adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 yarın bi okula uğrayıcaktım bari izliyim öyle gidiyim minibüste ölmiyelim:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 09.00 CEST. 10.00 TSİ oluyor sanırım. Eurovision networküne görüntü verilecekmiş, sanırım TRT de yani yayınlama hakkı. Ama webden de izleyebilirmişiz. Daha önce de verdim ha buradan: burası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 nasıl olacak ki yayın. nereyi çekecekler yani. parçacıklara zoom mu yapacaklar. formula gibi mi olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2008 Soyle bisey dusundum, eger uzaylilar varsa, buraya geliyop bizi gozetliyorlarsa, bu deneyin yapildigini biliyorlar ve bir sorun olacagini dusunuyorlarsa bence biseyler derlerdi konu ile ilgili. Uyari falan yaparlardi HEHEHEEEEE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 gerçekten heyecanla bekliyorum bakalım sonuçları ne olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 mekana yakin sayilirim , patlama ulasinca ileteyim ben siz hazirliklara baslayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 protonlar yola çıkmış mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 yaw protondan mı korkuyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 bence sinek ıssırığı gibi olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 GÜNEŞ'TEN 100 BİN KAT FAZLA Çarpışmalar 14 "tera elektron volt" enerji ortaya çıkaracak. Bu, çok yoğun enerji demek. Bu sayede bir an için de olsa, Güneş'tekinden 100 bin kat fazla sıcaklıklar elde edilebilecek. E küresel ısınma var iyice döte gelmeyelim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 dünya patlasın artık.oynaya oynaya doganın ebesiyle munasebete girdik zaten.dengeler falan hikaye.varsın patlatsınlar.gocunmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 bLackcha0s said: Güneş'tekinden 100 bin kat fazla sıcaklıklar elde edilebilecek. direkt cehenneme gidiyoruz topluca işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 benim işim var gelemiyecem ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 başlığa bak lan, kendimi tanrıların forumunda gibi hissettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 sabah kalkıp izlesem mi acep? şimdi kalksam ve patlamazsa boşuna kalkmış olacam, e kalkmasam patlasa kaçırmış olacam, ama uykumda ölsem daha huzurlu olcak, diğer yandan tekrarıda olmayacak.. püfff kararsız kaldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 bu saatte ayakta olduğumu düşünürsek, beni büyük ihtimal uyurken öldürecek olan deney. teşekkürler cern! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Evet arkadaşlar, Dünya için reset vakti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 hangi kanal veriyor yarın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 umalım verebilicek bi kanal kalsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 yav yarına proton mıknatıslarını çalıştıracaklarmış,yumurta tokuşturma 21 ekime kadarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 başka bir forumdan bir abimizin yorumu said: bende dinliyorum elemanları.. aslanım , protonlar ışık hızına yaakın bir hızda çarpışacak,yani deney başladıktan kısa bir ssüre ssonra.. televizyondakiler tam sallama halinde,hepsi string teorici,30 senelik en ufak bir delil bile bulunamamış hayali teorilere inanaraak konuşuyorlar. geriye zaman yolculuğu imkansızdır,paradox sebebi ile.. karadelik oluşmaz,atıyorlar.. 21 yıl sonrasına uçaklamı gidecekmişiz,yani bu kadar manipulasyon olmaz,zaman kavraamının ne olduğundan daha haberleri yok,nasıl gideceğiz anlatsa yaa yeni enerji kaynağı olarak bahsedilen , ayrıca anti-proton ile proton bir araya gelince birbirini yok eder,orada açığa çıkacak enerjinin kullanılması mümkün değildir.(100 bin sene sonraki teknoloji belki yapaar) 1 kg anti madde ile 1 kg maddenin çarpışmasından ortaya çıkacak kinetik enerji yaklaşık 47 megatonluk bir nükleer güce eşittir. 47 megatonluk bir enerji bir anda açığa çıkar ,bu hiroşimaya atılan atom bombasından yaklaşık olarak 3600 kat daha büyüktür.bu enerjiyi zaptetmeniz mümkün değildir. tabi anti madde öyle havada toprakta bulunan bir şey değil,yapmanız gerekiyor ve muhafaza etmeniz.muhafaza ederken hiç bir maddeye temas etmemesi lazım..tabi üretmen içinde bu CERN gibi yerler gerek,inanılmaz bir maliyettir.1 kg antimadde elde etmek için harcayacağın enerji yani para , ondan elde edeceeğin enerji değerinden binlerce kat fazladır.miligrami 300 milyar dolardır adı üzerinde bu teorik fizik,oluşmasını bekledikleri madde teorik olaraak var sayılıyor,bir sürü karşıt görüşlerde var,bu 2+2:4 gibi soyut şeylere dayanmadığı için kuantum fiziği alanında akla hayale gelmeyecek teoriler var.. o parçacıklar çıkmaz ise quantum fiziği baştaan inşa edilir..80-90 senelik birikim yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 said: kısa bir açıklama,bilim adamlarına saygımız sonsuz ama siz tv ekranlarına çıktıysanız , layperson denilen sokaktaki adamın anlayabileceği dilde anlatmanız gerek,orası teorik fizikçiler klübü değil.. zaman yolculuğu büyük baba paradoxu sebebi ile imkansız,yani siz zamanda geriye gidip büyükbabanızı öldürebilirmisiniz??? ha buna yanıt var,bir kaç sivrizeka teori geliştirmişler,efendim aslında bir değil bir kaç boyut var,einsteinın görecelik teeorisinide kullanarak bir model yapmışlar,buna göre bolt thrower bu alemde bir death-grindcore metal grubu iken , zamanda geriye gittiğinde başka bir boyutta tekrar varoluyor,burada rihannaya vokal yapıyoruz.yani o boyutta büyükbabanızı harcayabilirsiniz,harcadığınızda öbür boyutta varolamıyorsunuz,peki nasıl diğer boyuta geçiyorsunuz, onunda cevabı var ama anlaşılamaycak düzeeyde.. anti madde konusunda yazdım,bunun enerji kaynağı olması yüzbin yıl imkansız,çünkü üretemezsiniz,pahalı,ha jupiterin manyetik kuşağında varmış,oraya bir gemi yollayıp,antimaddeyi toplayıp gelip dünyada kullanabilirsiniz,teorik olarak.. zamanda total dünya cemaati olarak ileri gitmenin nasıl olacağını açıkça bilmiyorum..tek bir koşulu var,özel görecelik teorisine göre siz ışık hızının yüzde 99,9 una yakın bir hızla uzayda gezintiye çıktınız,1 ay takıldınız,geriye döndünüz,aaa dünyada 20 bin sene geçmiş,tabi dönüşte dünyayı bulmamakta var..tabi bu zamanda ileri giden o gemidekiler,dünya değil.. karadelik nasıl oluşur,yıldızlarda oluşması ile ilgili teorisi var ama mikrokaradelik oluşması tamamen uçmadır,uçmanın son noktasıdır,zaten böyle bir risk teorik olarak bile var olsa , asla bu deneye izin verilmez.. özetle teorik fizik çok ilginç ama zor bir konu.çok okudum ama hala matematik modelleri ve ileri düzey quantum fiziğini anlamıyorum,genel teorilerden bahsediyorum.. buradaki ana amaç şudur evrende 4 kuvvet var ve bu 4 kuvvet big bang anında bir aradaydı,şimdi bu 4 kuvveti bir araya getirecek teori aranıyor,einstein ömrünün kalan 30 yılını bu işe adadı ama olmadı.. bu kuvvetlerden zayıf ve güçlü nükleer kuvvetin birleşmesi ile ilgili elle tutulur bir teori var, zayıf nükleer güçle elektromanyetik güç arasındaki ilişki ise bu higgs alanı teorisi ile olabilir olduğu iddia ediliyor,bunun içinde higgs parçacığı aranıyor gravity denilen ve 4.kuvvet olan çekim kuvvetinin bu 3 kuvvet ile birleştirilmesi içinde 30 senedir string teorisi denilen bir teori var.bu teori öyle saplantı haline geldiki,bu teoriye inanmayanlar adeta aforoz ediliyor.yanlız 1 adet teori olarak başlayan string teorisi,süperstring,m teorisi ve multiverse teorileri olarak geliştirilerek yaklaşık 10 üzeri 400 adet teoriye ulaşıldı !!!!!!!!!! yani 10 rakamınını yanına 400 adet sıfır koyacaksınız. evrendeki parçacık sayısı yani nötron,proton vs. ( tüm evrende : tüm yıldızlar,gezegenler,tozlar,nebulalar,sen,ben, thunderfb engin dahil ) ise 10 üzeri 76 olarak hesaplanmış!! onun bile kaç katı,hesap edin,bu teorileri yazmak için bile yüzlerce yıl lazım.. düşünün artık bu bir bilimmi yoksa artık sınırlarını ve pozitif olma özelliğini kaybetmiş ve dini çevrelere karşı oluşturulmuş bir tarikatmı ?? bu deneyde tehlikeli olacak bir şey çıkmaz,umarım higgs parçacığı bulunur ve standart modele dönülerek maddenin sırları açığa çıkarılmaya devam eder. bunu da devamında yazmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 bLackcha0s said: Alet çalışmayacak ne göt olurlar =) -Fransuaa hadi bas artık şuna -çalışmıyor hacı sıçtık! Kara delik yutacak mı bugun bizi ? Oldu ki yuttu kara delik bizi o anda anlayabilir miyiz kara deliğin yuttuğunu yoksa saliseler içersinde ölücek miyiz hangisi? sen baya kabullenmişsin ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 deneye yarın başlanıyo(parçacıklar hızlandırılmaya başlancak) ama çarpışma için yeterli hıza ekimde ulaşılacak diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 HAAHAHHAHAAHAHAHHAHHAHAHAAHAHAH Gordon Freeman Spotted in CERN Tessst Chamber http://img253.imageshack.us/img253/7707/1069848c7161254f4dtz1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar