soulberry Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 ben bi şey sormak istiyorum. "güneş ışığında vitamin var, bol bol güneşlen iyi gelir" diyo çevremdeki bazı insanlar. güneş ışığının iyi geldiği kesin de, vitamin olayını anlamadım. ışığın içinde vitamin olabilir mi? ya da güneş ışığının cilde iyi gelmesinin sebebi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 güneş ışınları vucutta d vitamini sentezlenmesi için gereken bir reaksiyonu tetikliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PederRamirez Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 maxwelli mezarında döndürdün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 asıl güneş ışığında bulunan mineraller iyi kafa yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 "roket adam" said: güneş ışınları vucutta d vitamini sentezlenmesi için gereken bir reaksiyonu tetikliyordu yanlış hatırlamıyorsam. aynen öyle, güneş ışığı olmadan d vitamini sentezlenemiyor. bu arada roketadam ile tenekeadamın akrabalık durumu ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 ışıkta direk vitamin yok, d vitamini oluşturmamıza yardımcı oluyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 soulberry said: "güneş ışığında vitamin var, bol bol güneşlen iyi gelir" Adssafdafasfdas covering-law model tarzı bilim hatası: said: Güneşlenince vücuttaki D vitamini miktarı artıyor, demek ki güneşte D vitamini var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 güneş ışığı sayesinde d vitamini ortaya çıkıyor yoksa ışıkta vitamin falan olduğu yok.. herkes aynı şeyi söylemiş bende söliim bari.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 evet güneşte d vitamini yok ama avuç avuç c vitamini var orası tartışılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 provitamin-D (önvitamin-D)ler güneş ışığı sayesinde d vitaminine çevriliyo (bakalım kaç farklı şekilde cevaplancak) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 öyledir tamam, sıfır bilgim olduğu için merak edip sordum. birden aklıma geldi öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 güneşten gelen ışıkta yok tabii ki ama vücutta sentezlenmesini sağlıyor güneş ışığı XD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Söylendi mi bilmiyorum da güneş ışığında vitamin falan yok, sadece güneş ışığı D vitamininin kullanılabilmesi için gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 evet sentezliyor d vitaminini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 güneş ışığında vitamin filan yok, sadece vücudun d vitamini sentezlemesi için gereken reaksiyonu başlatıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 vitaminde güneş yok.sadece vitamindeki bazı harfler güneş ışınlarının ışımasını kolaylaştırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 isviçreli bilimadamları diyor ki; güneş tükenip soğumaya başladığında d vitamini yetersizliğinden hepimiz ölecekmişiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Işınlarda sentez yok, D vitamini vücuttan yayılıyor? Geyik bir yana, Vücudun içinde meydana gelen sentezlenme ile dşarıdaki güneş ışığının ne alakası var? Klorofil benzeri bir yapılanma mı mevcut ta deri hücrelerimizde de fln mı sentezleniyor bu meret ışığı göründe? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Hayır güneş ışığı d vitamini sentezleyen bi reaksiyonu başlatıyor. Kimse söylememiş ne cahil forumuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 soulberry said: ben bi şey sormak istiyorum. "güneş ışığında vitamin var, bol bol güneşlen iyi gelir" diyo çevremdeki bazı insanlar. güneş ışığının iyi geldiği kesin de, vitamin olayını anlamadım. ışığın içinde vitamin olabilir mi? ya da güneş ışığının cilde iyi gelmesinin sebebi nedir? Faydası var elbet ama bunun için güneşin altında durmana gerek yok. Güneşli bir havada camdan içeri gelen güneş ışınları bile yeterlidir. Yani gidip güneşlenmek plajda felan öyle uzun süreler sağlıkdan ziyada zarar verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 O kadar d vitamini lafı geçmiş, bir kere bile raşitizm denmemiş. Tükürürüm böyle bilimin içine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 /spit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Ractamainus said: isviçreli bilimadamları diyor ki; güneş tükenip soğumaya başladığında d vitamini yetersizliğinden hepimiz ölecekmişiz.Espri mi anlamadım ama :) sentetik üretilebilir.Vardır birkaç bakteri üreten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 ginaly said: O kadar d vitamini lafı geçmiş, bir kere bile raşitizm denmemiş. Tükürürüm böyle bilimin içine. -bir kere bile raşitizm- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 aslında güzel konu olur gelecekte vitamin üreten bakteri için savaşan çeteler falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar