Bayan değil Kadın
Yav yeri gelince de hatunlar bayan diye kullanıyor bunu. Geçen otobüse bindim, en arka sıra çift katlıda 5'li koltuk. Abla yayılmış oturuyor, bacak bacak üstüne de atmış. Hasta hasta geçtim son koltuğa oturdum. Bacaklarımın arasında laptop çantam var. Yarı uyur haldeyim. Abla başladı bağırmaya "beyfendi bir bayanın yanında oturuyosunuz bacaklarınız açık oturmayın" diye. Yahu zaten iri adamım, çantamı koyacak yer de yok, e sende bacak bacak üstüne atmışın haribo yiyosun yanımda üstüne cep telefonunda dizi izliyosun, rahat herkes, hasta halimle düzgün de duruyorum. "bir bayanın yanında böyle oturamazsınız azıcık edepli olun" diye hönkürüyor. Toplayacak yerim yok napayım diyorum, "toplu taşıma burası binmeyin o zaman bayanım ben resmen sıkıştırıyosunuz beni" diyor. Bir süre sonra sustu da bezdirdi yolun yarısında ama tutturmuş bayan bayan, ben desem "bayan değil kadın diceksin öküz" der bir de...
"bayan degil, kadin" dicektin orada. "ha?" diye kalicakti. :)
Sonra baslicaktin boyle "once kendinize sayginiz olsun, kadinsin sen, bayan degil" diye, sanki cok onemli bir sey anlatiyomussun gibi bir ses tonuyla baslicaktin.
"Hastayim, gurbuzum, anca sigiyorum, ustune sahsinizla ilgili herhangi bir munasebet arzulamiyorum" diye de bitirip, kulakliklari geri takicaktin kulagina. :)
of abi senin ingiltere'ye gittiğin nasıl bi iyi olmuş ya. ya bir babanın çocuğuna laf ederken ya da böyle otobüste kadına esprili laf sokmaya çalışırken linç edilip öldürülürdün maazallah.
Evet evet. Senin mesajini okuyunca bile sukrediyorum geldim de kurtuldum diye de iste cok da kurtulamamisim sanki...
Yav yeri gelince de hatunlar bayan diye kullanıyor bunu. Geçen otobüse bindim, en arka sıra çift katlıda 5'li koltuk. Abla yayılmış oturuyor, bacak bacak üstüne de atmış. Hasta hasta geçtim son koltuğa oturdum. Bacaklarımın arasında laptop çantam var. Yarı uyur haldeyim. Abla başladı bağırmaya "beyfendi bir bayanın yanında oturuyosunuz bacaklarınız açık oturmayın" diye. Yahu zaten iri adamım, çantamı koyacak yer de yok, e sende bacak bacak üstüne atmışın haribo yiyosun yanımda üstüne cep telefonunda dizi izliyosun, rahat herkes, hasta halimle düzgün de duruyorum. "bir bayanın yanında böyle oturamazsınız azıcık edepli olun" diye hönkürüyor. Toplayacak yerim yok napayım diyorum, "toplu taşıma burası binmeyin o zaman bayanım ben resmen sıkıştırıyosunuz beni" diyor. Bir süre sonra sustu da bezdirdi yolun yarısında ama tutturmuş bayan bayan, ben desem "bayan değil kadın diceksin öküz" der bir de...
başıma böyle bişey gelmesin diye yanıma kadın oturunca bacaklarımı götüme sokucam yakında heralde
bi de deve gibi bacak var hobbit stayla otobüslerde sığdıramıyorum hiçbir yere zaten
Yanlış kullanım: bayan basketbol takımı
Yanlış kullanım: bayanlar tuvaleti
Doğru kullanım: kadınlar hamamı
Doğru kullanım: kadınlar matinesi
Doğru kullanım: Baylar bayanlar
Doğru kullanım: Hanımlar beyler
da bu bayan-kadın mevzusunu ortaya ilk hangi grup attıysa çok salaklarmış.
iddia ediyorum türkiye'de yaşayan kadınların %95'i günlük hayata bayan kelimesini kendisi kullanıyor zaten. sanki kimliklerinde cinsiyet bayan yazıyor sdf.
hatta yukarda yazıldığı gibi bazen kadınlar bayan dediğinde bayan değil kadın demek istiyorum sdfs.
Sonra baslicaktin boyle "once kendinize sayginiz olsun, kadinsin sen, bayan degil" diye, sanki cok onemli bir sey anlatiyomussun gibi bir ses tonuyla baslicaktin.
"Hastayim, gurbuzum, anca sigiyorum, ustune sahsinizla ilgili herhangi bir munasebet arzulamiyorum" diye de bitirip, kulakliklari geri takicaktin kulagina. :)
of abi senin ingiltere'ye gittiğin nasıl bi iyi olmuş ya. ya bir babanın çocuğuna laf ederken ya da böyle otobüste kadına esprili laf sokmaya çalışırken linç edilip öldürülürdün maazallah.
sennnn ne diyosun.
hakkaten gitmese 3 vakte carmiha gererdi birileri bunu. dolmuscu, taksici yahut donerci falan favoriler. daha dusuk ihtimalle de isyeri cinayeti. bu da olabilirdi katil isyerinde. "fittiran bilisimci musterinin...."
sennnn ne diyosun.
hakkaten gitmese 3 vakte carmiha gererdi birileri bunu. dolmuscu, taksici yahut donerci falan favoriler. daha dusuk ihtimalle de isyeri cinayeti. bu da olabilirdi katil isyerinde. "fittiran bilisimci musterinin...."
Gittigim yere uyum sagliyorum gencler, yormayin kafanizi. Hayvanla hayvan oluyorum gerekirse. Haliyle np.
Hatunlar Basketbol Ligi;
Hatunlar Matinesi
Hatunlar ve Adamlar.
güzel duruyor bence
Bide kadın diyin bize diyip feminist takılıp, evlenmeden olmazcılar var. Izdırabını skym.
KARI milleti işte.
bi de vermiyorlar diye kızmış sdfs.
Bu kadın bayan muhabbeti baydı ama yaa. Burdaki ince çizgi seks mi şimdi? Kadın destek alınıyorlar sensin skişgen diye. Bayan desek sanane seksimizden pis yobaz bizde sevişebiliriz diyorlar. Ne lan bu. Biz KARI milletine %50 şansla yaklaşmak zorunda mıyız? Topluma koyyum. Herkes bi sevişse rahatlayacak.
Bide kadın diyin bize diyip feminist takılıp, evlenmeden olmazcılar var. Izdırabını skym.
KARI milleti işte.
:(
o neyse de kadın-bayan diye kızılması biraz saçma. -sizli falan hitap ederken de kullanamazsın kadını zaten. kızılan nokta direk hitap değil de, gender üzerine konularda sallıyorum örn. bayanlara x hakkı tanınmalı, bayan yolcular öne geçsinler. gibi abuk cümleler kurulması sanırım.
gerçi ben hanımefendi diyorum :P
Öne çıkan mesajlar