Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

Sinirlendiğim yok. Beeeen sinirleeeenmem uleeeeeeeeeeeen :/ =)

Hocam ben filmin konusuna bakarım. Avatar zaten görüntü ıvızır zıvır 10 gömlek üstün. Fakat 2012 daha iyidi. Ki 2012'de direk nuhun gemisi çalıntı yani. Şimdi 2 milyar dolar harcandı diye Avatar dahamı iyidir diyeceğiz. Bana göre Dingin Savaşçı maliyeti 1 milyon dolar etmez ama hepsine 5 basar. Yani Umut Sarıkaya'dan beridir nerden laf soksam şu sahte buddhaya diye düşünürken geldin nerde bağladın lafı =)
Sosyal ağlarda paylaş

abi yok laf sokma derdinde değilim de yani 2012 ye > avatar çekmene kırgınım hala fsfgg..

o kadar çok mantık hatası olan ve avatar'dan bile kat kat fazla klişeye yer veren bir film. ve avatar'da ne kadar oyunculuk yoksa 2012'de de o kadar yoktu yani.

ha 2012'de ben yine eğlendim zira dünyanın sonunu getiren filmler görsel zenginlik vs eğlendiriyor beni ama filmin çok fena zaafları oldugu aşikar.

neyse ya ohoo uğraşamıycam avatar'la bilmem neyle gelsin cameron kendisi açıklasın pati'ye derdini.

gidip fake account almasın ama!1bir.
Sosyal ağlarda paylaş

2012'yi beğendiğimden ya da savunduğumdan değil de, 2012'yi yerden yere vurup aynı klasmandaki Avatar'a (Avatar'ın getirdiği 3d teknolojiye değil yalnız arada fark var, Avatar'a) tapınan ve 2012'ye laf edip Avatarı film yerine koyan insanları gördükçe reklamcılığın ve pazarlamanın insanı ne kadar etkileyebildiğine bir kez daha şaşırıyorum :) Adamlar hakkaten boşa harcamamış o fazladan 150 milyon doları :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi kusura bakma da 3D'yi atarsak Avatar'la 2012 arasında fark kalmıyor demekte senin dediğin şey oluyor tamamiyle,

2012 görsel efektler dışında hiçbirşeyi olmayan bir filmdi, Avatar'da klişelerle dolu olsa da o klişelerin iyi bir şekilde bir araya getirilip ortaya bir senaryo çıkarması vardı.

Avatar ile 2012'in kıyaslanması bile saçmalık, hatta Twilight=Transformers > 2012 diyebilirim her konuda
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

2012 görsel efektler dışında hiçbirşeyi olmayan bir filmdi, Avatar'da klişelerle dolu olsa da o klişelerin iyi bir şekilde bir araya getirilip ortaya bir senaryo çıkarması vardı.
a

2012 konusundaki yorumuna kesinlikle katılıyorum. Ancak 3d tekniği çıkartırsak Avatar için de aynı yorumu yapabiliriz. Avatar ortaya senaryo çıkarmadı, varolan bir senaryoyu değiştirmeden tekrar işledi. 2012'nin sayısız felaket filminde bir avuç insanın durumunu ortaya koyarken hiçbir yenilik yapmaması gibi Avatar da klasik "işgalci kötü insanların masum yerlileri katletmesi sırasında yerlilerle dost olup saf değiştiren kahraman mesih" konseptine ekleme yapmadı. Dediğim özelliklere bakarsak 2012'yle birebir aynıydı Avatar da. Tek farkı 3D çekim yeniliğiydi.

Ha, zaten Cameron'un da iddiası yok çok süper film yaptım diye. Adam kendisi söylüyor "Ben yeni bir teknik/teknoloji geliştirdim, yıllardır bu tekniği geliştiriyordum Titanikten beri. O tekniği insanlara göstermek için de film lazımdı çektik" diye.

Ama işte zamanında Matrix'e manasızca tonlarca felsefe yükleyen (yapımcıların öngörüsünün çok ötesinde), Lost'ta piksel avcılığı yaparak yapımcıların bile farketmediği detaylardan (ve hatta çekim hatalarından) destan senaryo yazan kitle Avatar'a da hayatın anlamını yükledi.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Matrix (ilk film özellikle) ÇOK iyi bir filmdi zaten de, yapımcılar bile ilk filmi çekerken o kadar felsefeye falan girmeyi düşünmüyolardı tahminen. İnsanlar kendilerini kaybedince sonraki filmlere eklemeler yaptılar o yönde. 2. filmde bu işi fazla abartınca da son filmde biraz toparladılar vs vs.

herşeyi bilen adammışsın sen
Sosyal ağlarda paylaş

konu cok klasik, cok calıntı, conceptler, karakterler hayvanlar bitkliler mekanlar falna hep calıntı ok ama cok bir yandada cok temel bir hikaye, cok temel bir macera o yüzden takılmamak lazım cok. Calıntı olmamasını beklemiyoduk zaten. Cok afilli cekilmiş ferngully gibiydi, onda yerli manıta günü kurtarıyodu ama olsun önemli deil burdada direk yer günü kurtarıyo diyebiliriz.

Keşke Cameron cesaret edebilip, filme gercekten dunyanın 2150 deki halini göstererek baslasaydı, o zaman biraz anlamlı bir film olabilirdi.
http://chud.com/articles/articles/21969/1/PROJECT-880-THE-AVATAR-THAT-ALMOST-WAS/Page1.html
burda yazılana gore, cok daha başka dertleri varmış adamın, ama dünyayının icine ettiğimizi söylemek yasak olduğu için e filmin bütceside 300 milyon dolar olduğu için kolay kolay olmuyo böyle seyler.

tabi bide "ırccını satması cok sacma" diyenler var naapasın.
Irak vs Amerika meselesi değil bide film, Koloniciler vs Amerika yerlileri ve doğa vs insanlık meselesi.
Nasıl amerika vs ırak'a bağladınız anlamadım zaten
Sosyal ağlarda paylaş

filmin zaten çekilmemiş sahnelere rağmen 3 saat olduğu ve cameron'ın devamını getirmeyi de düşündüğü ele alınınca cesaretle alakasız bir durum olduğu ortaya çıkıyor. avatar 2'de filan görülür muhtemelen bunlar.

ayrıca temel hikaye =/= çalıntı. her cüceli, elfli fantezi kitabına "tolkien'den çalmış" demekten farksız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...