sardalya Mesaj tarihi: Şubat 10, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2021 (düzenlendi) dogmeat'in yorumlarindan anladim ki SNDL yakinda 0$ olur `100mm market capi olup 40mm zarar yazan bir şirkete ben para yatırmam` space kandirdi beni baktim 3.5 milyar dolarlik firma nerden cikti 100 mm fena gozukmuyor, arastirma yapacak vaktim yok ama biraz para atmaktan zarar gelmeyecek bi firmaya benziyor. Şubat 10, 2021 sardalya tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 10, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2021 1 saat önce, Goering dedi ki: hahah abi bunun bir adı var. yeni başlayan trader iyi yaparsa bu özgüven baya tehlikeli oluyor. google'lasanıza kpketine, bir şey syndrome ama (TLRY taşıdı, senin şansın buydu ocaktan beri x5) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Şubat 10, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2021 1 saat önce, sardalya dedi ki: dogmeat'in yorumlarindan anladim ki SNDL yakinda 0$ olur `100mm market capi olup 40mm zarar yazan bir şirkete ben para yatırmam` space kandirdi beni baktim 3.5 milyar dolarlik firma nerden cikti 100 mm fena gozukmuyor, arastirma yapacak vaktim yok ama biraz para atmaktan zarar gelmeyecek bi firmaya benziyor. S57’de goering yazmıştı, kendim araştırmadım. Goering yazdıktan sonra artmış olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Şubat 10, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2021 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Şubat 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2021 Hedge fund trader olmak isteyenler icin harika bir troll firsat yaratmislar https://www.linkedin.com/jobs/view/sentiment-trader-at-quant-hedge-fund-at-cindicator-2410397759/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2021 $200,000 base salary and a performance-based bonus (30% of the P&L); maas fena degil de "30% of the P&L" yalan gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Şubat 12, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2021 (düzenlendi) Yalan değildir de vardır cinliği. Türkiye'de bi hedge fund'la görüşmüştüm (machine learning engineer olarak), Euro'yla bonus veriyolardı ama bonusun %50sini kendi fonlarına yatırmak zorunluydu, istersen hepsini aktarabilirsin diye fırsat veriyodu Mayışları da asgari ücretten göstereceğini söylemesi tuzu biberi olmuştu bi de Şubat 12, 2021 Phoenixlin tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 13, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2021 Ekonomi finans mezunu olmayın diye yazmaları fln acayip, ilginç ilan gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 18, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2021 yarin, yahut turkiye saatiyle gece gec saatte, deepfuckingvalue senatoda komisyona cikacak, planlarimi iptal ettim evde oturup izlemek icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 18, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2021 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 round 2 GME After hours 168.00 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tokasra Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 dün GME yükselirken biraz SNDL call kontratı aldık bekliyoruz bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Söylemesi ayıp ABD borsasından küçük bir servet kazandım son 3 ayda. Aslında çok daha fantastik yerlere gidebilirdi karım Gamestopta ama amatörlüğüme geldi. Sağlık olsun. Yalnız bu yurtdışı piyasalarda kazançlar beyana tabidir diye bir şey okudum ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Direkt 40% vergi dilimine giriyorum. ABD'de, abd vatandaşı olsam daha az vergi ödeyecektim. Nereden tutsan elinde kalıyor. Bunun takibi ne şekilde yapılıyor. Beyan etmezsek öperler mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 şu an barış var, nereden geldiği sorulmuyor direkt hesabına atabilirsin varlık barışı diye aratabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Varlık barışı yurtdışında olan bir hesaptan paranın gelmesini gerektiriyor. Ben yurtdışı hisse alım satım işlemleri için bankamın yatırım birimini kullanmıştım. Parayı çektiğim zamanda benim yatırım hesabımın tanımlandığı banka hesabına yollayabiliyorlar. Sıçmış mı oluyorum bu durumda ? O kadar stres ve uykusuz geceden sonra bir 40% da devlet kesecekse kendimi doğrarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Ben vereyim sana yurtdisi hesap bilgilerimi, bana yolla. Ordan transfer ederiz sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stringray Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 varlık barışı bu durumda olmaz, direkt mali müşavire gideceksin s.a. nasıl yapacağız bunu diyeceksin. yurt dışından bir şekil alırsın paranı ama banka başkasına ya da senin bir yurt dışı hesabına göndermez bu parayı herhalde, sözleşmede yazıyordur yabancı borsa işlemleri farklı bir durum ayrı bir sözleşmesi var. ayrıca yurt dışında yerleşik arkadaşa yollayım falan durumunda da o kişiyi vergi kapsamına sokabiliyorsun bilgin olsun, sonuçta o parayı banka hesabına alan ters bir durumda kaynağını açıklamak zorunda olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Bisey olmaz, Ingiltere caddedeki dukkanlarin kirasi deriz, yolla sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Karı realize etmeden hisseleri yabancı bir hesaba aktararak gelir vergisi doğurmasının önüne geçilebilir mi acaba? Öte yandan al satla gelir doğduysa, onunla tekrar hisse alsan bile gelir vergisine tabi olmuş olman gerekir. Yani 50 bin lira koydun bu 1 milyon oldu, bozana kadar gelir doğmuş sayılmaz. Ama sen 50 bin lira koydun, arada al satlar yaptın, her kar satışın için beyan edilmesi gereken bir gelir doğmuş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 @Stringray teşekkürler. Banka sadece TR hesabına yolluyor. Mantıklı bir vergi olsa da anlayacağım. Tam bir nefes alıyorsun o zaman öde vergisi İşin komiği ABD'de 1 sene tuttuğum hisse satış karına 15% vergi verecekken burada direkt 40% dilimine giriyorum. Bu ne saçma iştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 (düzenlendi) Gelir vergisi o kadar düşük değil ABD'de. İşin doğrusu Türkiye'de alım gücü düştüğü için gelir vergisi dilimleri çok düşük kaldı. Ama vergi ödeyen çok az olduğu ve otoriterleşen bir ülkede olduğumuz için pek itiraz çıkmıyor. En yüksek gelir diliminin 100 bin dolar bile olmaması bayağı komik. Bence 1 milyon dolar olması lazım, ama vergi ödeyen de pek yok, o da başka bir sorun. Zaten mükellef sayısı da nüfusun yarısı bile değil. Şubat 25, 2021 eldar tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 (düzenlendi) Aynen zaten senin 1 yil tutmadigini varsayarsak muhtemelen 30+% vergisi var onun yurtdisinda da. Ha 1 yildir GME tutuyorum diyorsan o ayri tabi. Şubat 25, 2021 Sotto tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 1 yıldır tuttuğum da var ama GME değil tabi. Düşen vergiyi hesapladığımda long term'de TR de ödenecek vergi ABD'deki long term cap tax'in 40% fazlası oluyor. Saçmalık. Vergi kaçıran yurtdışından varlık barışıyla bedavaya getirsin, devlet de bizim risk alıp yaptığımız yatırımın neredeyse yarısına ortak olsun. Ne güzel valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Baska turlu nasil olacakti ki orada yasamadan. Zaten araci kurum kullaniyorsun anladigim kadariyla. Vergi islerinden cok anlamiyorum da yurtdisinda yasamadan zaten hesap acilamiyor ki yatirim yapabilesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2021 Aracı kurumla (sanırım burada banka) görüştün mü? Vergilendirme sürecinde yükümlülükleri olabilir, ara sor istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar