Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dogru mudur bu?

tomkat

Öne çıkan mesajlar

Holy said:

Da Vinci sanırım eline ağır bir top olarak koltuğa oturuyomuş uykusu gelince, o top yere düşünce sesten uyanıp çalışmaya devam ediyormuş.

Şehir efsanesi de olabilir, hatta Da Vinci değil başka biri bile olabilir. Bir hocam anlatmıştı aynen yazdım.

salvador dali yapiyor onu, rüya aninda uyanip kalkıp resmedebilmek için.biliyorsunuz ruya anında uyanırsanız rüyayi hatirliyabiliyorsunuz sadece.
da vincinin asistanları falan hallediyordur o işi.
da vinci saat başı 15dk kestiriyor diye biliyorum ben. 24*15=360/60=6 saat

son 3 aydir 4 saat gibi bir uyku uyuyorum günde. aşırı fiziksel bi efor sarfetmiyorsaniz gün içerisinde yeterli.ama geliyor uykum misal 12 de yatmıyorum 1 gibi geciyor hop sabahlıyorum sonra

edit// 5 saat uyuyormusum asdsd hesaplama hatasi.
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:

uyku cok ilginc bir sey

vucudun kendini dinlendirmesi olarak gormuyorum cunku butun gun kicimizin ustune oturarak geciyo zaten

beyin dinlenmesini anlarim ama 8 saat neyi dinlendiriyosun

bi mallik var bu olayda

aslında beynin uyurken daha çok çalıştığını okumuştum. gün içinde aldığın verileri sınıflandırmakla ve o tarz işlemlerle geçiyomuş uyku süreci
Sosyal ağlarda paylaş

tam nasıl olucak mesela o küçük uyku bölümlerinin araları hep eşit mi olucak? bi de o küçük aralarda nasıl hemen uykuya dalıcaz? ben gece 1 saat uykuya dalmaya çalışıyorum. ha günde toplam 2 saat uyunduğu için yattığında hemen uyursun diyosanız bütün gün uykulu mu dolaşıcam lan? çok acaipmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

öğrenme aşamasında öyle..

mesela gün içinde ders çalıştın bir şeyler öğrendin vs sonrasında yatıp uyuyup sabah kalkınca tekrar yaparsan öğrendiklerinin %70 i kadarı sanırsam daha rahat akılda kalıyormuş.. yani en azındna ben öyle yapıyorum faydasını gördüm gibi :P artık sınav öncesi sabahlamak yerine çalışıp 2-3 saat uyuyup kalkıp tekrar yapıyorum daha çok şey aklımda kalıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Günde 8 saat uyku fazladır, 1950lerin bilimiyle söylenegelen bir şeydir, 2006-2007de yapılan araştırmalara göre bir yetişkin için ideal olan uyku 6-6.30 saattir.

bana 6-7 saat yetmiyor, 8 saat bile ancak karşılıyor derseniz, sağlıklı bir insan belli bir hacimdeki yiyecekle doyar, ancak 10-20 kilo fazlası varsa o yemek ona yetmez daha fazlasını ister, bu yemek bana yetmez der. Uykuda onun gibi, kendinizi alıştırırsanız ve zamanı dolu dolu geçirirseniz, 6 saat gayet yeterli bir uyku süresi.
Sosyal ağlarda paylaş

70 saat civarı uyumamıştım hiç de denemeyin öyle şeyler diyim.

Yediğim güvecin ne kadar sıcak olduğunu uyanınca farketmiştim, bir 70 saat de tat alamadım sanırım.

Bir de sorulara mantıklı cevap veremiyorsunuz belli bir süre uykusuz kaldığınızda. Bisikletçilere yapılan bir deneyi izlemiştim; adamlar uzun süre bisiklet sürüyorlar falan, sonra tek tek çağırıp sorular soruyorlar;

Atıyorum adama şu an ne yapıyorsun diyor doktor;

Adam, bisikletimin zinciri attı onunla uğraşıyorum diyor ve inat ediyor. Gerçekle hayal birbirine girmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...