Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kilo almak ! (farklı ama bu )

chambers

Öne çıkan mesajlar

• 1 yıl sonra ...
Şimdiye kadar kilo almak hiç derdim olmamıştı (yıllardır 179cm, 53-56kg arasıyım). aslında hala dert etmiyorum. ama geçenlerde bir yerde denk geldim, hadi deniyim dedim. çevremdekiler mutlu olur, kızlar belki daha çok sever dedim. kendi kendime bi yola çıktım. sağlık falan söz konusu sonuçta, biraz yardım almakta fayda var da pek ciddi değilim şimdilik.

az yiosun çok ye kilo alırsın falan dediler. olmadı öyle. bazen yiyorum çok, bazen yiyemiyorum. iştahım düzenli olmuyor ayrıca sofrada uzun uzun oturmak da bana göre değil. biraz bakındım, zaten doğru bir yol değilmiş o. ufak ufak çok yemek gerekiyormuş. mesela 1800 kaloriyi 3x600 almak yerine 6x300 şeklinde almak daha verimli oluyormuş. en azından o şekilde yemek daha kolay (benim için).

şöyle bir plan yaptım kendime:
sabah kahvaltıda 1 bardak süt, yanında da 1 muz/sandviç/ballı corn flakes/nutellalı ekmek.
öğle yemeğinde çorba (1-2 dilim ekmekle), biraz pilav/makarna, et/sebze yemeği, tatlı, salata/ayran
akşam üstü abur cubur ama bisküvi tarzı falan, cips vs. değil
akşam yemeğinde çorba (1-2 dilim ekmekle), yemek, meyve
akşam yemeğinden sonra pc başındayken kuruyemiş
yatmadan önce bir bardak süt ve bir muz

bununla 2500 üzerinde kalori alıyorum diye hesapladım. o da kilo almama yetecek. aslına bakınca yemesi zor değil, ama her gün uygulamak falan zor olabilir. bakalım bi kaç gün götürebilcekmiyim. eğer olursa biraz kilo da almaya başlarsam ardından spora başlicam. gelişmeleri yazarım umarım

ilgilenip okuyan olur mu bilmem, zaten ara sayfada falan, eski bi topik de yeni başlık açmaya üşendim. varsa kilo alma konusunda önerisi, tecrübesi, bilgisi olan beklerim herşeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

spora git. en önemli kısım bu. onun dışında gece yemek yersen de kilo alırsın ama sağlıksız olur. bu arada 1 porsiyon yiyorsan günde 2 ye çıkar. 2 yiyorsan 4 e çıkar. 2 katınıye her zaman. miden genişlesin. yoksa bi süre sonra o dietin can sıkmaya başlar tok karnına paso bişi yemekten.

edit: ben kendimden örnek veriyim. yakın zamana kadar 181 civarı boya 58 kilo filandım. arada 60-62 e çıkıp gene inerdim. şimdi 71 kiloyum. bi anda kilo aldım durdurulamaz şekilde 70e kadar şimdi burda sabitim, işte spor ile dengeli şekilde gidiyorum artik. biraz daha alıp dururum planım bu. ne yaptın dersen gece 3-4 de bile pizza, dürüm filan yedim. planlı bişi deildi. öyle gelişti olaylar. ama önermem bunu. sağlıksız sonuçta. mesela çok çok ufak da olsa göbeğim var. gerçi millet göbeğim var dersem dalicak nerdeyse o göbek mi diye ama işte zayıfken bi anda böyle olunca insan istemiyor o kadarını bile. o yüzden sana tavsiyem düzgün spora gidip, ona uygun beslenmen.

karbonhidrat aban etin yanına öğünlerde. hacim kazandırır.
Sosyal ağlarda paylaş

karizmatik şişman ahaha :D onun ilacı spor hakikaten ama yapıyla da alakası var. 8 kilo aldım ama kimse inanmıyo çünkü orantılı aldım. ne kalçama ne göbeğime ne de başka yerime toplandı. eşit dağıldı. mutluyum. kilosu belli noktasına toplananlar başlarının çaresine baksın :P
Sosyal ağlarda paylaş

zihnimde fit kaslı vs şişman kaslı yaptım. fit kaslı kazandı. fitliğimi korumaya devam etmeye karar verdim tekrar.

zaten fit kaslı kilo alırsa iri kaslıya dönüşmüyor mu? yanlış mı biliyorum? kilo alıcam diye oturup 10 kilo yersen bira göbeğimsi fışkırır tabi.

iri kaslı tanımı: gövdenin kafa ile orantısız olmaya başlaması durumu?
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Şimdiye kadar kilo almak hiç derdim olmamıştı (yıllardır 179cm, 53-56kg arasıyım). aslında hala dert etmiyorum. ama geçenlerde bir yerde denk geldim, hadi deniyim dedim. çevremdekiler mutlu olur, kızlar belki daha çok sever dedim. kendi kendime bi yola çıktım. sağlık falan söz konusu sonuçta, biraz yardım almakta fayda var da pek ciddi değilim şimdilik.

az yiosun çok ye kilo alırsın falan dediler. olmadı öyle. bazen yiyorum çok, bazen yiyemiyorum. iştahım düzenli olmuyor ayrıca sofrada uzun uzun oturmak da bana göre değil. biraz bakındım, zaten doğru bir yol değilmiş o. ufak ufak çok yemek gerekiyormuş. mesela 1800 kaloriyi 3x600 almak yerine 6x300 şeklinde almak daha verimli oluyormuş. en azından o şekilde yemek daha kolay (benim için).

şöyle bir plan yaptım kendime:
sabah kahvaltıda 1 bardak süt, yanında da 1 muz/sandviç/ballı corn flakes/nutellalı ekmek.
öğle yemeğinde çorba (1-2 dilim ekmekle), biraz pilav/makarna, et/sebze yemeği, tatlı, salata/ayran
akşam üstü abur cubur ama bisküvi tarzı falan, cips vs. değil
akşam yemeğinde çorba (1-2 dilim ekmekle), yemek, meyve
akşam yemeğinden sonra pc başındayken kuruyemiş
yatmadan önce bir bardak süt ve bir muz

bununla 2500 üzerinde kalori alıyorum diye hesapladım. o da kilo almama yetecek. aslına bakınca yemesi zor değil, ama her gün uygulamak falan zor olabilir. bakalım bi kaç gün götürebilcekmiyim. eğer olursa biraz kilo da almaya başlarsam ardından spora başlicam. gelişmeleri yazarım umarım

ilgilenip okuyan olur mu bilmem, zaten ara sayfada falan, eski bi topik de yeni başlık açmaya üşendim. varsa kilo alma konusunda önerisi, tecrübesi, bilgisi olan beklerim herşeyi.

Spora gideceysin. O sık ama az yemek yemek de kilo verdirir, sen vücuduna sürekli bişey soktukça o yakmaya çalışıyor, alıştıkça daha rahat yapıyor, metabolizma hızlandırmak için önerilen bir olay o, ki doğrusu da o. Ama kilo aldırmaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...