıyla bu durumu erteleyip erteleyip sonra patlatacaklar gibime geliyor, daha baya var bence bunların olmasına.

Ha bi borsa istanbulla ilgili duyduğum bi hikaye, x bi şirket B grubundan A grubuna çıkacak biraz hisse satarak. Bu işlerle ilgilenen bi de müdür var, bi gün istanbula bu işlere bakmak için geldiğinde mafya bunu havaalanından alıp tehdit ediyor o hisseleri bize satacaksın diye, adam da zaten sermaye türk değil ben de resmi işler dışında söz hakkı olmayan bi çalışanım beni öldürseniz de kimsenin umrunda olmaz elimden bişey gelmez diyip ancak sıyrılabiliyor. 

Yine aynı elemanın fark ettiği bi durum, şirket bi açıklama yapıyor millet beğeniyor işte karlılık artacak bilmemne hemen hisse alalım, sonra bi bakıyor büyük bi satış var aynı dönemde çat hisse değeri geri çakılıyor. Hisse değerlerinin artmaması için büyük baskı var sadece bizde değil çoğu şirkette böyley"miş" diyor.

Mesaj tarihi:

https://www.cnbc.com/2025/05/15/feds-powell-cautions-about-higher-long-term-rates-as-supply-shocks-provide-policy-challenges.html

Fed Chair Jerome Powell said Thursday that longer-term interest rates are likely to be higher as the economy changes and policy is in flux.

“We may be entering a period of more frequent, and potentially more persistent, supply shocks — a difficult challenge for the economy and for central banks,” he said at a policy conference.

amerikada yasadigim icin ekonomiyi yakindan gozlemleme sansim var, COK KIRILGAN durumda, petrol fiyatlarinin ucuzlugu fln durumu kontrol altinda tutuyor ama kimle konussam tuketim aliskanliklarini degistirmis-degistiriyor su an.

trumpun kotu yonetimi ve basa cikilamayan enflasyon(bunlar zaten yumurta tavuk iliskisi), sarmala sariyor

borc krizi, resesyon bu yil bitmeden baslayacak, bence yaz bitmeden ama tabi kesin bilemem fani halimle.

bu powellin challenge for the economy demesi, serdar ortacin hayat beni neden yoruyorsun demesi gibi

serdar ortaci, amerikan merkez bankasini yoran hayat, bizim icimizden gecer.

Mesaj tarihi:

Borç krizi olayını başka konuda anlatmıştım :

9 trilyon borç yeniden yapılandıracaklar

eski faiz 1-2 arası hatta bi kısmı daha düşük

bu gece 30 yıllık ustb %5 faiz gördü! O yüzden kafam patladı geldim bu yorumu yaptım

Amerikan ekonomik krizi sadece Amerika’da kalmayacak tabiki

hatta sebebi bile olabiliriz tl daha değer kaybederse Japon cary trade’i ve dolayısıyla Japon bankalarını batırabiliriz, böyle bi finansal kriz bizden başlamış olur 👍 

bu konseptleri anlatmaya valla dilim dönmüyor ve çok bildiğim şeyler değil o yüzden korkuyorum sallamaktan, ilginizi çektiyse lütfen gidip bi anlayana yahut chatgptye sorun dediklerimin olası olup olmadığını, ABD’nin %2 faizden vazgeçmesinin Türkiye’ye ne etkileri olabileceğini , lütfen sorun, bence çok kritik cidden hayatımızı değiştirecek bi sürecç olacak

fuhuş suç vs artacak, öyle bi fakirleşme, öyle bi toplumsal çözülmeden korkuyorum

Mesaj tarihi:
Gizli, 19.05.2025 05:27 tarihinde dedi ki:

Hayırdır babuş pek bir panik gördüm seni reddite falan yazmışsın türk insanını uyarma görevi mi edindin kassandra gibi

panigim cunku

hayatimizda yasadigimiz en buyuk enflasyonist soku yasayacagiz, 2008 yahut post kovid dalgalarini aratmayacak, sert bi fakirlesme donemi bekliyorum, sadece turkiyede degil dunya capinda, ama turkiyenin ekonomisi ekstra kirilgan.

bu adam mesela baltazarin bahsettigi gibi Katarin imdat subabi rolunden bahsediyor, ama dolarin deger kaybettigi bir ortamda en agir kaybedenler emtia-enerji satip dolar alan, hatta parasini dolara sabitlemis ulkeler mesela katar.

yahu guluyorsunuz beraber konusalim, agir bir fakirlik dalgasi sonrasi toplumda nelerin artmasini bekliyorsunuz siz anlatin bana

evet suc hirsizlik fuhus madde kullanimi vs artacak.

gocmen krizi yasiyoruz zaten, daha once ekonomik buhran yasadik ama simdi 2in1, iyice toplumsal huzur cokecek.

daha once dedigim gibi umarim haksiz cikarim.

Mesaj tarihi:

ekonomi konusunda ortalama bi amerikalı ciddiye alınmamalı bence bunlar 30k 50k ögrenci borcu için ağlayan insanlar. biz 50k ile kart ceviriyoruz tc de zil takıp oynuyoruz borcumuz azaldı diyip. götleri zora gelmiyor hemen ağlıyorlar

Mesaj tarihi:

Kardeş o dediklerin zaten uzun süredir var olan şeyler bu ülkede, o yüzden güldüm. Türküyeye gelmeyeli gözlemleme fırsatı bulamamışsın gibi geldi bana. Herkes esrarkeş junkie olmuş kızlar 100 dolara dibini dövdürüyorlar şu anda

Mesaj tarihi:

Serseri çevrem nispeten sayıca fazla olduğu için en azından narkotiğe ulaşımın nası saçma hale geldiğini biliyorum , WhatsApp gruplarında bildiğin reklamlı klipli madde satıldığını gördüm 

ama şimdi mantığını kullan, bi düşün

Korktuğum krizin yarısı gerçekleşse,  bu durumlara nasıl etkisi olur? 

Mesaj tarihi:

Ben aksini söyleyebilecek bilgilere sahip değilim ama sürekli çevremde birileri farklı zamanlarda "işte şimdi asıl kriz geliyor" diyor. Benim için seni onlardan ayıran özel bir durum yok. Abi sürekli kriz var, kesinlikle anormal bir ekonomiyle yaşıyoruz ama yaşıyoruz bununla. Haberlerde arttığını görüyoruz zaten suçun, hırsızlığın vs. Hepsinin üstüne hukukta güvenilmezleşti artık. Senin dediğin durum üstüne 2 daha koyar belki ama belli ki biz bununla yaşayacağız bir süre.

Mesaj tarihi:
Flassh, 19.05.2025 09:12 tarihinde dedi ki:

ekonomi konusunda ortalama bi amerikalı ciddiye alınmamalı bence bunlar 30k 50k ögrenci borcu için ağlayan insanlar. biz 50k ile kart ceviriyoruz tc de zil takıp oynuyoruz borcumuz azaldı diyip. götleri zora gelmiyor hemen ağlıyorlar

Ortalama bi amerikalı makro ekonomi fln bilmez, anlamaz

ama 2019da 1 dolara 2 tavukburger alıyordu mcdonaldsda, 3.30 şu an

süt yumurta fiyatları her yıl %100 koymaya başladı

hani aptal olsalarda kör değiller, ama asıl şikayet ettikleri dönem daha gelmedi, yaz sonu ve özellikle Ekim sonrası (borçların çoğu temmuz ve Ekim ayında yenilenecek) enflasyon giderek baskın hissedilecek

ama söyleyeyim amerikalılara çok laf atma sende anlamadın keza 

Enflasyon kontrolden çıkınca faizler artıcak, senin kart çevirmelerin daha maliyetli ve zor olacak

ama

köyden erişte tarhana fln gelir öyle bonusun var Merikalıda öyle bi lüks yok, bırak şikayet etsin

Mesaj tarihi:
Akhlaur, 19.05.2025 10:23 tarihinde dedi ki:

Ben aksini söyleyebilecek bilgilere sahip değilim ama sürekli çevremde birileri farklı zamanlarda "işte şimdi asıl kriz geliyor" diyor. Benim için seni onlardan ayıran özel bir durum yok. Abi sürekli kriz var, kesinlikle anormal bir ekonomiyle yaşıyoruz ama yaşıyoruz bununla. Haberlerde arttığını görüyoruz zaten suçun, hırsızlığın vs. Hepsinin üstüne hukukta güvenilmezleşti artık. Senin dediğin durum üstüne 2 daha koyar belki ama belli ki biz bununla yaşayacağız bir süre.

Abi haklısın banada böyle şeyler dense bende inanmam

ama yapmanı önerdiğim, git bu konularda güvendiğin birine sor, hiç olmadı chat gpt

bono-altın-faiz ilişkisi ve bunun Türkiye ekonomisi üzerine etkilerini konuş 

olabilecekleri sor

beni dinleme yani, aç altının fiyatına bak, 10-30 yıllık ABD tbond getirilerine bak

bana niye güvenesin, aklına güven, git araştır yine konuşalım.

• Yeni Oluştur...