Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 160lık slim PS3 550tl olmuş layn asdsadasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 neyse ki valve var /fanboy out Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 axedice said: Tomkat ben de onu diyorum, f3 olsun skyrim oblivian olsun Mass effectler olsun pc maester race e değil, hamburger helper ve onun güruhu olan konsol çöplüklerine hitap ediyor. Şu devirde yaşadığımız sıkıntı bu ikinci sınıf insanlarla aynı platformu paylaşıyor oluşumuz. Benim iddiam da şu; bu lümpen proletarya tablet ve diğer taşınabilir cihazların piyasası genişledikçe oraya kayacak, pc de AAA++ diye geçen foseptik artıkları da satış yapamayacak. Böylelikle pc piyasası eskiden olduğu gibi zekanın hüküm sürdüğü bir platform haline gelecek. o zaman da pc'e yilda anca 5 tane oyun cikar az kar getirecegi icin pc gaming piyasasi diger gaming platformlari ile karsilastirilinca cok kucuk cunku ve bu kucuk piyasanin cogu mmocu bu yuzden ea gibi oyun dagitan sirketlerin gozunde hep bir mmo ve port pazari olarak kalicak pc piyasasi yani sen ben istedik diye klavye+mouse'un efektif kullanilabilecegi turn based rpg veya quake 2 gibi fps oyunlarinin gelmesi cok zor eger gaming tabletlere kayarsa bu sefer de tablet portlarini oynamaya baslariz yani dev oyun distributorlerinin piyasayi domine ettigi bu devirde bir bullfrog, bir westwood, bir interplay gelmez artik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
romslayer Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Bullfrog oyun yapsa da oynasak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 konsolcu ile pc oyuncusu esit degil yeni oyun cikinca konsol- AAAAA xxx oyunu cikmis, aliyim oyniyim PC- korsan ceker oynarim, steamde indirime girince belki alirim eh firmalar neden birinciye gidiyor diye kizmayin sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Borastus said: şu codla ne alıp veremediniz var anlamıyorum yıllar önce de sadece fps oynayan böyle olm birkaç adam vurayım diyen adamlar vardı şimdide var yani. cod aslında çok çok kötü bi oyun değil, multisi boş zaman geçirmek için eğlenceli olabiliyor. ama bi yandan da piyasada kötü olan her şeyin sembolu. - kendisinden çok daha iyi fps'ler varken oyun dergi ve sitelerinin sadece cod odaklı çalışması, - activision'un anlamsız işleri ve her oyunu "inek sağmak" için birbirinin aynısı yapması, - sağdan soldan sürekli çıkan achievementlar ve bunlarla oyuncuyu eğlendirmeye çalışması, - oyunun hantal yapısı ve konsollara uygun olması için dayatılan oyun özellikleri, - xboxfagları, - her sene yeni bir cod çıkartılıyor olması, - gittikçe daha pahalıya ve daha çok paralı dlc'le satılan oyunlardan olması... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 World at War çok iyiydi bence. Hâlâ coop atarız arkadaşlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Viktor said: konsolcu ile pc oyuncusu esit degil yeni oyun cikinca konsol- AAAAA xxx oyunu cikmis, aliyim oyniyim PC- korsan ceker oynarim, steamde indirime girince belki alirim eh firmalar neden birinciye gidiyor diye kizmayin sonra amerikalı oyun şirketlerinin klişe "PC'LERDE KORSAN VAR ÜHÜHÜH" savunması olmuş bu... korsan downloadda xbox sürümlerinin daha fazla olan oyunları da gördük, portal 2 gibi pc sürümü konsol sürümlerinden fazla satmış oyunları da gördük, wow gibi, diablo 3 gibi çıktığı sırada satış rekorları kıran oyunları da gördük... doğru reklam taktikleri ve hedef ata oynamak satış grafiklerini değiştiriyor hep... pc piyasasının gittikçe küçülüp konsol piyasasının güçlendiği sanılmasının nedeni aslında şu anki oyun piyasasının amerika temelli olmasından kaynaklı... biz c64/atari/nes oynadığımız yıllarda amerikalı oyuncular sadece nes oynarmış. japon odaklı bir oyun piyasası varmış yani adamlarda. amerikan oyuncularının oluşturduğu nostalji sitelerine bakarsan hep nes oyunları vardır mesela... bir bu, bir de yeni nesil microsoftun xbox reklamlarıyla pompalanıyor. microsoft amerika kaynaklı bir firma, ve amerika'da "pc" diyince adamların aklına sadece dell geliyor, ki o da amerikalı bir firma. konsol firmaları, satılan her oyundan kar elde ediyor. bu yüzden microsoft tüm hışmıyla oyun reklamları yapıyor. dell'in böyle bir çabası yok, çünkü satılan pc oyunlarından bir kar elde etmiyor. nes nesli ve xbox nesli birleşince amerika'da konsol oyunları önplana çıkıyor. oyun firmalarının ve oyun inceleme sitelerinin çoğu da amerikalı firma olunca da biz sanki sadece xbox oyunları varmış gibi algılamaya başlıyoruz. kuzey batı avrupa ve doğu avrupa'da bir sürü yeni oyun firması çıktı ve bunlar pc oyunculuğuna abanıyor. ama bunların sesini duyuracak amerika oyun medyası pek yok. bizim "oyun haberleri" de hep amerika'dan geliyor olduğu için, eh anlamışsındır sonucu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 ilk gun satislarina bakicaksin bonbon, millet steam indirimi kovalamaktan ilk gun oyun almiyor acar gosteririm direk major releaselerde, su forumda ilk gun istikrarli oyun alan bi sen varsin sanirim, sanada yakinda cari acigi azaltmak icin limit getiricek devlet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 tomkat said: o zaman da pc'e yilda anca 5 tane oyun cikar az kar getirecegi icin ... bu yuzden ea gibi oyun dagitan sirketlerin gozunde hep bir mmo ve port pazari olarak kalicak pc piyasasi ... dev oyun distributorlerinin piyasayi domine ettigi bu devirde bir bullfrog, bir westwood, bir interplay gelmez artik 5 oyun çıksın ama deus ex gibi, witcher gibi çıksın. Mass effect çıkmasın. Pazarın daralmasında bi sorun görmüyorum ben. Ki EA falan zaten oyun yapmasın pcye, konsol zekasına uygun oyunlar yapıyorlar genelde. Bi bullfrog ya da interplay beklemiyoruz artık zaten. Obsidian batmasın, CDProjekt oyun yapmaya devam etsin, Dishonored gibi beklenecek oyunlar olsun arada yeter. Valve da var zaten kapı gibi. Ama konsolfaglere DA2 gibi, ME gibi oyunlar yapıldığı sürece aslında bize yapılacak oyunların payını kapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 paticik çok fıs bi kitle zaten çoğu girdikleri gazlar tripler de bir hafta sürüyor genelde. modern warfare 1'den beri cod oynamadım ben boycott falan filan isteyen her sene alsın oynasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Viktor said: konsolcu ile pc oyuncusu esit degil yeni oyun cikinca konsol- AAAAA xxx oyunu cikmis, aliyim oyniyim PC- korsan ceker oynarim, steamde indirime girince belki alirim eh firmalar neden birinciye gidiyor diye kizmayin sonra Bu single player oyunlarda gecerli olabilir ancak multiplayer odakli oyunlarda boyle bir durum soz konusu degil, multi oynamak istiyorsan orjinalini aliyorsun catir catir. Multiplayer odakli oyunlarda eskiden dev toolsdur, custom maptir, kendin actigin dedicated serverdir bir keyfi vardi. Simdi server hikayesine de utuyorlar milleti ve konsol oyunculari dusunulerek dizayn edip oyunu PC'ye portluyorlar. Itibariyle satmiyor. DICE battlefield cikartiyor esports'a yonelik diye icinde spectator mode, voip, lan destegi, kendi dedicated serverini kurma olayi, anti-cheat, fadetoblack vesaire hicbirsey yok. Dunya ladderlarinda cheat dramalari donuyor. Konsol hikayesine 5 ayda yarim yamalak bir update suruyorlar piyasaya, cok basit buglar uzerlerinden yil geciyor duzeltilmiyor. Oyunlara uretilen her patchin aylarca sacma sapan konsol sertifikasyonundan gecmesi PC oyun kalitesine gene ayri darbe vuruyor. Satmaz tabi PC'de oyunlar, satilcak kalitede birsey uretmiyorlar cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Viktor said: ilk gun satislarina bakicaksin bonbon, millet steam indirimi kovalamaktan ilk gun oyun almiyor acar gosteririm direk major releaselerde, su forumda ilk gun istikrarli oyun alan bi sen varsin sanirim, sanada yakinda cari acigi azaltmak icin limit getiricek devlet Yaniliyorsun. Ben ve oyun oynayan arkadaslarimin buyuk kismi oyunlari indirim falan beklemeden ilk gunden, hatta pek cok defa preorder ile aliyoruz. Hardcore oyuncular, gercekten istedikleri bir oyun icin indirimi bekleyemezler. Ancak az ilgi gosterdikleri ve buyuk ihtimalle normal fiata hic almayacaklari oyunlari indirim ile alirlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 hardcore oyuncu oyun çıkar, 3 ay oynanır, indirime girer, çıkar çıkmaz alanlara da avans verildiği varsayılarak oyuna başlar onlara yetişip döver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 http://images.wikia.com/adventuretimewithfinnandjake/images/1/19/Misc-so-hardcore-l.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Sam said: o göz kamaştıran, milyonlarca ücretli abonesi olan oyun sayısı işte wow ve belki 1-2 kore oyunu. yeterince şirket kapital batırınca akıllanacaklarını sanıyorum. 2008'de bu öngörüyü yapmak çok da kolay bişey değildi valla. taktir ettim. batırma kısmından bahsediyorum tabi, akıllanma kısmından değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2012 Viktor said: sanada yakinda cari acigi azaltmak icin limit getiricek devlet sırf ben shopto, ebay gibi sitelerden alışveriş etmeyeyim diye gümrük sınırı eklediler olm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Sufi said: Sam said: o göz kamaştıran, milyonlarca ücretli abonesi olan oyun sayısı işte wow ve belki 1-2 kore oyunu. yeterince şirket kapital batırınca akıllanacaklarını sanıyorum. 2008'de bu öngörüyü yapmak çok da kolay bişey değildi valla. taktir ettim. batırma kısmından bahsediyorum tabi, akıllanma kısmından değil. 2008 olsa iyi, ultima sonrasi furyada akillanamadilar ama bu devrin sembolu direk su olucak http://b.asset.soup.io/asset/2843/6827_ca67.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Komutan said: Viktor said: ilk gun satislarina bakicaksin bonbon, millet steam indirimi kovalamaktan ilk gun oyun almiyor acar gosteririm direk major releaselerde, su forumda ilk gun istikrarli oyun alan bi sen varsin sanirim, sanada yakinda cari acigi azaltmak icin limit getiricek devlet Yaniliyorsun. Ben ve oyun oynayan arkadaslarimin buyuk kismi oyunlari indirim falan beklemeden ilk gunden, hatta pek cok defa preorder ile aliyoruz. Hardcore oyuncular, gercekten istedikleri bir oyun icin indirimi bekleyemezler. Ancak az ilgi gosterdikleri ve buyuk ihtimalle normal fiata hic almayacaklari oyunlari indirim ile alirlar. Hardcore oyuncu, oyun torrent'a düştüğü gibi çeker, bitirir. Nitekim oyun oynamaktan çalışıp orjinal oyun almaya yetecek parası yoktur. Ayrıca hardcore oyuncular ailelerinin servetlerini de oyun almak için kullanmazlar (bunla da tezimi yamıyım sdf) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 cs:go gibi çıkış fiyatları 15-20 dolar seviyelerinde olsa çıktığı zaman alınır ama 50-60 dolar çok fazla. sadece diablo 3'e verdim o parayı. o bile değmedi o yüzden daha da almam herlade o fiyata oyun =) örneğin darksiders 2 gibi abartı seviyede port bi oyuna 50 dolar verenler var yazık yani. bari biraz özenselermiş. ne halt yediklerinin de farkındalar özür fln dilemişler. konsol kitlesinde bence sorun. her oyuna atlıyorlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 deadwoll said: Hardcore oyuncu, oyun torrent'a düştüğü gibi çeker, bitirir. Nitekim oyun oynamaktan çalışıp orjinal oyun almaya yetecek parası yoktur. Ayrıca hardcore oyuncular ailelerinin servetlerini de oyun almak için kullanmazlar (bunla da tezimi yamıyım sdf) hardcore oyuncu tek bir oyunu satın alır ve en az iki sene onu oynar öyle her çıkan oyunu bir kere oynayıp bırakan kişiye hardcore denmez. satın da almadan oynuyorsa pirate oyuncudur ve çoğunlukla 18 yaş altından oluşuyor. böyle oyunculara hardcore demek hardcore oyunculara hakarettir. çünkü hardcore oyuncular maymun iştahlı değildir, oyunu en ince detayına kadar oynar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Komikli cevap yazacaktım da, bugün çıkan oyunların %99'unu 2 sene oynamak mümkün değil ki, her texture'ı ezberlersin. 10 15 sene önce dediğin doğruydu belki de, bugün ki oyunlar çok çabuk tüketiyor kendini. Bir Skyrim bile 2 sene zor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 bone sen progamer'ı tarif etmişsin. bi de 2 sene oynancak oyun var 2 gün oynanmıycak oyun var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 deus ex gibi çıkmaz da the misadventures of mb winterbottom gibi çıkar, cdprojekt'in de multiplatforma geçmesi an meselesi. öyle vurdulu kombolu, sevişmeli oyun yapıp da yeterli bütçeyi toplayan şirketin hedef kitleyi pc'ciyle sınırlaması pek mümkün değil artık. ancak kontrolöre uygun olmayan oyun olacak ki viçır gayet uygun ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2012 winterbottom dedin iyi ki. indirimden alacaktım ama unutmuştum tamamen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar