Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkcell Süper Lig, 08-09 Sezonu

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

bu başlık altında hakkında topic açılmayan maçları (gs,bjk,fb maçları dışında topic açılmıyor zira), sezonun gidişatını, ligimizin süper(!) kalitesini vs vs gibi konuları tartışabiliriz. :)

5 takım birden şampiyonluk potasında, küme düşme hattı vs karışacak gibi yine. İlerleyen haftalarda baya iyi olur topic.

Trabzon kendi sahasında, Kratochvil'in golüne engel olamayıp Konyaya 3 puan verdi. Süper oldu bu mesela. :)

kratochvil gol atınca spiker denizli öne geçti dedi. :) adam haklıydı ama bence ahahah.

Ayrıca Denizli İİBY'i 2-0 ile geçmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten takıldığım nokta orası...Lig gitgide daha mı kaliteli olmaya başladı,yoksa 3 büyükler mi gitgide kötüleşiyor?
Şimdi hatırlıyorum geçmiş sezonları,kalkıp bir Anadolu takımı buralara kadar yükselecek,lig sonuncusu takım gelip Sami Yen'de 5 atacak,başka takım gidecek Kadıköy'de 4 atacak,her deplasman zorlu olacak vs,bunlar eskiden mümkün değildi...
Oyuncu kalitesine bakıyorum,3 büyüklere,geçmiş yıllara göre çok daha iyi isimler,pırıl pırıl yeni gençler,yani futbolcu kalitesinin arttığı kesin gibi...
Galatasaray lig sonuncusundan 5 yiyor,çıkıp 2 gün sonra Bordeux'u yenip son 16 ya katılıyor UEFA'da,artık normal geliyor insana,sanki avrupa gibi olduk biraz o konuda,her ne kadar bu sene fenerbahçe avrupada kötü de olsa,geçen sene ligde abzürd puanlar kaybedip,avrupada deli maçlar çıkarıyordu...
Şimdi insanlar kalite düşüyor fln diyor ama,şahsen şu tabloya bakınca acaba diyorum artık Türk futbolu da gelişti ve artık daha mücadeleci,competitive bir hale mi geldi...
Zaten böyle olması gerek değil mi ligin kaltiesi için?
Artık şaka maka hiç bir maç garanti değil ligde,eskiden sürpriz olurdu 3 büyüklerin puan kaybetmesi,özellikle arka arkaya,son birkaç sezona bakın,şampiyon olan takım bile bir sürü puanlar bırakmış...
Bu şekilde lig hem daha zevkli,her haftası her maçı ayrı heyecan,artık 3-4 büyükler her ne ise,hepsi birden puan/puanlar bırakabiliyorlar her hafta,içerde dışarıda...
E milli takıma bakıyorum,Euro 2008'de yarı final oynayan bir takım,dışarda oynayan -çok olmasa da- oyuncuları var,genç oyuncular geliyor arkadan..
E bakıyorsun 2-3 sene önce kimsenin bilmediği Mehmet Topal geliyor Dardanel'den 2 senede A milli takıma yükseliyor,Gökhan geliyor OFTAŞ'tan milli takımda oynuyor..
İspanya milli takımın golcüsünü alıyorsun,ligde doğru dürüst gol atamıyor(ha ligin zorlugundan mı,kendi yüzünden mi o tartışılır da,Türkiye liginin de yeterince zorlu ve sert olduğunu düşünüyorum)..
Yani açıkçası ben durumu kötü görmüyorum,hatta bence iyi,zaten öyle olması gerekir,bugün Inter gidiyor Sampdoria'dan 3 yiyor 30 dakikada,bizde de sanki sanki yavaş yavaş o yolda ilerliyor,lig ne kadar mücadeli,ne kadar competitive olursa o kadar iyi diye düşünüyorum...
Maçların kalitesine gelirsek,valla son haftalarda gayet güzel maçlar izliyoruz,ha elbetteki sıkıcı maçlar da oluyor ama emin olun ki bir sürü avrupa maçı izliyorum bende orda da deli gibi sıkıcı olabiliyor çoğu maç,herkesin çok beğendiği ingiltere liginde bile...
Tek sıkıntım stadların,zeminlerin,altyapıların yetersiz olması,o da zamanla iyileşir diye düşünüyorum işte Kadir Has Stadı yarın göreceğiz..
İngiletere liginde mesela stad,zemin kamera açısı vs o kadar güzel ki maç dandik bile olsa sanki süper maç oluyor havası veriyor....
Sosyal ağlarda paylaş

bi stad zemin kriteri olmalı ligde.konya mesela o zeminle oynamamalı,ibb gibi bir takım ligde olmamalı.basın tribününe oynuolar :).taraftarları yok

yani 80 bin kişilik stad yapmalarına gerek yok.15 bin kişilikte olsa güzel stad olsun.temiz olsun.ztn taraftar ilgisi artar

bunlar olmaadan kaliteli diyemem :)

ligde 18 takım var.çoğu taraftarsız kötü stad zemin falan.
Sosyal ağlarda paylaş

O konuya kesinlikle katılıyorum Red...Hep söylüyorum zaten eklemeyi unutmuşum iyi hatırlattın...
Bir kere öncelikle bu belediye takımlarının tamamen ligden çıkarılması gerek...
Onun yerine gelsin şehir takımları Mardin gelsin,Ordu gelsin,Sakarya gelsin,Erzurum gelsin...
Seyircisi olmayan takım olmamalı dediğin gibi hiç bir anlamı yok şu belediyelerin...
Sosyal ağlarda paylaş

Belediye takımları olmasın diyorsunuz ben en çok eleştiren ve küfredenlerin başındaydım ama bir gün ibb menejerinin bir konuşmasına şahit oldum inanılmazdı.
O takım o taraftarsız takım kar ediyor kendi yağında kavruluyor.Bana gerçekten inanılmaz geldi. Keşke bi sponsor çıksa bi firma sahiplense de taraftarı olsa klübün. Bu bir yöneticilik başarısıdır taktir edilmesi gereken bişeydir eleştirilmesi arkasından beddua okunması gereken bişey değildir. Aksine diğer şehirlerin örnek alması gereken incelemesi gereken bir olaydır. Yani bu işi İBB bu şekilde yapabilirken Altay'ın Göztepe'nin yada Karşıyaka'nın yapamaması bence rezalettir ve utanılması gereken bişeydir.
Bugün bir Sivas çıkıp şampiyonluk kovalayabiliyorsa Bir kayseri çıkıp ligin önemli takımlarından oluyorsa Adana da bu kafileye katılabilir.
Hala ligde bi İzmir takımı yok ve bence bu çok kötü.

Bir iyi haber bildiğim kadarıyla sezon sonunda Ankaragücü ve Ankaraspor birleşicek Gökçek'in bu konuyla ilgili projeleri vardı diye hatırlıyorum. Ama tabi bu hiç gerçekleşmeyedebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

sivasın yediği golden sonra bülent hoca bir kaç tekmeyle yedek kulübesinin yan tarafını kırdı. maçtan sonrada çıldırdı hakeme saydırdı bişyler. bülent hocayı severim fenere çok emeği geçti ama biraz daha sakin biraz daha centilmenlik hocam büyük takım olmanın ağırlığını kaldırmak lazım. takımda çok asabiydi böyle giderlerse büyük takım olma ihtimalleri ve şampiyonluk şansları düşük.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
oha harbi kaldı 1 puan ahaha zirveye ortağız artık.Aman bi kaza bela olmasında böyle gidersek şampiyon oluruz gerçi futbolumuz hala umut vermiyor bana da tek tesellim rakiplerimizin çok dengesiz top oynaması.

evet dün maçı 5-3 hacettepe de alabilirdi. bence beşiktaşın şampiyon olma şansını içerde oynıca fenerbahçe maçı belirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...