Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En baba Windows... Hem de ücretsiz!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Windows Server 2008 R2'den bahsediyorum. Öncelikle söylemeliyim ki 64bit çalışıyor arkadaş. Tüm server özelliklerini barındırıyor ve aynı zamanda windows 7 görselliğini de ekleyebiliyorsunuz.

Windows 7 gibi açıldığında neredeyse 1 gigabyte ram sarfetmiyor makinede. Şu anda 548mb ram kullanıyor windows platformu için.

Niye mi Windows 2008 R2? Öncelikle lisanslı. 180 günlük lisans anahtarı ile tam olarak lisanslama yapabilmektesiniz. Kesinlikle yasal. (Diyenler olacaktır 180 gün... Kim 180 gün boyunca format atmadan bilgisayarını kullanıyor? 6 ay demek bu)

Server özelliklerini tüm içeriğiyle bu lisans içinde kullanabiliyorsunuz. Her türlü server rolünü ekleyebilirsiniz. Ayrıca anakartınız vitrualization destekliyorsa Hyper-V rolünü kurup girmiş olduğunuz lisans anahtarı ile bilgisayarınızda "YASAL OLARAK" sanal bilgisayarlar oluşturabilirsiniz. Server 2008 R2 Enterprise ürün anahtarı ile bilgisayarınızın kaldırabileceği kadar (sınırsız bir anlamda) sanal pc oluşturabilirsiniz. Ve bu sanal pc'ler hiçbir şekilde ana makinenizin performansını etkilemeden...

Youtube açtı açmadı, aman yine dnsler yavaşladı derdi. Forumdakilerin ortak problemi. Dns server rolü yükledim ve dns olarak kendimi gösterdim. Dns server'ımı da sorgu ileticisi olarak ayarladım. Direkt root (ana dns sunucu şu 13 tane olan ve yerin bilmem kaç metre altında saklanan serverlar) üzerinden sorgu çekiyorum. Gideceğim yere ne open'a ne tt'ye ne de google dns'e sormadan hızlı hızlı rahat rahat giriyorum. Ayrıca Caching özelliği sayesinde bir girdiği yeri eğer nameserver ipleri değişmemişse hafızadan çağırarak sorgu delisi yapmıyor, iletişimi daha da hızlandırıyor.

İşletim sistemi 180gün trial lisanslama ile tüm fonksiyonlarında çalışmakta. Tema fonksiyonunu yüklediğinizde windows 7 ve aero görselliği elde edebiliyorsunuz.

Ne diyeyim, hem de bedava...

Afiyet olsun patiler.

Detaylı soru ve problemler için: PM
Mesaj tarihi:
vaperon said:

(Diyenler olacaktır 180 gün... Kim 180 gün boyunca format atmadan bilgisayarını kullanıyor? 6 ay demek bu)

Güzel bir işletim sistemidir belki de bu sav ile bedava olduğunu iddia etmek çok komik olmuş.

edit: 6 aydan fazla restart atmadan win2000 kullanıyordum.
Mesaj tarihi:
vaperon said:
Windows 7 gibi açıldığında neredeyse 1 gigabyte ram sarfetmiyor makinede. Şu anda 548mb ram kullanıyor windows platformu için.

512mb ram benimki:/
Mesaj tarihi:
en baba windows windows 3.1'dir bir kerem.
içinde bir sürü oyunla birlikte geliyordu. tetris, pipe dream, rodent's revenge, reversi, taipei, tictactics, stones, rattler, pegged felan vardı.
Mesaj tarihi:
amma trollemşisiniz adamı be, heyecanlanmış yazmış, yardım isteyene destek de veririm demiş. ben quad işlemcili makinada 2 senedir formatsız xp32 kullanan bir KARACAHİL olduğum için hiç konuşmasam daha iyi, ama bununla övünecek de değilim:P

hem win7 arayüzüne alışmak hem verileri yedekleyip format atmak zor geliyor :(
Mesaj tarihi:
Bone said:

en baba windows windows 3.1'dir bir kerem.
içinde bir sürü oyunla birlikte geliyordu. tetris, pipe dream, rodent's revenge, reversi, taipei, tictactics, stones, rattler, pegged felan vardı.

yav kedi-fareli bi oyun vardı win 95 le gelen hala hatırlıyorum,neydi bu oyunun ismi
Mesaj tarihi:
vaperon said:

Windows 7 gibi açıldığında neredeyse 1 gigabyte ram sarfetmiyor makinede.

ama o 1 gb belleği sarf etmiyo diye biliyorum. O 1 gb belleğe sık kullanılanları şey edip, sık kullandıklarımızı daha hızlı çalıştırması içinmiş.

Burda biri demişti.

Bir de abi win7 güzel yani. server 2008 ile her uygulamayı, oyunu falan açamazsın kıl tüy
  • Yeni Oluştur...