Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Watchmen (2009)


Sylian

Öne çıkan mesajlar

Trailer: http://www.apple.com/trailers/wb/watchmen/hd/

Watchmen adlı çizgiroman'dan uyarlanmış bir film.

300'ün yönetmeni yapıyormuş bu filmi, 300 berbat bir film olsada trailer'dan göründüğü kadarıyla watchmen güzel olacağa benziyor.

Karakterler çok güzel portrelenmiş, konuyu da fazla aksiyona girmeden doğru düzgün anlatabilirlerse harika bir klasik ortaya çıkabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

efenime söyleyim bu çr uyarlamalarını ilk başta çok bilindik kahramanların kapitalist sağılması olarak düşündüydüm. sonraları ise amerikada çr hastası olan gençleri dışarı çıkarma, sosyalleştirme kampanyası olabileceği gibi bi komplo teorisi kuruverdiydim.. amma bu filmler -çoğu muhteşem olmasa dahi- eğlenceli oluyor işte.. ve tersine bir etkide de bulunabilme ihtimali var sanki.. mesela ben bu watchmen'i bulsam okurum arkadaş!

neyse.. tr'de var mı bu? çevrilmişi var mı? nedir ne değildir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Watchmen ilginç bir çizgiroman çünkü yanılmıyorsam Time dergisi Watchmen'i şu ana kadar yazılmış en iyi 100 roman(Evet sadece çizgiroman değil) içinde kabul ediyor ki pek haksız değiller.

Kurgusunu anlatmam pek mümkün değil çizgiromanı okursanız daha anlaşılır olacakır çünkü tek bir ana konu üzerinde durulmuyor.

Karakterler de çok ilginç çünkü neredeyse hiç biri süperkahraman değil hatta insanüstü güce sahip olan tek karakter mavi Dr. Manhattan.

Ama kısacası soğuk savaş sırasında insanların süperkahramanların otoritelerini(Faşizm) kabul edememelerini ve bu süperkahramanlar arasındaki görüş farklılıklarını anlatıyor.

Neyse efendim çizgiroman sevmeseniz bile muhakkak okuyun konu çok daha derin burada anlatmam mümkün değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tabi biraz da zevk meselesi ama, aynı çizerin çizgi romanından uyarlandıkları halde bi "sincity" olamadı 300. savaş sahneleri ve atmosfer açısından bi troy olamadı.

kaldı ki en az ikisi kadar iyi malzeme vardı elinde, belki daha bile iyi. o malzemeden (bana kalırsa) sabun köpüğü çıkardılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

300 ceken kafayla sincity'i ceken kafayla watchmen'ı cekemezsin elinizde patlar. Bişeye benzemez. ki zaten wathcmen'in bişeye benzemesi için okuyucunun az bucuk 30-60 arasında cıkmış cizgiromanlar hakkında biraz birikimi olması gerekir. hanı bişeye benzemesi için demiyimde, tam kıvamında olması için.

aslında ilginc bi secim, insanlar konuyu beyenmiycek etmiycek yanı neki bu falan diyicek karakterlere, ki karakterler super kahraman değildir pek watchmende. Belliki namını salmış eser arkasından prim yapıcaklar.

hadı hayırlısı.

trailer'ı izledim şimdi, cok alakasız olmuş, bir takım karizmayik kişilikler seksi kadınlar, fantastik efecktler falan, böle pelerinle karizmatik inişler, böle holivud karanlığı ışıklandırmalar.
Hiç alakası yok cizgiromanla. elimizde bi tarif var herşeyi bununla cekiverelim olmuş tam. madem böle bişi istiyosunuz barı vericektiniz Timur Bekmambetov'ın eline adam gibi görsel şölen izliycektik (bu arada son angelina jolie li filmini izlemedim ama adam cok cko yetenekli) hoş o hakkını vererek cekerdi bunu böle piyasaya düşürmezdi.

bence harcamayın en azından önce gidip cizgi romanı okuyun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok cok cok super olacak film bence, sadik kalmis yonetmen, ayrica aktor secimleri de mukemmel. Oole buyuk hollywood isimleri yok farkettiyseniz, dizi oyunculari falan hepsi. Cok guzel olacak bence

trailerda the beginning is the end is the beginning super oturmus. Ve Comedian a daha iyi bi aktor bulamazdi heralde adam, fakir adamin Downey Jr. i da olsa Gray's anatomy den oyunculugunun iyi oldugunu biliyorum o herifin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...