Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

S_burti

Öne çıkan mesajlar

Yüzüklerin Efendisi üçlemesini heyecanla beklemiştim. Bu defa belki yaşım ilerlediğinden ama muhtemelen neyle karşılaşacağımı bildiğim için o kadar da heyecanlı değildim. Yine de Hobbit insana yeni bir Orta Dünya deneyimi sunuyor, üstelik bazı hoşlukları da yok değil.

Bundan sonra yazacaklarım filmle ilgili genel gözlemlerim olacak ama bazıları spoiler konusunda hassas olduğundan spoiler'a alıyorum.

Öncelikle film uzun. Bu sayede ayrıntılar daha iyi işlenmiş. Mesela cücelerin söyledikleri şarkıları bir harika, jestlerine falan bakmaya doyamadım.

Mekanlar da, atıyor olmıyım ama ilk üçlemeden daha iyi. Shire çok daha canlı. Cüce madenleri etkileyici. Bunda sanırım yeni 48 fps teknolojisinin payı var. Öte yandan aynı sebepten bazı efekt arka planlar çok yapay görünebiliyor.

Efektlere girmişken, bu filmde efekt kullanımı artmış. Eskiden orclar makyajlı efekt destekli insanken, şimdi tamamen görsel efekt olmuş. Bunu da iki yanlı değerlendirmek lazım, savaş sahneleri daha "aksiyon dolu" olmuş. Fakat bence o yakın planlı gerçekçiliği azalmış.

Hemen Gollum'a geliyorum. İlk üçlemede Gollum çok iyiydi, burada ise muhteşem. Gerçekten üstüne düşünülmüş ve büyük bir artı katıyor filme.
Bu arada casting başarılı. En başta Bilbo'nun performansı göz dolduruyor. Şaka gibi ama bilgisayar Gollum'un bile oyunuculuğunu güçlendirmiş.
Thorin Meşekalkan da filmin jönü, cüce gibi olmayan bir cüce. Resmen kadınlar için koyulmuş.

Şimdi bana göre filmin en önemli eksilerinden biri, efekt efekt tamam da abartmayacan arkadaş. Kendilerince bir ork karakter eklemişler filme Lurtz gibi, fakat ne inandırıcı ne etkileyici. Lurtz insanken bunu sırf efekt yapmışlar bence hata. Gollum ne kadar iyiyse bu o kadar kötü. Açıkçası filme eklenmesi bile hata tam ergen işi.
Bir de mesela kaya adamların savaşı tam bir mastürbasyon yani görsem de olur görmesem de.

Film uzun ve Orta Dünya fanlarını tatmin edecek sahneleri barındırıyor ama aynı zamanda ortalama seyirciye hitap etmesi için aksiyon sahneleri de uzatılmış. Sonuç olarak film haddinden uzun olmuş.

Son olarak Ejderha'yı tam göremiyoruz ayakları falan, bakalım onu nasıl kotaracaklar harbiden zor iş.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...