Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Watchmen (2009)


Sylian

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

cizgiromana sadık kaldıklrını nasıl soyliyebiliyorsunuz ben onu anlamıyorum.


Tamam %100 bağlı değil film ama bu kadar bile yakın olması gayet iyi bence. Ki zaten director's cut ile sinema versiyonunda olmayan bayağı bir şey eklenecek filme. Birde öyle izlemek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cizgiromani okuyup sevmis olan kisiler bu filme kotu diyorlarsa bir daha hayatlari boyunca film izlemesinler, sayet baska bir sey de yapmasinlar, Alan Moore un yanina tasinip butun gun kameralara cool poz verip birbirlerine otuzbir ceksinler, cunkub aska hic bir seyden haz alamazlar.

Oyunculuk kotuydu diyenler belli ki okumamislar cizgi romani, herkes harikaydi. Comedian in tavirlarindan tut, Night Owl un nerdlugune, Silk Spectre nin safligi Ozymandias in karizmasi ve sakinligi... Rorschach'a baslamicam bile, Jackie Earle Haley mukemmelin ustunde bir is cikartmis.

Cizgiromandan kaydigi kesimlere bakacak olursak da, Zack Snyder filme uyarlamis, tabi ki aksiyon slow mo olacak. En azindan duzgun ve aksiyona uyan dovusler koymus.

Tek sikayetim Rorschach in hikayesini kisaltmasi ve yangin kismini koymamasi, onu bekledim butun film, cok uzuldum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baştan notumu düşeyim, çizgiromanı okumamış, çizgi filmi izlememiş kısaca konuyu bilmeyen biri olarak yorumluyorum filmi.

Valla tamam atmosfer falan vardı da, film ÇOK kötüydü be! 10 üstünden 2 falan anca veririm yani, hani çok zorlasan 3. Tamam güzel 1-2 karakter var ortada. Ama genel olarak hikaye, konu falan rezil. Arada da toplumsal mesaj verelim diye zorlamışlar hiç olmamış. Ortadaki hikaye ne belli değil, ilk yarısı geçmek bilmedi filmin. Müzikleri eskilerden seçmişler ama hiç uymamış. Özellikle Sound of Silence ve All Along the Watchtower aşırı derece sırıtıyor. Öyle böyle değil sanki siz evde film seyrederken aşağıda mahalleli genç arabadan müzik yayını yapıyo da filminizi bozuyo gibi resmen. Müziğin amacı filmin havasını atmosferini arttırmaktır, cırtlayıp bi anda iyice batırmak değil.

Olmamış yani, kötü kötü ve kötü bir film.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi all along the watchtower çalarken aklıma direkt bsg geldi

bi bsg'deki "cuk" diye oturan şarkıya bak bu filmdeki aynen rewendorun dediği gibi sanki yandaki gencin cep telefonu çalmış gibiydi. aradaki fark uçurumdu yani gülmek geldi içimden bu kadar alakasız müzik seçimi mi olur diye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben çr'yi okumadım o yüzden uyarlama kısmını bilemicem ama film olarak ben çok beğendim.

Rorschach'ı oynayan adam normalde loser karekterlerin önde gelen isimlerindenken bu filmde bence en sağlam karekter. en beğendiğim karekter olmuş.

heleki

ben burda sizinle kapalı değilim, siz benimle kapalı kaldınız tarzı cümlesi efsane idi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:
Çizgi romanı okuyan arkadaşlar bu rorscharch'ın maskesinin olayı nedir, ya da bir olayı var mı merak ettim filmde.


Rorschach gençliğinde elbise dükkanı gibi bir yerde çalışıyor. Orda bir kadının sipariş ettiği ama geldiğinde beğenmediği bir elbise buluyor. Elbise Dr. Manhattan tarafından yapılmış ve iki kumaş arasında hareket eden bir sıvı var. Kadın almayınca Rorschach alıyor elbiseyi. Elbiseyi kullanarakda maskeyi yapıyor. Hatta daha sonra elbiseyi isteyen kadının evinin önünde tecavüze uğrayıp öldürüldüğünü ve bunu gören komşuların hiç bir şey yapmadıklarını öğreniyordu galiba.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...