soulberry Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 ben bi şey sormak istiyorum. "güneş ışığında vitamin var, bol bol güneşlen iyi gelir" diyo çevremdeki bazı insanlar. güneş ışığının iyi geldiği kesin de, vitamin olayını anlamadım. ışığın içinde vitamin olabilir mi? ya da güneş ışığının cilde iyi gelmesinin sebebi nedir?
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 güneş ışınları vucutta d vitamini sentezlenmesi için gereken bir reaksiyonu tetikliyordu yanlış hatırlamıyorsam.
PederRamirez Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 maxwelli mezarında döndürdün.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 asıl güneş ışığında bulunan mineraller iyi kafa yapıyorlar.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 "roket adam" said: güneş ışınları vucutta d vitamini sentezlenmesi için gereken bir reaksiyonu tetikliyordu yanlış hatırlamıyorsam. aynen öyle, güneş ışığı olmadan d vitamini sentezlenemiyor. bu arada roketadam ile tenekeadamın akrabalık durumu ne?
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 ışıkta direk vitamin yok, d vitamini oluşturmamıza yardımcı oluyor :)
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 soulberry said: "güneş ışığında vitamin var, bol bol güneşlen iyi gelir" Adssafdafasfdas covering-law model tarzı bilim hatası: said: Güneşlenince vücuttaki D vitamini miktarı artıyor, demek ki güneşte D vitamini var.
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 güneş ışığı sayesinde d vitamini ortaya çıkıyor yoksa ışıkta vitamin falan olduğu yok.. herkes aynı şeyi söylemiş bende söliim bari..
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 evet güneşte d vitamini yok ama avuç avuç c vitamini var orası tartışılmaz
Drall Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 provitamin-D (önvitamin-D)ler güneş ışığı sayesinde d vitaminine çevriliyo (bakalım kaç farklı şekilde cevaplancak)
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 öyledir tamam, sıfır bilgim olduğu için merak edip sordum. birden aklıma geldi öyle.
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 güneşten gelen ışıkta yok tabii ki ama vücutta sentezlenmesini sağlıyor güneş ışığı XD
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Söylendi mi bilmiyorum da güneş ışığında vitamin falan yok, sadece güneş ışığı D vitamininin kullanılabilmesi için gerekli.
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 güneş ışığında vitamin filan yok, sadece vücudun d vitamini sentezlemesi için gereken reaksiyonu başlatıyo.
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 vitaminde güneş yok.sadece vitamindeki bazı harfler güneş ışınlarının ışımasını kolaylaştırıyor.
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 isviçreli bilimadamları diyor ki; güneş tükenip soğumaya başladığında d vitamini yetersizliğinden hepimiz ölecekmişiz.
Apis Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Işınlarda sentez yok, D vitamini vücuttan yayılıyor? Geyik bir yana, Vücudun içinde meydana gelen sentezlenme ile dşarıdaki güneş ışığının ne alakası var? Klorofil benzeri bir yapılanma mı mevcut ta deri hücrelerimizde de fln mı sentezleniyor bu meret ışığı göründe?
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Hayır güneş ışığı d vitamini sentezleyen bi reaksiyonu başlatıyor. Kimse söylememiş ne cahil forumuz.
Law Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 soulberry said: ben bi şey sormak istiyorum. "güneş ışığında vitamin var, bol bol güneşlen iyi gelir" diyo çevremdeki bazı insanlar. güneş ışığının iyi geldiği kesin de, vitamin olayını anlamadım. ışığın içinde vitamin olabilir mi? ya da güneş ışığının cilde iyi gelmesinin sebebi nedir? Faydası var elbet ama bunun için güneşin altında durmana gerek yok. Güneşli bir havada camdan içeri gelen güneş ışınları bile yeterlidir. Yani gidip güneşlenmek plajda felan öyle uzun süreler sağlıkdan ziyada zarar verir.
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 O kadar d vitamini lafı geçmiş, bir kere bile raşitizm denmemiş. Tükürürüm böyle bilimin içine.
Kartan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Ractamainus said: isviçreli bilimadamları diyor ki; güneş tükenip soğumaya başladığında d vitamini yetersizliğinden hepimiz ölecekmişiz.Espri mi anlamadım ama :) sentetik üretilebilir.Vardır birkaç bakteri üreten.
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 ginaly said: O kadar d vitamini lafı geçmiş, bir kere bile raşitizm denmemiş. Tükürürüm böyle bilimin içine. -bir kere bile raşitizm-
Fly Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 aslında güzel konu olur gelecekte vitamin üreten bakteri için savaşan çeteler falan
Öne çıkan mesajlar